Hoe oud wordt een Jack Russel – Lees hier alles over de leeftijd van dit leuke hondenras!

Hoe oud wordt een Jack Russel? Jij als baasje houd natuurlijk ontzettend veel van je hond. We spreken vast voor alle doorsnee baasjes, als we zeggen dat je het liefste zou willen dat je Jack Russel een zo hoog mogelijke leeftijd bereikt en je lang van hem wil genieten.

We kunnen ons dus goed voorstellen dat je je afvraagt hoe oud een Jack Russel kan worden en wat je allemaal kan verwachten wat dat betreft.

Ook als jij aan het nadenken bent over het in huis nemen van een Jack Russel pup, dan wil je waarschijnlijk goed op de hoogte zijn wat dat betreft. Mocht jij met meerdere vragen zitten rondom de leeftijd van een Jack Russel, dan ben je hier goed terecht gekomen.

In dit artikel gaan we het natuurlijk niet alleen uitgebreid hebben over hoe oud dit gezellige hondenras kan worden, maar gaan we ook dieper in op de materie. Benieuwd? Lees het artikel helemaal tot het einde en krijg antwoord op al je brandende vragen rondom jouw trouwe viervoeter.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Hoe oud wordt een Jack Russel?

Hoewel er altijd richtlijnen zijn voor de leeftijd van een bepaald hondenras, kan je de klok er natuurlijk nooit helemaal gelijk op zetten. Je zou kunnen zeggen dat je er ook een beetje geluk mee moet hebben.

Toch kunnen we wel ongeveer voorspellen hoe oud een Jack Russel kan worden. Tenminste, als je naar het algemene plaatje kijkt van dit hondenras.

Om te beginnen worden Jack Russels een stuk ouder dan tientallen jaren geleden. Oorspronkelijk werden Jack Russels gebruikt als jachthonden en waren de omstandigheden natuurlijk heel erg anders dan tegenwoordig.

De verzorging van honden was niet optimaal. Simpelweg omdat mensen toen nog niet de kennis hadden die we vandaag hebben.

We weten inmiddels een stuk beter hoe we een hond moeten verzorgen om deze zo gezond en fit mogelijk te kunnen houden. Daarnaast is dat natuurlijk ook levensverlengend. We bieden de juiste voeding, geven hem genoeg aandacht en kunnen medische hulp van een dierenarts krijgen, mocht dat nodig zijn.

Blijft jouw hondje kerngezond en gebeuren er geen gekke dingen? Dan kan hij tussen de 12 en 15 jaar worden. We kunnen je verklappen, dat is voor een hond een hele mooie leeftijd. Is 15 jaar het maximale?

Zeker niet. Jack Russels kunnen ouder worden dan het gemiddelde. Voornamelijk omdat dit wat kleinere hondjes zijn, kunnen ze ouder worden dan bijvoorbeeld een Labrador.

Hoeveel pups krijgt een Jack Russel?

Het is per hond verschillend hoeveel pups deze uiteindelijk krijgt. Zo is dat ook het geval bij de Jack Russel. Waar het ene hondje veel pups krijgt, krijgt de ander weer wat minder.

Over het algemeen kan een Jack Russel ongeveer tussen de 3 en 6 pupjes per keer krijgen. Het kan dus makkelijk zijn dat wanneer je hondje over een tijd weer in verwachting is, dat het er minder of juist wat meer zijn.

Wat kost een Jack Russel pup?

Hoeveel een Jack Russel pup kost, dat hangt er erg vanaf. Er zijn namelijk veel fokkers te vinden rondom Nederland en deze berekenen niet altijd dezelfde prijs. We kunnen begrijpen dat jij graag wilt weten waar je aan toe bent als het gaat om de aanschaf van een puppy. Daarom dat we dit ook bespreken.

Hoe oud wordt een Jack Russel
Wat kost een Jack Russel pup?

Zit jij te denken aan een pup met stamboom? Dan zul je er toch rekening mee moeten houden dat deze prijs wat hoger uit kan vallen. Logischerwijs zijn hondjes met een stamboom wat prijziger. Voor een pup met stamboom betaal je om en nabij € 1000,-.

Maakt de stamboom jou niets uit en zou je wat minder willen betalen voor je pup? Dan zijn er nog genoeg fokkers die Jack Russels zonder stamboom aanbieden natuurlijk.

Voor een puppy zonder stamboom zul je rekening moeten houden met een bedrag rond de € 350,-. Dit bedrag kan altijd hoger of lager uitvallen, dat ligt aan de fokker in kwestie. Je weet nu wel waar je ongeveer rekening mee kan houden.

Wanneer is een Jack Russel volwassen?

Wanneer een hond officieel een volwassen leeftijd heeft bereikt, dat kan enorm verschillen. Tenslotte is ieder hondenras anders, ook wat de volwassen leeftijd betreft. Als je kijkt naar de wat grotere hondenrassen, zoals een Labrador en een Duitse Herdershond, dan werkt het wat anders.

Grotere hondenrassen doen er namelijk wat langer over om een volwassen leeftijd bereiken. Dat kan wel meer dan een jaar duren. De grotere hondenrassen worden vaak ook helemaal niet zo oud.

Een Jack Russel valt onder de kleine hondenrassen en deze zijn wat eerder volwassen dan de wat grotere hondenrassen. Wanneer de Jack Russel een leeftijd van 10 maanden heeft bereikt, dan kan je zeggen dat hij officieel volwassen is.

Het kan per hond wat verschillen, maar over het algemeen is dat 10 maanden. Dat hij een volwassen leeftijd heeft bereikt, hoeft niet te betekenen dat de opvoeding klaar is.

Honden zullen in iedere leeftijdsfase een opvoeding nodig hebben van hun baasje. En dat geld zeker voor dit dominante hondje.

Hoe oud wordt een Jack Russel
Wanneer is een Jack Russel volwassen?

Wanneer is een Jack Russel uitgegroeid?

Als een Jack Russel 10 maanden is, dan heeft hij zijn volwassen leeftijd dus bereikt. Dat betekent dus dat hij zich wat volwassener gaat gedragen, dat hij over mag gaan op adult hondenvoer en dat hij wat het uiterlijk betreft geen extreme veranderingen meer krijgt.

Hoe je hondje er op dit moment uitziet, zo zal hij er uit blijven zien. Je hoeft dus geen extreme veranderingen meer te verwachten.

Is je trouwe viervoeter met 10 maanden dan helemaal klaar met groeien? Nee, dat hoeft niet altijd zo te zijn. Dat groeien, dat kan nog eventjes doorgaan. Dat groeien kan zelfs doorgaan tot een leeftijd van 1 jaar.

Hoe groot wordt een Jack Russel?

Dat een Jack Russel niet het grootste hondenras is, dat is je vast al opgevallen. Dat zo groot als bijvoorbeeld een Labrador kunnen worden, dat is bij deze al uitgesloten. Maar, hoe groot kan een Jack Russel dan wel worden?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan hij tot zijn eerste levensjaar doorgaan met groeien. Wanneer hij helemaal uitgeroeid is, dan zal hij rond de 30 centimeter hoog zijn. Dit is uiteraard berekent vanaf het hoogste punt, met andere woorden vanaf zijn schoft.

Hoe groot wordt een Jack Russel?
Hoe groot wordt een Jack Russel?

Hoeveel beweging heeft een Jack Russel nodig?

Ja, daar kan je heel erg kort over zijn. Een Jack Russel heeft simpelweg veel beweging nodig. Je zou het van zo’n klein hondje niet direct zeggen, maar als er een hondenras actief is, dan is dat de Jack Russel wel. Ze hebben werkelijk energie voor tien en zijn het liefst de hele dag actief.

Kan je Jack Russel zijn energie niet kwijt, heeft hij te weinig ruimte of krijgt hij te weinig beweging, dan zul je dat duidelijk terug kunnen zien in zijn gedrag.

Hij kan hier namelijk gedragsproblemen door krijgen omdat hij zich verveelt of niet genoeg uitgedaagd word. Dat moet je proberen te voorkomen door hem genoeg beweging te geven op een dag.

Dus, behalve dat dit hondje genoeg ruimte nodig heeft, heeft hij ook zijn dagelijkse beweging nodig. Denk hierbij niet alleen aan het uitlaten van je Jack Russel, maar ook aan spelletjes spelen en aandacht geven. Het voorkomt namelijk dat hij zich gaat vervelen en vervelend gedrag gaat vertonen.

Hoe oud wordt een Jack Russel
Heeft een Jack Russel veel beweging nodig?

Hoe vaak een Jack Russel nu beweging nodig heeft? Probeer hem minimaal 3 keer per dag, een half uur uit te laten. Of hij meer beweging nodig heeft, dat ligt aan het hondje zelf.

Waar het ene hondje genoeg heeft aan 3 keer per dag uitlaten, heeft de ander juist 4 of 5 keer per dag nodig. Onderzoek dat goed als baasje. Die dagelijkse rondjes kan je uiteraard ook afwisselen met een groter rondje door het bos of over het strand.

Nog veel meer weten over de leeftijd van een Jack Russel?

De leeftijd van een Jack Russel. Daar is veel over verteld in dit artikel. Behalve informatie over de leeftijd, heb je ook andere informatie gekregen waar je wellicht iets mee kan.

Vond jij dit nu interessant en ben jij nog lang niet uitgeleerd wat betreft dit leuke hondenras? Dat is geen probleem. In dat geval is het e-book Het Complete Handboek Voor De Jack Russel erg geschikt.

Het handboek staat vol met informatie, de geschiedenis en handige tips over de Jack Russel. In het handboek staat vast dat wat waar jij naar zoekt.

Conclusie

Met de vraag ‘Hoe oud wordt een Jack Russel?’ zijn we dit artikel begonnen. Inmiddels ben je erachter gekomen hoe oud dit kleine, actieve hondje kan worden. Die informatie kan je helemaal aan het begin teruglezen.

Wil jij na dit artikel nog veel meer te weten komen over deze jachthondjes of zit je nog steeds met vragen? Download het e-book Het Complete Handboek Voor De Jack Russel en vindt de antwoorden waar jij naar zoekt.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie