IDog Midi automatische ballenschieter review

Word jij het ook weleens zat? Iedere keer die tennisbal weggooien voor jouw hond? De meeste honden vinden het fantastisch om iedere keer weer die bal op te gaan halen. Maar voor jou als baasje kan het eentonig worden of je krijgt er zelfs een lamme arm van op den duur.

Wellicht kan ik je nu heel erg blij gaan maken, want daar is een oplossing voor. Een oplossing die voor zowel jou als jouw hond erg leuk en handig is. Namelijk de iDog Midi ballenschieter. Wat de iDog Midi ballenschieter precies is en welke voordelen het heeft, dat ga je allemaal teruglezen in deze review.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]
[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Wat is de iDog Midi ballenschieter?

De iDog Midi ballenschieter is in principe gewoon een automatische ballenwerper, speciaal voor honden. De naam zegt het eigenlijk al, de ballenschieter schiet de tennisbal volledig uit zichzelf weg. Hierbij kan je zelf instellen hoe ver de bal weggegooid kan worden en kan je hier natuurlijk ook mee variëren.

De ballenschieter kan automatisch worden ingesteld, of worden bediend met een afstandsbediening. Je hond kan er dus ook zelfstandig mee spelen.

Over welke eigenschappen beschikt de iDog Midi ballenschieter?

Om erachter te komen over welke eigenschappen de iDog Midi ballenschieter beschikt, gaan we even wat beter inzoomen op deze ballenschieter. Hoewel het je van de buitenkant niet direct zou zeggen, is de ballenschieter erg breed in gebruik en kan je er aardig wat kanten mee op. De iDog Midi ballenschieter beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Kan ballen schieten op verschillende meters. Kies uit 3, 6, 12 of zelfs 15 meter. Dit kan je zelf instellen.
 • Kies gemakkelijk zelf de afstand.
 • Gebruik de ballenschieter op oplaadbare batterijen of met de stekker in het stopcontact.
 • Bedien de ballenschieter op afstand met de bijgeleverde afstandsbediening.
 • Onder de ballenschieter zit een grote vangbak. Hierin kan jouw hond zelf de ballen terugleggen.

Waarom zou je ervoor kiezen?

Eigenlijk is de grootste reden voor het kiezen van de ballenschieter, dat je nooit meer last hoeft te krijgen van een lamme arm. Iedere keer een bal met veel kracht weggooien, kan op den duur eigenlijk pijnlijk of zelfs een blessure veroorzaken. Daar heb je dan geen last meer van.

Ook is het goed dat de spelletjes met jouw hond worden afgewisseld. Het lijkt misschien zo dat het weggooien van een bal erg saai is en dat hierin geen enkele variatie mogelijk is. Echter is dat niet helemaal waar. Door de iDog Midi ballenschieter te gaan gebruiken, krijgt je hond de variatie die hij nodig heeft en waardoor het ballenspel leuker wordt. Lees hieronder verder voor de voor- en nadelen.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Wat zijn de voor- en nadelen van de iDog Midi ballenschieter?

Bij heel veel producten geld, dat er zowel voor- als nadelen aan zijn verbonden. Aan jou is de keuze of je deze laat meewegen in jouw beslissing. Of misschien ben je hier gewoon ontzettend benieuwd naar. Dat komt goed uit, want ik heb alle voor- en nadelen opgezocht en in een duidelijk overzicht gezet. Laten we eerst beginnen met de voordelen:

 • Geen last meer van een lamme arm
 • Het gebruiken van de ballenschieter is voor zowel jou als voor je hond ontzettend leuk en vernieuwend.
 • De ballenschieter is volledig automatisch. Je hond heeft jou hier niet bij nodig en hij kan er zo lang mee spelen als hij wil. Ook een hele goede manier om je hond wat meer energie te laten kwijtraken.
 • Sommige honden hebben er weleens een handje van om speeltjes snel kapot te maken. Deze ballenschieter zal hij niet zo snel kapot krijgen.
 • De ballenschieter werkt ook op batterijen. Dit stelt je in staat om hem ook in de tuin te kunnen gebruiken, mocht je even niet over een stopcontact beschikken.

Enkele nadelen kunnen zijn:

 • De iDog Midi ballenschieter is dus een automatische ballenschieter. Deze vallen soms wat duurder uit dan een handmatige ballenschieter of wanneer je gewoon zelfs een aantal tennisballen koopt. Het prijskaartje is iets wat je goed moet overwegen.
 • Om je de hond de ballenschieter te laten gebruiken, heeft hij wel enige training nodig. Hij weet natuurlijk niet direct wat het is en hoe het werkt. De eerste tijd zal hier wat meer tijd in gaan zitten en moet je er bij blijven staan.

Hoe werkt de iDog Midi ballenschieter?

Het is heel erg gemakkelijk om de ballenschieter te bedienen en te gebruiken. Allereerst wordt de ballenschieter geleverd met het volgende:

 • Drie tennisballen (van 6 cm)
 • Een afstandsbediening
 • Batterijen die oplaadbaar zijn
 • Oplader
 • Een overzichtelijke handleiding

Voordat je daadwerkelijk de ballenschieter wil gaan gebruiken, raad ik je eerst aan om de handleiding door te lezen. Je kan al heel erg veel informatie uit deze review halen, maar toch is het altijd handig om nog wat meer informatie te krijgen over het product. Na het lezen van deze handleiding ben je klaar om hem te gaan gebruiken.

Om te beginnen is het belangrijk om de ballenschieter aan te zetten natuurlijk. Dit kan je doen door de batterijen erin te doen of door de stekker in het stopcontact te steken. Daarna is het eigenlijk heel erg simpel. Stel het apparaat in op de gewenste afstand.

Dit kan je op het apparaat zelf doen of doormiddel van de afstandsbediening. Wanneer je alles hebt ingesteld en geïnstalleerd, kan jouw hond lekker aan de gang. De eerste tijd moet je je hond nog een beetje helpen en trainen, maar daarna kan hij hier helemaal zelf mee spelen.

Voor welke honden is de iDog Midi ballenschieter geschikt?

Het mooie van deze ballenschieter, is dat de ballenschieter voor iedere hond erg geschikt is. Er zit hangt geen bepaalde leeftijd of een bepaald ras aan vast. De ballenschieter is dus geschikt voor zowel jonge als oude honden.

Doordat de ballenschieter zoveel specificaties bevat en je deze helemaal zelf kan instellen, kan je hem zo aanpassen dat hij bij de behoeften van jouw hond zal passen. Is jouw hond erg actief en energiek, dan kan je de bal weg laten schieten tot 15 meter. Is jouw hond wat minder actief en wat sneller moe, dan kan je de bal wat minder ver weg laten schieten. Je ziet dat je er heel veel verschillende kanten mee op kan.

Reviews van andere kopers

Naast de review die je op dit moment aan het lezen bent, zijn er nog veel meer andere reviews van mensen die het product gekocht hebben. Zelf ben ik daar altijd erg nieuwsgierig naar, omdat het je vaak een nóg duidelijker beeld geeft van iets.

Om ook jou een duidelijker beeld te geven van de iDog Midi ballenschieter, ben ik op zoek gegaan naar reviews van andere kopers. Hieronder vind je er eentje:

Het was even een dure aankoop, maar wat hebben we ongelofelijk veel lol van dit apparaat! Hoewel de tennisballen het niet lang overleefd hebben bij onze Jack Russell, hebben we deze gewoon vervangen voor rubberen ballen.

Je ziet dat dit een hele tevreden klant en koper is van deze ballenschieter. Je kan deze review meenemen in jouw beslissing of je de iDog Midi ballenschieter wil gaan aanschaffen.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Mijn persoonlijke mening

Goed, nu je deze review en de review hebt gelezen van een andere koper, ben je vast benieuwd naar mijn persoonlijke mening hierover. Want ook ik heb er een mening en een beeld over. Allereerst moet ik zeggen dat ik heel erg enthousiast ben over de iDog Midi ballenschieter. Ik moet zeggen, dat ik eerst heel erg mijn twijfels had. Want, zou dit wel goed kunnen werken voor een hond?

Maar nadat ik de specificaties en de vele voordelen had gelezen, was ik helemaal om. Het apparaat is in te stellen naar eigen wens en behoeftes van jouw hond. Dat maakt dat hij voor iedere hond erg geschikt zal zijn. Naast het feit dat het jou als baasje kan ontlasten, vind ik het ook een heel erg mooi middel om je hond te kunnen trainen. Hij zal hier veel zelfstandiger van gaan worden. Eigenlijk is hij op spelenderwijs aan het leren. Een hond is immers nooit te oud of te jong om te leren.

Of ik de iDog Midi ballenschieter aanraad? Absoluut. Ik weet zeker dat je er niet zo snel spijt van zal krijgen.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van deze review over de iDog Midi ballenschieter. Je hebt kunnen lezen wat het precies is, hoe het werkt en welke voordelen het met zich mee brengt. Ook heb je de review van een andere koper kunnen lezen en deelde ik mijn persoonlijke mening met je.

Deze review begon natuurlijk met de vraag waarom je zou moeten kiezen voor de iDog Midi ballenschieter. Ik weet zeker dat je daar nu wel achter bent gekomen en je net zo enthousiast bent als ik.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie