Hoe leer je een puppy in de Bench slapen?

Heb je een nieuwe puppy en wil je voorkomen dat je puppy dingen doet die je liever niet wilt dat je puppy doet? Dan is het verstandig om je puppy te leren om in de bench te slapen.

Het is goed om te weten dat een bench voor je puppy helemaal niet hoeft te lijken alsof je hond wordt opgesloten. Als je het namelijk goed aanpakt, is het zelfs mogelijk om je puppy te leren dat de bench een veilige plek is.

Maar hoe zorg jij ervoor dat je puppy in de bench wil slapen? In dit blogbericht gaan we dieper in op het gebruik van een bench bij de opvoeding van je puppy.

Waarom een puppy in de bench laten slapen?

Een puppy weet nog niet zo goed wat wel en niet mag. Ook is een puppy vaak nog niet direct zindelijk. Het is daarom verstandig om je puppy te leren om in de bench te slapen.

Ook is je puppy op jonge leeftijd nog veel bezig met het ontdekken van nieuwe dingen, waardoor de kans bestaat dat hij nog wel eens wat stuk kan maken.

Hoe leer je een puppy in de Bench slapen?
Kijk mij dan baasje hihi

Door je puppy te leren om in de bench te slapen hoef je er ’s nachts niet bang voor te zijn dat je de volgende ochtend in een verwoeste woonkamer terecht komt.

Je puppy aanleren dat slapen in de bench leuk is

Om ervoor te zorgen dat je puppy zonder moeite in de bench gaat, is het belangrijk dat jij het slapen in de bench voor je puppy leuk maakt. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

Kies een rustige plek voor je bench

Om ervoor te zorgen dat de bench voor je puppy een veilige plek wordt, is het belangrijk dat je een rustig plekje kiest om de bench neer te zetten.

Het is daarbij wel belangrijk om de bench ergens neer te zetten waar jij je puppy niet volledig afzondert. Je puppy moet natuurlijk wel het gevoel hebben dat hij niet alleen is.

De beste plek voor het plaatsen van een honden Bench is daarom ergens in de woonkamer, waar je zelf ook veel aanwezig bent.

Sluit het deurtje pas als je puppy rustig is

Het is verstandig om het deurtje van de bench niet af te sluiten als je puppy nog niet rustig is gaan liggen. Doe je dat wel? Dan kan het zijn dat je puppy zich opgesloten voelt.

Hierdoor wordt het een stuk lastiger om je puppy de volgende dag weer in de bench te krijgen.

Wacht daarom totdat je puppy rustig gaat liggen en sluit het deurtje alleen als je zelf van plan bent om weg te gaan.

Eten en drinken in de bench

Om ervoor te zorgen dat je puppy de bench associeert met iets goeds, is het een goed idee om vooral in het begin het eten en drinken van je puppy in de bench te geven.

Ook als het gaat om een honden snack kun je die het beste in de bench geven. Op deze manier leert je puppy dat hij wat lekkers krijgt in de bench waardoor de bench als een leuke plek wordt gezien door je puppy.

Maak de bench comfortabel

Om ervoor te zorgen dat je puppy naar de bench gaat als hij rust nodig heeft, is het een goed idee om een zachte deken of kussen in de bench te leggen.

Hierdoor is je puppy sneller geneigd om in de bench te gaan liggen omdat hij daar lekker kan slapen. Ook is het een goed idee om een knuffel of hondenspeeltje in de bench neer te leggen.

Bench kopen voor je hond? Waarop moet je letten?
Hoe leer je een puppy in de Bench slapen?

Je puppy ‘s nachts laten slapen in de bench

Om je puppy ‘s nachts te leren slapen in de bench is het belangrijk om je puppy ook overdag veel te laten wennen aan de bench.

Het is daarom verstandig om goed op te letten wanneer je puppy overdag moe wordt. Als je merkt dat je puppy moe wordt kun je hem naar de bench begeleiden zodat hij leert dat dat de rustplek is.

Als je wilt dat je puppy direct ’s nachts in de bench gaat slapen, is het een goed idee om je puppy in de avond al naar de bench te sturen en het deurtje te sluiten. Zo kan je puppy eraan wennen dat er niets aan de hand is als het deurtje dicht gaat en zal je puppy gewoon verder slapen.

Wel kan het zijn dat je puppy in de eerste nachten niet zomaar blijft slapen in de bench. Het kan dus zijn dat je puppy in de eerste nachten duidelijk laat merken dat hij uit de bench wil.

Dit zal na een aantal nachten in de bench steeds beter gaan en uiteindelijk zal je puppy zonder problemen de hele nacht in de bench slapen.

Vooral in de eerste weken is het belangrijk om te blijven trainen met de bench zodat de bench een leuke en veilige plek wordt voor je puppy.

Op een gegeven moment merk je dat je puppy steeds vaker uit zichzelf naar de bench gaat en is de training geslaagd.

Wanneer gebruik je een Bench?

In principe zou het voor je puppy geen gewoonte moeten zijn om in bench te liggen. Een bench is er alleen voor als je ’s nachts gaat slapen en niet wilt dat hij dingen kapot maakt, of als je weggaat en niet op je puppy kunt letten.

Natuurlijk kan de bench ook gebruikt worden als rustplaats voor je hond, maar wel met mate. Wel is het belangrijk om vaker per dag je hond even naar de bench te sturen, omdat veel puppy’s niet snel toegeven dat ze moe zijn.

Hoe leer je een puppy in de Bench slapen?
Ben nu toch wel echt moe

Hoe meer vermoeid je puppy wordt, hoe slechter het gedrag over het algemeen is. Daarom is het raadzaam om ook af en toe voor je puppy te besluiten dat hij rust nodig heeft. Dit zal ervoor zorgen dat je minder moeite hebt met het opvoeden van je puppy.

Hoelang kan mijn puppy alleen blijven in de bench?

Het kan natuurlijk zijn dat je even de deur uit moet en dat je een bench hebt gekocht  zodat je puppy alleen kan blijven als je er niet bent. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat je een puppy niet de hele dag alleen kan laten in de bench.

Als je een puppy van 8 tot 10 weken hebt, is het verstandig om je puppy niet langer dan een 30 minuten alleen te laten. Je puppy zal zich snel alleen voelen en dat gaat ten koste van de opvoeding van je hond.

Ook als je puppy al wat ouder is, is het niet verstandig om je puppy lang alleen thuis te laten. Je kunt dan beter oppas regelen voor je puppy zodat hij niet te lang alleen is.

Niet alleen moeten puppy’s vaak de behoefte doen, ook vragen puppy’s vooral in het begin veel aandacht.

Hoe leer je een puppy in de Bench slapen?
Yessa its me:)

Zodra je puppy uitgegroeid is tot een volwassen hond, wordt het wat makkelijker om je hond even alleen te laten, maar zelfs dan is een hele dag alleen zijn voor een hond niet fijn.

Probeer daarom vooral in de eerste maanden dat je een nieuwe puppy hebt, zoveel mogelijk thuis te zijn en zorg ervoor dat als jij niet thuis bent, dat er iemand anders is om bij je puppy te blijven.

Puppytraining volgen

Het hebben van een nieuwe puppy in huis is natuurlijk heel leuk. Je kunt niet wachten om je puppy allerlei nieuwe dingen te leren en ervoor te zorgen dat je puppy goed naar je luistert.

Toch kan het in sommige gevallen best lastig zijn om je puppy op de juiste manier op te voeden.

Om ervoor te zorgen dat de opvoeding van je puppy een succes wordt heb je wel bepaalde kennis nodig over honden.

Als je van plan bent om zelf je puppy op te voeden raad ik je aan om eens te kijken naar een puppytraining. Een puppy training wordt namelijk voor alle puppy’s aangeraden.

Er is een groot verschil te zien in het gedrag van honden die wel puppytraining hebben gehad en honden die het niet hebben gehad.

Puppy’s die wel puppytraining hebben gehad luisteren over het algemeen veel beter.

Wil je meer weten over het volgen van een puppytraining? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de puppytraining die wij aanbieden op onze website.

Met deze training zorg je ervoor dat jij weet hoe jij je puppy op de juiste manier kunt opvoeden, zodat je daar als de hond volwassen is veel plezier van zal ervaren.

Klik hier voor de leuke PuppyPower cursus van Maanen en loca!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

1 gedachte over “Hoe leer je een puppy in de Bench slapen?”

  1. hallo ik heb 2 kleine poedeltjes van een van een dik 10 jaar en een van een dik 4 jaar een reu en een teefje .ik heb me gisteren een teefje van een dik 6 maanden bij gekocht.en nu bijt me teefje van een dik 4 jaar de kleinste .wat moet ik nu doen .is spijtig dat je niet eerst mocht proberen samen te brengen om te proberen .wat moet ik nu doen gr carine

    Beantwoorden

Plaats een reactie