Hoelang kun je een puppy alleen thuis laten?

Heb je net een nieuwe puppy in huis gehaald, maar moet je even de deur uit? Dan vraag jij je natuurlijk af of jij je nieuwe puppy gewoon even alleen thuis kan laten. De vraag is dan ook hoe lang dat kan en waar je rekening mee dient te houden.

Het is natuurlijk nooit leuk om je puppy alleen thuis te laten. Daarnaast hebben puppy’s veel aandacht en beweging nodig. Ook is het voor een puppy vaak moeilijk om behoeften in te houden omdat je puppy nog niet direct zindelijk is.

Heb je net een puppy in huis gehaald en heb je bijvoorbeeld een fulltime baan? Dan is het altijd een goed idee om oppas te regelen voor je puppy. Zo voelt je puppy zich niet alleen en  weet je zeker dat alles goed is terwijl jij aan het werk bent.

In dit blogbericht gaan we dieper in op het alleen thuis laten van je puppy en geven we je tips voor als jij je puppy even alleen moet laten.  Lees daarom zeker verder.

Hoe lang mag een puppy alleen thuis blijven?

Een van de belangrijkste dingen die je zo snel mogelijk goed moeten gaan is het verblijven in een bench.

Dit kun je het beste doen door met je puppy een bench training te doen. Met behulp van de training leer jij je puppy om in de bench te gaan tijdens de nacht en tijdens momenten dat jij weg bent.

Als je een succesvolle bench training hebt gedaan en je puppy gaat zonder moeite in de bench, dan kan een puppy van  8-10 weken maximaal een half uur alleen in de bench blijven.

De kans bestaat namelijk dat als je de puppy langer in de bench laat, je puppy plast of poept in de bench. Dit gaat weer ten koste van de zindelijkheidstraining.

Door met je puppy veel te oefenen met de bench wordt het na mate de puppy ouder wordt, steeds makkelijker om je puppy alleen te laten.

Zindelijkheidstraining

Hoe lang je puppy precies alleen kan blijven is helemaal afhankelijk van de voortgang van de zindelijkheidstraining. Als je puppy nog niet zindelijk is, is het niet verstandig om je puppy langer dan 30 minuten alleen te laten.

Vooral als je bezig bent met een zindelijkheidstraining kan dit de training behoorlijk verstoren. Helemaal als je puppy haar behoeften doet in de bench, bestaat de kans dat je hond dit direct als normaal gaat ervaren.

Je dient dus ten aller tijden te voorkomen dat je hond zijn of haar behoeften in huis doet.

Je puppy trainen om langer alleen te blijven

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je puppy voor een langere tijd alleen kan blijven is door te trainen.

Het beste is daarbij om te beginnen met maximaal 30 minuten en het dan langzaam op te bouwen. In het begin zorg je ervoor dat je binnen maximaal 30 minuten weer terug bent. Na een week of twee bouw je het op tot 40 minuten en zo ga je steeds een stapje verder.

Ben je van plan om je puppy langer dan 3 uur alleen thuis te laten? Dan is het een beter idee om oppas te regelen.

Hoelang kun je een puppy alleen thuis laten?
Kijk baasje, maak een puzzel van brokken:)

Het is voor je puppy namelijk niet prettig om hem langer dan 3 uur in de bench te laten zitten. Je puppy heeft dan te weinig bewegingsruimte .

Wel kun je je puppy langer alleen laten als je de puppy niet de gehele tijd in de bench laat. Je kunt er bijvoorbeeld kiezen om je puppy in een gesloten ruimte te laten van het huis.

Ondanks dat je puppy dan meer beweging heeft, is de kans wel groot dat je puppy de behoeften in huis doet.

Het is daarom belangrijk om een ruimte te kiezen, waarbij je puppy niet makkelijk dingen kapot kan maken, waar geen dingen staan die schadelijk zijn voor je puppy en waar je puppy rustig kan liggen.

Hoe lang kan een puppy behoeften inhouden?

Een van de grootste problemen die zich voordoen als jij je puppy alleen thuis laat is het in huis doen van behoeften. In de meeste gevallen is je puppy nog niet zindelijk en is het daarom belangrijk om je puppy regelmatig uit te laten.

Niet alleen scheelt dat je veel ongemakken in huis, het zorgt er ook voor dat je je puppy leert dat de behoeften buiten gedaan moeten worden.

Puppy van 8 tot 10 weken

Als een puppy 8 tot 10 weken oud is, is het goed om te weten dat een puppy in de meeste gevallen maximaal 1 uur de behoeften kan inhouden.

Dat betekent dat als je langer dan een uur wegblijft, de kans heel groot is dat je puppy behoeften in huis doet. Als je bezig bent met een zindelijkheidstraining kan dit ervoor zorgen dat je weer van voor af aan moet beginnen.

Puppy van 10-12 weken

In dit stadium leert je puppy al meer dat behoeften buiten gedaan dienen te worden. Toch heeft je puppy er nog wel moeite mee om behoeften langer dan 2 uur in te houden.

Het is daarom belangrijk dat je niet langer dan 2 uur wegblijft met een puppy van deze leeftijd. Daarnaast is het ondanks dat je puppy de behoeften mogelijk 2 uur kan inhouden, niet raadzaam om je puppy ook de volledige 2 uur te laten wachten.

3 -6 maanden

Als je puppy 3 tot 6 maanden oud is, kan je puppy de behoeften gemiddeld 3 tot 5 uur ophouden. De kans is ook groot dat je puppy rond deze leeftijd al zindelijk wordt.

Vanaf dit moment kun jij je puppy eventueel alleen laten als je moet werken. Wel is het belangrijk dat jijzelf, of iemand anders tijdens lunchtijd even naar huis gaat om je puppy uit te laten.

6 maanden of ouder

Als je puppy  6 maanden of ouder is, heeft je puppy er in de meeste gevallen geen moeite meer mee om behoeften voor meer dan 5 uur op te houden. Natuurlijk is het ook voor een hond niet prettig om behoeften voor een lange tijd op te moeten houden.

Ook in dit geval is het daarom beter om zelf tijdens de lunch even naar huis te gaan om je hond uit te laten of dit te laten doen door iemand anders.

Zo weet je zeker dat je puppy geen ongelukjes krijgt in huis en is het voor je hond ook een stuk prettiger.

Daarnaast is het wel belangrijk om te weten dat het niet alleen afhankelijk is van de leeftijd in hoe lang een puppy behoeften kan inhouden. Sommige honden moeten vaker de behoefte doen dan andere honden.

Daarnaast is het ook afhankelijk van hoever je bent met de zindelijkheidstraining.

Daarom is het net zoals ik aan het begin van dit artikel aangaf nooit een goed idee om een puppy voor langere tijd alleen te laten en ben je beter af om oppas te regelen voor je puppy.

Hoe lang kan een puppy in de bench blijven?

Ik heb het in dit artikel al kort gehad over het alleen laten van je puppy in de bench . Ook hier verschilt het weer in leeftijd hoe lang een puppy alleen kan blijven in een bench. Dit heeft ook vooral weer te maken met hoe lang een puppy behoeften kan inhouden.

Bij het in de bench laten van je puppy kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

  • 8-10 weken     – Maximaal 30- 60 minuten
  • 11-14 weken  – Maximaal 2 uur
  • 15-16 weken  – Maximaal 5 uur
  • 16 weken of ouder – maximaal 6 uur (maar te lang alleen is nooit goed)

Het is belangrijk om te weten dat je puppy veel ruimte en beweging nodig heeft en daarom is het nooit aan te raden om je puppy voor een lange tijd in de bench te laten.

Daarom raad ik je aan om de tijd in de bench altijd te beperken tot maximaal 2 uur. Langer dan 2 uur is niet echt diervriendelijk en je doet ook je puppy er zeker geen plezier mee.

Je puppy trainen

Wil jij je puppy zo opvoeden dat hij de behoeften netjes buiten doet, in huis niets kapot maakt en zich prima gedraagt als de hond alleen thuis is? Dan raad ik je aan om aan de slag te gaan met een puppy training.

Met een puppy training zorg je ervoor dat je puppy naar je leert luisteren en precies weet wat hij wel of niet mag. Ook leer je met een puppy training basiscommando’s zoals  “zit” – “af”- “foei”.

Een puppy cursus is de basis voor het opvoeden van je hond en zorgt ervoor dat je hond ook op latere leeftijd goed naar je luistert. Een puppy cursus is daarom zeker aan te raden.

Wij adviseren de Online puppytraining van Maanen en Loca met jaren lange ervaring, De meest uitgebreide Online puppycursus van NL.,

De realisatie van deze puppycursus heeft 2 jaar tijd gekost en is zeer uitvoering getest. Wij zijn er 100% van overtuigd dat deze puppycursus elke vraag zal beantwoorden die je maar kunt hebben.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie