Beste autostoel voor een hond – top 3

Wil je jouw hond op een veilige manier in de auto meenemen? Dan is het aan te raden om uit te kijken naar de beste autostoel voor een hond. Met een dergelijke autostoel maak je het niet alleen voor jouw trouwe viervoeter veilig, maar ook voor jezelf.

Je kunt hierdoor te allen tijde op veilige manier met jouw hond op pad, waarbij jouw hond ook nog van het nodige gemak en comfort weet te genieten.

In mijn ogen is de WiseGoods autostoel de beste autostoel voor een hond om aan te schaffen, maar er zijn meerdere autostoelen die aan mijn verwachtingen hebben voldaan.

Aan het einde van dit artikel vind je in ieder geval mijn top 3 aan autostoelen voor een hond; over deze autostoelen heb ik korte reviews geschreven, zodat jij uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze kunt gaan maken.

Wat is een autostoel voor een hond en waarom zou je het kopen?

In Nederland hebben we te maken met de nodige wet- en regelgeving. Dat is ook zo voor het gedrag in het verkeer. Als automobilist dien je je aan de regels te houden én dien je continue voor een veilige situatie te zorgen.

Als jouw hond los in de auto zit, breng je jouw eigen veiligheid én de veiligheid van jouw hond in het gevaar. Mocht je jouw hond dus los in de auto meenemen, ben je eigenlijk strafbaar bezig.

Beste autostoel voor hond top 3
Lekker dollen in de auto zonder vast te zitten:)

Dat is dan ook direct één van de belangrijkste redenen waarom je een autostoel voor een hond zou gebruiken. Een autostoel is een kleine stoel waarin je jouw hond neer kunt zetten.

Deze stoel kan je vervolgens met behulp van de gordel vastmaken, waardoor jouw hond op een veilige manier in de auto.

Ondertussen geniet hij ook nog van het nodige comfort, aangezien een autostoel voor een hond van zacht materiaal vervaardigd is. Jouw hond geniet hierdoor dus ook van een lekkere lig- of zithouding in de auto.

In mijn ogen is een autostoel het beste product voor kleine honden. Voor de grotere honden kan je beter naar een hondendeken voor in de auto kijken, maar voor de kleinere honden is een autostoel de beste optie.

Mocht je bijvoorbeeld een Chihuahua of een vergelijkbare hond hebben, is het absoluut aan te raden om voor hem een autostoel aan te schaffen. Daarmee geniet je namelijk van de volgende voordelen:

 • Jouw hond verkrijgt een veilige zitpositie in de auto
 • Jouw hond verkrijgt een comfortabele zitplek in de auto
 • Je weet de bekleding van jouw auto op een efficiënte manier te beschermen; jouw hond komt immers niet in direct contact met de bekleding
 • Je weet de veiligheid van jezelf ook te waarborgen

Om bovenstaande redenen is het aanschaffen van een autostoel voor een hond absoluut aan te raden. Maar, wat is nou de beste autostoel voor een hond?

En waar moet je überhaupt op letten bij het uitkiezen van een nieuwe autostoel voor een hond? Op die vragen geef ik in het restant van dit artikel graag een uitgebreid antwoord.

Een autostoel voor een hond kopen; waar op letten?

Zoals ik hierboven al zei; een autostoel is eigenlijk alleen geschikt voor kleine honden. Waarom dat zo is? Nou, dat is eigenlijk bijzonder simpel; een grote hond past niet in een autostoel.

De autostoeltjes voor honden zijn namelijk behoorlijk klein, waardoor deze alleen aan de kleinere hondenrassen voldoende ruimte bieden. Bij het uitzoeken van een geschikte autostoel moet je zéker goed kijken naar de afmetingen van jouw hond én de afmetingen van de autostoel.

Jouw hond moet immers wel op een comfortabele wijze kunnen zitten of liggen in de autostoel; stem dus de afmetingen van de autostoel af op de afmetingen van jouw hond.

Op onderstaande video kun je zien wat er met je hond gebeurd als het niet in een autostoel of hondengordel zit.

Zoals je ziet wordt je hond een projectiel in de auto mocht het dier niet veilig zitten in een autostoel! Lees hieronder verder welke autostoel voor je hond het veiligste is!

Verder is het advies om heel goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Verschillende fabrikanten hebben zich toegelegd op het fabriceren van autostoelen voor honden, maar niet elke fabrikant is in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.

Ik wil je dan ook graag aanraden om voornamelijk naar de kwaliteit te kijken en niet zozeer naar het prijskaartje. Met een autostoel kan je de veiligheid van jouw hond op een prima manier waarborgen; dat is elk bedrag eigenlijk waard, niet waar?

Ook is mijn advies om goed naar de uitstraling van de autostoel te kijken. Sommige autostoeltjes worden tegenwoordig uitgedost in de meest gekke kleuren en met de meest opvallende patroontjes.

Gaat jouw voorkeur daar naar uit? Dan heb je voldoende mogelijkheden, maar je hebt ook voldoende mogelijkheden als je liever gewoon een effen gekleurde autostoel hebt.

Daarnaast moet je ook goed naar de veiligheid van de autostoel kijken. Deze veiligheid gaat eigenlijk hand in hand met de kwaliteit van de autostoel. Des te hoger de kwaliteit van de autostoel voor een hond is, des te veiliger de autostoel voor een hond in de meeste gevallen is.

Kies daarom bij voorkeur voor een autostoel met positieve beoordelingen, zoals de drie autostoelen voor honden die ik aan het einde van dit artikel aan je voor ga leggen.

Verder wil ik je ook adviseren om goed naar het materiaal van de autostoel te kijken. Sommige autostoelen zijn van suède, van imitatiebont of van stof vervaardigd, terwijl andere fabrikanten juist voor polyester, nylon of foam kiezen.

Beste autostoel voor een hond
WiseGoods hondenmand als beste keuze PuppyTrainenz [bron afbeelding Bol.com]

Is er één materiaalsoort die er met kop en schouders boven uitsteekt?

Nee, dat is eigenlijk niet het geval. Het gebruikte materiaal staat echter wel in directe connectie met de uiteindelijke uitstraling van de autostoel; let daar dus sowieso heel goed op.

Tot slot is het advies om naar specifieke opties en eigenschappen van de autostoel voor een hond te kijken. Zo hebben sommige van deze autostoelen een waterafstotende laag, hebben sommige een handig opbergvakje en hebben sommige een hoes die afneembaar is.

Dergelijke opties kunnen nét het verschil uitmaken, waardoor je beter voor die ene variant kunt gaan in plaats van voor die andere variant.

Beste autostoelen voor een hond – top 3

Als je eenmaal een autostoel voor een hond aangeschaft hebt, heb je daar eigenlijk geen omkijken meer naar. Als je voor een kwalitatief hoogwaardige variant bent gegaan, is de levensduur van een dergelijke autostoel voor een hond immers behoorlijk hoog.

Mede hierdoor is het geen dagelijkse aankoop die je gaat verrichten. Vind je het daarom lastig om een juiste keuze te gaan maken? Dan help ik je daar graag een handje bij.

Recent heb ik allerlei autostoelen voor honden aan een strenge keuring onderworpen, waardoor ik uiteindelijk een top 3 samen heb weten te stellen. Hieronder vind je reviews over de 3 beste autostoelen voor een hond, waardoor jij direct de juiste keuze kunt gaan maken!

WiseGoods – Premium hondenstoel

Beste autostoel voor een hond – top 3
WiseGoods hondenmand als beste keuze PuppyTrainen

Deze autostoel van het merk WIseGoods is wat mij betreft de beste keuze. De autostoel heeft een opvallend doch leuk design, is veilig te noemen, beschermt de bekleding van de achterbank goed én kan op een veilige manier zeer stevig vastgezet worden. Hierdoor kan je jouw kleine hond altijd op een veilige manier meenemen in de auto.

Voordelen van deze autostoel:

 • Deze autostoel biedt de gewenste veiligheid
 • Ideale afmetingen; 45 bij 30 bij 25 cm
 • Inclusief een handig opbergvakje
 • Verstelbare bevestiging; deze autostoel past daardoor in nagenoeg alle auto’s
 • De bekleding van jouw auto wordt nooit meer vies
 • Autostoel is makkelijk op te vouwen en bijvoorbeeld mee op reis te nemen

Nadelen van deze autostoel:

 • Niet het meest comfortabele materiaal voor een hond
 • Opvouwbaar en dus niet altijd even stevig

Gaat jouw interesse uit naar deze autostoel voor honden? Dan kan je deze direct via dit artikel aanschaffen. WiseGoods levert deze stoel helaas niet in andere afmetingen of in andere kleurstellingen.

De WiseGoods – Premium hondenstoel is te koop bij Bol.com >

Snoozer Lookout – Autostoel

Beste autostoel voor een hond – top 3
Bron afbeelding Bol,com

Ook over deze autostoel voor honden ben ik zeer te spreken. Deze autostoel heeft een nogal opvallend design, maar biedt bovenal de gewenste veiligheid, is bijzonder comfortabel en bevat enkele handige extra’s.

Al met al een prima autostoel waar zowel jouw trouwe viervoeter als jij veel plezier aan gaat beleven.

Voordelen van deze autostoel:

 • Extreem comfortabel voor jouw hond
 • Inclusief een verbindingsriem voor het veilig vastzetten van de autostoel
 • Inclusief een ingebouwde opberglade (erg handig!)
 • In meerdere kleuren en afmetingen verkrijgbaar
 • Beschermt de bekleding van jouw auto perfect

Nadelen van deze autostoel:

 • Behoorlijk duur

Deze autostoel is wat mij betreft één van de beste varianten. Het enige waar je rekening mee moet houden, is de behoorlijk hoge aanschafprijs. Daarentegen heb je bij deze variant wel de keus tussen verschillende kleuren: zwart, grijs, beige, dark chocolade en antraciet. Ook kan je tussen de volgende afmetingen kiezen:

 • Maat S – 31 bij 36 cm binnenkant
 • Maat M – 36 bij 36 cm binnenkant (dat is de hierboven besproken variant)
 • Maat L –  64 bij 36 cm binnenkant

De Snoozer Lookout – Autostoel is te koop bij Bol.com >

Flamingo autostoel Staand Ida

Beste autostoel voor een hond – top 3
Bron afbeelding Bol.com

Ook het gekende merk Flamingo heeft een prima autostoel voor honden afgeleverd. Deze autostoel ziet er gelikt uit, heeft een handige vormgeving, is 44 bij 34 bij 32 centimeter groot en is bovendien relatief gunstig geprijsd. Voor de baasjes van kleine(re) honden is dit zeker een zeer interessante autostoel!

Voordelen van deze autostoel:

 • Erg veilig voor jouw hond én voor jezelf
 • Geweldig design, inclusief handige ritssluiting aan de bovenkant
 • Onopvallende kleurstelling
 • Inclusief handig handvat
 • Makkelijk te bevestigen middels een lus
 • Gunstig geprijsd

Nadelen van deze autostoel:

 • Niet de beste kwaliteit
 • Handvat zit soms in de weg

Indien gewenst is deze autostoel van Flamingo ook nog in een maatje kleiner verkrijgbaar. Deze variant is 36 bij 33 bij 20 cm groot.

De Flamingo autostoel Staand Ida is te koop bij Bol.com >

Slotwoord

Al met al is het aanbod van autostoelen voor honden bijzonder gevarieerd te noemen.

De zoektocht naar de beste autostoel is hierdoor ietwat lastig, maar wat mij betreft kan je het beste voor de WiseGoods premium hondenstoel kiezen.

Met die autostoel weet je één ding zeker; jouw hond komt altijd op een veilige en comfortabele wijze op de eindbestemming aan.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie