De beste robotstofzuiger voor dierenharen? Bekijk hier de top 3!

Robotstofzuiger. Een herkenbare bijkomstigheid van het hebben van een hond of een ander huisdier met een dikke of lange vacht, is het loslaten en achterlaten van dierenharen. Het stofzuigen zal dus wekelijks en soms dagelijks terug kunnen komen. Maar, laten we even eerlijk zijn.

Er gaat ontzettend veel tijd in zitten en je hebt er niet altijd energie voor. Zeker niet na een lange school- of werkdag. Toch wil je graag dat de dierenharen verwijderd worden van de vloer of van het tapijt. Hoe los je dat nu op?

Het gebruik van een robotstofzuiger voor dierenharen is in dat geval een hele goede oplossing. Je hoeft er niks aan te doen en bij de juiste specificaties heb je er gedurende de dag totaal geen omkijken meer naar. Wat een robotstofzuiger is en waarom het een goede keuze is? Dat en nog veel meer ga je allemaal lezen in dit artikel.

Puppytrainen heeft als beste getest de robotstofzuiger iRobot Roomba 976

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een robotstofzuiger voor dierenharen?

Stofzuigers zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Ik weet zeker dat jij er ook wel eentje in de kast hebt staan. Een robotstofzuiger gaat echter nog een stapje verder dan dat.

Dit zijn niet de stofzuigers zoals jij ze kent, met stekker en een stang. Deze stofzuigers zijn draadloos, een stuk kleiner en kunnen zelfstandig door de kamer heen stofzuigen. In de meeste gevallen kan je deze besturen met een speciale afstandsbediening of met een app op je telefoon. Deze stofzuigers hebben wat meer specificaties dan de normale stofzuigers.

Zo heeft de ideale robotstofzuiger ronddraaiende borstels om de dierenharen effectief van de vloer te kunnen verwijderen. Mocht jij meer wensen of idealen hebben, dan zit er vast wel een robotstofzuiger tussen die daaraan voldoet.

Waarom is een robotstofzuiger voor dierenharen een goede keuze?

Hoe dan ook, een robotstofzuiger voor dierenharen is altijd een hele goede keuze. Zeker als je een hond of een ander huisdier hebt die veel haren loslaat. Deze wil je effectief verwijderen van de vloer en een normale stofzuiger heeft niet altijd de functies die dat mogelijk kan maken. Een robotstofzuiger heeft dat wel.

Een robotstofzuiger werkt draadloos en kan je helemaal naar eigen wens instellen. Sterker nog, je hoeft er niet eens bij te zijn of er iets voor te doen. Deze stofzuigers stofzuigen helemaal zelfstandig, zelfs als jij niet thuis bent. Op deze manier kost het geen tijd of energie, en worden de dierenharen effectief van de vloer gezogen.

De beste robotstofzuiger voor dierenharen? Bekijk hier de top 3!
Hond gek aan doen, ligt op de kop

Wat zijn de voor- en nadelen aan een robotstofzuiger voor dierenharen?

Aan een robotstofzuiger voor dierenharen zitten al op voorhand veel voordelen. Dat ben je vast wel met me eens. De vraag die we nu kunnen stellen is, of de robotstofzuiger ook nadelen heeft. Daar gaan we achter komen.

We beginnen positief en dus met de voordelen van een robotstofzuiger voor dierenharen:

  • Heeft meer capaciteit voor het opzuigen van dierenharen
  • Werkt op een accu en dus volledig draadloos
  • Is te besturen via een app op je smartphone of via een afstandsbediening
  • Kan de vloer stofzuigen wanneer jij op je werk of op school bent
  • In de meeste gevallen is een robotstofzuiger volledig geluidloos
  • Kost geen tijd of energie
  • Neemt weinig tot geen ruimte in beslag in de kast

De voordelen zijn nu wel duidelijk. Het zijn er heel wat, zoals je hierboven kunt zien. Maar, zijn er ook nadelen? Om eerlijk te zijn, heb ik geen duidelijke nadelen kunnen vinden. Het bied je ongelofelijk veel voordelen.

Als we er dan toch eentje moeten noemen, dan zou ik zeggen dat de prijs een nadeel zou kunnen zijn. Over het algemeen kost een robotstofzuiger wat meer dan een traditionele stofzuiger. Of jij dit ook als een nadeel zit, dat is persoonlijke voorkeur en helemaal aan jou.

Op zoek naar de beste robotstofzuiger voor dierenharen? Bekijk hier de top 3!

Als je het artikel tot en met hier hebt gelezen, dan heb je al wat inhoudelijke informatie gekregen wat betreft robotstofzuigers voor dierenharen. Je weet wat een robotstofzuiger is, waarom het een goede keuze is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Het is heel erg belangrijk dat de robotstofzuiger geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij om de haverklap verstopt raakt of dat hij niet de capaciteiten heeft om de dierenharen op te zuigen.

Gelukkig zijn er heel erg veel robotstofzuigers die geschikt zijn voor het opzuigen van dierenharen. Ben je nieuwsgierig geworden? Dat komt goed uit, want hieronder heb ik speciaal voor jou een top 3 samengesteld met daarin de beste robotstofzuigers voor dierenharen.

1. iRobot Roomba 976

Zoek jij naar een robotstofzuiger die zichzelf zelfstandig kan opladen? Dan is de iRobot Roomba 976 écht iets voor jou. Voordat we kijken naar de praktische voordelen van deze robotstofzuiger, mag het uiterlijk zeker even benoemd worden. De robotstofzuiger heeft een moderne en compacte uitstraling, met een soort koperen kleur. Mocht je daarvan houden, dan is deze robotstofzuiger perfect.

Ook qua praktische voordelen is de iRobot Roomba 976 een toppertje. De robotstofzuiger is te besturen via een handige app die je kan downloaden op je smartphone. Daardoor bestaat de mogelijkheid om de robot vanaf iedere plek te besturen. Ook als je op kantoor zit of in de supermarkt bent voor een boodschap. Hoe ideaal is dat? Doordat de robotstofzuiger geschikt is voor ieder vloertype, zal het opzuigen van dierenharen geen enkel probleem moeten zijn.

Hij zal in ieder geval niet snel verstopt raken, iets wat met dierenharen wel vaker voor komt. Wanneer de accu helemaal vol is, dan kan de robotstofzuiger minimaal anderhalf uur vooruit. Raakt de accu tijdens het stofzuigen leeg, dan keert hij helemaal zelfstandig terug naar de oplader. Op deze manier heb jij er geen enkel omkijken naar.

Wanneer je een hond of een ander huisdier in huis hebt, is het heel erg belangrijk om regelmatig de haren op te zuigen. Het liefst meerdere malen per week. Ben jij niet zo’n held in het plannen van deze dagelijkse schoonmaak? Geen zorgen, de iRobot Roomba 976 is een goede hulp in de huishouding.

Je kan namelijk zelf een dagelijks schema instellen. Op deze manier hoef je er niet meer naar om te kijken en weet je zeker dat de dierenharen dagelijks opgezogen worden. De iRobot Roomba 976 is een hele goede robotstofzuiger voor de dagelijkse schoonmaak en het opzuigen van dierenharen.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB

Ben jij op zoek naar een robotstofzuiger die je via je smartphone én via je eigen stem kan bedienen? Kies dan voor de Blaupunkt Bluebot Xboost en ontdek de veelzijdigheid van deze robotstofzuiger voor het opzuigen van dierenharen.

De Blaupunkt BlueBot Xboost staat speciaal aangeschreven als robotstofzuiger voor het opzuigen van dierenharen. Vandaar dat deze absoluut niet mag ontbreken binnen deze top 3 van de beste robotstofzuigers.

De Blaupunkt BlueBot Xboost is dus te bedienen via een app en via je eigen stem. Daarnaast kan je via de app ook de voortgangen van de robotstofzuiger in de gaten houden. Zo weet je precies wat hij die dag gedaan heeft qua schoonmaak.

De app biedt jou ook de mogelijkheid om een schoonmaakschema samen te stellen. Dat is erg handig, want zo kan jij dagen vooruit plannen wanneer de dierenharen opgezogen worden. Is de accu van de robotstofzuiger leeg? Dan rijdt hij zelfstandig terug naar de adapter. Je komt nooit meer voor verassingen te staan.

Heb jij of heeft een gezinslid in huis last van allergie voor specifieke dierenharen? Dat is vanaf nu geen enkel probleem meer. De Blaupunkt BlueBot Xboost beschikt over ronddraaiende borstels en haalt zo alle dierenharen effectief van de vloer af.

Of het nu om een gladde vloer gaat of om tapijt, de robotstofzuiger reinigt met gemak elk oppervlak. Op deze manier blijft de allergie prima onder controle. Alles bij elkaar is de Blaupunkt BlueBot Xboost een hele goede keuze!

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Eufy Robova 35C

Ben jij op zoek naar een robotstofzuiger die gemakkelijk onder de meubels door zuigt? De Eufy Robovac is wat dat betreft een hele dikke aanrader. De robotstofzuiger is namelijk maar 7 centimeter hoog, waardoor hij heel erg makkelijk onder ieder meubelstuk door zal stofzuigen.

De Eufy Robovac is te besturen via een app op je telefoon of via een afstandsbediening, mocht je dat makkelijker vinden. Via je telefoon of de afstandsbediening kan jij de robotstofzuiger opdrachten geven en een schoonmaakschema in elkaar draaien. Heel erg handig, want zelfs als jij op je werk zit worden de dierenharen gewoon opgezogen. Op deze manier kom jij in een lekker schoon en fris huis thuis.

Liggen de dierenharen ook op de eerste of tweede verdieping, maar ben jij bang dat de robotstofzuiger van de trap valt als je er even niet bij staat? Je hoeft daar met de Eufy Robovac niet bang voor te zijn. De robotstofzuiger beschikt namelijk over afgrondsensoren, waardoor hij de trap zal zien aankomen.

Ja, wat valt er nog meer over te zeggen? De Eufy Robovac is een hele goede robotstofzuiger wat betreft het opzuigen van dierenharen.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”most-expensive”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Het gebruik van een robotstofzuiger voor dierenharen bied je heel erg veel voordelen. De stofzuiger werkt draadloos, verwijdert effectief de dierenharen van de vloer én kan stofzuigen zonder dat jij erbij bent. Wat dat betreft is het echt een aanrader op het gebied van het verwijderen van dierenharen.

Wil jij graag een goede robotstofzuiger aanschaffen? Neem dan vooral een kijkje in de bovenstaande top 3. Hierin staan de beste robotstofzuigers voor dierenharen. Hieruit kan jij vast een goede keuze maken.  

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie