Werkt de Trixie Dog Activity Memory Trainer écht?

Kan jouw hond wel wat meer uitdaging gebruiken? Dat zou heel erg goed kunnen. Het is bewezen dat een hond zowel fysiek als mentaal uitgedaagd moet blijven worden. De kans is anders groot dat ze zich gaan vervelen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een uitdagende activiteit voor honden.

Na wat research kwam terecht op de Trixie Dog Activity Memory Trainer. Je kan het vergelijken met een soort voerbak, maar dan met een extra uitdaging. Het is in te zetten als spel, of als middel om je hond eten te geven.

Om erachter te komen hoe deze memory trainer werkt en of hij wel écht werkt, heb ik hem voor jou kritisch onder de loep genomen en hier een uitgebreide review over geschreven.

Trixie Dog activity Memory Trainer
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Waarom je hond blijven uitdagen?

Hierboven vertelde ik je dat het belangrijk is om je hond te blijven uitdagen. Voordat ik verder ga met de review over de Trixie Dog Activity Memory Trainer, leg ik je eerst uit waarom het zo belangrijk is om je hond te blijven uitdagen.

Deze manier van je hond voeren, wordt ook wel creatief voeren genoemd. Voor sommige honden is een andere manier van voeren noodzakelijk voor de gezondheid. Je zal vast wel herkennen dat sommige honden erg snel eten of zelfs schrokken.

Wellicht doet jouw hond dat ook wel. In dat geval is het verstandig om de manier van voeren te gaan veranderen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Te snel eten kan ervoor zorgen dat je hond zich verslikt of dat er te veel lucht in zijn maag terecht komt.

Naast het creatieve voeren, is het belangrijk om je hond zowel fysiek als mentaal te blijven uitdagen. Het kan voorkomen dat hij zich gaat vervelen en bijvoorbeeld dingen wil gaan slopen. Tegenwoordig hebben honden het qua voeding heel erg makkelijk.

Ze hoeven er helemaal niets voor te doen. Iedere ochtend staat er een vers bakje voer voor ze klaar. Dat is natuurlijk niet zo stimulerend. Maar hoe zorg je ervoor dat je hond blijft uitgedaagd én op een rustige manier blijft eten? Daarvoor is de Trixie Dog Activity Memory Trainer heel erg geschikt.

Wat is de Trixie Dog Activity Memory Trainer?

Je zou kunnen zeggen dat dit erg lijkt op een grote voerbak. Echter is dit niet het geval. Je hond zal namelijk niet zomaar een koekje uit deze bak kunnen pakken. Hier moet hij iets voor doen.

Deze memory trainer is de perfecte uitdaging voor iedere hond, zowel lichamelijk als geestelijk. Door de uitdaging aan te gaan, kan de hond beloningen verdienen in de vorm van lekkere koekjes of snoepjes.

Drukt jouw hond op de timer, dan geeft de automaat een hondenkoekje en wordt hij op deze manier gestimuleerd om steeds weer opnieuw met het spelletje aan de slag te gaan. Hoe de memory trainer precies werkt? Lees dit artikel dan helemaal tot het einde om daar achter te komen.

[affiliate_products product_number=”1″ heading_title=”h2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Dit is hoe het werkt

De allereerste uitdaging voor jouw hond, is om te ontdekken of er daadwerkelijk iets lekkers voor hem in het bakje zit. Hierbij is het zaak dat hij het verband dient te leggen tussen de voerautomaat en de aanwezige timer. Om te checken of er iets voor hem in het bakje zit, drukt hij op de grote knop in het midden, oftewel de timer.

Wanneer hij dit doet, klinkt er een signaal uit de memory trainer. Aan dit bekende geluid kan hij herkennen of er wel of geen snack voor hem inzit. Je zal zien dat wanneer hij dit een aantal keer doet, hij het signaal gaat herkennen.

Ook als je meerdere honden hebt die gebruik maken van de memory trainer, is het mogelijk om hem in te zetten. Zo kan je voor iedere hond een ander signaal instellen. Zo weet elke hond welk signaal voor hem bestemd is en kan je hen individueel trainen op de signalen.

Het is mogelijk om de dosering van het aantal hondenkoekjes, dat hij per keer krijgt, zelf te doseren en in te stellen. De drukknop kan los van het apparaat geplaatst worden. Je kan dus zelf bepalen hoe groot de uitdaging voor jouw hond wordt. Hoe verder je de knop van het apparaat plaatst, hoe groter de uitdaging wordt.

De timer kan maar liefst 40 meter vanaf het apparaat geplaatst worden. Bij het spel wordt een handige handleiding geleverd, hierin staan een aantal handige tips hoe jij je hond kan blijven uitdagen.

Zijn er voor- en nadelen hieraan?

Zoals bij ieder product, is dat ook hier het geval. Voordat ik met je naar de nadelen ga kijken, kijken we eerst naar de voordelen van de memory trainer. Het grote voordeel is dat het spel ontzettend veel uitdagingen biedt. Een daarbij komend voordeel, is dat je zelf kan beslissen hoe groot de uitdaging voor jouw hond wordt.

Dit kan je gemakkelijk doen door te bepalen hoe ver je de drukknop van het apparaat plaatst. Het spel is dus erg veelzijdig en geschikt voor iedere hond. Je kan dit ook opbouwen en breder gaan inzetten, mocht je hond daaraan toe zijn.

Wat een nadeel zou kunnen zijn, is de prijs die je betaald bij de aanschaf. Het is natuurlijk geen normale prijs voor een normale voerbak of spel. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit ervoor over heeft of vindt dat het te duur is, maar dat kan ik niet voor een ander invullen. Je bent het vast met mij eens dat er meer voordelen aan het spel zitten, dan nadelen.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Reviews van andere klanten

Bij ieder product dat ik onderzoek en waar ik uiteindelijk over schrijf, doe ik eerst research naar de reviews van andere klanten. Uit deze reviews kunnen vaak hele verrassende dingen komen en het kan je een duidelijker beeld geven wat betreft de kwaliteit van het product.

Zo heb ik dat ook gedaan met deze memory trainer. Ik ben uitgebreid voor je op zoek gegaan naar reviews en heb er een aantal daarvan voor jou hieronder op een rijtje gezet. Zo krijg je een duidelijker beeld van de memory trainer en weet je hoe andere klanten erover denken.

Dit betreft niet alleen een positieve review, maar ook een negatieve. De reviews kan je meenemen in je uiteindelijke beslissing:

Dit is echt een fantastisch apparaat! Met teckel mag i.v.m. maag- en darmklachten niet al zijn voer uit een bak eten en heeft heel veel mentale uitdaging nodig. Dit is dus echt een leuke variatie op haar toch al vele ‘eet-spelletjes’. Het is wel even voorzichtig, langzaam opbouwen en trainen: ze moet het leuk blijven vinden. Na een weekje een paar minuten per dag trainen, heeft ze hem helemaal door. De timer staat aan de ene kant van de kamer, en de dispenser aan de andere kant. Top!

Al voor de tweede keer is dit dure spel kapot. Dit keer al binnen een jaar. De knop geeft nog wel geluid, maar laat het voerballetje niet meer draaien. Daar heb je helemaal niks meer aan. Ik koop hem dus niet meer voor de derde keer.

Je ziet dat dit twee hele verschillende reviews zijn. Uit de eerste review blijkt ook duidelijk dat het spel erg geschikt is voor hondjes die mentaal uitgedaagd moeten worden en normaal gesproken problemen hebben met voedsel tot zich nemen.

Ook heb ik reviews gevonden bij Bol.com, bekijk onderstaande reviews!

Dit spel is daarvoor perfect. Wel zie je dat sommige honden hier in het begin erg veel moeite mee kunnen hebben. Het duurt vaak even voor ze het helemaal door hebben. Dat is iets om rekening mee te houden, bouw het spelen van het spel heel rustig op, voordat ze er zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Werkt de Trixie Dog Activity Memory Trainer écht?
Bron afbeelding Medpets.nl

Ook de negatieve review is iets om mee te nemen, mocht je erover nadenken om deze memory trainer aan te schaffen. Nu kan je een keer pech hebben natuurlijk als het stuk gaat, maar de meeste recenties zijn positief.

Persoonlijk vind ik, na het lezen van de bovenstaande positieve review, dat het spel erg veelbelovend is en ik het graag zou willen proberen bij mijn hond.

Mijn persoonlijke mening

Nu je het een en ander weet over de memory trainer, en ik de meningen van andere klanten met je gedeeld heb, wil ik ook graag mijn eigen mening met je delen. Allereerst kan ik niet anders zeggen dan dat ik erg enthousiast ben geworden over deze memory trainer.

Tijdens de research en het zoeken naar andere reviews, had ik om eerlijk te zijn wel een beetje mijn bedenkingen. Daar ben ik helemaal op terug gekomen. Het lijkt mij een super goede manier om een hond te blijven uitdagen en te voorkomen dat hij zijn eten naar binnen gaat schrokken.

Het spel is ontzettend veelzijdig wat betreft te uitdaging. Je kan als baasje zelf beslissen hoe groot je de uitdaging wil maken. Ik zou zeggen, een hele goede koop en het proberen waard.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van deze review over de Trixie Dog Activity Memory Trainer. We begonnen deze review met de vraag of dit spel écht werkt. Of dit het geval is, dat is iets wat je zelf moet gaan ontdekken en ervaren. Iedere hond is verschillend en heeft behoefte aan andere uitdagingen. Maar kijkend naar de reviews van andere klanten en de productinformatie, zou ik zeggen dat het spel prima gaat werken.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie