Beste hondenbedden voor puppy’s – Top 3

Voor zowel een baby als voor een puppy is goede slaap van cruciaal belang. Tijdens deze slaap is het lichaam namelijk in staat om te groeien, om sterker te worden en om voldoende energie te verkrijgen. Die energie kan jouw puppy vervolgens weer gebruiken tijdens bijvoorbeeld de puppycursus of tijdens de korte wandelingen die je met hem maakt.

Om een goede nachtrust te verkrijgen, kan je voor een hondenbed kiezen. Een hondenbed ligt uiterst comfortabel, biedt de gewenste slaaprust aan en is ook nog eens groot genoeg voor jouw pup. Wil je graag een hondenbed voor jouw puppy aanschaffen? Dan kan je het beste voor één van de volgende hondenbedden kiezen:

 • XL Honden Ligbed
 • Dogbed Ventilerend Honden Ligbed
 • Hondenbed met zonnescherm

Meer informatie over deze drie hondenbedden voor puppy’s vind je in het restant van dit artikel!

Beste hondenbedden voor puppy’s – Top 3
Hond liggend op bed

Wat is een hondenbed en waarom zou je een hondenbed kopen?

Zoals hierboven al gesteld; een goede slaap is van cruciaal belang voor elke puppy. Dat wordt direct duidelijk als ik naar het aantal uren slaap per dag van een puppy kijk.

Een gemiddelde puppy slaapt zo’n 16 tot 20 uur per dag. Moet je nagaan; een puppy is dus maar slechts 4 tot 8 uur op een dag wakker. De rest van de dag ligt hij te slapen.

Tijdens deze lange slaaprust is het wenselijk dat hij zeer comfortabel ligt. Hij moet daarom een comfortabele ondergrond hebben die de belasting op zijn spieren en gewrichten perfect weet te verdelen.

Beste hondenbedden voor puppy’s – Top 3
Hond liggend op bed

Een puppy is immers in de groei en dat kan gepaard gaan met de nodige groeipijn. Door een hondenbed voor jouw puppy aan te kopen, voorkom je dat hij veel last van deze groeipijn heeft.

Het beste hondenbed voor een puppy is namelijk zeer comfortabel, ligt heerlijk, neemt de druk op de spieren en gewrichten af en is ook nog eens ruim genoeg. Jouw puppy kan daardoor meerdere lig posities aannemen en dat is uiteraard ook wenselijk.

Door een hondenbed aan te schaffen, weet je dus eigenlijk een perfecte slaapplek voor jouw puppy te creëren. Bijkomend voordeel is dat een dergelijk hondenbed in veel gevallen behoorlijk groot is.

Mocht jij bijvoorbeeld een Berner Sennen pup hebben, groeit jouw pup al snel uit tot een hele grote hond. In dat geval hoef je niet continue een nieuw hondenbed te kopen.

Als je in eerste instantie gewoon een groot hondenbed koopt, maakt jouw hond daar de komende jaren met veel plezier gebruik van.

Een belangrijk voordeel is bovendien dat je een hondenbed overal mee naar toe kunt nemen. Een dergelijk bed is namelijk makkelijk in te klappen en bijvoorbeeld in de auto mee te nemen. Ook op bijvoorbeeld de camping kan je dus voor jouw puppy een comfortabele slaapplek creëren.

Beste hondenbedden voor puppy’s – Top 3
Hond slapend onder deken

Met het oog op de gezondheid van jouw hond is het dus aan te raden om een hondenbed aan te schaffen. Daarbij is het wel goed om te weten dat een hondenbed behoorlijk prijzig is. Mede daarom heb ik dit artikel geschreven, zodat je in ieder geval de juiste keuze kunt gaan maken!

Hondenbed voor een puppy kopen; waar op letten?

Wil jij ook graag een comfortabele slaapplek voor jouw hond verkrijgen? Dan is het advies om te investeren in een hoogwaardig hondenbed. Maar, waar moet je dan zoal op letten? Nou, in mijn ogen is het allereerst van belang om naar de afmetingen van het hondenbed te kijken.

In het aanbod van hondenbedden zijn nogal veel verschillende afmetingen terug te vinden. Meet daarom de huidige lengte van jouw puppy op en probeer te achterhalen hoe groot jouw hond gaat worden.

Op basis van die afmetingen kan je vervolgens op zoek goed naar een geschikt hondenbed. Het is hierbij wenselijk dat jouw hond languit in zijn hondenbed kan liggen!

Beste hondenbedden voor puppy’s – Top 3
Hond languit relax in mand

Daarbij is het ook verstandig om te kijken naar de ingeklapte afmetingen. Het beste hondenbed kan je immers volledig opklappen, waarna het bed behoorlijk compact is. Des te compacter het ingeklapte hondenbed is, des te makkelijker je ‘m overal mee naar toe neemt.

Let ook goed op het comfort van het hondenbed. Je kunt bijvoorbeeld een hondenbed aanschaffen met een schaduwdoek, zodat jouw hond niet in de volle zon hoeft te liggen. Ook is het mogelijk om een hondenbed met een afneembare hoes aan te schaffen, zodat je deze hoes makkelijk schoon kunt maken.

Ook wil ik je adviseren om eens te kijken naar een zogeheten orthopedisch hondenbed. Dergelijke hondenbedden zijn nóg zachter dan normaal en weten daarmee de druk van de spieren en gewrichten van jouw puppy te halen. Met het oog op de groei van jouw pup is dat zeker wenselijk.

Tot slot adviseer ik je graag om goed naar de prijs-kwaliteitverhouding te kijken. Het is namelijk een feit dat een hondenbed absoluut geen goedkope aankoop is; je moet al snel rekening houden met enkele tientjes voor de aanschaf van het beste hondenbed.

Beste hondenbedden voor puppy’s – Top 3
Hondje relax liggend op bed

Let daarom goed op de kwaliteit van het hondenbed en kies bij voorkeur voor een hondenbed van een gerenommeerd merk. Dergelijke hondenbedden zijn in de meeste gevallen qua kwaliteit het beste. Uiteraard kan je het beste kiezen voor één van de hondenbedden die ik hieronder ga bespreken!

Beste hondenbedden voor een puppy – top 3

Zo, je weet nu exact waar je op moet letten bij het uitkiezen van het beste hondenbed voor jouw trouwe viervoeter. Ook weet je waarom de aanschaf van een hondenbed zo aan te raden is.

In mijn ogen hoef je nu nog maar één ding te doen; het beste hondenbed voor jouw hond aan te schaffen. De zoektocht hiernaar kan behoorlijk tijdrovend zijn, maar daar wil ik je graag een handje bij helpen.

In onderstaande reviews bespreek ik namelijk de belangrijkste eigenschappen van de drie beste hondenbedden. De drie hondenbedden die ik hieronder bespreek, voldoen aan al mijn verwachtingen. Hierdoor weet je zeker dat je een juiste aankoop doet.

PuppyTrainen heeft als beste gekozen het XL Honden Ligbed !

Dit is het beste hondenbed voor een puppy van een groot hondenras. Naarmate jouw puppy begint te groeien, kan hij namelijk met veel plezier gebruik blijven maken van dit hondenbed!

XL Honden Ligbed

Dit behoorlijk grote hondenbed is om meerdere redenen mijn absolute favoriet. Hoogtepunten zijn toch wel de prijs-kwaliteitsverhouding, de uitstraling van het bed en de indrukwekkende afmetingen.

Voordelen van dit hondenbed:

 • Behoorlijk groot (110 bij 80 cm)
 • Bijzonder comfortabel voor elke pup
 • Slechts 20 centimeter hoog; makkelijke opstap voor jouw hond
 • Uitwasbaar ligvlak
 • Geschikt voor honden van maximaal 50 kilo
 • Gepoedercoat staal = lange levensduur

Nadelen van dit hondenbed:

 • Te groot voor kleine hondenrassen
 • Kleur van het hondenbed is nogal gevoelig

Al met al ben ik zeer te spreken over dit grote hondenbed. Het feit dat het bed nogal gevoelig is (vanwege de beige kleur) wordt eigenlijk goed gemaakt door het feit dat je het ligvlak moeiteloos kunt wassen. Onder aan de streep brengt dit hondenbed dus eigenlijk geen nadelen met zich mee. Geweldig!

Dogbed Ventilerend Honden Ligbed

In Nederland hebben we meer en meer met warme zomers te maken. Mede daarom ben ik fan van dit ventilerende hondenbed!

Voordelen van dit hondenbed:

 • Prachtig design
 • Zeer stevig
 • 92 bij 76 centimeter groot
 • Inclusief ventilerende functie
 • Uitwasbaar ligvlak
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen van dit hondenbed:

 • Niet geschikt voor kleine honden
 • Niet geschikt voor hele zware honden (max. 40 kilo draaggewicht)

Onder aan de streep ben ik zeker te spreken over dit hondenbed. Met name de ventilerende functie en de prachtige uitstraling zijn absolute pluspunten. Mocht je op zoek naar een fraai hondenbed zijn, is dit eigenlijk dé beste optie voor je.

Hondenbed met zonnescherm

Wil je jouw hond zomers van de gewenste koeling voorzien? Dan heb je eigenlijk maar één keus; dit prachtige hondenbed met zonnescherm. Dankzij het zonnescherm heeft jouw hond het nooit té warm.

Voordelen van dit hondenbed:

 • Geweldige vormgeving
 • Bijzonder groot (106 bij 75 bij 75 cm)
 • Perfecte luchtcirculatie = erg aangenaam voor jouw hond
 • Geschikt voor honden tot 60 kilo
 • Stijlvol design

Nadelen van dit hondenbed:

 • Relatief prijzig
 • Te groot voor kleine hondenrassen

Ook over dit hondenbed ben ik zeer positief. Mocht het buiten warm zijn, is dit eigenlijk de perfecte keuze voor jouw langharige hond. Ondertussen wordt jouw hond ook nog beschermd tegen de Uv-straling!

Slotwoord

Zo, in dit artikel heb je veel informatie kunnen vinden over het beste hondenbed voor puppy’s. Ik kan met name het XL Honden Ligbed aanraden, maar ook de twee andere varianten zijn zeker het bekijken meer dan waard. Deze drie hondenbedden laten in ieder geval één ding duidelijk zien; je hebt de keus uit meerdere soorten hondenbedden.

Mocht je het leven van jouw pup/hond graag zo aangenaam mogelijk willen maken, zijn bovengenoemde hondenbedden de beste optie voor je. Je weet daarmee zeker dat jouw hond van een heerlijke slaaprust geniet!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie