Beste tondeuse voor honden? Dit zijn de beste 4 tondeuses voor honden

Het is altijd zo’n mooi gezicht als je een hond getrimd uit de trimsalon ziet lopen. Het is zo aandoenlijk om te zien hoe goed mensen voor hun hond zorgen.

Eigenlijk, heeft een hond gewoon net een mensenleven. Het is fijn om op deze manier met je hond te genieten van alle mooie momenten.

PuppyTrainen heeft de Camry CR 2821 Hair Clipper – Dierentondeuse Set – 35W als beste getest!

Honden vinden het vaak ook fijn als ze getrimd worden. Vooral als het haar voor hun ogen zit.

Er zijn mensen die hun hond liever zelf trimmen. Daarom schaffen ze een eigen tondeuse aan. Het is niet moeilijk om je hond te trimmen, maar je moet het wel even onder de knie krijgen.

Om je opweg te helpen geef ik je wat tips, en vind je een lijst met de beste tondeuse voor honden.

Waarom zou je een tondeuse voor honden aanschaffen?

In het begin dacht ik dat een tondeuse alleen hoofdzakelijk voor mensen en paarden werd gebruikt. Maar toen ik verder nadacht snapte ik wel waarom je er ook een nodig zou kunnen hebben voor je hond.

Sommige honden zoals poedels of maltezers verliezen niet of nauwelijks haar. Niet vreemd dat ze daarom veel door mensen met een allergie worden uitgekozen.

Toch, is het belangrijk dat je deze honden soms plukt of trimt. Op deze manier verliezen ze hun oude haar en kan hen wacht weer goed groeien.

Het is belangrijk om dit regelmatig te doen, voor het behoudt van een goede vacht.

Het is daarom een goed idee om dit regelmatig bij te houden. Door een eigen tondeuse aan te schaffen bespaar je veel geld. Bovendien kun jij jouw eigen tijd indelen.

Dit is handig en het bespaart je veel moeite. Groot voordeel is verder dat jouw hond zich vertrouwd voelt bij jou. Dikke kans dat hij het fijner vindt dan de trimsalon.

Waar moet je opletten als je een tondeuse voor honden aanschaft?

Er zijn veel dingen waarover je moet nadenken als je een tondeuse voor honden aanschaft. Hieronder som ik een aantal dingen op waarmee je rekening dient te houden.

Draadloos of met kabel?

Een draadloze tondeuse is makkelijker. Je hebt geen last van een rondhangend snoer, en de hond vind het vaak prettiger.

Houdt er wel rekening mee dat je een tondeuse koopt die over een lange batterijduur beschikt. Je weet niet hoe lang het gaat duren.

Standen

Indien je jouw hond maar af en toe wilt trimmen kun je het beste voor een tondeuse met enkele stand kiezen. Deze is ook meer geschikt voor beginners.

Op deze manier kun jij jouw hond makkelijker trimmen. Er is ook een variabele snelheid verkrijgbaar. Kijk hier naar als je een tondeuse aanschaft.

Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen te komen staan en iets aanschaffen wat echt bij je past. Kijk dus goed naar de standen die erop zitten.

Kracht van de tondeuse

Kijk ook goed naar de kracht van de tondeuse voordat je er een aanschaft. Een krachtige tondeuse kan handig zijn, maar het is niet altijd prettig.

Een groot nadeel is namelijk dat deze best wel heet kunnen worden. Denk dus goed na over wat je wilt en welke kracht bij jou past.

Kwaliteit van de mesjes

Je wilt natuurlijk dat je tondeuse beschikt over scherpe mesjes. Let bij de aanschaf van de tondeuse goed op de kwaliteit van deze mesjes. Het is namelijk vaak zo dat goedkopere mesjes sneller bot worden.

Op deze manier moet je erg vaak mesjes vervangen. Houdt hier rekening mee en lees de reviews daarom goed na. Tip: neem keramische mesjes, deze slijten minder hard.

Onderhoud

Check goed of de tondeuse eenvoudig is in onderhoud. Vaak zit er ook speciale olie bij. Je mesjes worden anders sneller bot. Check dit wel even na bij aankoop. Vaak zijn er sets waar het al bij zit en koop het er anders bij.

Wat is de beste tondeuse voor honden?

Welke tondeuse je ook kiest, bedenk eerst goed waar je hem voor nodig hebt. Indien je hem bijna wekelijks gebruikt, kies je beter een tondeuse met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Met goedkope modellen kun je jouw hond heel goed scheren. Kijk alleen niet vreemd als er wat tekortkomingen naar voren komen, als je hem regelmatig gebruikt.

Wil je een tondeuse die het altijd doet? Kies dan voor een professionele tondeuse voor je hond.

Kemei – Hondentondeuse

Met deze tondeuse kun je jouw hond heel gemakkelijk scheren. Het is geen dure tondeuse, maar niet minder. Ik heb hem in de lijst gezet omdat niet iedereen over een ruim budget beschikt.

Je wilt wellicht toch je hond kunnen scheren. Daarom deze tondeuse in de lijst.

Het is een 3 in 1 trimmer en gemakkelijk in gebruik. De prijs/kwaliteit verhouding is subliem en je kunt er veel mee. Het mooie aan deze tondeuse is dat je hem heel makkelijk kunt opladen.

Dit duurt gemiddeld wel zo’n 8 uur. Is hij vol? Dan kun je hem 40 minuten op volle stand gebruiken. Er zit een batterij indicatie op, dus hij geeft het aan als hij bijna leeg is.

Verder kun je uit 7 standen kiezen, waardoor je altijd op de juiste lengte scheert.

Ik twijfelde in het begin wel wat aan deze tondeuse, omdat ik het idee had dat hij wellicht iets te goedkoop zou zijn. Er wordt immers lief-voor-niets geadviseerd om te kiezen voor een iets duurdere tondeuse indien je hem wekelijks gebruikt.

Bedenk dus goed als je deze aanschaft hoeveel je hem zult gebruiken. Mocht het niet vaak zijn dan is deze tondeuse zeer geschikt.

Voordelen:

 • Scheert soepel
 • Makkelijk in gebruik
 • Geschikt voor elke hond

Nadelen:

 • Niet geschikt voor een hele dikke vacht

Camry CR 2821 Hair Clipper – Dierentondeuse Set – 35 W

Beste tondeuse voor honden? Dit zijn de beste 4 tondeuses voor honden

Toen ik opzoek ging naar een betrouwbare tondeuse voor elk type huisdier kwam ik deze tegen. Nou gaat dit artikel over tondeuses voor honden, dus daar richt ik mij ook op.

Mocht je toch over meerdere huisdieren beschikken, dan weet je dat je deze tondeuse ook daarvoor kunt gebruiken.

Het mooie aan deze tondeuse is dat hij is uitgerust met een titanium kop. Op deze manier kun je het scheren van je huisdier moeiteloos laten verlopen.

Het keramische mes maakt dit mogelijk. Dit mes is gemaakt van topkwaliteit. Zo kun je preciezer scheren en knippen.

Deze tondeuse wordt geleverd inclusief vier opzetkammen, zo heb je de mogelijkheid om de lengte van het haar nauwkeurig af te stellen.

De krachtige motor zorgt ervoor dat je het haar of de vacht van je huisdier op comfortabele wijze kunt scheren.

Je kunt ervoor kiezen om deze tondeuse draadloos of met kabel te gebruiken. Op deze manier kun je er langer mee scheren en knippen. Het is fijn om te weten dat de motor stil is, zo schrikt je hond wat minder van het geluid.

Voordelen:

 • Verschillende opzetstukken
 • Krachtig
 • Stil en snel
 • Ligt fijn in de hand

Nadelen:

 • Wellicht niet geschikt voor mensen die nog geen ervaring hebben met het scheren- en knippen van hun hond

Andis Clipper Kit Hondentondeuse Set

Ik ging opzoek naar een complete tondeuse set. Het lijkt mij namelijk wel handig als je over alles beschikt wat je nodig hebt. In mijn zoektocht kwam ik deze tondeuse tegen. Deze is zeer geschikt voor thuisgebruik.

De set is helemaal compleet en bestaat uit 8 opzetkammen. De opzetkammen bestaan uit de volgende maten: 1,5mm, 3mm, 6mm, 9mm, 12mm, 19mm, 25mm .

Verder zit er nog een kunststof kam bij. Het is natuurlijk een hele set dus er zit ook scheerkop olie bij, scheerkop guard, een scheerkop reinigingsborstel, roestvrij stalen schaar en hij wordt geleverd in een degelijke kunststof koffer.

Ik vind dat je met deze set alles in huis haalt wat je nodig hebt. Op deze manier wordt het scheren van je hond zelfs een leuk karwei.

Voordelen:

 • Scheert flexibel
 • Complete set
 • Fijn in gebruik
 • Geschikt voor thuisgebruik

Nadelen:

 • Maakt wat lawaai

Zowael Verstelbare Hondentondeuse

Wil jij jouw hond zelf trimmen? Dat is een goed idee, want het is leuk om te doen, en het bespaart veel geld op de trimsalon. Je moet het alleen wel even onder de knie krijgen. Daar kun je wel een goede tondeuse gebruiken.

Elke maand naar de trimsalon gaan kost erg veel geld. Bovendien zijn er momenten dat het niet altijd kan.

Toch wil je dat jouw hond er verzorgd bijloopt. Heb je daarom al ooit eens gedacht aan zelf trimmen? Met deze tondeuse wordt dat mogelijk. Groot voordeel je bespaart er veel geld mee.

Deze tondeuse wordt geleverd met 4 verschillende opzetstukken. Je kunt op deze manier zelf de lengte van het haar van je hond bepalen. De opzetstukken zijn: 3,6,9 en 12 mm.

Het mooie is dat je deze opzetstukken er heel eenvoudige zelf op-en-af kunt klikken. Hierdoor kun je ook het mes eenvoudig reinigen. Er zit olie bij, waarmee je het mes kunt onderhouden. Zo gaat hij niet roesten.

Voordelen:

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Draadloos

Nadelen:

 • Niet te gebruiken bij een natte vacht

Conclusie

Het is niet moeilijk om een goede tondeuse te vinden. Ik weet zeker dat het jou gaat lukken met al deze aanwijzingen.

Beste tondeuse voor honden? Dit zijn de beste 4 tondeuses voor honden

Ik zelf vind de Camry CR 2821 Hair Clipper – Dierentondeuse Set – 35W een goede keuze. Het is een complete set en je kunt er veel mee. Trim je hond zelf en kies de juiste tondeuse uit.

Beste tondeuse voor honden? Dit zijn de beste 4 tondeuses voor honden
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie