Beste conditioner voor je hond – Beste Top 4

Lang niet alle honden houden van water en het wassen van je hond zorgt ook vaak voor de nodige ergernis bij baasjes. Toch is het belangrijk om je hond eens in de zoveel tijd te wassen. Dat scheelt niet alleen een hoop knopen in het haar, maar je hond loopt er ook een stuk meer verzorgd bij.

Bij het wassen zorg je er natuurlijk ook voor dat je hond goed ingezeept wordt met shampoo, maar is een conditioner ook een goed idee? In onze ogen zorgt een conditioner ervoor dat de vacht van je hond veel zachter wordt als je wel een conditioner gebruikt. Daarom is het absoluut aan te raden.

Beste conditioner voor je hond – Beste Top 4

De beste conditioner voor je hond is is de Lila Loves It Conditioner Silky & Shine

Deze conditioner biedt de meeste mogelijkheden qua varianten. Ook is deze conditioner de enige die aangeeft dat het PH-neutraal is en Parabeen- en siliconen vrij is.

Wat is het verschil tussen conditioner en Shampoo?

Dat je voor je hond shampoo gebruikt is natuurlijk logisch, maar conditioner wordt er vaak niet bij gebruikt. De kans is groot dat dit komt omdat het doel van een conditioner samen met de shampoo vaak niet duidelijk is.

Shampoo zorgt er vooral voor om vuil te verwijderen uit de vacht. Hier wordt de hond dus vooral schoon van. Een conditioner zorgt er vooral voor dat de vacht van je hond lekker zacht wordt.

De combinatie is daarom zeker een goede combinatie omdat van shampoo de vacht van je hond vaak niet zacht wordt.

Wel of geen conditioner?

Daarnaast is het ook niet voor elke hond extreem belangrijk om een conditioner te gebruiken, maar is het zeker wel een goed idee om een conditioner te gebruiken bij honden met een lange vacht.

Ook als je hond een dikke vacht heeft is het verstandig om een conditioner te gebruiken. Daarnaast vinden lang niet alle honden het fijn en prettig om gewassen te worden. Als ze daarna nog een uitgebreide conditioner behandeling moeten ondergaan, is dan niet handig.

Dus niet in alle gevallen is het noodzakelijk het te gebruiken. Wil je toch graag conditioner gebruiken, maar heeft je hond een hekel aan gewassen worden? Dan is het ook nog mogelijk om voor een 2 in 1 Shampoo en conditioner te kiezen.

Beste conditioner voor je hond – onze top 4

Nu je weet wat het verschil is tussen shampoo en een conditioner en je weet wat het doel is van een conditioner, is de kans groot dat jij bij je shampoo nu wel een conditioner gaat bestellen.

Er zijn heel veel verschillende conditioners te verkrijgen en daarom hebben we speciaal voor jou een top 4 van de beste conditioners gemaakt.

Deze keuze hebben we gemaakt op basis van recensies van andere gebruikers, maar ook het aantal sterren dat het product krijgt op diverse sites.

Yuup! Restructuring & Detangling conditioner

De eerste conditioner die we bekeken hebben is de Herstructurerende en ontwarrende conditioner van Yuup. Deze conditioner is gemaakt van natuurlijke extracten uit bamboe en lotusbloem.

Dankzij de natuurlijke producten die gebruikt zijn is deze conditioner niet schadelijk voor de huid van je hond en kun je deze conditioner prima met regelmaat gebruiken.

Niet alleen wordt de vacht van je hond er heel zacht van, de geur is ook nog eens heel lekker, ondanks dat er geen parfum is toegevoegd aan de conditioner.

Daarnaast wordt deze conditioner geleverd met een handig pompje die direct klaar is voor gebruik. Yuup! Staat bekend om de vele verschillende producten in de huisdieren markt en is daarmee een van de grotere spelers.

Voordelen:

 • Handige fles met pompje
 • Hoogwaardige kwaliteit (vacht wordt er zeer zacht van)
 • Gaat lang mee

Nadelen:

 •  Niet verkrijgbaar in andere geuren

Artero Protein Vital Leave In Conditioner

Een andere conditioner die we sterk aanraden is de Artero Protein-Vital. Dit is een conditioner die helpt de zachtheid van de vacht te herstellen. Hierdoor is het veel makkelijker om de vacht van je hond te kammen.

Naast dat deze conditioner precies doet wat het belooft, ruikt je hond na gebruik van deze conditioner heel lekker. Wel is deze conditioner in vergelijking tot andere varianten een stuk duurder. De fles bevat namelijk maar 100 ml.

Hoewel het altijd beter is om de vacht na gebruik van producten uit te spoelen kan het bij deze conditioner geen kwaad om de conditioner te gebruiken na wassen. Bij deze conditioner is het namelijk niet noodzakelijk om het uit te spoelen.

Voordelen:

 • Ruikt erg lekker
 • Geschikt voor alle honden
 • Doet wat het belooft

Nadelen:

 • Kleine hoeveelheid in een fles
 • Prijzig in tegenstelling tot andere varianten

TropiClean – Kiwi & Cocobutter Conditioner – 355 ml

Een andere variant die veelal in de smaak valt is de TropiClean Kiwi & Cocobutter Conditioner. Deze conditioner wordt vooral vaak gekozen om de unieke geur. Deze conditioner zorgt ervoor dat de vacht extreem zacht wordt en super lekker ruikt.

Wel moet je natuurlijk van deze geur houden. Om de conditioner een extra rustgevend effect te geven aan de huid van je hond is er ook Havermout en Kaasjeskruid toegevoegd aan het mengsel.

Deze conditioner is geschikt voor alle soorten honden en ruikt naar papaja. Deze conditioner is ook prima geschikt om te gebruiken bij puppy.

Voordelen:

 • Ruikt erg lekker
 • Goedkoop in aanschaf
 • Goede- en hoogwaardige kwaliteit

Nadelen:

 • Je moet van de geur houden
 • Niet verkrijgbaar in andere geuren

Lila Loves It Conditioner Silky & Shine

Beste conditioner voor je hond – Beste Top 4

Als laatste willen we ook de Lila Loves It Conditioner Silky & Shine Natuurlijk honden conditioner meenemen in onze top 4. Ook deze honden conditioner bestaat geheel uit natuurlijke producten.

De Silky & Shine conditioner is een natuurlijke en innovatieve vachtconditioner. Deze conditioner verwijdert klitten en voegt volume toe aan de vacht van je hond.

Een extra zachte vacht na het wassen. Unieke ingrediënten zoals zink en hyaluronaat worden gecombineerd met kokosnoot-, lavendel- en rozenolie om een innovatieve formule te creëren.

Arganolie en aloë vera bieden langdurige zorg.  Regeneratie van de beschadigde huid wordt versterkt en jeuk wordt verminderd. Vanwege de milde natuurlijke formulering kan deze conditioner zowel uitgespoeld als in de vacht gelaten worden.

 • Natuurlijke vachtconditioner
 • Verwijdert klitten
 • Voegt extra volume toe aan de vacht
 • Verzacht de vacht
 • Verminderd jeuk
 • Concentraat, 1:10 te verdunnen met water
 • Gratis verzending vanaf €39,- | Snelle levering
 • Bestel makkelijk via onze gratis app en kies een cadeautje

Beste conditioner voor je hond – Top 4

Je weet nu dat het een goed idee is om conditioner te gebruiken na het wassen van je hond en waarom.

Er zijn veel verschillende conditioners te verkrijgen, maar deze top 4 is in onze ogen de beste keuze. Van de top 4 hebben we ook een absolute winnaar mogen vaststellen.

De beste conditioner voor honden is in onze ogen daarom de Lila Loves It Conditioner Silky & Shine. Deze conditioner biedt de meeste mogelijkheden qua varianten.

Beste conditioner voor je hond – Beste Top 4

Ook is deze conditioner de enige die aangeeft dat het PH-neutraal is en Parabeen- en siliconen vrij is. Daarnaast zijn er op het internet alleen maar goede recensies te vinden. Op basis daarvan raden we dit product absoluut aan.

Ook de “lavendel” variant ruikt erg lekker en is de moeite zeker waard om aan te schaffen. Het grote voordeel is ook dat deze conditioner niet uitgespoeld hoeft te worden en dus gewoon kan blijven zitten.

Dat betekent dat je hond na het wassen niet nog langer nat hoeft te blijven. De meeste honden vinden dat namelijk geen pretje.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie