Het Beste voer voor je Husky Pup: Onze Top 3 [koopgids]

Wat is het beste voer voor je husky pup? Voor de groei van een husky is het onwijs belangrijk dat hij de juiste voeding voorgeschoteld krijgt. Een husky groeit namelijk hard en heeft hiervoor de juiste voeding nodig.

Zeker in de eerste 2-3 maanden gaat dit onwijs hard. Zijn lichaam heeft veel energie nodig welke jouw husky uit de juiste voeding kan behalen.

Maar wat is nou het beste voer voor een husky pup? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van het voer?

Ik zocht het zoals gewoonlijk voor je uit en deel hieronder de uitslagen van mijn test!

Dit is de top 3 beste voer voor je husky

Om meerdere redenen is het voor een husky pup onwijs belangrijk om het juiste voer te krijgen. Met de onderstaande brokken weet je één ding zeker; dit is het juiste voer voor jouw husky.

Per soort voer hebben we hieronder een korte toelichting uiteengezet, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken!

Beste getest: Yourdog Siberische Husky Volwassen (12 KG)

Dit product is als beste uit de test gekomen

Het merk Yourdog heeft zelfs speciaal voer voor een husky ontwikkeld! Alhoewel de verpakking vermeld dat dit voer voor volwassen Husky’s is kun je dit ook zonder zorgen aan je pup voeren.

👍 De voordelen van Yourdog Husky

  1. Speciaal ontwikkeld voor de (Syberische) Husky
  2. Natuurlijke voeding: geen geur, kleur of smaakstoffen
  3. Bevordert het behoud van een glanzende gezonde vacht
  4. Ingrediënten om de darmflora gezond te houden

De aanwezige ingrediënten zorgen voor de gewenste energie, maar verzorgen ook nog eens de vacht en verschillende organen. Het advies is om een puppy in de eerste maanden 35 tot 50 gram van deze brokken pér maaltijd te geven (4 maaltijden per dag).

Na de eerste maanden kan je dit veranderen nar 30 tot 40 gram verdeeld over 3 maaltijden. Volg de overige instructies op de verpakking op om je husky pup het perfecte voedingsschema te bieden.

2. Orijen Whole Prey Original Dog Kip & Kalkoen (11.4KG)

Onder meer dit hondenvoer van Orijen is uitermate geschikt voor een husky pup. Allereerst is dat te danken aan de aanwezigheid van veel zink.

Deze extra hoeveelheid zink zorgt ervoor dat je husky geen last van de zink-responsieve dermatose aandoening gaat krijgen.

Ook over de smaak van dit voer kunnen we lovend zijn; de combinatie van kip & kalkoen valt ongetwijfeld bij jouw husky pup in de smaak.

3. Wolfsblut Deep Glade Puppy

Ook het merk Wolfsblut heeft verschillende brokken voor husky’s in het assortiment. Onze voorkeur gaat uit naar deze variant, aangezien er aan deze variant extra zink toegevoegd is.

Ook is dit voer verrijkt met verschillende heerlijke én gezonde ingrediënten, zoals buffelvlees, pompoen en zoete aardappel.

De brokken zijn een ware smaaksensatie voor jouw husky pup en zijn bovendien geschikt voor de relatief gevoelige darmen van een husky. Voor een zak van 15 kilo betaal je ongeveer 95 euro.

Taste of the Wild High Prairie

Dit voer van Taste of the Wild is volledig graanvrij, bevat meerdere gewenst ingrediënten is onwijs lekker. Het voer is in staat om het natuurlijke en gezonde immuunsysteem te ondersteunen, waardoor je husky minder last van gezondheidsproblemen krijgt.

Ook de toegevoegde zink zorgt ervoor dat wij zeer tevreden zijn over dit voer. Voor een zak van 13 kg betaal je 102 euro; het is dus wel relatief prijzig voer. 

Prins TotalCare Super Active Complete – KVV – 10 kg

Geef je liever geen brokken aan jouw puppy, maar juist wel vers vlees? Dan kan je het beste voor deze variant van Prins gaan. Dit betreft een complete vleesmaaltijd voor puppy’s, waardoor het voer optimaal voor een husky pup is.

Het voer bevat de juiste ingrediënten, heeft een onwijs lekkere smaak en is bovendien gezond voor de hond. Het advies is om nooit dit vlees tegelijkertijd met brokken te serveren; wissel dit af.

Tips voor het voeren van jouw husky pup

Heb je hierboven het gewenste voer voor jouw husky pup gevonden? Dan is het onwijs belangrijk om dit voer op de juiste manier aan jouw pup te geven.

In de eerste maanden is het advies om het voer te verdelen over vier maaltijden. Je pup hoeft dan niet al te veel per maaltijd te eten. Naarmate je pup ouder wordt, kan je de hoeveelheid voer over 3 maaltijden gaan verdelen.

Het Beste voer voor je Husky Pup: Onze Top 3 [koopgids]

Hoeveel voer je aan een husky pup moet geven? Dat varieert nogal van husky tot husky. De onwijs actieve husky’s hebben meer behoefte aan voer dan de minder actieve husky’s. Stem de hoeveelheid voer daarom af op de behoeftes van jouw husky.

Tot slot willen we je nog adviseren om het voer altijd volgens een vast schema aan je husky te geven. Hanteer dezelfde tijdstippen, geef het voer altijd in dezelfde bak en maak er zo een ritueel van.

Dit voelt voor je husky vertrouwd aan; bovendien weet hij hierdoor exact waar hij aan toe is!

Waarom is het juiste voer zo belangrijk voor een husky pup?

Een husky is een prachtige hond; daar zijn ongetwijfeld veel mensen het over eens. Deze prachtige uitstraling is te danken aan onder meer zijn ogen, zijn prachtige vacht én aan zijn krachtige postuur.

Dit krachtige postuur kan alleen verkregen worden indien hij vanaf het allereerste moment het juiste voer krijgt. Dat is direct één van de belangrijkste redenen om het juiste voer voor een husky pup aan te schaffen.

Ook de gezondheid van dit ras speelt hier een belangrijke rol bij. Husky’s hebben namelijk aanleg voor zink-responsieve dermatose.

Dit is een aandoening waarbij de darm niet genoeg zink op kan nemen; deze aandoening kan leiden tot huidproblemen.

Het advies is dan ook om voeding met extra zink te geven, zodat je husky hier geen last van gaat krijgen.

Tot slot is het goed om te weten dat husky’s behoorlijk energieke honden zijn. Als je het verkeerde voer aan jouw husky pup geeft, ervaart hij echter een gebrek aan energie.

Hij is daardoor niet al te actief en ligt hoogstwaarschijnlijk veel te slapen.

Door hem het juiste voer te geven, zorg je ervoor dat hij in beweging komt en dat hij zijn energie weer kwijt kan. Dat is bevorderlijk voor de groei van je pup, maar ook voor zijn gemoedstoestand!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van voer voor een husky pup?

Ga je op zoek naar het beste voer voor jouw husky pup? Dan is het advies om sowieso voor brokken te kiezen. Brokken bevatten de juiste voedingsstoffen en voorzien jouw husky dus van de gewenste energie.

Het aanbod van brokken voor een husky is behoorlijk gevarieerd. Ons advies is daarom om meerdere brokken eerst uit te testen. Op basis daarvan kan je bepalen welke brokken het beste aanslaan bij jouw trouwe viervoeter.

Wil je liever niet al te veel geld aan de brokken uitgeven? Zit je er daarom niet op te wachten om meerdere soorten brokken uit te proberen? Dan kan je onderstaande top vijf raadplegen.

Wij zijn op onderzoek gegaan naar het beste voer voor een husky pup en hebben op basis daarvan onderstaande top 5 samen weten te stellen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie