Welke hondenbrokken zijn de beste voor Jack Russells?

Goede hondenbrokken zijn voor iedere hond ontzettend belangrijk. Zo ook voor Jack Russells. Over het algemeen zijn Jack Russells hele vrolijke en energieke hondjes. Een ding is ieder geval zeker, met een Jack Russell in huis is het altijd gezellig.

Om je hondje zo gezond en fit mogelijk te houden, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste hondenbrokken. Om te weten welke hondenbrokken de beste zijn, is de eerste stap om te weten welke behoeftes jouw Jack Russell heeft.

Aan de hand daarvan kan je gaan beslissen. Maar, waar moeten de hondenbrokken voor een Jack Russell aan voldoen? En welke hondenbrokken zijn de beste voor Jack Russells? Dat en meer, lees je allemaal in dit artikel.

Puppytrainen heeft de Pro Plan Medium Puppy – Hondenvoer Kip met Optistart als beste getest!

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Waarom is goed hondenvoer belangrijk?

Voor iedere hond geld natuurlijk dat goede hondenbrokken ontzettend belangrijk zijn. Het helpt ze met de ontwikkeling en om ze gezond te houden. Dat is wat je wil als baasje.

In dit artikel gaat het over de Jack Russell en daarom zoomen we in op de behoeftes van dit hondenras. Want, waarom zijn goede hondenbrokken belangrijk voor een Jack Russell?

Eigenlijk kan je er heel erg goed over zijn. Goede hondenbrokken dragen alleen maar positief bij aan de gezondheid van je hond. Zo bevordert het de spijsvertering, blijven de gewrichten lekker soepel en blijft je hond lekker actief.

Hondenbrokken kunnen ook in de supermarkt gekocht worden en daar hoeft in eerste instantie helemaal niks mis mee te zijn. Toch is het in de meeste gevallen zo, dat goedkoop duurkoop is.

De hondenbrokken van de supermarkt bevatten nauwelijks de juiste voedingsstoffen die aan de behoeftes van jou Jack Russel voldoet. Let daar dus goed op.

Waar let je op bij het kiezen van hondenvoer?

Je ziet dat het aanschaffen van goede hondenbrokken ontzettend belangrijk is voor jouw Jack Russell. Om er zeker van te zijn dat jij kiest voor hondenbrokken die bij jouw hond passen, zijn er een aantal punten waar jij rekening mee moet houden.

Om je daar een beter beeld van te geven, heb ik hieronder een overzicht gemaakt met daar een aantal punten die jij mee kan nemen in jouw beslissing.

  • Graanvrij: Wat ik je van tevoren alvast wil meegeven, is dat het heel erg belangrijk is om te kiezen voor hondenbrokken die geen granen of sporen daarvan bevatten. Hier is het spijsverteringskanaal van jouw Jack Russell namelijk niet op gebouwd en daar kunnen ze dus flink last van krijgen. Honden zijn vleeseters en daar is het spijsverteringskanaal ook op gebouwd.
  • Allergieën: Heeft jouw hond last van allergieën? Het is goed om dit van tevoren vast te stellen en de hondenbrokken daarop aan te passen. Op de verpakkingen van de brokken staat altijd een ingrediëntenlijst beschreven. 
  • Vitamines en mineralen: Net als bij mensen, hebben ook Jack Russells behoefte aan de juiste vitamines en mineralen. Ze helpen je hond om actief te blijven en om het lichaam op de juiste manier te laten herstellen.
  • Levensfase: Hondenbrokken zijn altijd gebaseerd op de levensfase waarin ze zitten. Hoe dat precies werkt? Dat lees je hieronder. 
Welke hondenbrokken zijn de beste voor Jack Russel
Jack Russel aan spelen met bal

Hondenvoer voor iedere levensfase

Wist je dat het hondenvoer aangepast moet worden op de levensfase van je Jack Russell. Dat komt doordat iedere levensfase vraagt om andere behoeftes. Een puppy heeft bijvoorbeeld niet dezelfde behoeftes als een senior hond. Daarin maak je duidelijk onderscheid.

Wanneer je gaat kijken voor hondenvoer, is het belangrijk om rekening te houden met de levensfase waarin jouw Jack Russell zich bevindt. Door hier rekening mee te houden, weet je zeker dat je hond de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

  • Puppyvoer: Om je Jack Russell op een gezonde manier te laten ontwikkelen tot een volwassen hond, heeft hij de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen opgroeien. Vandaar dat je bij een puppy voor puppyvoer kiest. Eiwitten zijn voor een puppy essentieel. Vandaar dat puppyvoer voornamelijk gevuld is met eiwitten. Dit gaat positief bijdragen aan de groei en ontwikkeling.
  • Volwassen hondenvoer: Na ongeveer 10 maanden is je Jack Russell officieel volwassen en kan je overgaan op het volwassen hondenvoer. In het volwassen hondenvoer zit over het algemeen wat minder eiwit dan het puppyvoer. Voor de rest zitten er de juiste voedingsstoffen in verwerkt die je Jack Russell nodig heeft om gezond te blijven.
  • Senior hondenvoer: Wanneer je Jack Russell de leeftijd van 8 jaar heeft bereikt, dan spreken we van een senior hond. Ook deze levensfase vraagt weer om een andere aanpak wat betreft hondenvoer. Wat kenmerkend is voor senior hondenvoer, is dat er voedingsstoffen in verwerkt zitten die bijdragen aan de gewrichten en spieren. Een veelvoorkomende ouderdomsklacht bij honden, is het last krijgen van gewrichten. Het senior hondenvoer draagt daar positief aan bij.
Welke hondenbrokken zijn de beste voor Jack Russells?
Jack Russel spelen in het water

Welke hondenbrokken zijn de beste voor Jack Russells? Top 3

We zijn eindelijk toegekomen aan de top 3 van beste hondenbrokken voor Jack Russells. Je weet inmiddels waar hondenbrokken aan moeten voldoen en waar je op moet letten. Daar heb ik je al een stukje mee op weg kunnen helpen.

Om je nog meer op weg te helpen bij het maken van een keuze voor de juiste hondenbrokken, heb ik hieronder een top 3 voor jou samengesteld. Hierin vind jij de 3 beste soorten hondenbrokken die geschikt zijn voor jouw Jack Russell.

1. Eukanuba Jack Russel – Hondenvoer – 3x Kip 2 Kg

Zoek jij naar hondenbrokken die speciaal zijn ontwikkeld voor Jack Russells? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Hondenbrokken van Eukanuba mogen absoluut niet ontbreken binnen deze top 3. Waarom? Eukanuba is namelijk speciaal ontwikkeld voor Jack Russell Terriërs. Hoe ideaal is dat?

De ingrediënten van de hondenbrokken zijn speciaal afgesteld op de behoeftes van een Jack Russell. Zo houdt het de spijsvertering gezond, de botten en gewrichten sterk en blijft je hondje op een ideaal gewicht.

Doordat er omega-3 en omega-6 is toegevoegd aan de hondenbrokken, blijft de vacht van je Jack Russell glanzend en zal de haaruitval minimaal worden. De brokken zijn geschikt voor de volwassen hond, tussen de 2 en 6 jaar oud.

Er zijn veel smaken verkrijgbaar van Eukanuba. Deze hondenbrokken zijn gemaakt van kip. Daar zal je je Jack Russell zeker een plezier mee kunnen doen. Kortom, met de hondenbrokken van Eukanuba sla jij de plank niet mis en krijg je Jack Russell alles binnen wat hij nodig heeft.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. Royal Canin Jack Russell Adult – 1,5 Kg

Ben jij op zoek naar hondenbrokken die geschikt zijn voor de volwassen leeftijd van een Jack Russell? Kies dan voor deze hondenbrokken van Royal Canin, die geschikt zijn voor Jack Russells vanaf 10 maanden.

Vanaf ongeveer 10 maanden zal je Jack Russell een volwassen leeftijd hebben bereikt en is hij volledig volgroeid. In deze leeftijdsfase is het belangrijk om te kiezen voor goed hondenvoer.

Zo blijft je hondje lang gezond en lekker actief. Je wilt je hond immers zo lang mogelijk bij je houden. Dan kan door te kiezen voor de juiste voeding.

Het is in dit geval een goed keuze om te kiezen voor deze hondenbrokken van Royal Canin, die speciaal zijn afgesteld op de volwassen leeftijd van jouw Jack Russell.

Zo bevorderen de ingrediënten zijn energie, blijven zijn botten gezond en zal zijn gewicht op pijl blijven. Allemaal belangrijke aspecten die bijdragen aan de gezondheid. Voor een volwassen hond van 10 maanden, kies je voor Royal Canin.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Pro Plan Medium Puppy – Hondenvoer Kip Met Optistart – 12 kg

Speciaal hondenvoer voor puppy’s mag natuurlijk niet ontbreken. Omdat puppy’s nog in de groei zijn, hebben ze net wat meer nodig naar bijvoorbeeld een senioren hond. Vandaar dat het speciale puppyvoer op de markt is gebracht. Het puppyvoer van Pro Plan is in dat geval een hele goede keuze.

Het bijzondere aan dit puppyvoer, is dat er colostrum in verwerkt zit. Colostrum zit normaliter verwerkt in de eerste moedermelk van de moederhond. Deze toevoeging helpt jouw hond bij zijn ontwikkeling en groei.

Naast het colostrum zitten er nog veel meer goede stoffen in verwerkt die positief bijdragen aan gezonde gewrichten en tanden.

Het puppyvoer is geschikt voor honden van 1 t/m 12 maanden. Dus, ben jij op zoek naar puppyvoer voor jouw Jack Russell? Kies dan vooral voor het puppyvoer van Pro Plan.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Meer te weten komen over de Jack Russell?

We hebben inmiddels veel informatie besproken wat betreft de Jack Russell. Zo weet je nu bijvoorbeeld waarom goede voeding zo belangrijk is voor hem. Zou jij meer te weten willen komen over de Jack Russell?

Dan is het e-book Het Complete Handboek Voor De Jack Russell echt iets voor jou.

Het Complete Handboek Voor De Jack Russell is een handig e-book met daarin alle informatie wat betreft Jack Russells.

Zo leer jij bijvoorbeeld meer over de geschiedenis, over de kenmerkende karaktereigenschappen én leer jij meer over het aanpakken van eventuele gedragsproblemen. Het e-book leer jou om je Jack Russell beter te begrijpen.

Mocht je dus meer te weten willen komen over Jack Russells óf je bent gewoon nieuwsgierig naar dit leuke hondenras, dan is Het Complete Handboek Voor De Jack Russel echt iets voor jou.

Conclusie

De juiste hondenbrokken dragen positief bij aan de gezondheid van jouw Jack Russell. Zorg ervoor dat jij weet welke behoeftes jouw Jack Russell heeft en pas de hondenbrokken daarop aan.

Wil jij wat meer hulp bij je keuze? Speciaal voor jou heb ik een top 3 samengesteld met daarin de beste hondenbrokken voor jouw Jack Russell.

Om jouw Jack Russell beter te kunnen begrijpen, kies je voor Het Complete Handboek Voor De Jack Russell. Hierin vind jij genoeg informatie wat betreft de Jack Russell zelf, de kenmerkende eigenschappen en leer jij met gedragsproblemen om te gaan. Zeker een aanrader.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie