Beste Parfum voor honden – Dit zijn de 4 lekkerste honden parfums!

Als je een hond in huis hebt gehaald, ben je natuurlijk ontzettend blij met je trouwe viervoeter. Maar lang niet altijd ruikt een hond even lekker en dat is natuurlijk een nadeel.

Vooral als je hond op de bank ligt of in de kamer op een deken, kan de sterke niet zo frisse geur de overhand nemen in huis. Een van de beste manieren om die geur te neutraliseren is door gebruik te maken van een parfum voor honden.

Niet alleen gaat je hond daar erg lekker van ruiken, ook je huis ruikt er direct minder naar hond door. Dat is natuurlijk vooral prettig als je bezoek krijgt.

Hoewel jij heel blij bent met je hond, zijn lang niet alle mensen gek op honden. Helemaal als deze mensen bij je op bezoek komen kan een sterke geur van de hond  dan voor onaangename situaties zorgen.

Met een hondenparfum ruikt je hond altijd lekker en heb jij geen last meer van nare geurtjes in huis.

In mijn ogen is de PPP Aromacare hondenparfum de beste parfum voor honden.

Dat komt vooral omdat je hond er lekker van gaat ruiken, maar ook omdat de parfum goed is voor de vacht van je hond. Wil je meer lezen over onze top 4? Lees dan zeker verder.

Waarom Parfum voor honden aanschaffen?

Honden ruiken over het algemeen niet zo fris. Vaak is dit dan ook te ruiken als de hond de gehele dag in de woonkamer verblijft. Dat je dan de aanwezigheid van je hond ruikt, is onvermijdelijk.

Daarnaast gaan sommige honden ook op de bank en is de kans groot dat na een tijdje ook je bank niet meer zo fris ruikt. Dat is allemaal te voorkomen met een parfum voor honden.

Vooral als jij een hond hebt die veel last heeft van sterke en vooral niet zo fijne geurtjes, kan het aantrekkelijk zijn om voor je hond een hondenparfum aan te schaffen.

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van hondenparfum?

Een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten bij het aanschaffen van een hondenparfum is dat de geur een behoorlijke tijd te ruiken blijft.

Er zijn namelijk parfums voor honden, waarvan de geur zo weer verdwijnt na het sprayen, maar er zijn ook parfums voor honden die je de gehele dag wel blijft ruiken.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de parfum geen schadelijke stoffen bevat en dat je hond er dus geen huiduitslag van krijgt.

Tevens zijn sommige honden allergisch voor bepaalde stoffen die in een parfum voor honden kunnen zitten en daarom is het belangrijk ook daar goed rekening mee te houden.

Beste Parfum voor honden – Dit zijn de lekkerste parfums

Nu je weet waarom het aanschaffen van een hondenparfum een goed idee is, wil je natuurlijk zeker weten dat jij de lekkerste parfum voor je hond uitkiest.

In het onderstaande overgang hebben we een top 4 geselecteerd van de lekkerste parfum voor honden. Al deze parfums zijn speciaal gemaakt voor honden en zijn dus niet schadelijk voor je hond.

Daarnaast zijn ook al deze parfums zo geselecteerd dat je met één keer sprayen ervoor zorgt dat je hond een lang tijd lekker blijft ruiken.

Yuup! Hondenparfum Set van 5 parfums 5x30ml

Een van de eerste parfums voor honden die we tegenkwamen op het internet was de hondenparfum set van Yuup!. Als je kiest voor deze hondenparfum krijg je 5 flesjes van 30 ml en krijg je tevens verschillende geuren.

Ook wordt er over dit product nadrukkelijk benoemd dat er voor het maken van deze parfums geen schadelijke stoffen zijn gebruikt en dat je bij deze parfum niet bang hoeft te zijn dat je hond last krijgt van huidirritaties. De 5 flesjes bestaan uit de volgende geuren:

 • Blauw  – Verfrissende zeebries
 • Geel  – Zoet Vanille, Chocolade en kokosnoot
 • Paars – Zomers Roos, Jasmijn lila en witte muskus
 • Groen – Fruitig Bramen, Frambozen en zwarte bessen
 • Oranje – Citrus, Sinaasappel en kaneel

Voordelen:

 • Verpakking met meerdere geuren
 • Voordelig in aanschaf

Nadelen:  

 • Geur is niet de hele dag ruikbaar.

Wil jij een lekker geurtje voor je hond en vindt je afwisseling wel fijn? Dan is deze set van 5 parfums een aanrader.

Animology Puppy Fresh Refreshing Spray 250 ml

Hoewel deze spray verkocht wordt als Puppy Spray, is deze parfum voor honden ook prima geschikt voor volwassen honden. Deze spray zorgt ervoor dat nare geurtjes bij je hond voor langere tijd in mindere mate voor komen en dat je hond een stuk frisser ruikt.

Bij het produceren van dit product is geen gebruik gemaakt van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je hond. Daarom raden we dit product aan.

Voordelen:

 • Grote fles
 • Lekkere frisse geur

Nadelen:

 • Niet verkrijgbaar in andere geuren

Ben je op zoek naar een parfum die je hond voor langere tijd fris laat ruiken? Dan is de Animology Puppy Fresh parfum een uitstekende keuze.

PPP AromaCare hondenparfum Spray

Beste Parfum voor honden - Dit zijn de 4 lekkerste honden parfums!

We nemen ook nog even de  PPP Aromacare Argan hondenparfum mee in onze top 4. Deze Spray werkt volgens recensies ontzettend goed en zorgt ervoor dat je hond voor langere tijd fris blijft ruiken.

Daarnaast zorgt de spray ook voor een gezonde vacht van je hond dankzij de Argan Olie formule. Zo heb je met deze parfum voor honden twee vliegen in één klap.

Voordelen:

 • Ruikt erg lekker
 • Gemaakt van Argan Olie (Marokkaanse olie)
 • Goed voor de vacht
 • Verkrijgbaar in meerdere geuren zoals Lavendel, Herbal Mint en Brightening Juniper met bijpassende shampoos.

Nadelen:

 • Geen

Deze hondenparfum is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor de vacht van je hond. Daarom raad ik je van harte aan om dit product te bestellen.

Lief! deodorantspray

Als laatste hebben we ook nog de LIEF! Deodorantspray voor honden geselecteerd. Deze deodorantspray ruikt behoorlijk lekker en is daarnaast een van de goedkopere varianten in onze top 4.

Ondanks dat deze spray goedkoper is, blijf je de spray best lang ruiken, waardoor de fles lang mee gaat.

Voordelen:

 • Ruikt erg lekker
 • Fles gaat lang mee

Nadelen:

 • Niet verkrijgbaar in andere geuren.

Ben je op zoek naar een Parfum voor je hond waarvoor je niet te veel geld hoeft neer te leggen? Dan raad ik je aan om deze parfum te kiezen.

Eigenlijk is dit ook niet echt een honden parfum, maar meer een deodorant. Hoe dan ook deze geur zorgt ervoor dat je hond snel en best lang lekker blijft ruiken.

Conclusie: Beste parfum voor honden

Je weet nu waarom het een goed idee is om een parfum aan te schaffen voor je hond, maar ook waarop je moet letten bij het aanschaffen van een hondenparfum.

Op het internet zijn er veel verschillende parfums te verkrijgen voor honden, maar lang niet al die parfums blijf je lang ruiken.

Als een parfum snel geur verliest, betekent het dat je vaak wat moet bijspuiten waardoor de fles sneller leeg gaat.

Vaak zie je dat mensen ervoor kiezen om een zo goedkoop mogelijke hondenparfum aan te schaffen omdat ze er niet te veel geld aan kwijt willen zijn.

Maar vaak is het bij parfum zo dat als de parfum heel goedkoop is, het vaak toch duurkoop is.

Je kunt beter gaan voor een goede hondenparfum die je voor lange tijd blijft ruiken. Zo hoef je niet zo vaak te sprayen en gaat de parfum veel langer mee.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de hondenparfum niet schadelijk is voor je hond.

In mijn ogen is de beste parfum voor honden de PPP AromaCare Rejuvenating Argan hondenparfum Spray. Dat komt vooral omdat deze parfum voor honden naast dat je hond er lekker van gaat ruiken, ook goed is voor de vacht.

Beste Parfum voor honden - Dit zijn de 4 lekkerste honden parfums!

Ondanks dat wij deze parfum hebben verkozen als beste, betekent het natuurlijk niet dat de andere parfums in deze lijst niet goed zijn voor je hond.

Ik raad je van harte aan om een van deze parfums voor honden aan te schaffen. Je hond gaat er in ieder geval lekker van ruiken. Bekijk ook even de beste shampoo en conditioner voor je hond!

Beste Parfum voor honden – Dit zijn de 4 lekkerste honden parfums!
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie