Beste spelletjes voor honden Top 4: Dit zijn de beste spelletjes voor je hond

Vroeger toen deed men van alles met een hond. Of het nou ging om jagen, voor het huis zorgen, ratten vangen of waken. Honden werden voor allerlei handen taken ingezet. Op dit moment zijn er nog wel een aantal taken waarmee de hond een mens helpt.

Bijvoorbeeld bij de politie worden veel honden ingezet. Honden die kunnen goed ruiken die speuren daarmee van alles op. Maar er zijn ook honden die dieven aanvallen. Dit zijn honden die terreinen bewaken.

Er zijn ook honden die mensen in huis helpen. Dit zijn de zogenoemde hulphonden. Daarnaast zijn er ook blindengeleidehonden, zij helpen blinden mensen over straat en in huis.

Beste spelletjes voor honden Top 4: Dit zijn de beste spelletjes voor je hond
Puppy hulphond Anita, foto gemaakt door Romke Wijmenga

Zo zie je maar honden die vinden het van nature uit leuk om te leren en die hebben ook in hun genen zitten dat ze beziggehouden moeten worden.

Maar ondanks dat we honden nog wel voor een aantal dingen inzetten zijn ze toch minder nodig dan vroeger.

We houden honden nu voornamelijk als gezelschapshond. Wat honden heerlijk vinden, want ze krijgen veel knuffels en we spelen met ze.

Alleen zit het nog wel in hun genen om te leren. Honden die zijn erop gefokt en sommige rassen kunnen zich gaan vervelen, met alle gevolgen van dien.

Denk spelletjes en andere spelletjes zijn cruciaal om verveling en ander probleemgedrag bij honden tegen te gaan.

Door een spelletje voor je hond aan te schaffen voorkom je stress, bijt en ander gedrag. Heb je al eens gekeken naar dit spel?

Trixie Honden Activity Flip Board, is een spel dat jouw hond interactief bezighoudt en ervoor zorgt dat je hond lekker bezig is. Dit spel is als beste gekozen door PuppyTrainen!

Je hond die kan een snoepje zoeken, maar moet daarnaast ook bezig zijn met het oplossen van het spel. Dit spel is bij mij en vele andere zeer favoriet. Nieuwsgierig naar al het andere? Lees snel verder!

Waarom een spelletje voor honden aanschaffen?

Ik heb kort uitgelegd waarom het belangrijk is om een spelletje voor je hond aan te schaffen. Maar er zijn nog veel meer redenen op te noemen zoals:

 • Je hond die verveelt zich niet
 • Je hond die ontwikkelt meer denkvermogen
 • Je hond vindt het leuk
 • Je hond die zal rustiger worden
 • Het voorkomt verveling
 • Je hond die leert meer
 • Je hond die gaat minder bijten
 • Je hond heeft minder stress

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een spelletje voor honden?

Als je een spelletje voor je hond wilt kopen moet je wel op een aantal dingen letten. Je kunt natuurlijk niet zomaar een spelletje kopen. Voordat je een spelletje koopt dien je met de volgende dingen rekening te houden zoals:

Materiaal

Is het materiaal wel veilig? Zitten er geen schadelijke stoffen in het materiaal? Is het wel veilig om te gebruiken? Het is belangrijk dat je erbij stilstaat.

Je wilt natuurlijk niet dat je hond straks gif binnenkrijgt of dat er iets van hout afbreekt en dat je hond zich bezeert of dit inslikt. Kijk goed naar wat je koopt en denk goed na over het materiaal. Overal zitten voor- en nadelen aan.

Niveau

Honden die vervelen zich snel. Kijk daarom naar het niveau. Je kunt nog wel zo’n mooi spelletje kopen, maar als je hond er na een paar keer niets aan vindt omdat het te eenvoudig is, kun je net zo goed iets anders aanschaffen.

Beloning

Spelletjes met een beloning die werken over het algemeen het beste. Het hoeft natuurlijk niet, maar je hond die zal ook eerder aan zo’n spelletje beginnen en is er waarschijnlijk lang mee bezig voordat hij het snoepje heeft. Het enthousiasmeert je hond ook.

Interactie

Zorg ervoor dat het interactief is voor je hond. Je hond vindt het niet prettig om zich snel te vervelen. Het is daarom van belang dat je kijkt naar de interactie die je hond met dit spel heeft.

Wellicht is je hond er heel lang zoet mee? Of leert je hond er van alles van. Kijk hier na.

Beste spelletje voor honden top 4

Trixie Honden Activity Flip Board

Beste spelletjes voor honden Top 4: Dit zijn de beste spelletjes voor je hond

Dit spel staat in elke lijst bovenaan. Hondenbezitters die vinden dat een top spel voor hun hond. Het mooie aan dit spel is dat het denkvermogen van je hond wordt gestimuleerd.

Je leert je hond ermee apporteren omdat je het speeltje wegschiet. Je kunt je hond daarna belonen met het snoepje dat hij erin vindt. Je hond kan hier zelf mee spelen en zal ontdekken hoe leuk het is.

Voordeel:

 • Makkelijk schoon te houden
 • Interactief

Nadeel:

 • Niet van milieuvriendelijk materiaal gemaakt

Trixie dog activity poker box 2 31×31 cm

Met dit spel van Trixie laat jij je hond werken voor zijn voedsel. Het is goed dat je hond niet alles meteen krijgt en dat hij leert dat hij wat verdient als hij iets leuks of goeds doet. Het mooie hieraan is dat je hond er actief mee bezig is.

Dit spel valt onder niveau drie en dit is dus een spel voor honden die sneller leren. Houdt hier dus wel rekening mee als je het spel koopt. Voor een pup is het spel dus niet geschikt.

Je hond die moet moeite doen om aan zijn eten te komen. Dit bevordert de spijsvertering en je hond zal genieten van het spel plezier.

Voordelen:

 • Makkelijk schoon te maken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Goed op niveau
 • Interactief

Nadelen:

 • Van plastic
 • Voor sommige honden te eenvoudig

Kerbl Denkspel Pawl

Een mooi spel van hout waarbij je hond zal leren speuren. Het mooie aan dit spel is alleen al de kleur en het materiaal. Het mooie is dat je er een snoepje in stopt en dat je hond deze dan moet gaan zoeken.

Je hond zal er wel even mee bezig zijn, want je kunt de snoepjes goed overal onder verstoppen. Het is goed voor je hond zijn spijsvertering omdat hij niet meteen alles opschrokt.

Voordelen:

 • Mooi design
 • Makkelijk voor elke hond

Nadelen:

 • Moeilijk schoon te houden

Trixie Slide & Feed Strategiespel – Hondenspeelgoed

Bij dit spel leert je hond om een strategie te bepalen. Er zit een echt doolhof in. Je hond heeft dus niet zomaar elk brokje of snoepje gevonden. Hij moet er bij dit spel echt wel degelijk iets voor doen.

Dit vind ik ook echt mooi aan dit spel dat je hond er mee speelt maar ook echt na moet denken. Want ja hoe komt het snoepje er nu uit?

Dit kun je makkelijk stimuleren. Je zult ontdekken hoe makkelijk je hond leert en hoe fijn dit spel is voor je hond.

Voordelen:

 • Vaatwasser bestendig
 • Interactief

Nadelen:

 • Makkelijk voor sommige honden

Conclusie: Beste spelletje voor honden

Ik heb je nu kort uitgelegd waar je allemaal op moet letten als je een spelletje voor je hond wilt gaan kopen. Zoals je hebt gemerkt is het niet zo moeilijk, je moet alleen op een aantal dingen letten.  Ik vind een mooi punt de interactie die je hond met het spelletje heeft.

Bij het Trixie Honden Activity Flip Board wat ik bovenaan heb staan merk je dat je hond er echt interactief mee bezig is. Ik raad je dan ook echt aan om eens naar dit spel te kijken.

Beste spelletjes voor honden Top 4: Dit zijn de beste spelletjes voor je hond

Verder zijn er nog veel mooie spellen te vinden in de lijst. Allen stuk-voor-stuk spellen die je leuk zult vinden en die jouw hond veel plezier zullen opleveren.

Voorkom diverse probleemgedrag en houdt je hond bezig. Kinderen spelen ook, dus waarom je hond niet. Kijk verder in deze lijst en ontdek alle voordelen. Ik hoop dat je snel iets vindt dat bij je hond past.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie