Bal voor puppy’s – Beste top 4

Heb jij een lieve kleine pup in huis gehaald? Dan ben je er vast al achter dat puppy’s veel energie hebben en het geweldig vinden om met je te spelen. Wanneer jullie samen allerlei spelletjes spelen, bouwen jullie een sterke band op en leert je puppy om je te gehoorzamen.

Wist je bijvoorbeeld dat het spelen met een bal verschillende voordelen heeft tijdens het trainen van je pup? In dit artikel lees je wat je allemaal met een bal voor je puppy kunt betekenen en welke voordelen er aan het spelen met een bal zitten.

Een balspel met je puppy is niet alleen heel leuk en gezellig, je kunt je jonge hond er ook nog eens goed mee trainen. Terwijl jullie samen spelen, leer jij je hond namelijk allerlei belangrijk gehoorzaam gedrag aan. Hoe leuk is het om samen te groeien en de puppy wereld te ontdekken terwijl jullie spelletjes spelen?

Bal voor puppy’s – Beste top 4
Hond met veel ballen

In dit artikel kom je erachter welke bal de beste optie voor jou en je pup is! Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf allerlei ballen voor je puppy uit te proberen. Dit kost je enige tijd en moeite, maar het kan zeker een leuke bezigheid zijn.

Wil jij jezelf de zoektocht naar de beste bal voor je puppy echter besparen? Dan kun je gerust op mijn ervaring en bevindingen afgaan, want ik heb de ballen voor puppy’s uitvoerig getest en aan belangrijke criteria onderworpen.

Ik heb uitgebreid research gedaan naar de beste bal voor puppy’s en hieronder kun je alvast mijn absolute favorieten terugvinden:

 1. Beeztees Puppy Rubberen Speelbal
 2. Nina Ottosson Treat Trumble
 3. Beeztees Puppy Speelbal Odoro
 4. Rogz Grinz Puppy Ball

De top 4 die je hierboven kunt lezen heb ik alvast voor je gerangschikt van de beste bal op nummer 1 naar andere goede opties, naarmate je verder naar beneden gaat.

De Beeztees Puppy Rubberen Speelbal steekt er met vlag en wimpel bovenuit.

In dit artikel kun je lezen waarom juist die bal zo goed en leuk voor je puppy gaat zijn. Je vindt uiteraard ook meer informatie over de andere ballen voor je pup in dit artikel terug.

PuppyTrainen heeft als beste gekozen de rubberen speelbal van Beeztees!

Als beste gekozen door PuppyTrainen

Wat kun je allemaal met een bal en welke voordelen zitten hieraan voor je puppy?

Alle vormen van speelgoed doen het goed bij een jonge puppy. Wanneer ze klein zijn, is alles wat nieuw voor ze is één groot avontuur. Ben je van plan om een bal voor je puppy aan te schaffen?

Dan gaat dat een groot feest voor jullie zijn. Ballen betekenen namelijk genoeg ren, apporteer en kauwplezier voor je puppy. Des te vaker je met de puppy speelt, des te sneller de pup erachter komt hoe belangrijk je voor hem bent.

Dit zorgt ervoor dat je controle over de puppy krijgt en jullie een leuke trainingsperiode tegemoet gaan.

Een bal helpt je puppy om te leren apporteren en om het commando zit en los aan te leren. Laat de pup naar je toekomen en laat de bal aan hem/haar zien.

Als je de interesse van de puppy hebt gewekt, kun je de bal geven, gooien of verstoppen.

Bal voor puppy’s – Beste top 4
hond op strand spelen met bal

De bal is zo’n leuk speeltje omdat je er allerlei kanten mee op kunt. Bijt je puppy al dan niet per ongeluk in je hand om de bal te bemachtigen? Leer de pup dan direct dat dit niet mag.

Heeft de pup de bal gevonden of voor je opgehaald, vraag de puppy dan om de bal bij jou in je hand of in de buurt weer los te laten.

Geef steeds vaker het commando ‘los’ zodat de puppy na een tijdje precies begrijpt wat er op dat moment van hem verwacht wordt.

In dit artikel heb ik vooral ballen van rubber getest. Rubberen speelballen voor puppy’s lenen zich namelijk perfect voor het verzachten van de pijn in hun bekjes wanneer er tandjes door beginnen te komen.

Bal voor puppy’s – Beste top 4
hond met poot op de bal

De puppy heeft op dat moment de behoefte om op dingen te kauwen en de rubberen ballen masseren het tandvlees van de pup uitstekend. Een bal is dus ook nog eens goed voor de gezondheid van het gebit van je puppy.

Zorg ervoor dat je de puppy in de gaten houdt wanneer hij/zij zelfstandig met een bal speelt. De rubberen ballen zijn stevig, maar er kan altijd wat rubber loslaten, wat door de puppy opgegeten kan worden.

Dit is natuurlijk niet de bedoeling en brengt de gezondheid van je pup in gevaar. Wanneer je een oogje in het zeil houdt of alles goed gaat, kun je de pup gerust een tijdje zelf met de bal laten spelen.

Bal voor je puppy kopen: waar op letten?

Wanneer je op zoek gaat naar de beste bal voor je puppy, is het belangrijk om een bal van het juiste materiaal uit te zoeken. Sommige ballen gaan sneller kapot dan andere ballen.

Vooral wanneer de pup jong is, is het daarom verstandig om een rubberbal te kopen, omdat ze dit materiaal niet zo snel kapot kunnen bijten. Bij een tennisbal kunnen bijvoorbeeld haren loslaten, die de puppy per ongeluk op kan gaan eten.

Beste bal voor puppy’s – een top 4

Wanneer je een bal van het juiste materiaal voor je puppy hebt gevonden, is het tijd om de grootte van de bal in te schatten. Kleine pups hebben niets aan een te grote bal omdat ze die niet in hun bekjes kunnen nemen.

Zorg dus voor een bal met het formaat wat bij je puppy past. Op die manier kan de pup er goed mee spelen en raakt het diertje niet gefrustreerd omdat het speelgoed te groot voor hem/haar is.

Beeztees Puppy Rubberen Speelbal

Bal voor puppy’s – Beste top 4

De bal die het beste uit de test komt is de Beeztees Puppy Rubberen Speelbal. Met deze bal kun je uren speelplezier met je puppy beleven. De bal is van duurzaam rubber gemaakt, waardoor het niet snel stuk gebeten kan worden.

Daarnaast zit er een vanillegeur aan de Beeztees Rubberen Speelbal, waar je puppy extra door gestimuleerd zal worden. Deze bal is tevens geschikt als kauwspeelgoed op het moment dat de puppy tandjes krijgt.

Voordelen van deze bal

 • De bal is van duurzaam rubber gemaakt
 • Geschikt voor puppy’s
 • Vanillegeur voor extra stimulans

Nadelen van deze bal

 • Redelijk aan de prijs

Nina Ottosson Treat Trumble

Op de tweede plaats voor beste bal voor je puppy, staat de Nina Ottosson Treat Trumble. Deze bal is direct ook een mentaal spel voor je pup, doordat je snoepjes in de bal kunt verstoppen.

Doordat de pup goed uitgedaagd wordt, kan hij/zij hier uren speelplezier aan beleven. Wanneer je de bal over de grond rolt, krijgt je puppy direct voldoende beweging omdat er achteraan gerend moet worden.

Voordelen van deze bal

 • Je kunt koekjes of snoepjes in de bal stoppen
 • Gemaakt van gerecycled kunststof dus makkelijk schoon te maken
 • Met deze bal stimuleer je de puppy op mentaal vlak

Nadelen van deze bal

 • Je moet altijd toezicht houden wanneer de puppy ermee speelt
 • Niet geschikt als kauwbal voor wanneer de tandjes doorkomen

Beeztees Puppy Speelbal Odoro

Op de derde plaats staat de Beeztees Puppy Speelbal Odoro. Dit komt doordat dit een unieke bal is die je puppy mentaal fijn laat voelen. De bal is open, waardoor je er een lapje met de geur van het nest waaruit je puppy komt, in kunt stoppen.

Dit zorgt ervoor dat je puppy zich geborgen en fijn voelt. De pup kan met de bal spelen, maar kan er ook mee in slaap vallen. Op die manier kun je de pup trainen om in de bench te slapen, want de nestgeur helpt je pup om zich beter op z’n gemak te voelen.

Voordelen van deze bal

 • Gemaakt van flexibel en zacht rubber.
 • Je kunt er een doek met de geur van het nest van de puppy in doen.

Nadelen van deze bal

 • Dit is een bal om je pup een fijn gevoel mee te geven en niet per se om leuk mee te spelen
 • Hoge prijs

Rogz Grinz Puppy Ball

Als vierde komt de Rogz Grinz Puppy Ball het beste uit de test. Deze bal heeft een grappig design doordat er een gebit op de bal staat afgebeeld.

Wanneer je puppy de bal vastneemt, lijkt het net of de tanden op de bal van de hond zijn. Deze bal kun je zowel op het land als in het water inzetten voor uren speelplezier.

Het mooie is dat je er ook nog snoepjes of pindakaas in kunt verstoppen, waarmee jij de pup nog beter uit kunt dagen om na te denken tijdens het spelen.

Voordelen van deze bal

 • De bal ziet er grappig uit door het design wat erop geprint staat
 • De bal blijft drijven op water
 • Goedkoop

Nadelen van deze bal

 • Het is een kleine bal, dus de pup zal er snel te groot voor zijn

Slotwoord

Weet jij na het lezen van dit artikel al welke bal je voor je puppy gaat kopen? Mijn voorkeur gaat uit naar de Beeztees Puppy Rubberen Speelbal, omdat dit speeltje duurzaam is en een vanille extract bevat waar je kleine viervoeter nóg meer plezier door kan beleven.

Bal voor puppy’s – Beste top 4

Natuurlijk zijn de andere ballen ook niet mis, ze staan niet voor niets in de top 4 beste ballen voor je puppy om mee te spelen.

Door samen met je pup met een bal te spelen leer jij je hondje allerlei interessante dingen aan, waardoor je pup tot een gehoorzame volwassen hond zal uitgroeien.

Het is tijd om met je puppy en jullie lievelings bal in de natuur te gaan genieten en de leukste avonturen te beleven! 

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie