Hoe vaak moet ik een puppy uitlaten?

Iets wat bij het opvoeden van een hond hoort, dat is natuurlijk het uitlaten. Dat begint al van jongs af aan. Ook de kleinste en jongste puppy’s moeten een aantal keren per dag naar buiten. Maar hoe zit dat eigenlijk? Hoe vaak moet ik een puppy uitlaten? Daar gaan we in dit blogbericht het antwoord op proberen te vinden.

Nu is het niet altijd duidelijk hoe vaak zo’n jong hondje naar buiten moet. Het beste is om minimaal om de 2 uur een frisse neus met hem te gaan halen, zodat hij even de pootjes kan strekken en de kans krijgt om zijn behoefte te kunnen doen.

Wil jij alles te weten komen over het uitlaten van je puppy en wat daar allemaal bij komt kijken? Je zit hier aan het juiste aders. Lees het blogbericht gewoon tot het einde.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Hoe vaak moet ik een puppy uitlaten? 

Bij de opvoeding en bij de verzorging van een hond komt veel kijken. Dat hoeven we je vast niet uit te leggen. Dat begint namelijk al van jongs af aan en vanaf het moment dat je hem op gaat halen bij de fokker.

Het uitlaten van een puppy is niet alleen een groot onderdeel van de opvoeding, maar ook van de gezondheid. Het helpt je hondje namelijk om gezond en fit te blijven. Daarnaast zorgt het er ook voor dat jij en je pup een band kunnen opbouwen en jullie elkaar beter leren kennen.

1 keer per dag je puppy uitlaten, dat is vanzelfsprekend niet voldoende. Je wilt namelijk voorkomen dat hij zijn behoefte in huis gaat doen, niet leert zindelijk te worden en gezondheidsproblemen gaat ontwikkelen. Het beste is om minimaal om de 2 uur met je puppy naar buiten te gaan voor een blokje om.

Hoe vaak moet ik een puppy uitlaten?
Hoe vaak moet ik mijn puppy eigenlijk uitlaten?

Hoe lang mag een pup wandelen?

Hoe vaak je een puppy moet uitlaten, daar ben je inmiddels achter gekomen. Dit helpt je vast al een stuk verder. Je kunt je hier als het ware op voorbereiden als nieuw baasje. De volgende vraag die je beantwoord zou willen hebben, is hoe lang een pup mag wandelen. Ook dit is vrij belangrijk om te weten.

Jonge pups hebben nog niet de hoeveelheid energie van een volwassen hond. Ze zijn nog volop in de groei en slapen hierdoor veel. Niet alleen ’s nachts, ook overdag. Je kunt je vast voorstellen dat het niet handig is om uren te gaan wandelen met een pup. Dat houden ze ook niet vol. Voor jou als baasje ook lastig, want een hondje de hele weg naar huis tillen, is ook voor jou slopend.

Het is daarom goed om te weten dat je gemakkelijk kunt uitrekenen hoe lang het verantwoord is om te wandelen met je hond. Voor iedere wandeling reken je minimaal 10 minuten van zijn leeftijd. Bijvoorbeeld: 10 minuten × 3 maanden leeftijd. De uitkomst daarvan, dat is de maximale tijd die gewandeld mag worden per dag. Het hangt dus helemaal van zijn leeftijd af.

Hoe vaak moet ik een puppy uitlaten?
Hoe lang mag een puppy wandelen?

Waarom een puppy uitlaten?

Dat uitlaten hoort bij de aanschaf van een puppy, dat is een vrij logische gedachte. Als baasje houd je daar ook automatisch rekening mee. Je weet dat wanneer je een pup aanschaft, het uitlaten daarbij hoort.

Hier en daar heerst het beeld dat een pup uitlaten alleen helpt bij de zindelijkheidstraining. Je leert hem om zijn behoefte buiten te doen en om dit steeds langer op te houden. Toch dient dat wandelen niet alleen maar voor de zindelijkheid. Hier zitten meerdere gedachten achter. Waarom een puppy dan uitlaten? Om de volgende redenen:

  • Socialiseren met andere hondjes en baasjes: Net zo belangrijk als zindelijk maken, is je pup laten socialiseren met andere hondjes en baasjes. Tijdens het maken van wandelingen zullen jullie er genoeg tegenkomen. Je pup leert hieraan te wennen en leert ook dat hij zich niet bedreigt hoeft te voelen. Door je hond op een goede manier te laten socialiseren, voorkom je in de toekomst agressief gedrag.
  • Aan elkaar wennen: De eerste paar weken zullen jullie elkaar moeten leren kennen. Je pup moet ontdekken waar jouw grens ligt. Door samen te wandelen leren jullie elkaar beter kennen en aan elkaar te wennen.
  • Bevordering van de gezondheid: Een frisse neus halen en de pootjes strekken. Door je pup uit te laten zorg je voor optimale bevordering van de gezondheid. Een zeer belangrijk aspect.
  • Energie kwijt laten raken: Puppy’s slapen meerdere keren op een dag. Vooral omdat ze snel moe zijn en volop moeten groeien. Onderschat het niet, want pups kunnen vol met energie zitten. Je puppy uitlaten zorgt ervoor dat hij zijn energie even kwijt kan. Hij kan rennen, springen en stoeien met andere hondjes. Als je pup na de wandeling niet lekker slaapt, dan weten wij het ook niet meer.
Hoe vaak moet ik een puppy uitlaten?
Waarom je pup eigenlijk uitlaten?

Hoe vaak moet je een volwassen hond uitlaten?

Kleintjes worden groot. En vaak sneller dan je denkt. Zo groeien kleine pups uit tot volwassen, sterke honden. Zo zijn ze op een volwassen leeftijd uitgegroeid, zijn ze qua gedrag rustiger geworden en veranderd er ook iets wat betreft het uitlaten.

Waar je dit bij puppy’s op een rustige manier moet aanpakken, mag een volwassen hond vanzelfsprekend wat vaker uitgelaten worden. Hoe vaak je dan mag wandelen met een volwassen hond? Probeer minimaal 3 keer per dag met je trouwe viervoeter een blokje om te gaan en laat iedere wandeling sowieso een half uur duren. Meer en langere wandelingen maken mag vanzelfsprekend altijd.

Nu is iedere hond hier ook weer in verschillend. Dat hangt voornamelijk van het hondenras af. Waar de ene hond bruist van de energie, kan de ander juist weer prima rondkomen met 3 maal per dag. Houd dit als baasje zelf in de gaten. 3 maal per dag is dan ook echt minimaal hoor, gemiddeld zal dat 4 tot 5 x zijn .Je merkt vrijwel vanzelf of jouw hond wat meer wandelingen nodig heeft op een dag en of dat het voldoende is.

Hoe vaak moet ik een puppy uitlaten?
Hoe vaak volwassen hond uitlaten?

Conclusie

Hoe vaak je een puppy moet uitlaten, dat is vaak nog niet helemaal duidelijk. In dit blogbericht hebben we je antwoord gegeven op die vraag en op meerdere vragen. We hopen dat je iets aan deze informatie hebt gehad en dat je het minder spannend vindt om je puppy op te gaan halen bij de fokker.

Nog even nalezen hoe vaak nu handig is om te gaan wandelen met je puppy? Scrol dan nog even terug naar boven en lees dit rustig na. 

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie