Beste effileerschaar hond – Top 3

Voor jouw lieve huisdier wil jij natuurlijk het beste. Je wilt graag dat de haren en de vacht van jouw hond er goed en verzorgd uitzien.

Dat het schoon en hygiënisch is zonder klitten en viezigheid. De vacht van honden kan snel groeien, daarom is het belangrijk om dit zelf bij te houden.

Dit kun je gemakkelijk zelf thuis doen met een effileerschaar! Met deze schaar kun je moeiteloos de vacht van jouw hond trimmen. Er zijn verschillende soorten scharen en diverse sets beschikbaar.

Heb je maar één simpele goede schaar nodig of een set met 5 of 10 verschillende scharen? Waar ben je precies naar op zoek en wat werkt het beste voor jou en jouw lieve hond? Hierbij een top 3 van de beste effileerscharen.

De beste effileerschaar door PuppyTrainen gekozen is de Ferplast Trimschaar.

Wat is een effileerschaar en waarom zou je het kopen?

Een effileerschaar gebruik je om het haar van jouw hond uit te dunnen. De effileerschaar wordt ook wel een trimschaar of een hondenschaar genoemd.

Je kunt alleen een effileerschaar gebruiken bij het knippen van je hond, maar het kan ook gebruikt worden nadat de hondenvacht is geschoren met een tondeuse.

Bij de oren, ogen, snuit of poten is het handig om een effileerschaar te gebruiken, omdat deze onderdelen wat gevoeliger zijn.

Beste effileerschaar hond - Top 3
Beste effileerschaar hond – Top 3

Knip wekelijks de lange haren rond de poten en ogen weg. Check maandelijks of er geen haren de gehoorgang van de oren ingroeien.

Ten eerste is het belangrijk om de vacht van de hond goed en verzorgd te houden. Zo is het belangrijk om de vacht bij de ogen en de poten goed geschoren te houden, zodat het niet in de weg zit.

Het is zeer belangrijk om de vacht en haren kort en hygiënisch te houden, zodat het niet vies wordt en het te beschermen tegen parasieten, bacteriën en ziektes.

Ten tweede is het natuurlijk ook fijn als de vacht van de hond er verzorgd uitziet. Kam het goed door zodat er geen klitten in komen en gebruikt de effileerschaar om de vacht mooi bij te knippen.

Beste effileerschaar hond - Top 3
Beste effileerschaar hond – Top 3

Zo ziet de vacht van de hond er glanzend uit en met de schaar kun je de haren zo knippen dat ze mooi vloeiend in de rest van de vacht overgaan.

Een effileerschaar kopen: waar moet je opletten?

Er zijn verschillende effileerscharen. Ze zijn los verkrijgbaar of in sets. Wat heb je precies nodig? Gaat het enkel om de haren weg te knippen rondom de ogen en oren van de hond?

Of wil je jouw hond graag zelf een complete knipbeurt thuis geven? Dan is het handig om een complete set van trimscharen aan te schaffen. Dit zijn de vijf verschillende soorten effileerscharen:

 • De rechte trimschaar is de meest gebruikte schaar. Deze schaar is beschikbaar in verschillende lengtes. Dit model is geschikt voor de meeste soort vachten.De gebogen trimschaar bestaat ook in verschillende lengtes. Een ervaren trimmer kan een rechte trimschaar gebruiken voor een gebogen lijn. Als je zelf nog onervaren bent zal de gebogen trimschaar jou zeker helpen. Dit is bijvoorbeeld handig bij het knippen voor het bovenste gedeelte van de kop.
 • De eenzijdige schaar heeft maar aan één kant tanden. Dit model is een modelleer- of coupeschaar. Deze schaar wordt gebruikt bij dikkere vachten. Als je nog onervaren bent, is deze schaar geschikt voor jou.
 • De tweezijdige schaar heeft aan allebei de kanten tanden zitten. Dit model wordt ook wel de dubbelzijdige effileerschaar genoemd. Hiermee kun gemakkelijk de vacht uitdunnen en haal je niet meteen veel haar weg. Met deze schaar kun je gemakkelijk de haren rondom de oren, ogen en poten bijknippen.
 • De chunker wordt vooral gebruikt om krulvachten snel te kunnen modelleren. Soms is de vacht zo dik, dat het moeilijk is om in model te brengen. Om dit makkelijker te maken, kun je de chunker gebruiken bij het trimmen.
Beste effileerschaar hond - Top 3
Beste effileerschaar hond – Top 3

Beste Effileerschaar top 3

1.       Ferplast Trimschaar

Beste effileerschaar hond - Top 3

De Ferplast trimschaar is speciaal gemaakt voor de vacht rondom de ogen en de oren van de hond. Met dit model kun je precies te werk gaan.

Heb je een hond met een vacht die maar blijft doorgroeien? Dan is het belangrijk om dat zelf bij te houden.

Met deze trimschaar kun je gemakkelijk zelf de vacht in een mooi model houden. De haren op de kop van de hond moeten ook getrimd worden.

Met deze schaar kun je dit gemakkelijk en voorzichtig doen. Het maakt niet uit of je hond korte of lange haren heeft.

De Ferplast trimschaar is een recht stalen model. De punten van de schaar zijn afgerond, zodat je jouw huisdier niet kan verwonden.

Verder heeft het model een ergonomische greep waardoor het comfortabel in de hand ligt. De schaar komt in een rood model is 14,2 x 6,9 x 8 centimeter groot.

Voordelen:

 • Goedkoop
 • Ergonomische greep
 • Gemaakt van sterk staal
 • Speciaal voor de vacht rondom de ogen en oren

Nadelen:

 • Maar één schaar
 • Niet geschikt voor de rest van de vacht

2.         Qualisce Pet Care 6-delige scharenset 

Deze scharen set van Qualisce Pet Care bestaat uit zes verschillende soorten producten voor uw hond. Met deze set in huis hoef je nooit meer een duur bezoekje aan de trimsalon te betalen.

Ook voor uw hond zal dit een fijnere comfortabele ervaring zijn als dit thuis kan gebeuren. In deze set zitten zes essentiële benodigdheden voor een trimbeurt.

Deze set wordt in een mooi hoesje geleverd, zodat je dit gemakkelijk met je mee kan nemen.

In deze set zitten een omlaag gebogen schaar, omhoog gebogen schaar, contourschaar, uitdunschaar, kam, borstel handschoen. De scharen zijn gemaakt van roestvrij staal.

Met de vier verschillende scharen kun je iedere soort vacht trimmen.

Met de diverse modellen van Qualisce Pet Care heb je voor ieder onderdeel van de vacht een perfecte schaar om te gebruiken.

De kam kun je dagelijks gebruiken en hiermee ontklit je gemakkelijk de haren van de vacht voordat je gaat beginnen met de knipbeurt.

Als laatste zit er in de set een borstel handschoen. Hiermee verwijder je moeiteloos lossen haren, vuil of stof uit de vacht.

Voordelen:

 • Vier verschillende scharen voor het beste resultaat
 • Roestvrij staal
 • Geschikt voor elke soort vacht
 • Geleverd met borstel handschoen en stijlvol opbergdoosje

Nadelen:

 • Relatief hoge prijs als je maar één simpele schaar wilt

3.      Zigy 4-delige scharenset voor honden

Als een hond een te lange vacht heeft kan dit irritaties en ontstekingen veroorzaken. Een volle vacht kan ook een broedplaats worden voor verschillende soorten ongedierte en bacteriën.

Daarom is het verstandig om iedere paar maanden de vacht bij te werken.

Als je naar een honden trimsalon gaat kan dit behoorlijk wat geld kosten. Maar een simpele trimbeurt hoeft helemaal niet zoveel geld en moeite te kosten.

Met de Zigy 4-delige scharenset kun je dit op je gemak zelf thuis doen.

Online kun je een E-book vinden met een handleiding waarin de beste technieken staan voor het trimmen van je hond.

De Zigy 4-delige scharenset heeft vier verschillende scharen, een haarverwijdering kam, een reinigingsdoekje en een gratis vachtverzorging handschoen.

De scharen zijn gemaakt van roestvrij staal. De Zigy scharen zijn sterk, roestvrij en gebruiksvriendelijk. Ook deze set wordt geleverd in een stijlvol opberghoesje.

Voordelen:

 • Complete set van vier scharen
 • 1 jaar lang garantie
 • Roestvrij staal
 • E-book met een handleiding met handige trimtips
 • Reinigingsdoekje

Nadelen:

 • Relatief hoge prijs als je maar één simpele schaar wilt 

Slotwoord

Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel makkelijk een beslissing maken voor de aankoop van een effileerschaar voor jouw hond. De Ferplast Trimschaar kwam terecht op nummer 1 met veel goede redenen.

Beste effileerschaar hond - Top 3

Van deze aanschaf zul jij plezier hebben en kun jij jouw hond het beste gemakkelijk knippen. Ook de andere twee producten zijn twee top opties voor een effileer scharen set.

Twijfel niet langer en koop een effileerschaar! Knip de vacht van jouw lieve beestje thuis en jullie zullen er allebei geheid plezier van hebben. 

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie