Beste Luier voor honden- Onze top 4 beste luiers

Elke hond kan te maken krijgen met een van de twee mogelijke problemen in het leven van een hond. Enerzijds kan een hond loops worden en anderzijds bestaat de kans dat je hond incontinent wordt.

Het is goed om te weten dat beide problemen geen schoonheidsprijs winnen en dat het kan zorgen voor een behoorlijke puinhoop.

Daarom is het goed om je hond en je huis te beschermen tegen deze situaties. Dat kan met een luier voor honden. Er zijn verschillende soorten luiers gemaakt voor honden. In dit blogbericht geven we een top 4 van de beste luiers voor honden.

Zodat jij zeker weet dat je hond in de nacht en overdag droog blijft in huis. Dat voorkomt veel ongemakkelijke situaties in huis. In onze top 4 wijzen we altijd een absolute winnaar aan. Ook hier hebben we  dat natuurlijk weer gedaan.

In dit geval is de beste luier voor honden de Nobleza Wegwerp Hondenluiers.

Dat komt vooral omdat deze luier in de meeste verschillende maten is te verkrijgen.

Daarnaast zijn de recensies van dit product erg goed en staat het bijna bovenaan in de top 10 van bol.com. Wil je eerst nog de andere luiers uit de top 4 bekijken? Lees dan zeker verder.

Speciale luiers voor je hond?

Zoals je wellicht al weet, is het niet handig om gewone luiers te gebruiken voor je hond. Je komt daarmee namelijk niet weg met de staart van de hond.

Daarom zijn er speciale Luiers ontwikkeld voor honden. Deze luiers zijn namelijk uitgerust met een extra opening voor de staart.  Dat is natuurlijk belangrijk.

Er zijn veel verschillende soorten luiers te verkrijgen. Zo heb je verschillende maten, sterkte en kwaliteit van luiers.

Afhankelijk van welke hond je hebt, kies je dan de luier dat het beste past bij jouw hond. Hieronder volgt dan ook onze top 4 van de beste luiers voor je hond.

Beste luier voor je hond – een top 4!

Nu je weet dat er speciale luiers zijn voor honden, wil je natuurlijk graag voor je hond de beste luiers aanschaffen. Hieronder hebben we speciaal voor jou een overzicht gemaakt van de beste luiers die momenteel te koop zijn.

Niet alleen zijn deze luiers zo comfortabel mogelijk voor je hond om te dragen, ze hebben ook nog eens de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Simple Solution Wegwerp Honden Luier 

Een van de eerste luiers voor honden die we tegenkwamen op het internet was de Simple Solution Wegwerp Honden Luier. Deze luier heeft goede recensies gekregen. Hierdoor kunnen we stellen dat deze luier voor honden doet wat het beloofd.  

Het is goed om te weten dat deze luiers verkrijgbaar zijn in de maten Small – medium en large. Dat betekent dat deze luiers eigenlijk voor alle honden geschikt zijn.

In de verpakking zitten 12 luiers verpakt, waardoor je met één pak wel even vooruit kunt. Daarnaast is ook de prijs niet heel duur, waardoor je er niet super veel geld aan kwijt bent.

Voordelen:

 • Stevig
 • Redelijk comfortabel voor je hond
 • Goede kwaliteit

Nadelen:

 • Niet voor alle honden een goede pasvorm

Hoewel deze luier te verkrijgen is in verschillende maten, kan het nog steeds voorkomen dat deze luier niet bij alle honden goed past. Ondanks dat is het zeker voor de prijs wel de moeite waard om te proberen.

Nobleza Wegwerp Hondenluiers

Beste Luier voor honden- Onze top 4 beste luiers

Een ander type honden luiers zijn de Nobleza Wegwerp Hondenluiers. Ook deze hondenluiers staan goed bekend. Met veel goede beoordelingen en prima resultaten behoort ook deze luier tot onze top 4.

Ook bij deze luiers krijg je een verpakking van 12 luiers thuisgestuurd. Een van de grote voordelen van deze luiers is dat deze luiers verkrijgbaar zijn in veel verschillende maten.

Namelijk; XS M L XL en XXL. Dat maakt dat deze luiers voor vrijwel alle honden geschikt is.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Blijft lang droog

Nadelen:

 • Vallen soms wat kleiner uit

Omdat deze luier over het algemeen op het internet goede recensies krijgen en verkrijgbaar zijn in veel verschillende maten, kun je ervan uit gaan dat ook voor jou hond deze hondenluiers een prima oplossing zijn.

Rapid Meteor® Hondenluier / Loops broekje / Wasbaar – Honden Luier

Naast de bekende wegwerp luiers zijn er ook nog de wasbare luiers. In verhouding zijn wasbare luiers een stuk goedkoper dan wegwerpluiers omdat je deze bijna oneindig kunt hergebruiken.

Daarnaast hebben deze wasbare luiers vaak een betere pasvorm dan wegwerpluiers en is ook het materiaal dat over het algemeen gebruikt wordt een stuk comfortabeler.

Wel zijn deze wasbare luiers voor honden vaak niet in veel verschillende maten te verkrijgen. Ook deze variant is alleen in de maat L  en  XL te verkrijgen. Dat betekent dat deze wasbare hondenluier niet geschikt is voor kleinere honden.

Voordelen:

 • Stevig
 • Goede kwaliteit
 • Wasbaar

Nadelen:

 • Niet voor kleinere honden
 • Niet verkrijgbaar in andere kleuren

Hoewel een wasbare hondenluier vaak een betere keuze is dan een wegwerpluier, is het natuurlijk ook zo dat een wasbare luier soms niet helemaal meer schoon wordt. Daarom is het wel een goed idee om ook een wasbare luier zo nu en dan te vervangen.

Trixie hondenluier reu s/m 12 st

Als laatste wil ik ook de Trixie hondenluier voor de reu meenemen. Veel oudere reutjes krijgen last van incontinentie. Deze hondenluiers zijn speciaal gemaakt voor een reu.

Dankzij deze speciale luier voor honden krijg je geen last meer van vervelende ongelukjes in huis. Daarnaast zijn deze honden luiers extra absorberend, waardoor de luier niet snel zal doorlekken.

Wel is het belangrijk om te weten dat deze luiers alleen te verkrijgen zijn in S / M maat. Dat betekent dat deze hondenluiers minder geschikt zijn voor grotere honden.

Voordelen:

 • Zeer absorberend
 • Goede kwaliteit
 • 12 stuks in de verpakking

Nadelen:

 • Niet verkrijgbaar in grotere maten

Deze hondenluier is eigenlijk alleen geschikt voor reutjes. Daarnaast is deze honden luier eigenlijk alleen geschikt voor kleine- tot middelgrote honden.

Conclusie: Beste luier voor honden

Je hebt in dit blogbericht kunnen lezen waarom het soms handig is om een luier aan te schaffen voor je hond. Ook weet je inmiddels dat er verschillende luiers te verkrijgen zijn.

Zelf ben ik vooral een voorstander van wegwerpluiers, omdat ik uit ervaring weet dat wasbare luiers lang niet altijd meer schoon worden.

Daarom hebben we in het geval van deze top 4 een absolute winnaar mogen kiezen. De winnaar uit onze top 4 is de Nobleza Wegwerp Hondenluiers

Deze luiers staan erg goed bekend op het internet en zijn daarnaast ook nog eens te verkrijgen in veel verschillende maten. Dat maakt dat deze luier geschikt is voor vrijwel alle honden.

Tevens is ook de bruikbaarheid van deze luier heel goed en blijven de luiers over het algemeen lang droog.

Wist je dat ook bol.com een eigen top 10 van de beste luiers voor je hond heeft gemaakt? Dit hebben ze gedaan op basis van het aantal positieve recensies en het aantal verkopen. Die top 10 kun je hier vinden.

Beste Luier voor honden- Onze top 4 beste luiers
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie