Beste intelligentiespelletjes voor hond – Onze top 5

Beste intelligentiespelletjes hond

Net zoals bij mensen, hebben ook honden het nodig om uitgedaagd te blijven worden. Fysiek uitdagen, dat is niet zo’n probleem. Je maakt een lange strandwandeling, een lange boswandeling of je speelt een apporteerspelletje. Allemaal uitdagingen die jouw hond fysiek actief en fit houden.

Maar, hoe blijf je je hond mentaal uitdagen? Dat doe je met de intelligentiespelletjes voor honden. Deze zijn speciaal ontwikkelt om jouw hond mentaal scherp te houden en eventuele verveling tegen te gaan. Zou jij graag meer willen weten over intelligentiespelletjes voor honden en hoe je deze gebruikt? Dat en meer lees je allemaal in dit artikel.

PuppyTrainen heeft de Nina Ottosson Dog Twister als beste intelligentiespelletje voor honden getest!

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een intelligentiespelletje voor honden?

Voordat we dieper ingaan op intelligentiespelletjes voor honden, is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat intelligentiespelletjes voor honden precies zijn. Dat komt goed uit, want dat gaan we je vertellen. Intelligentiespelletjes voor honden zijn letterlijk spelletjes die de intelligentie en mentale gezondheid van je hond stimuleren. Je kan het vergelijken met woordzoekers, sudoku’s en puzzels die wij mensen doen om ons brein te blijven uitdagen. Bij honden werkt dat precies zo.

Bij intelligentiespelletjes voor honden is het de bedoeling dat honden hun zintuigen optimaal gaan gebruiken en dat deze uitgedaagd worden. Bijvoorbeeld het reukvermogen, de oren, de ogen en de pootjes. In de meeste gevallen is het zo dat honden een beloning krijgen bij het uitvoeren van een intelligentiespelletje. Eigenlijk is dit wat intelligentiespelletjes voor honden precies inhoud.

Waarom kiezen voor intelligentiespelletjes voor honden?

Je weet wat intelligentiespelletjes voor honden zijn, maar waarom zou je er eigenlijk voor kiezen? Je moet je hond mentaal blijven uitdagen, maar waarom is dat zo belangrijk? Er zijn een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor het aanschaffen van intelligentiespelletjes voor honden. De eerste is om verveling tegen te gaan. Als een hond niet genoeg word uitgedaagd, kan hij zich op den duur gaan vervelen en kunnen er gedragsproblemen ontstaan.

Beste intelligentiespelletjes voor hond – Onze top 5
Honden aan spelen met elkaar

Bijvoorbeeld blaffen of dingen in huis slopen. Het laatste wat je wilt natuurlijk. Door hem te blijven uitdagen met een intelligentiespelletje, zal hij zich minder gaan vervelen.

Nog een reden is om het brein positief te blijven stimuleren van je hond. Ook honden kunnen op den duur gaan dementeren of dingen gaan vergeten. Door intelligentiespelletjes met je hond te doen, blijft zijn brein actiever en uitgedaagd. Het is natuurlijk geen garantie dat je hond niet zal gaan dementeren, maar het kan er wel aan bijdragen om het te voorkomen.

De laatste reden is om je hond lekker moe te maken. Zeker als je een actieve hond hebt die bruist van de energie, kan een intelligentiespelletje ervoor zorgen dat hij die energie kwijtraakt. Deze spelletjes kosten namelijk veel energie bij honden en dit zorgt ervoor dat ze lekker uitgedaagd blijven en uiteindelijk hun energie kwijt kunnen.

Je ziet dat er genoeg redenen zijn voor het aanschaffen van intelligentiespelletjes voor honden. Misschien herken jij je eigen hond ook wel in één van deze redenen.

Beste intelligentiespelletjes hond – Onze top 5

Inmiddels ben je het een en ander te weten gekomen over intelligentiespelletjes voor honden. Je weet precies wat intelligentiespelletjes zijn en waarom je ervoor zou moeten kiezen. Om je een beetje op weg te helpen bij het maken van een keuze, hebben wij speciaal voor jou een top 5 samengesteld met daarin de beste intelligentiespelletjes voor je hond. Hier moet jij vast een goede keuze uit kunnen maken.

1. Nina Ottosson Dog Twister

Zoals we je eerder in dit artikel al hebben verteld, is de Nina Ottossen Dog Twister wat ons betreft het beste intelligentiespelletje voor honden. Waarom wij dat vinden? Dat gaan we je uitleggen.

De Nina Ottosson Dog Twister is de perfecte manier om jouw hond mentaal uit te dagen en hem te laten werken voor een lekkere beloning. De hondenkoekjes kunnen in de verschillende taartpunten van de Twister verstopt worden, waar jouw hond deze vervolgens met zijn poten en neus eruit moet zien te krijgen.

Dit doet hij door de taartpunten te verschuiven en weg te duwen. Hierdoor vindt hij de verstopte hondenkoekjes. Niet alleen is de Dog Twister geschikt voor het uitdagen van de intelligentie, ook is het een goede oplossing voor honden die de neiging hebben om hun maaltijden op te schrokken, met misselijkheid en buikpijn als gevolg.

Wanneer je de hondenkoekjes in de taartpunten verstopt, is het belangrijk om je hond te laten meekijken en hem vervolgens de hondenkoekjes te laten zoeken. Houd er rekening mee dat de Nina Ottosson Dog Twister geschikt is voor de gevorderde speler. Daarnaast is de Nina Ottosson Dog Twister natuurlijk geschikt voor iedere hond, ongeacht het ras of de grootte.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. KONG Extreme

De KONG Extreme is een hondenspeeltje dat je eventueel zou kunnen herkennen. Niet alleen is de KONG Extreme een hele goede uitdaging voor jouw hond, ook is hij heel erg geschikt voor honden die snel de neiging hebben om iets te slopen. Wellicht geldt dat ook wel voor jouw hond. De KONG Extreme is namelijk niet kapot te krijgen. Hoe handig is dat?

Behalve dat de KONG Extreme een sterk hondenspeeltje is, is hij natuurlijk ook zeer uitdagend voor je hond. Het is namelijk mogelijk om hondensnoepjes in de KONG te verstoppen. Je hond zal door middel van zijn poten en neus deze hondenkoekjes eruit moeten schudden.

De KONG Extreme is geschikt voor iedere hond, van iedere leeftijd. Hoewel de KONG Extreme zeer sterk en duurzaam is, is hij natuurlijk niet onverwoestbaar. Houd er rekening mee dat de sterke hondenrassen deze kapot zouden kunnen krijgen.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. lief! Snuffelmat

Wat betreft intelligentiespelletjes voor honden, is de snuffelmat wel echt een klassieker. Deze mag natuurlijk niet ontbreken binnen deze top 5 van beste intelligentiespelletjes honden.

Dit is een snuffelmat van het merk lief! Een snuffelmat werkt heel erg makkelijk en als volgt. Verstop de hondenkoekjes tussen de stroken van de mat. Door middel van zijn reuk zal je hond de hondenkoekjes moeten opsporen. Niet alleen word zijn intelligentie gestimuleerd, maar ook leert hij zijn reukvermogen optimaal te benutten.

Het handige van een snuffelmat is, dat deze is aan te passen aan het niveau van jouw hond. Is jouw hond nog erg jong en nog niet zo bekend met de snuffelmat? Dan kunnen de koekjes meer aan de oppervlakte van de snuffelmat worden verstopt.

Is jouw hond gevorderd en bekend met dit spelletje? Dan kunnen de koekjes beter verstopt worden in de snuffelmat. Al met al is de lief! Snuffelmat een hele goede en leuke keuze.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

4. KONG Senior

Het is voor zowel oude als jonge honden erg belangrijk om mentaal te blijven uitgedaagd. De senior honden mogen in deze top 5 niet achterblijven. Ook die verdienen het om lekker te kunnen spelen en tegelijkertijd te worden uitgedaagd.

Daarom dat op nummer 4 de KONG Senior staat. Deze lijkt op de KONG Extreme, maar hij is toch iets anders. Het verschil zit hem vooral in het materiaal. Het materiaal is nog steeds sterk en duurzaam, maar deze is toch was flexibeler en soepeler dan van de KONG Extreme.

Senior honden kunnen moeite krijgen met kauwen en kunnen last krijgen van hun gebit. KONG Senior is zo aangepast, dat senior honden lekker kunnen blijven spelen.

Om ze mentaal fit te houden, kunnen ook in de KONG Senior hondensnoepjes worden verstopt die jouw hond eruit moet zien te halen. Twee vliegen in één klap wat dat betreft.

[affiliate_products product_number=”4″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

5. Nina Ottosson Dog Hide and Slide

Als laatste is dit de Nina Ottosson Dog Hide and Slide. Zeg nu zelf, alleen al de naam van het spelletje maakt je enthousiast. Ook hierin is het weer de bedoeling dat jij als baasje de hondenkoekjes verstopt en dat je hond ze gaat opzoeken.

Het handige aan deze hondenpuzzel is, dat deze vooral geschikt is voor de honden die nog geen ervaring hebben met intelligentiespelletjes. Die mogen natuurlijk niet vergeten of overgeslagen worden in deze top 5. De hondenkoekjes worden verstopt in de kleine kokertjes van de hondenpuzzel. Vervolgens gaat jouw hond ze opzoeken door zijn reukvermogen te gebruiken en door de kokertjes te blijven verschuiven in de puzzel.

Wat nog meer leuk is aan de Hide and Slide, is dat jij als baasje je hond zal moeten helpen bij het vinden van de hondenkoekjes. Naast dat jouw hond mentaal uitgedaagd word, versterkt dit jullie band.

[affiliate_products product_number=”5″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over intelligentiespelletjes hond. Je weet inmiddels wat deze spelletjes zijn en waarom je ervoor zou moeten kiezen.

[affiliate_products product_number=”1″]
[/affiliate_products]

Aan het begin van het artikel gaven wij aan dat de Nina Ottosson Dog Twister volgens ons het beste intelligentiespelletje voor honden is en dat dit de allerbeste keuze is. In de top 5 hebben we je verteld waarom wij dit vinden en hoe het spelletje precies werkt.

Wil jij liever iets anders kiezen voor je hond? Geen probleem! In de top 5 staan genoeg intelligentiespelletjes waar jij je keuze uit kunt gaan maken.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie