Beste vlooienmiddel hond – Top 3

Elke hond heeft helaas een kans op vlooien. Vlooien zijn bloedzuigende parasieten die in de vacht van een hond gaan zitten. Dit kan enorm veel jeuk veroorzaken en de hond zal veel gaan krabben.

Dit is natuurlijk helemaal niet fijn voor het diertje zelf en ook niet voor jou als baasje.

De jeuk lijkt vrij onschuldig, maar als je een vlooienplaag niet op tijd bestrijdt kan dit gevaarlijke gevolgen hebben voor jouw hond. Zo kan de hond een vlooienallergie ontwikkelen of een lintworm of bloedarmoede krijgen.

De vlooien kunnen zichzelf ook razendsnel voortplanten, dus het is belangrijk om altijd goed te checken op vlooien zodat je er zo snel mogelijk bij kan zijn om ze te bestrijden.

Er zijn ontzettend veel producten beschikbaar op de markt. Het is soms lastig een keuze te maken en te bedenken wat het beste bij jouw lieve beestje past.

Ben jij op zoek naar een effectief vlooienmiddel voor jouw hond? Hier is de top 3!

Het beste middel tegen vlooien is de De Seresto teken en vlooienband.

Dit is volgens recensies het beste product om te kopen tegen vlooien.

Wat is een vlooienmiddel en waarom zou je het kopen?

Iedere hond heeft een middel nodig tegen vlooien. Deze beestjes zijn namelijk enorm sterk en weerbaar. Een vlo kan in haar hele leven zo’n 5000 eitjes leggen.

Het zijn hardnekkige parasieten en het kan moeilijk zijn om ervan af te komen. Het zijn kleine beestjes die zich voeden in de vacht van huisdieren.

Ze voeden zich met het bloed van de hond en veroorzaken veel jeuk. Als je denkt dat jouw huisdier hier geen last van heeft, kan dat ook zijn omdat de eitjes nog niet zijn uitgekomen. Het is daarom belangrijk om er vroeg bij te zijn.

Ook al krabt de hond niet aan zijn eigen vacht, check toch wekelijks met een speciaal vlooienkammetje de vacht op vlooien. Als jouw hond vaak geïnfecteerd is met vlooien kan dit zorgen voor een vlooienallergie.

Vlooienbeten en jeuk is de meest voorkomende gevolg van vlooien. Maar het kan ook erge gevolgen hebben voor jouw hond zoals andere bacteriën, virussen en andere parasieten.

Verder kunnen ze hierdoor gevaarlijk ziektes oplopen of een lintworm of bloedarmoede krijgen.

Door speeltjes, kleedjes of de hondenmand in de wasmachine te wassen, dood je ook de parasieten, dus doet dit regelmatig.

Er zijn ook producten beschikbaar om in en rondom het huis te gebruiken, zoals vlooiensprays die je op het tapijt, bank of bed kunt spuiten.

Er zijn verschillende manier waarop een hond vlooien kan oplopen. Het is een fabel dat honden het meest vlooien krijgen van een ander dier. Honden lopen meestal vlooien op uit de omgeving.

Hoe kom je er precies achter of jouw hond last van vlooien heeft? Het is verstandig om de vacht van dichtbij te inspecteren.

Duw de vacht goed opzij of ga met een kam door de vacht heen. Zo kunt u zien of er beestjes of eitjes achterblijven in de kam.

Deze kammetjes zijn speciaal gemaakt om vlooien op te sporen. Let ook op zwarte vlekjes. Dit zijn vlooienpoepjes en dit betekent dat er al een vlooienbesmetting in de vacht is.

Net als bij luizen bij de mens kan ook iedere hond kan vlooien krijgen, dit heeft niets te maken met hygiëne!

Een vlooienmiddel kopen: waar moet je opletten?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vlooienmiddelen voor honden.

Er is een divers aanbod aan verschillende soorten middelen en daardoor is het soms moeilijk te kiezen wat het beste voor jouw huisdier is. Ga bij jezelf na naar wat je precies op zoek bent.

Lees altijd goed de handleiding door voordat je iets aan jouw lieve huisdier geeft en let op het met gebruiken van verschillende middelen of die wel gecombineerd mogen worden.

Er zijn middelen die helpen bij de preventie en bescherming van vlooien of teken. Deze middelen geven de eitjes niet de kans om verder uit te komen.

Zo kun je ervoor kiezen om een teken en vlooienhalsband te kopen. Deze halsband kunt u maanden bij jouw hond omdoen en helpt preventief tegen vlooien, luizen of teken.

Dit is ideaal als uw hond een allergie voor een van deze parasieten heeft. Verder zijn er ook verschillende kammen, medicijnen, shampoos of sprays beschikbaar.

Als je hond al vlooien heeft, zijn er shampoos of sprays die de parasieten doden en helpen tegen de jeuk. Verder zijn er omgevingsproducten beschikbaar.

Gebruik dit op je tapijt, bank of andere meubels. Het heeft geen zin om alleen de vlooien uit de vacht van jouw hond te verwijderen, als ze ook op andere plekken in het huis zitten.

Denk er ook aan om vaak het huis te stofzuigen. Zo zuig je niet alleen de vlooien zelf op, maar ook de eitjes en de poep van de vlooien.

Beste vlooienmiddel voor je hond – Top 3

1. Seresto vlooien en tekenband

Beste vlooienmiddel hond - Top 3

Deze innovatieve halsband kan gebruikt worden tegen vlooien en teken. Deze halsband zorgt voor behandeling en preventie van besmettingen van vlooien voor ongeveer 8 maanden.

Vanaf het moment dat je de halsband omdoet, start de werking tegen vlooien onmiddellijk.

De Seresto halsband doodt teken en vlooien onmiddellijk. Verder beschermt het ook tegen de ontwikkeling van vlooieneitjes.

Deze halsband werkt dus direct tegen vlooien en tekenbeten, maar werkt ook preventief tegen deze parasieten.

Deze halsband is ideaal voor een hond met een vlooienallergie, omdat je zo zeker bent dat de hond altijd beschermd is en hoef je niet bang te zijn voor een dodelijke reactie.

Voordelen:

 • Perfect voor honden met een vlooienallergie
 • Je hebt er verder geen omkijken naar
 • Doodt parasieten gelijk
 • Werkt ook preventief tegen ontwikkeling van vlooieneitjes

Nadelen:

 • Hogere prijs dan de meeste andere vlooien en tekenbanden
 • Jouw hond moet altijd deze halsband om

2. Canac anti vlooiendruppels met Dimethicon

De Canac anti vlooiendruppels bevatten de werkzame stof Dimethicon. De stof Dimethicon is een siliconensoort en doodt de vlooien via een natuurlijke werking.

Ook bevatten deze druppels Aloë Vera. Deze stof een herstellend effect op de huid bij insectenbeten.

Verder bevat het geen chemische insecticiden. Met de druppels houd je vlooien en tekens uit de buurt van de honden.

Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter en houd dit product altijd uit bereik van kinderen.

De verpakking beschikt over 6 pipetten van 1,5 milliliter. Deze druppels zijn geschikt voor honden vanaf 12 weken oud.

Voordelen:

 • Immobiliseert vlooien en teken
 • Natuurlijke werking door Dimethicon en Aloë Vera
 • Zonder insecticiden

Nadelen:

 • Niet geschikt voor puppy’s of jonge honden voor 12 weken oud
 • Lastig om een pipet toe te dienen bij een hond

3. Beaphar Diagnos Vlooienshampoo Hond

Een vlooienshampoo kun je gebruiken ter bestrijding van luizen, teken en vlooien in de vacht van de hond. Heeft jouw hond last van vlooien?

Was hem of haar dan met deze Beaphar Diagnos Vlooienshampoo. De werkingsduur is ongeveer een week.

Dit product is dus enkel geschikt voor het doden van de aanwezige vlooien en werkt dus niet preventief. De behandeling kan na een week herhaald worden als het nodig is.

Voor de meest effectieve werking, kun je dit product het beste gebruiken met een omgevingsproduct, zoals een tapijtspray. Deze fles bevat 100 milliliter.

Voordelen:

 • Werkt direct
 • Veilig
 • Makkelijk aan te brengen
 •  

Nadelen:

 • Werkt niet preventief

Slotwoord

Heb jij jouw keuze voor een vlooienmiddel nu kunnen maken? De Seresto teken en vlooienband is het beste product voor jouw hond. Zo heeft jouw lieve huisdier geen last meer van vlooien!

Ga je toch liever voor een van de andere middelen? Ook hiermee zul jij jouw hond erg helpen.

Geen last meer van vlooien en teken door deze werkzame producten! Van deze aankoop zul jij zeker geen spijt gaan hebben.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie