Automatische voerbak voor kat/hond? Check hier de top 3!

Een automatische voerbak. Ik weet zeker dat je hier weleens van gehoord hebt of zelfs getwijfeld hebt om aan te schaffen voor jouw kat of hond. Het zal best eens voorkomen dat je de hele dag van huis bent en jouw trouwe viervoeter alleen thuis blijft.

Natuurlijk doe je dit liever niet, maar soms is het even niet anders. Maar hoe kan je je hond of kat dan blijven voorzien van eten? Daar is een automatische voerbak dé oplossing voor. Wat het is en hoe het werkt? Dat lees je allemaal in dit artikel.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een automatische voerbak?

Het is onvermijdelijk dat je kat of hond een dagje alleen thuis blijft. Meestal vraag je je buurman of een familielid om je huisdier uit te laten en van eten te voorzien. Met een automatische voerbak is dat allemaal niet meer nodig. Deze voerbak regelt geheel automatisch het voer en de voermomenten van jouw huisdier.

Dit kan jij helemaal zelf instellen naar de behoeften van jouw huisdier. Zo kan je instellen hoeveel maaltijden en hoeveel porties jouw huisdier gaat krijgen op een dag. Hier hoef jij helemaal niet meer naar om te kijken. Ideaal wanneer je een beetje vergeetachtig bent of buiten huis werkt. Het zware werk met brokken sjouwen hoeft dus niet meer! Alleen even regelen wie je hond uitlaat:)

De voerbakken zijn geschikt voor zowel katten- als honden.

Waarom zou je ervoor kiezen?  

Het geldt voor zowel katten- als honden dat ze enorm houden van eten. In veel gevallen is de voerbak binnen een korte tijd helemaal leeg. Dat kan op den duur problematisch worden, zeker wanneer ze altijd voeding tot hun beschikking hebben en erg snel eten.

Naast het feit dat je je huisdier kan blijven voorzien van eten wanneer jij van huis bent, is het ook een prima middel om het eten van jouw huisdier goed te blijven doseren. De voerbak helpt je daarbij. Je kan zelf instellen hoeveel porties jouw huisdier per dag krijgt. Op deze manier houd jij je hond of kat gezond en fit.

Zijn er ook voor-en nadelen?

Zoals dat bij ieder product zo is, zijn ook aan dit product voor- en nadelen gebonden. Ik begin eerst met de voordelen:

 • Stelt jou in staat om porties beter te doseren
 • Je hoeft nooit meer een maaltijd te vergeten
 • Goede oplossing bij overgewicht
 • Ideaal voor als jij even de deur uit moet
 • Je huisdier eet regelmatiger en meer gedoseerd 
 • Voorkomt schrokken tijdens de maaltijd
 • Draagt bij aan de gezondheid van jouw huisdier

Dan nu de nadelen:

 • Een automatische voerbak kan best duur zijn in aanschaf
 • Het is niet geschikt voor bijvoorbeeld vlees dat rauw is of nat voer

Of je deze voor- en nadelen laat meewegen in jouw beslissing, dat is natuurlijk helemaal aan jou.

De top 3 beste automatische voerbakken

Als je het artikel tot hier hebt gelezen, dan heb je al het een en ander geleerd over een automatische voerbak. Je bent vast enthousiast geworden en wil graag zo’n voerbak aanschaffen. Maar welke voerbak is aan te raden voor jouw huisdier? Dat lees je in de onderstaande top 3.

1. PetDog A36 Automatische Voerbak Kat/Hond

Automatische voorbak voor kat/hond? Check hier de top 3!
Petdog A36 automatische voerbak. Bron afbeelding Bol.com

Op de eerste plaats staat deze voerbak van het merk PetDog. Naast dat deze voerbak geschikt is voor katten en honden, is hij ook te gebruiken voor andere huisdieren. Denk hierbij aan knaagdieren, zoals konijnen. Deze voerbak is ontzettend handig in te stellen. Zo kan je gemakkelijk de maaltijden doseren naar wens. Dit kan al vanaf 10- tot 390 gram, met 4 maaltijden per dag.

Wat een ontzettend leuk en bijkomend voordeel is bij deze voerbak, is dat het mogelijk is om een spraakopname op te nemen. Zo kan je een spraakbericht opnemen om jouw huisdier te laten weten dat het etenstijd is. Ook erg handig en fijn wanneer je even van huis bent.

Zo hoort jouw huisdier een vertrouwde stem. Ook is het erg handig om je huisdier te trainen doormiddel van opgenomen commando’s. De voerbak kan je goed schoonhouden doordat de Voer-Silo uitneembaar en afwasbestendig is. Wel zo hygiënisch.  

Het apparaat is aan te sluiten via de bijgeleverde USB-kabel, maar werkt ook gewoon op batterijen. De voerbak is dus prima mee te nemen op bijvoorbeeld vakantie of visite. Wat mij betreft is dit een hele goede en zeer uitgebreide voerbak voor jouw huisdier. Ook de reviews beloven veel goeds. Zo schrijft een koper:

Super handig! Ik kan nu een weekend weggaan, zonder dat ik me zorgen hoef te maken om mijn kat. Deze automatische voerbak doet het nu voor mij! Niet alleen jij, maar ook jouw huisdier zal hier enorm veel voordeel uit gaan halen.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Petwant Automatische Voerbak Voor Katten En Middelgrote Honden

Automatische voorbak voor kat/hond? Check hier de top 3!
Petwant automatische voerbak

Ook dit is een topper wat betreft automatische voerbakken. Nu moet ik je van tevoren wel waarschuwen, dat het prijskaartje wel wat hoger is dan de eerste voerbak. Maar, dat mag de pret absoluut niet drukken. Dit is ook zeker een toppertje.

Deze automatische voerbak is van het merk Petwant en is te vullen tot wel 2,1 kg. Wat meteen opvalt aan deze voerbak, en wat ook het meest bijzondere is, is dat hij een ingebouwde camera heeft. Hoe ideaal is dat? Via je smartphone kan jij je huisdier waar dan ook in de gaten houden.

Zeker wanneer jouw hond of kat een moeilijk eter is, kan je een oogje in het zeil blijven houden. Ook bij deze voerbak is het mogelijk om een spraakopname te maken. Zeker in combinatie met de ingebouwde camera, is dat een heel erg fijn idee, toch?

De voerbak is ook nog eens volledig te besturen via je smartphone. Zo kan je op de app regelen hoeveel porties van hoeveel gram jouw huisdier te eten krijgt. Dit kan al vanaf 10 porties, van 10 gram. De voerbak is gemakkelijk te verbinden met jouw eigen Wifi thuis. Ook bij deze voerbak is de Voer-Silo uitneembaar en prima schoon te houden.

Zoals ik je al vertelde, is dit een wat groter prijskaartje dan de eerste voerbak. Hij kost namelijk 124 euro. Als je kijkt naar alles wat je ervoor krijgt, is hij dat wat mij betreft meer dan waard. Uiteraard ben jij degene die deze keuze moet en mag maken.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. PIXMY – Automatische Voerbak – 4L – Wifi – Met App En Full HD Camera

Als laatste heb ik als tip deze voerbak van PIXMY voor je in de top 3 gezet, want daar hoort hij zeker weten tussen te staan. Ook dit is een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een goede automatische voerbak.

Met deze voerbak (die voor zowel honden- als katten geschikt is) kan je de maaltijden goed laten doseren. Zo kan je per dag 10 porties en 6 maaltijden instellen. Elke portie zal 8 tot 10 gram voer bevatten. Deze voerbak is een wat luxere versie dan die hierboven. Ook deze bevat een camera en spraakopnames, maar bij deze voerbak van PIXMY gaat dat nog een stapje verder.

De ingebouwde camera is een HD camera met een nachtvisie. Dus ook ’s nachts kan je precies zien wat je huisdier aan het doen is. Ideaal voor op vakantie of tijdens een nachtdienst op het werk. Ook in deze voerbak zit een ingebouwde microfoon waarmee jij spraakberichten kan opnemen.

Het bijzondere aan PIXMY is, dat deze audio van twee kanten gehoord en opgenomen kan worden. Dit stelt jou in staat om te communiceren met je huisdier. Ik bedoel, hoe gaaf is dat? Altijd en overal kan jij in contact zijn met je huisdier en dus met een gerust hart de deur uit gaan. Dit is wat mij betreft echt een geweldige voerbak!

De voerbak valt wat duurder uit dan de bovenstaande voerbakken. Hij kost namelijk 129 euro. Met alle bijkomende voordelen en apparatuur, wordt dat zeker weten geen is miskoop.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Waar let je op bij het aanschaffen van een automatische voerbak?

Je hebt gezien dat er verschillende varianten van voerbakken verkrijgbaar zijn. De een is niet per se beter dan de ander. Het ligt helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren en aan de behoeften van jouw huisdier. Voordat je overgaat op aanschaf, is het belangrijk om jezelf een aantal dingen af te vragen:

 • Hoeveel dagen per week ben ik van huis?
 • Hoeveel uur per dag ben ik van huis?
 • Heeft mijn huisdier last van overgewicht?
 • Hoeveel maaltijden heeft mijn huisdier nodig per dag?
 • Hoe groot moeten de maaltijden van mijn huisdieren zijn?
 • Wil ik kunnen communiceren met mijn huisdier?
 • Wil ik mijn huisdier kunnen zien wanneer ik van huis ben?

Doordat je antwoord geeft op deze vragen, kom je achter de behoeften van jouw huisdier en kan je efficiënter gaan kiezen.

Conclusie

Automatische voorbak voor kat/hond? Check hier de top 3!

Goed, je weet nu wat een automatische voerbak is en waar hij onder andere voor te gebruiken is. De voerbak is geschikt voor katten, honden en andere huisdieren zoals konijnen. Ideaal voor als je buiten huis werkt of een weekend weg gaat.

Om te kunnen bepalen welke voerbak geschikt is voor jouw huisdier, is het belangrijk dat je eerst de bovenstaande vragen gaat beantwoorden voor jezelf. Zo weet jij precies welke behoeften jouw huisdier heeft. Wanneer je toe bent aan het maken van een keuze, verwijs ik je graag door naar de bovenstaande top 3 van beste automatische voerbakken.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie