Top 3 beste hondenzwembaden

Wat is het beste hondenzwembad voor je hond? Op sommige vlakken lijken honden en mensen op elkaar, maar op sommige vlakken ook absoluut niet. Dat laatste is het geval tijdens de warme dagen.

Een hond is namelijk niet in staat om af te koelen, terwijl een mens daar wel meerdere mogelijkheden voor heeft.

Het enige waarmee een hond af kan koelen, is door te hijgen. Helaas heeft de vacht een isolerende werking en heeft een hond van nature ook een hogere lichaamstemperatuur dan een mens; deze facetten zorgen ervoor dat een hond niet al te makkelijk afkoelt.

Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden waarmee jij je hond af kunt laten koelen. Dat doe je onder meer door een hondenzwembad voor hem aan te schaffen. Ben je op zoek naar het beste hondenzwembad?

Dan heb ik goed nieuws voor je; ik heb namelijk alvast verschillenden hondenzwembaden aan een strenge keuring onderworpen.

In dit artikel vind je enkele van de beste hondenzwembaden terug. Per zwembad bespreek ik wat de belangrijkste voordelen zijn, of het bad eventuele nadelen kent en waarom ik zo te spreken ben over het betreffende zwembad.

Top 3 beste hondenzwembaden
Top 3 beste hondenzwembaden

Na het lezen van dit artikel kan je voor jezelf bepalen wat het beste zwembad voor jouw trouwe viervoeter is!

PuppyTrainen heeft als beste gekozen het Flamingo hondenzwembad.

De beste hondenzwembaden – top 3

Bij het uitkiezen van een hondenzwembad moet je op meerdere facetten letten. Zo moet het bad groot genoeg zijn, moet het bad van een hoge kwaliteit zijn en moet het bad op een makkelijke manier te vullen én te legen zijn.

Bij de top 3 beste hondenzwembaden ben ik in ieder geval over deze aspecten te spreken. Over deze top 3 lees je hieronder korte reviews, waarin ik de belangrijkste punten van de hondenzwembaden nader bespreek.

Flamingo hondenzwembad 120

Top 3 beste hondenzwembaden

In dit artikel kan je meerdere prima hondenzwembaden vinden. Er kan echter maar één hondenzwembad het beste zijn. In mijn ogen is die eer weggelegd voor het Flamingo hondenzwembad 120.

Waarom dat zo is? Nou, ik ben allereerst zeer te spreken over de afmetingen van het zwembad.

Dit zwembad heeft een doorsnede van maar liefst 1,20 meter. Hierdoor heeft jouw trouwe viervoeter voldoende ruimte om zichzelf heerlijk af te koelen. Ook als je een grote hond hebt, biedt dit hondenzwembad meer dan voldoende ruimte.

Qua uitstraling heb je ook niks te klagen. De fabrikant, Flamingo, heeft namelijk voor een stijlvolle kleurstelling gekozen. De buitenkant van het bad heeft een rode kleur, terwijl de binnenkant van het bad een blauwe kleur heeft.

Het vullen van dit bad met water is een fluitje van een cent. Je zet het bad namelijk makkelijk op, waarna je gewoon de tuinslang in het bad neerlegt.

Het bad wordt met lekker koud water gevuld, waardoor het een prima plek is voor jouw hond om heerlijk af te koelen.

Tot slot wil ik ook nog benoemen dat dit bad absoluut tegen een stootje kan. Het bad is van een hoge kwaliteit en bevat eigenlijk alleen maar hoogwaardige materialen.

Door de samenstelling van dit bad kan jouw hond jarenlang genieten van dit hoogwaardige, fraaie en grote hondenzwembad. Wat wens je nog meer?

 • Formaat: 120 bij 30 centimeter
  • Doorsnede: 120 centimeter
  • Hoogte: 30 centimeter
 • Kleur: blauw met rood
 • Materiaal: synthetisch
 • Gewicht: 4,96 kilogram

All For Paws Chill Out Hondenzwembad

Top 3 beste hondenzwembaden
Bron afbeelding Bol.com

Is het hierboven beschreven zwembad iets te groot naar jouw mening? Past het zwembad wellicht niet bij jou in de tuin? Dan is dit All For Paws Chill Out Hondenzwembad een prima alternatief.

Dit zwembad heeft een doorsnede van 80 centimeter en is daarmee fors kleiner dan de hierboven beschreven variant.

Een doorsnede van 80 centimeter is echter alsnog groot genoeg voor de meeste honden. Alleen als je één van de grootste hondenrassen hebt, kan dit zwembad ietwat aan de kleine kant zijn.

Voor de gemiddelde hond biedt dit hondenzwembad echter meer dan voldoende ruimte.

De fabrikant heeft gekozen voor sterk PVC. Door dit materiaal kan het bad tegen een stootje en geniet jouw hond dus jarenlang van dit heerlijke en verkoelende bad. Met name op de warme dagen komt dit bad prima van pas.

Qua kleur heeft de fabrikant voor een gedegen en basic kleurstelling gekozen. Zowel de binnen- als de buitenkant zijn namelijk in het blauw uitgevoerd.

Dit geldt ook voor de bodem, maar deze bodem heeft nog een opvallende eigenschap. De bodem bevat namelijk antislip onderdelen, waardoor je hond niet al te snel uitglijdt in het bad.

Je zet het bad gemakkelijk op; het hoeft niet opgepompt te worden en na gebruik vouw je het bad ook weer makkelijk in.

Het opbergen van het bad neemt bovendien niet al te veel ruimte in beslag, aangezien het opvouwen zeer efficiënt gaat.

 • Formaat: 80 bij 25 centimeter
  • Doorsnede: 90 centimeter
  • Hoogte: 25 centimeter
 • Kleur: blauw
 • Materiaal: pvc
 • Gewicht: niet bekend

Trixie hondenzwembad

Top 3 beste hondenzwembaden
Bron afbeelding Bol.com

Dit immens grote hondenzwembad van Trixie vormt de afsluiting van deze top 3 van beste hondenzwembaden. Het zwembad heeft een doorsnede van maar liefst 160 centimeter en is daardoor echt héél groot te noemen.

Ongeacht wat voor hond je hebt; dit zwembad biedt meer dan genoeg ruimte. Tegelijkertijd moet je wel rekening houden met het nadeel van dit zwembad.

Door de forse afmetingen is het namelijk zo dat dit hondenzwembad niet in elke tuin past. Houd daar dan ook goed rekening mee voordat je het hondenzwembad aan gaat schaffen.

Qua uitstraling lijkt dit hondenzwembad veel op de hierboven genoemde variant. Ook dit bad is namelijk aan zowel de binnen- als aan de buitenkant volledig in het blauw uitgevoerd.

Op het gebied van materiaal heeft Trixie interessante keuzes gemaakt. Het bad is namelijk vervaardigd van krasbestendig kunststof. Hierdoor blijft het bad langere tijd in perfecte staat, terwijl het kunststof ook nog eens bijzonder sterk is.

De wandconstructie is overigens van mdf vervaardigd; dat materiaal is krachtig genoeg om het bad met een doorsnede van 160 centimeter stabiel te laten staan.

De bodem heeft een slipvaste bodem, je kunt het bad compact opbergen en je kunt het bad makkelijk schoonmaken. Wil je het bad klaarzetten voor jouw trouwe viervoeter?

Dan heb je daar niet eens een luchtpomp voor nodig. Ook het afbouwen van dit bad gaat makkelijk met dank aan de uittrekbare stop. Al met al een prima hondenzwembad!

 • Formaat: 160 bij 30 centimeter
  • Doorsnede: 160 centimeter
  • Hoogte: 30 centimeter
 • Kleur: blauw
 • Materiaal: kunststof en mdf
 • Gewicht: 6,86 kilogram

Overige koelingsproducten

Heb je hierboven nog niet het gewenste hotelzwembad weten te vinden? Dan heb ik alsnog goed nieuws voor je. Ik heb namelijk nog twee producten gevonden waar ik uiterst te spreken over ben.

Over deze twee extra mogelijkheden om je hond af te koelen, vind je hieronder korte reviews.

Sprinkler Pad voor hond

Top 3 beste hondenzwembaden
Bron afbeelding Amazon

Dit product is behoorlijk innovatief en uniek te noemen. Het product bestaat namelijk uit en ronde bodem met aan de zijkant verschillende gaatjes.

Deze gaatjes vormen eigenlijk een fontein. Je hond kan dus op het ronde oppervlakte gaan staan, waarna je de fonteintjes aan kunt zetten. Je hond wordt hierdoor nat gespoten en koelt daardoor heerlijk af.

Het aansluiten van dit product gaat bijzonder makkelijk. Je hoeft alleen maar de tuinslang aan te sluiten op het bad, waarna je zelf ook nog eens de waterdruk kunt bepalen.

Bijkomend voordeel is dat je kind(eren) ook van dit bad gebruik kan maken.

Het oppervlakte heeft een doorsnede van 96 centimeter, heeft een blauwe kleur en is van pvc vervaardigd. De fabrikant geeft wel als advies dat de nagels van je hond eerst geknipt moeten worden.

Te lange nagels kunnen voor schade aan dit unieke verkoelingsproduct zorgen.

 • Formaat: 96 centimeter
  • Doorsnede: 96 centimeter
 • Kleur: blauw
 • Materiaal: pvc
 • Gewicht: 0,3 kilogram

Flamingo verkoelende TPR bal

Top 3 beste hondenzwembaden
Bron afbeelding Bol.com

Ook over deze unieke bal ben ik bijzonder te spreken. Deze bal kan je gemakkelijk met water vullen, waarna de kleine gaatjes uit de bal het water perfect weten te verdelen.

Je hond speelt dus met de bal en wordt ondertussen voorzien van heerlijk verkoelend water.

Op het moment dat jouw trouwe viervoeter in deze bal bijt, komt er uiteraard ook rechtstreeks water in zijn bek terecht. Hierdoor kan een hond zichzelf ook perfect af weten te koelen.

De bal is van latex vervaardigd, weegt zo’n 10 gram en heeft een diameter van 6 centimeter. Het is dus geen al te grote bal, maar het is wel een uniek en leuk verkoelingsproduct voor jouw hond tijdens de warme dagen.

 • Formaat: 6 centimeter
  • Doorsnede: 6 centimeter
 • Kleur: blauw
 • Materiaal: latex
 • Gewicht: 0,01 kilogram

Welke hondenzwembad is de beste?

Je hebt hierboven 3 reviews over hondenzwembaden kunnen vinden; deze baden lijken op elkaar, maar verschillen toch in bepaalde details ten opzichte van elkaar.

Als ik al deze verschillen naast elkaar leg, komt er voor mij één zwembad als absolute winnaar uit de bus: het Flamingo hondenzwembad.

Top 3 beste hondenzwembaden
Afbeelding bron Bol.com

Het Flamingo hondenzwembad brengt namelijk de volgende voordelen met zich mee:

 • Het bad is makkelijk op te bouwen en weer af te breken
 • Het bad is makkelijk schoon te maken
 • Het bad biedt voldoende ruimte aan jouw hond
  • Het bad is ook weer niet té groot
 • Het bad is van hoogwaardig materiaal vervaardigd
 • Het bad is veilig
 • Het bad heeft een lange levensduur
 • Het bad ziet er gaaf uit
 • Het bad is prijstechnisch ook nog eens interessant

Schoonmaken

Voor de levensduur en hygiëne is het van belang dat je het hondenzwembad regelmatig schoonmaakt. Dit kan je gemakkelijk met de tuinslang en een doekje of sponsje doen.

Zet de tuinslang op het bad en ga er ondertussen met het doekje overheen. Je veegt hiermee direct al het vuil van het hondenzwembad af.

Laat het bad vervolgens opdrogen en vouw het bad weer op. Zodra er binnenkort weer sprake van een warme dag is, kan je het bad weer snel en makkelijk opbouwen voor jouw trouwe viervoeter.

Daarmee voorzie je hem op warme dagen van de gewenste verkoeling; dat is niet alleen wenselijk, maar soms ook broodnodig!

Top 3 beste hondenzwembaden
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie