Beste Rugtas voor honden – Top 4 beste rugtassen voor je hond

Wandelen is een leuke bezigheid. Je kunt genieten van de omgeving, de rust, de natuur en je bent actief bezig. Wandelen is ook nog eens gezond. Er zijn veel mensen die genieten van een wandeling, zeker als ze een hond hebben. Dus ik kan mij helemaal voorstellen dat mensen het heerlijk vinden om met hun hond te wandelen.

Over het algemeen kan een hond langer wandelen dan mensen. Ze hebben immers vier poten en hebben vaak energie voor 10. Toch, zijn er honden die om wat voor reden dan ook jou niet bij kunnen houden. Dit kan diverse oorzaken hebben je hond is: wellicht te oud, of  je hond heeft gezondheidsproblemen. Het kan ook zo zijn dat je hond nog een puppy is en daardoor te jong om lange stukken te lopen.

Dit zijn al een aantal oorzaken, maar het kan ook gewoon zo zijn dat je hond te klein is om lange afstanden te lopen en jou gewoon niet bij houdt met zijn korte pootjes. Je kunt je hond natuurlijk in een buggy meenemen, nadeel is dat je die moet duwen en een buggy kan niet goed mee het bos in. 

Ooit gedacht aan een rugzak voor honden? Lees wat de beste rugzakken voor honden zijn in dit artikel wat ik hier speciaal aan wijdt.

PuppyTrainen heeft de Flamingo Rugtas en Trolly Nylon als beste gekozen.

Waarom zou je een rugzak voor je hond aanschaffen?

Honden zijn enorme wandelaars. De meeste honden die ik ken die wandelen heel graag. Maar er zijn natuurlijk situaties die het onmogelijk maken voor een hond om je bij te houden.

Dit soort momenten zijn erg vervelend voor een hond. Hij wil graag met je mee maar raakt achter, gewoon omdat hij door een van bovengenoemde redenen jou niet bij kan houden.

Dan zou het toch prettig zijn als er een mogelijkheid is om je hond te helpen.

Ooit gedacht aan een rugzak voor honden?  Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord, totdat ik van de week iemand in het bos met een hond op zijn rug zag lopen. Ik ben het meteen gaan opzoeken.

Wat een fantastische uitvinding is dit zeg. Het zag er heel comfortabel uit en ik zou willen dat ik bij mijn vorige hond zo’n rugzak had gehad om hem mee van de trap af te tillen.

Ik heb kort even met die man gepraat. Ik heb aan hem gevraagd waarom hij een rugzak voor zijn hond had aangeschaft. Hij gaf mij de volgende argumenten:

 • Een hond zit veilig in een hondenrugzak
 • Je hond kan zijn kop eruit steken waardoor hij volop kan genieten van de wandeling
 • Het gewicht is gelijkmatig verdeeld doordat je geen tas hebt die over een schouder hangt
 • Het is gezellig voor je hond en hij is erg dichtbij je
 • Op sommige plekken mag je hond niet lopen, maar in een rugzak mag hij wel mee
 • Soms willen honden wel een stukje lopen, als ze weer te moe zijn stop je ze zo in de rugzak

Ik vind dit hele aannemelijke argumenten. Na wat research op het internet kwam ik er achter dat er steeds meer mensen zijn die deze argumenten met deze man delen. Bovenstaande argumenten zijn reden genoeg om een rugzak aan te schaffen voor je hond.

Waar moet je opletten als je besluit om een rugzak  aan te schaffen voor je hond?

Je hond moet natuurlijk wel in de rugzak passen. Een grote Duitse Dog past natuurlijk al niet in een rugzak. Kijk dus wel echt naar je hond zelf. Er moeten wel rugzakken bestaan voor zijn formaat.

Verder is het belangrijk dat je hond genoeg ruimte heeft om adem te halen. In sommige rugzakken zit een gat waar je hond met zijn kop doorheen kan. Er zijn ook rugzakken voor je hond die helemaal afsluitbaar zijn, maar die ventilatiegaten bevatten.

Probeer het een keer uit en kijk of je hond het echt wel fijn vind. Niet iedere hond zit erop te wachten om in een tas te worden gestopt. Probeer het bijvoorbeeld uit met een oude rugtas die je thuis hebt.

Kijk of je hond er wel in wil. Natuurlijk is dit geen 100% graadmeter. Je moet na aanschaf van een rugzak nog wel oefenen.

Kijk naar de soort rugzak. Er zijn rugzakken die je op je buik kunt dragen en er zijn rugzakken die je zoals altijd op je rug draagt.

Kijk naar wat jij comfortabel vindt. Kies iets uit dat bij jou en je hond past. Let vooral dus op dat je een model koopt die bij jouw wensen aansluit.

Beste Rugtas voor honden- Dit zijn de beste rugtassen voor honden

Nu weet je waarom een rugtas (rugzak) ideaal is voor honden. Het biedt jou en je hond meer comfort. Het is belangrijk dat je een rugtas koopt die bij jouw wensen aansluit. Ik heb een aantal rugtassen voor honden geselecteerd die in mijn ogen ideaal zijn.

Het zijn rugtassen die  comfort bieden en handig zijn in gebruik. Bekijk onderstaande lijst met 3 rugtassen voor honden. Allen zijn ze zeer zorgvuldig door mij geselecteerd.

Ebi Tas Rugzak Maria Cry Paws

Deze moderne rugzak van Ebi is ideaal voor jouw hond. Het is een rugzak die gebruikt wordt voor kleine honden. Je kunt indien mogelijk zelfs je kat erin meenemen.

De rugzak is gemaakt van nylon, zo is de bodem van 600D-polyester en zijn de zij- en achter panelen ook verstevigd, maar dan met 210D polyester. Op deze manier is de tas extra stevig en kan jouw trouwe viervoeter veilig worden vervoerd.

De afmetingen van de rugzak zijn 41,5 cm x 17,5 cm x 43 cm (lengte x breedte x hoogte). Het gewicht van de rugzak is 571 gram, dit maakt het tot een lichte rugzak waardoor hij nog comfortabel is om je hond erin mee te nemen.

Verder beschikt deze rugzak over vakjes aan de buitenkant waar je nog wat spulletjes in kunt doen. De bovenkant kun je makkelijk met een aantrekkoord wat afsluiten, zo kan je hond er niet uit springen. Wel kan hij op deze manier naar buiten kijken en genieten van de frisse lucht.

Voordelen:

 • De rugzak is comfortabel voor je hond
 • De rugzak biedt jouw hond veel ruimte

Nadelen:

 • De rugtas is niet zo heel groot
 • Er passen alleen hele kleine hondjes in
 • Hij is wat lastig af te sluiten

Flamingo Rugtas en Trolly Nylon

Beste Rugtas voor honden - Top 4 beste rugtassen voor je hond

Deze multifunctionele tas is ideaal als je jouw hond ergens mee naar toe wilt nemen. Of het nu gaat om een wandeling in het bos, een reis met de trein of een dagje winkelen in de stad, deze rugtas is ideaal.

Het mooie aan deze rugtas is dat hij te gebruiken is als: rugzak, trolley, draagtas en koffertje. Dit zorgt voor een plezierige ervaring voor jou en je hond.

De rugtas is gemaakt van waterafstotende stof, zo is jouw hond optimaal beschermd tegen het weer. Aan de voorkant van de rugzak zit een groot stuk gaat, dit zorgt voor een goede luchtcirculatie, waardoor je hond van binnenuit goed rond kan kijken.

Het bovenste vak kun je openen, zo kan je hond zijn kop naar buiten steken. Er zit een versterkte bodemplaat in de rugzak, op deze manier zit jouw hond comfortabel en veilig.

Voordelen:

Dit is een multifunctioneel juweeltje, waar je echt heel erg veel van zult genieten.

Nadelen:

 De rugtas kan maximaal 15 kilogram dragen. Een hond die zwaarder is kan er dus niet in.

Rexa® Hondentas Reis tas rugzak voor honden

Rexa heeft een nette en stevige rugzak voor honden op de markt gebracht. Het design is werkelijk prachtig en je hond zal genieten van het comfort. De rugtas heeft een dubbele opening voor jouw hond en aparte vakjes voor allerlei accessoires.

Voordelen:

 • De rugzak biedt jouw hond veel comfort
 • Je hond kan veel naar buiten kijken

Nadelen:

 • Een hond die zwaarder weegt dan 12 kilogram kan er niet in
 • De bodem is niet heel stevig

Conclusie: Beste rugtas voor honden

Je weet nu waarom ik een rugtas voor je hond aanraadt. Het biedt jouw hond rust als hij moe is. Indien je ergens heen gaat waar je hond niet los mag kun je hem makkelijker meenemen.

Je hond kan genieten van de wandeling. Het is praktisch want je kan jouw hond er heel snel uit halen. Zo kan je hond tussendoor wandelen, want je zet hem er ook net zo snel weer terug in.

Het is wel belangrijk dat je goed uitzoekt welke rugtas bij jouw hond past. Niet elke rugtas is geschikt voor honden. Voldoende zicht en ventilatie is belangrijk. Anders voelt je hond zich niet veilig.

Ik zelf vind alle drie de rugtassen zeer geschikt. Ik heb ze immers zelf geselecteerd. Toch, als ik er zelf een moet kopen zou ik toch voor de Flamingo gaan, ondanks dat ik de Rexa mooier vind kwa design.

Beste Rugtas voor honden - Top 4 beste rugtassen voor je hond

De Flamingo is multifunctioneel en biedt meer ruimte voor mijn hond. Ik hoop dat jij snel een rugtas vindt die bij jouw hond past. Hopelijk heeft dit artikel daar aan bijgedragen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie