Canicross – Top 3 items voor hardlopen met je hond!

Nog steeds is hardlopen een hele populaire sport. Dat is ook niet zo gek. Het leuke aan hardlopen is namelijk dat je dit altijd en overal kan doen. Je kan ervoor kiezen om dit in de sportschool te doen op de loopband of om bijvoorbeeld een rondje door het bos te maken. Het is maar net wat jij leuk vindt.

Zeg nu zelf, in je eentje hardlopen is lang niet zo gezellig als samen met iemand hardlopen. En hoe leuk is het om dat samen met je hond te kunnen doen? Zeker als je een actieve hond hebt en jullie beiden van een flinke uitdaging houden. Hardlopen terwijl je hond naast je rent is mogelijk, maar het kan nog veel uitdagender en sportiever. Met een mooi woord noemen we dat ‘canicross.’

Om te kunnen hardlopen met je hond, moet je een aantal dingen weten en heb je een aantal items nodig. In dat geval zit je bij dit artikel helemaal goed. In dit artikel ga jij namelijk te weten komen wat canicross precies is, welke items je hier voor nodig hebt door middel van een handige top 3 en kan je uiteindelijk concluderen of dit iets voor jou en je hond zou kunnen zijn.

[affiliate_products style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat je echt nodig bent tijdens canicross is de hondenriem van het merk Quzi.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Wat is canicross?

In de intro van dit artikel hebben we al heel erg kort benoemd wat canicrossen met je hond ongeveer inhoud. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat je hier wat vraagtekens bij hebt en dat je graag wat uitgebreidere informatie zou willen hebben. Dat komt goed uit, want deze hebben we voor je. We beantwoorden uitgebreid de vraag wat canicross precies is.

Canicross kan je in principe zien als een soort hardlopen met je hond. Toch denkt die uitleg niet helemaal de lading, want we hadden het al kort over een uitdaging met je hond. Canicross doe je namelijk op wedstrijd niveau samen met je hond. Nu zie je het misschien al voor je dat je met een hondenlijn in je hand samen aan het hardlopen hebt. Ook dat is niet helemaal waar. Jullie staan met elkaar in verbinding, maar dat merken jullie allebei niet. Dit is ongeveer in een notendop wat canicross is.

Hoe werkt canicross?

Dat canicross, hoe werkt dat dan? We kunnen ons voorstellen dat je hier nog geen enkel beeld bij hebt. Laten we je daarom even kort uitleggen hoe canicross precies werkt.

Canicross staat aangeduid als een échte hondensport. Het is dus een speciale sport om te doen samen met je hond en het is in wedstrijdverband. Je kan het zien als een soort hardloopwedstrijd. Jullie leggen samen een route af, binnen een bepaalde tijd. Wel is het de bedoeling dat je je hond traint hiervoor, want niet iedere hond is geschikt voor deze sport. Een hond die goed getraind is voor canicross, die trekt het baasje uiteindelijk mee waardoor je harder zult kunnen lopen.

Tijdens dat hardlopen zijn jullie met elkaar in verbinding, maar dat merken jullie niet. Daarnaast is je hond ook gewoon aangelijnd. De hondenlijn is aangelijnd bij je hond en jij draagt die om je middel. Op deze manier staan jullie in verbinding, maar niet op een vervelende manier.

Canicross – Top 3 items voor hardlopen met je hond!
Canicross – Top 3 items voor hardlopen met je hond!

Wat hebben ik en mijn hond nodig voor canicross?

Dat canicrossen met je hond is natuurlijk hartstikke leuk. Wel heb je daar een aantal items voor nodig. Deze items heb je nodig om daadwerkelijk met je hond in verbinding te kunnen staan en om het canicrossen te kunnen noemen.

Niet alleen heb je items voor je hond nodig, maar ook voor jezelf uiteraard. Laten we beginnen met de items die je voor jezelf nodig hebt:

 • Voor jezelf heb je een band nodig. Deze band bevestig je om je middel en daar kan de hondenlijn vervolgens aangeklikt worden. Deze band noemen we ook wel een heupriem.
 • Heel logisch, maar goede schoenen en goede sportkleding waar je lekker een eind op weg kan rennen.

Dan nu de items die je voor je hond nodig hebt:

 • Als eerste een tuigje. Aan dit tuigje kan vervolgens de hondenriem bevestigd worden. Een halsband word strakgetrokken tijdens het hardlopen met je hond en dat is niet de bedoeling.
 • Een hondenriem die speciaal voor het canicrossen of gewoon hardlopen is.

Top 3 beste canicross items

Dat je voor canicrossen met je hond wat items nodig hebt, dat is in ieder geval een ding dat zeker is. Deze items zijn nodig om het canicrossen succesvol te kunnen uitvoeren.

Je hebt hierboven een aantal voorbeelden gekregen van items die je nodig hebt bij het canicrossen met je hond. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een top 3 samengesteld met de beste canicross items. Let wel op, dit zijn items voor je hond.

1. Hondenriem Hardloopriem – Canicross Trainingslijn Voor Hardlopen – 150 cm – Quzi

Aan het begin van dit artikel heb je al kunnen lezen dat de hondenriem van Quzi volgens ons het beste item is voor canicross. In deze top 3 leggen we aan je uit waarom dit item volgens ons het allerbeste is voor canicross.

Deze hondenriem van Quzi is geen normale hondenriem zoals je die kent, maar deze is speciaal gemaakt voor canicross of voor het hardlopen in het algemeen. In dat opzicht is hij al uitermate geschikt. Omdat deze hondenriem elastisch is, is het totaal niet te merken als je hond aan het trekken is hieraan.

Het elastiek vangt de schokken namelijk prima op. Erg fijn als jullie aan het hardlopen zijn. Niet alleen krijg je bij bestelling de hondenriem, maar ook een bijpassende, verstelbare heupriem met een flessenhouder erbij.

Je ziet het al, de hondenriem van Quzi is ontzettend veelzijdig en bij veel activiteiten in te zetten. Let wel op, de hondenriem is geschikt voor honden boven de 20 kg.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. I Dog Canicross – Tuigje – Maat S – Blauw – Grijs – Honden

Niet geheel onbelangrijk is een tuigje voor canicross. Mocht jij nog een tuigje missen en je bent op zoek naar de beste, dan willen wij het tuigje van I Dog je graag aanraden.

Hardlopen met je hond
Afbeelding van Bol.com

Dit tuigje is namelijk speciaal gemaakt voor canicross. Het tuigje zit zeer comfortabel en is van top tot teen te verstellen. Op deze manier zal hij altijd passen en kan je hond hier comfortabel mee hardlopen. Dat is wel de bedoeling natuurlijk.

Het tuigje beschikt binnenin over speciaal absorberend materiaal, waardoor je hond lekker kan zweten en hem dit niet gaat irriteren op zijn huid.

Bovenop het tuigje vindt je een handig handvat zodat je je hond kan optillen, mocht de situatie daarnaar zijn. Niet alleen is het I Dog tuigje handig, ook ziet hij er ontzettend stoer en sportief uit. Hier kan je hond wel mee voor de dag komen.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. De Blaffende Kat – Handsfree Hondenriem – Inclusief E-book – Heupriem Met Opberg vak – 150-200 cm

Als laatste in de top 3 is dit een item van het merk De Blaffende Kat. Ook dit is weer een hondenriem inclusief een heupriem en opbergvakje. Niet alleen krijg je deze items, ook krijg je een gratis e-book over honden cadeau. Hoe ideaal en leuk is dat?

De hondenriem werkt in principe hetzelfde als de eerste uit deze top 3. De heupgordel kan versteld worden en er kunnen dingen in opgeborgen worden. De hondenriem vangt eventuele schokken op en is ook nog eens reflecterend. Dat maakt het dus ook mogelijk om een rondje te maken in het donker.

De hondenriem is tussen de 150- en 200 cm. Lang genoeg dus voor een rondje hardlopen samen. De hondenriem van De Blaffende Kat is verkrijgbaar in verschillende kleuren:

 • Geel
 • Oranje
 • Zwart
[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

De voordelen van canicrossen

Zitten er veel voordelen aan hardlopen samen met je hond? Absoluut. We kunnen je verklappen dat dit alleen maar voordelen zijn. Om je hier een beter beeld van te geven, hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

 • Het zorgt ervoor dat je een band opbouwt met je hond.
 • Jullie zullen goed moeten samenwerken en elkaar moeten helpen. Dat versterkt natuurlijk de band tussen jullie.
 • Perfect als je een actieve hond hebt.
 • Een leuke manier om lekker sportief bezig te zijn met je hond samen.
 • Je hond helpt je om vooruit te komen. Hoe fijn is dat? Zeker als je moe bent en er een beetje doorheen zit is dat erg fijn.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over canicross. Je weet inmiddels wat canicross precies is en hoe leuk het is om samen met je hond te kunnen doen. Zeker als jullie beiden sportief zijn en houden van een uitdaging, is het ontzettend leuk om in wedstrijdvorm te doen. In het artikel heb je kunnen lezen wat de voordelen zijn van canicrossen en welke items je hiervoor nodig hebt.

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van items? Je vindt hierboven een top 3 met items voor het canicrossen. Let er op dat dit items voor je hond zijn.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie