Beste automatische ballenschieter voor jouw hond!

Vindt jouw hond het ook fantastisch om te apporteren, maar heb jij er niet altijd tijd voor of krijg jij een lamme arm? Die oplossing is gelukkig heel erg simpel. Kies voor een ballenschieter voor jouw hond. De ballenschieter zorgt ervoor dat jouw hond zelfstandig kan spelen en je hond optimaal uitgedaagd zal worden. Jij hoeft er als baasje vaak helemaal niks aan te doen. Hoe handig is dat?

Ben jij nog niet op de hoogte van wat een ballenschieter precies is of ben jij op zoek naar de beste ballenschieter voor jouw hond? Lees dit artikel helemaal tot het einde en krijg antwoord op als jouw vragen. Maar voor wie niet kan wachten welke de beste is:)

Puppytrainen heeft als automatische ballenschieter de PetSafe Ball Launcher als beste getest!

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een ballenschieter?

De welbekende ballenwerper zal je vast wel kennen of heb je misschien al eens gebruikt. Een lange stok waarmee je de bal een eind weg kan gooien. Hoewel je hond het fantastisch zal vinden, is het voor jou als baasje niet echt ideaal. Je krijgt een lamme arm en het kan heel erg eentonig worden. Hiervoor is een oplossing. Kies een ballenschieter voor jouw hond! Maar wat is een ballenschieter?

Het antwoord op de vraag wat een ballenschieter precies is, die kan ik heel erg simpel voor je beantwoorden. De naam zal het waarschijnlijk al zeggen, maar een ballenschieter schiet letterlijk de ballen af voor je hond en is wel degelijk anders dan de traditionele ballenwerper. De ballenschieter kan je omschrijven als een soort apparaat die de ballen zelf voor je hond afschiet. Je hebt automatische en handmatige ballenschieters.

Een automatische en een handmatige ballenschieter: zit er verschil tussen?

Hierboven heb ik het al even kort benoemd. Er zijn twee varianten wat betreft ballenschieters voor honden. De automatische en de handmatige ballenschieter. Er zit wel degelijk verschil tussen deze twee.

Dit is de beste ballenschieter voor jouw hond!
Wacht maar, ik krijg je wel:)

De automatische variant werkt dus volledig automatisch. Eigenlijk hoef jij er als baasje niet zo veel bij te doen. Je zet de ballenschieter aan, stelt de afstand in en je hond is klaar om te spelen. Je hebt automatische ballenschieters die zelf schieten en die bestuurbaar zijn met een afstandsbediening. Het is maar net wat jij prettig vindt.

Daarnaast heb je de handmatige variant. Deze bedien je dus zelf handmatig. Het werkt niet zoals een ballenwerper, want hierbij maak je een zwaai met je arm. Bij de handmatige ballenschieter is dat niet het geval. Je zult een enkele handeling moeten doen, maar niet zo intensief als een ballenwerper.

Waarom kiezen voor een ballenschieter?

Hoewel een ballenschieter voor jullie beiden heel erg voordelen heeft, zijn de voordelen voor jou als baasje het grootste. Je hoeft nooit meer een lamme arm te krijgen van het gooien van de bal en daarnaast zal het gebruik van een ballenschieter je ook heel erg veel tijd schelen.

Het liefste speel je ieder moment van de dag met je hond, maar jammer genoeg is dat niet altijd mogelijk. De ballenschieter bied jou en jouw hond de mogelijkheid om hem zelfstandig te laten spelen.

Of de ballenschieter voor jouw hond ook voordelen heeft? Absoluut. Hoe leuk je hond het apporteren ook vindt, op den duur kan het erg saai en eentonig voor hem worden. Het is voor honden heel erg belangrijk dat ze uitgedaagd blijven en een simpel balletje werpen is dat na een aantal keren niet meer.

Ook hierbij bied de ballenschieter een uitkomst. Veel ballenschieters kan je instellen op verschillende afstanden, waardoor je hond iedere keer een andere afstand rent. Niet alleen blijft het op deze manier leuk en vernieuwend, ook zal hij zijn energie optimaal kwijt kunnen.

Voor jullie beiden zal de ballenschieter een hele grote uitkomst zijn. Dit is waarom je zou moeten kiezen voor een ballenschieter.

Dit is de beste ballenschieter voor jouw hond! Top 3

Nu je meer te weten bent gekomen over de ballenschieter voor jouw hond, is het tijd om door te gaan naar de top 3. In deze top 3 vind jij de beste ballenschieters voor jouw hond. Hier moet jij zeker weten een goede keus uit kunnen maken. We bespreken de producten stuk voor stuk en je komt erachter welke specificaties en voordelen deze bevatten.

1. PetSafe Ball Launcher

Wil jij graag een automatische ballenschieter waarbij je verschillende afstanden kan instellen? Kies in dat geval dan vooral voor de PetSafe Ball Launcher en geniet van de vele voordelen van deze automatische ballenschieter voor jouw hond.

Met deze Ball Launcher zal jouw hond urenlang kunnen apporteren en plezier beleven. Niet alleen je hond, ook jij als baasje! De automatische ballenschieter kan de ballen op verschillende meters laten afschieten. Deze afstanden liggen tussen de 2 en 10 meter.

Op deze manier is de ballenschieter heel erg veelzijdig en zal jouw hond zich niet zo snel gaan vervelen. Het spelletje zal nieuw en leuk voor hem blijven. Daarnaast beschikt de Ball Launcher over een pauzestand die hij zelf na 15 minuten inschakelt. Zo word jouw hond gedwongen even pauze te nemen en zal hij niet zo snel uitgeput raken.

Maak jij je zorgen over de veiligheid? Dat hoeft niet. De ballenschieter beschikt over een bewegingssensor en zal pas gaan schieten wanneer jouw hond op minimaal 2 meter van de ballenschieter staat. Liever binnen spelen? Geen probleem! Door de veelzijdigheid en de goede kwaliteit is de PetSafe Ball Launcher echt een topper wat betreft ballenschieters voor honden.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. Beeztees Fetch Ballenschieter

Wil jij een ballenschieter die er tof uitziet en die je ook nog eens makkelijk kan bedienen? Deze Beeztees Fetch Ballenschieter zal aan al jouw wensen en idealen voldoen. Zeg nu zelf, hoe ontzettend gaaf ziet dit eruit? Dat moet je vast wel met me eens zijn.

Met deze handmatige ballenschieter in de vorm van een geweer zal jij de ballen voor jouw hond een flink eind weg kunnen schieten. Jouw hond zal hier hoe dan ook lekker actief en uitgedaagd blijven. Ik weet zeker dat iedereen uit jouw gezin ook even met de ballenschieter zal willen schieten.

Bij aanschaf van de Beeztees Fetch Ballenschieter, krijg je twee tennisballen cadeau. De tennisballen hebben een felle kleur, zodat je ze altijd terug kan vinden als je ze een eind weggeschoten hebt. Mocht je er tóch eentje kwijtraken, dan heb je altijd een back-up. Om de bal weg te kunnen schieten moet je de hendel naar achteren trekken om vervolgens een bal te laden en de trekknop in te drukken, de bal schiet een eind weg en als het goed is vliegt je hond erachter aan:)

De ballenschieter zal gemakkelijk en comfortabel in je handen liggen. Jij en je hond gaan hier heel veel plezier uit halen, dat kan niet anders. Je hebt kunnen lezen dat voor zowel jou als voor je hond er heel veel voordelen aan de Beeztees Fetch Ballenschieter zitten.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Flamingo Ball Launcher

Wil jij graag een stapje verder gaan en een ballenschieter aanschaffen die jouw hond zelf kan bedienen? Dan zit je met de Flamingo Ball Launcher helemaal goed. Jouw hond kan deze automatische ballenschieter namelijk helemaal zelf bedienen, zonder jouw hulp. Hoe handig is dat?

Hoewel het heel erg leuk is om samen met je hond te spelen, heb je daar niet altijd de tijd voor. Jouw hond zal zelf met de deze ballenschieter van Flamingo aan de slag kunnen en alsnog heel erg veel plezier gaan beleven. Na het ophalen van de bal, kan jouw hond zelf de bal weer in een van de openingen van de ballenschieter plaatsen.

Deze ballenschieter kun je binnen en buiten gebruiken, de machine is in 3 standen in te stellen en kan wel tot 10 meter ver schieten! Ideaal om je hond fit te houden en wat vrije tijd voor jezelf:) Echter heeft deze ballenschieter een extra optie om je hond te laten adopteren en het extra snel te leren.

Als de bal wordt weggeschoten krijgt je hond een traktatie om zo te leren hoe de machine werkt. Zo leert je hond erg snel hoe de ballenschieter werkt.

Op deze manier zal de ballenschieter de bal weer opnieuw weg gaan schieten. Zo blijft hij uitgedaagd en zal hij dagelijks zijn energie kwijt kunnen. Ook bij deze automatische ballenschieter kan je zelf de afstand bepalen. Kies uit een afstand van 3, 6 of 9 meter.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Conclusie

De meeste honden vinden het fantastisch om ballen te apporteren. Ze kunnen er uren mee bezig zijn. Jij als baasje zal het misschien op den duur eentonig gaan vinden of een vermoeide arm ervan krijgen. Mocht jij je aangesproken voelen, kies dan voor een ballenschieter voor jouw hond. Deze zijn veelzijdig in gebruik en jij hoeft er als baasje vaak niks aan te doen. Handig, toch?

Wil jij een ballenschieter voor jouw hond, maar heb je geen idee welke de beste is? Lees dan de bovenstaande top 3 en kies uit een van deze beste ballenschieters voor jouw hond.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie