Je puppy uitlaten als het regent

Het geluid van regendruppels tegen het raam kan voor veel mensen een reden zijn om binnen te blijven met een warme deken of een goed boek. Voor puppy-eigenaren is het uitlaten van hun hond ook tijdens een regenachtige dag helaas een verplichting. Dit is natuurlijk niet het einde van de wereld, maar het kan wel demotiverend zijn. Daarom hebben we een paar handige tips voor het moment dat je je puppy moet uitlaten in een regenbui.

Een goede voorbereiding

Het belangrijkste is dat je je niet laat ontmoedigen door een beetje regen. Je trouwe viervoeter moet onder iedere omstandigheid een aantal keer per dag erop uit kunnen, dus zou jij hem moeten uitlaten. Je kan je beter goed voorbereiden op het moment dat er een regenbui wordt voorspeld. Zorg ervoor dat je een paar waterdichte laarzen en een mooie maium regenjas in huis hebt. Deze kan je in verschillende kleuren en maten verkrijgen op bijvoorbeeld regenjas.nl. Een paraplu kan ook zeer goed van pas komen. Met deze kan je niet alleen jezelf beschermen, maar je kan hem ook gebruiken om een droge plek te creëren voor je pup tijdens korte pauzes of als die zijn behoefte wilt gaan doen.

Maak het interessant

Het heeft geen enkele meerwaarde om met tegenzin je hond maar door de regen te slepen. Puppy’s zijn zeer gevoelig voor de energie die het baasje zelf uitstraalt. Je kan er daarom beter voor zorgen dat een wandeling in een regenbui zo leuk mogelijk is voor je puppy. Door de regen komt je puppy sowieso al in aanraking met verschillende nieuwe geuren en geluiden, dus je hoeft niet heel veel te doen om het interessant te maken. Maak gebruik van deze ervaring door bijvoorbeeld een andere route te kiezen dan wat je normaal gesproken doet. De kans is nu namelijk een stuk kleiner dat je andere vreemde honden tegenkomt.

Belangrijk bij deze tip is wel om ervoor te zorgen dat je puppy goed blijft opletten en niet overprikkeld raakt. Denk hier dus goed aan door niet zeer afwijkend gedrag te vertonen dan bij een normale ronde. Je wilt je vriend het gevoel geven dat lopen door de regen hoort bij de normaalste dingen van het leven en dat die zich niet zorgen hoeft te maken of bang hoeft te zijn. Meenemen van het favoriete speelgoed van je hond kan zorgen voor een gevoel van veiligheid en zorgt er daarnaast voor dat die niet afgeleid raakt om de kleinste dingen.

Afdrogen

Na afloop van een regenachtige wandeling is het belangrijk om één essentieel onderdeel niet te vergeten. Direct bij thuiskomst is het belangrijk dat je je puppy goed afdroogt. Hoe jonger puppy’s zijn, hoe belangrijker het is zou je kunnen zeggen. Zo voorkom je dat ze ziek worden, zijn ze minder onrustig in huis en het zorgt ervoor dat je huis schoon blijft. Gebruik een zachte handdoek om de vacht droog te maken en zorg ervoor dat je pup warm en comfortabel is. Je puppy zal je dankbaar zijn.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie