Beste penning voor honden: Dit zijn de vier beste penningen voor je hond

In Nederland is het vanaf 1 januari 2013 verplicht om je hond te chippen. Zo’n chip wordt dan onder de huid van de hond geplaatst. Op deze manier kan de eigenaar van de hond altijd worden achterhaald.

Dit is ingevoerd zodat er minder honden zonder baas komen te zitten en de eigenaar zijn hond makkelijker terugvindt. Een chip is erg handig, nadeel is dat er altijd eerst een chipreader aan te pas moet komen om de eigenaar te kunnen traceren.

Een hond die weggelopen is en door iemand wordt gevonden moet dan eerst naar het asiel worden gebracht. Op een penning staat je naam, adres en/of telefoonnummer. Op de manier kan iemand die jouw hond vindt je meteen bellen. Dit scheelt veel verdriet.

Er zijn diverse soorten hondenpenningen te koop. Het is lastig om een goede te vinden. Om je op weg te helpen schrijf ik dit artikel.

In dit artikel vertel ik je: hoe je de beste penning voor je hond vindt, waarom een penning belangrijk is en wat de beste penning voor je hond is.

De hondenpenning rond met oog is de beste penning voor je hond. Door de kleurtjes valt hij goed op. Je kunt deze kleur zelf uitkiezen.

Je telefoonnummer staat erop, dus eigenlijk is er al meteen duidelijk dat deze hond over een eigenaar beschikt. Geen poespas, ze kunnen je meteen bellen. Check de rest van de hondenpenningen in dit artikel.

Waarom een penning voor je hond aanschaffen?

Veel mensen geven aan dat ze een penning voor hun hond niet zo nodig vinden daar hij al verplicht is gechipt. Ik snap de reactie van deze mensen.

Desondanks kan ik je aanraden om een penning voor je hond aan te schaffen. Het brengt namelijk enorm veel voordelen met zich mee. Dit voorkomt veel verdriet voor jou en je hond.

Jullie vinden elkaar namelijk snel terug. Iemand ziet dat de hond informatie met zich meedraagt en kan jou dus bellen als jouw hond door degene wordt gevonden. Daarnaast zijn er nog meer voordelen aan een hondenpenning zoals:

 • Mensen weten dat je hond een baas heeft. Ze bellen eerst jou in de meeste gevallen en niet het asiel. Dit scheelt veel stress voor je hond.
 • Je bent meteen bereikbaar.
 • Het geeft jou meer gemoedsrust als je weet dat je hond snel door iemand gevonden kan worden en dat ze contact met je op kunnen nemen.

Waar moet je opletten als je een penning voor je hond aanschaft?

Ben jij van plan om een penning voor je hond aan te schaffen? Let dan op de volgende punten:

 • Let op de kwaliteit van de penning.
 • Het materiaal waarvan de penning is gemaakt.
 • Let goed op of de penning goed vastzit en niet snel los gaat. Soms zijn de verbindingen niet zo goed.
 • Let op of je jouw adres erin kunt laten graveren. Bij sommige penningen is dit gratis.
 • Ga na of alles goed leesbaar is.
 • De vorm is ook belangrijk het mag jouw hond geen pijn doen.
 • Hoe feller de kleur hoe beter de penning opvalt.
 • Kijk of hij comfortabel zit bij je hond als hij om de halsband zit.
 • Grote van de penning.

Beste penning voor je hond: Dit zijn de 4 beste penningen voor honden!

Er zijn zo ontzettend veel penningen te koop. Dit maakt het lastig om een penning te vinden die bij jouw wensen aansluit. Ga eerst eens na wat je belangrijk vindt. Wat wil je voor gegevens op de penning zetten? Van wat voor materiaal moet de penning zijn?

Na het beantwoorden van deze vragen heb je al meer inzicht. Dit maakt de zoektocht al veel eenvoudiger. Hieronder vind je een lijst met de beste penningen voor je hond. Kijk of er een tussen zit en volg mijn aanbeveling.

Hondenpenning – Rond met oog – Diverse kleuren

Beste penning voor honden: Dit zijn de vier beste penningen voor je hond

Deze hondenpenning past binnen elk budget dankzij de marktconforme prijs. Het mooie is dat je er ook nog een gratis gravering bij krijgt. bij bestelling kun je de afbeelding en tekst selecteren en deze dan laten graveren.

Het mooie aan deze penning is dat je hem helemaal zelf kunt samenstellen. Je kunt zelf een kleur, afbeelding en tekst kiezen. Ook is de grote van de tekst nog aan te passen.

De maat van deze hondenpenning is standaard ontvangt u een hondenpenning namelijk 23 mm. Wil je een ander formaat? Dan kun je tegen meerprijs een hondenpenning aanschaffen in de maten 27 mm of 31 mm.

Vooral bij een grote hond is dit aan te raden, dan valt deze beter op.

De hondenpenning is van RVS en verkrijgbaar in diverse kleuren zoals:  aluminium,

rvs, roze, blauw, rood, groen,  paars, zwart en goudkleurig. Dit is een erg feestelijke penning en je hond zal er geen last van hebben. Het formaat is namelijk prima en de penning is niet te zwaar.

Voordelen:

 • Je kunt de maat zelf uitkiezen.
 • In diverse kleuren te verkrijgen.
 • Zelf samen te stellen.
 • Lichte penning.

Nadelen:

 • Het ringetjes is niet altijd even stevig. Maak er zelf eventueel een steiger ringetje aan.

Red Dingo QR Penning 24 mm 06-PP-BB-LG

De Red Dingo QR Penning 24mm 06-VP-BB-LG is een bijzondere hondenpenning. Het mooie aan deze penning is dat hij niet gegraveerd wordt. Ze zijn licht van gewicht doordat ze gemaakt zijn van aluminium.

Maar het mooie is dat deze penning over een QR code beschikt. Dit betekent Quick Response. Mensen kunnen deze code die achter op de penning staat scannen.

Met een mobiele telefoon gaat dit heel eenvoudig. Je registreert deze code op een website en op deze manier kun je heel snel jouw gegevens koppelen aan de QR code. Dit wordt doorgelinkt naar PetHub.

De vinder van je hond hoeft alleen maar de code te scannen en krijgt gelijk al je gegevens te zien. Je kunt alles registeren zoals: naam van je hond, foto van je hond, medische gegevens van je hond, chipnummer van je huisdier etc.

Groot voordeel is ook dat je dit heel gemakkelijk kunt veranderen als je verhuist of op vakantie bent. Een nieuwe penning aanschaffen is dus niet nodig.

Voordelen:

 • Licht van gewicht
 • QR code systeem

Nadelen:

 • Niet elke vinden heeft een luxe mobiele telefoon. Ook al wordt dit verwacht nog steeds heeft niet iedereen een luxe smartphone. Je kunt dus het risico lopen dat mensen je penning niet kunnen scannen.

No Evil Adreskokertje voor huisdieren hond of kat aan halsband

Dit is meer dan alleen een penning. Het is een kokertje waarin je een briefje kunt plaatsen met jouw gegevens. Heel handig als je nog wat extra dingen erop wilt zetten.

Het kokertje wordt geleverd met papiertje en is 2 cm lang. Het is makkelijk om dicht te schroeven. Ik vind dit zelf een mooi systeem, vooral omdat je op het papiertje meerdere contactpersonen kunt schrijven.

Mocht je het bereikbaar zijn, dan kunnen mensen nog naar andere vrienden en dergelijke bellen.

Voordelen:

 • Je kunt meerdere gegevens kwijt.
 • Licht van gewicht.
 • Niet te groot.

Nadelen:

 • Kokertje kan snel los gaan als je hond veel in het bos speelt.

 

MEASHOP Hondenpenning | ID penning | slide-on halsband penning ZWART

Deze hondenpenning van MEASHOP is ideaal. Je kunt hem namelijk om de halsband heen schuiven. Hij is van RVS en zit strak om de halsband. heen. Het is een kwalitatieve hondenpenning van 30×20 cm.

Hij wordt geleverd met een siliconen bevestigingsbandje. Zo kun je hem heel eenvoudig om de halsband heen schuiven.

Voordelen:

 • Je hond zal er geen last van ondervinden.
 • Draagcomfort is prettig.
 • Kans dat je hond de penning verliest is kleiner.
 • Penning siert de halsband.
 • Eenvoudig te plaatsen.
 • Sterk en goed van kwaliteit.

Nadelen:

 • Niet alle honden vinden het fijn dat dit tegen zijn hals drukt.

Conclusie

Ik heb diverse hondenpenningen bekeken. Er zijn echt ontzettend veel hondenpenningen te koop. Wat mij vooral opvalt is de grote diversiteit in soorten en maten.

Ik vind het goed dat bij de meeste penningen een optie voor gratis graveren zit. Ook worden er nieuwe opties toegepast met QR codes. Ik vind dit een mooie uitvinding.

Al zou ik niet zo snel voor deze penning kiezen. Ik vind het risico te groot dat iemand toch geen smartphone heeft of geen telefoon bij.

Wellicht komt je hond een ouder iemand tegen die helemaal niet weet hoe je zo’n code moet scannen.

Ik hou het zelf liever op een simpele en eenvoudige penning. No nonsens werkt vaak beter. Eenvoud is vaak de truc. Ik blijf er dan ook nog steeds bij de dat de Hondenpenning – Rond met oog die ik in de lijst heb gezet de beste is.

Je kunt je gegevens heel makkelijk op de penning laten graveren en je kunt ook nog een leuke kleur uitkiezen. De prijs van deze penning is zeer netjes te noemen en je hond zal de show stelen met deze penning.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om meer inzicht te vergaren omtrent hondenpenningen. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om de beste vier te selecteren. Ik hoop dan ook dat je snel een mooie penning voor je hond vindt.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie