Beste Koelmat voor je hond – Top 6

Wat is de beste koelmat voor je hond? Is de zomer weer in aantocht en lopen de temperaturen al weer aardig op? Tegenwoordig kan in de zomer de temperatuur behoorlijk oplopen overdag.

Dit kan erin resulteren dat honden het sneller warm krijgen, vooral omdat honden hun warmte niet goed kwijt kunnen.

Het is dan een goed idee om ervoor te zorgen dat jouw hond voldoende verkoeling kan vinden. Hiervoor zijn een aantal goede hulpmiddelen bedacht.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een hondenzwembad, een honden halsband of een koelmat voor je hond aan te schaffen.

In dit blogbericht gaan we dieper in op het aanschaffen van een geschikte koelmat voor je hond zodat je hond precies de verkoeling kan zoeken die je hond nodig heeft.

top 6 beste koelmat voor honden
Lekker afkoelen op een honden koelmat van Beeztees

Als je op zoek bent naar een koelmat voor je hond, dan raad ik je zeker aan deze top 6 beste koelmatten te bekijken. Voor diegene die niet van lezen houden of direct de beste keuze willen zien! De beste mat die je kunt aanschaffen is de Coolpets Dog Mat. Waarom? Lees het artikel..

Wat is een koelmat voor honden precies?

Als je op zoek bent naar een methode om je hond te voorzien van de nodige verkoeling, biedt een koelmat absoluut de uitkomst. Een koelmat voor honden is een mat die zichzelf koelt zodra je hond erop gaat liggen.

Dit komt doordat er een speciale vloeistof inzit dat geactiveerd wordt zodra het gewicht van de hond erop ligt.

Gedurende gemiddeld 3 tot 4 uur blijft de mat koel. Dit gaat helemaal automatisch. Daarna neemt de koeling van de mat af en moet de mat weer opladen. Het opladen gebeurd simpelweg wanneer de hond de koelmat niet gebruikt.

Voor sommige koelmatten duurt het slechts 30 seconden voordat de koelmat weer te gebruiken  is en bij andere matten duurt het tot een uur om op te laden.

De beste koelmat voor je hond – Top 6

Er zijn veel verschillende soorten koelmatten in verschillende formaten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende koelmatten voordat je een koelmat gaat aanschaffen.

Jack Russel op Beeztees koelmat
Cool heh

Het zou namelijk jammer zijn als je een koelmat in huis haalt die veel te groot is voor je hond of juist veel te klein.

Daarom geven we je hier onze top 6 van de beste koelmatten in verschillende formaten.

Duvo+ Koelmat – XL – Blauw – 96 x 81cm

Duvo+ Koelmat – XL – Blauw – 96 x 81cm
Bron Afbeelding Bol.com

Deze Duvo XL Koelmat voor je hond is een koelmat die vooral geschikt is voor de wat grotere hond.

Ook kun je de XL koelmat van Duvo+ natuurlijk gebruiken als je twee honden hebt. Zo kunnen je honden samen gebruik maken.

Het mooie aan de koelmat voor je hond is dat het direct klaar voor gebruik is. De mat is voorzien van zelf koelend gel dat ervoor zorgt dat de mat koelt zodra je hond erop gaat liggen.

Daarnaast is het goed om te weten dat het Gel in de mat diervriendelijk is en dat de mat van sterk nylon is gemaakt. Je hoeft je hierdoor geen zorgen te maken dat de mat snel kapot gaat.

Ook is het goed om te weten dat de Duvo+ Koelmat in verschillende formaten verkrijgbaar is. De maten waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Extra Large         96 – 81cm
 • Large                   90 – 50 cm
 • Medium              50 – 65 cm

Met deze verschillende maten is er voor iedere hond wel een geschikte koelmat en hoeft je hond het niet te warm te hebben in de zomer.

Coolpets Dog Mat Xtralarge

Coolpets Dog Mat Xtralarge
Afbeelding bron Bol.com

Wederom een hondenmat die uiterst geschikt is voor de wat grotere hond. Deze hondenmat is van uitstekende kwaliteit en blijft lang koel als je hond erop gaat liggen. Deze mat blijft gedurende continu gebruik tot maar liefst 4 uur koel.

Daarna neemt de koelte af en moet de mat weer “opladen”.  Een groot voordeel van deze koelmat voor honden is dat de mat maar 30 seconden nodig heeft om weer helemaal af te koelen. Dat betekent dat je hond binnen 30 seconden weer kan genieten van een uiterst koele mat.

Dankzij deze mat heeft uw hond minder kans op over verhitting. Daarnaast is het ook prettig dat deze hondenmat makkelijk schoon te maken is .

De mat is verkrijgbaar in diverse formaten. Dus ook als je een wat kleinere hond hebt is er keuze genoeg:

 • Small:                   40 x  30 cm
 • Medium              50 x 40 cm
 • Large                    90 x 60 cm
 • Extra Large         120 x 75 cm

All for Paws Chill Out Koelmat

All for Paws Chill Out Koelmat Blauw
Bron afbeelding Bol.com

Ben je op zoek naar een koelmat met een ietwat uniek design? Dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar deze koelmat. In tegenstelling tot de meeste koelmatten voor honden, is deze koelmat van een aqua print.

Net als alle koelmatten blijft ook deze koelmat behoorlijk lang koel. Namelijk tot wel 4 uur bij continu gebruik.

Deze koelmat voor honden word tot wel 15 graden koeler dan de buitentemperatuur. Hierdoor kan je hond op ieder gewenst moment verkoeling zoeken tijdens de warme dagen.

Ook deze koelmat is verkrijgbaar in verschillende groottes zoals:

 • Medium:            50 x 40 cm
 • Large:                   90 x 60 cm
 • Extra Large:       110 x 70 cm

Cool Dog Koelmat 24/7  – Blauw

Cool Dog Koelmat 24/7 - Blauw
Bron afbeeding Bol.com

Een koelmat is voor je hond natuurlijk een echte verkoeling. Het maakt daarbij niet uit of je een grote of kleine hond hebt, alle honden zijn er gek op.

Ook de honden mat van Cool Dog heeft een uniek design. De koelmat is vooral heel makkelijk te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is de koelmat neer te leggen en het begint direct met koelen tot wel 15 graden minder dan de buiten temperatuur.

Ook is het goed om te weten dat deze koelmat in vrijwel alle hondenmanden past.

De Cool dog Koelmat 24/7 is helaas alleen verkrijgbaar in de maat Large voor de hele kleine hond is dit dus eigenlijk te groot, maar voor de middelgrote hond is deze mat uiterst geschikt.

Product lengte 90 cm Product breedte 60 cm Product hoogte 2 cm Product gewicht 3 kg

Beeztees quick cooler Izi Koelmat Blauw

Beeztees quick cooler Izi Koelmat Blauw
Bron afbeelding Bol.com

Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat verschillende koelmatten te verkrijgen. Er zijn zowel verschillende merken als formaten. Daarnaast heb je ook nog de mogelijk om een bepaald design te kiezen.

Ook bij de Beeztees Quick Cooler Koelmat is verkrijgbaar in 4 verschillende maten en is alleen verkrijgbaar in de kleur blauw. De maten die beschikbaar zijn voor deze koelmat zijn:

 • Small:                   50*40 cm
 • Medium:            65*50 cm
 • Large:                   90*50 cm
 • Extra Large         95*75 cm

Scruffs Koelmat Hond – Blauw

Scruffs Koelmat Hond – Blauw
Bron afbeelding Bol.com

Als laatste zijn er ook nog de hondenmatten van Scruffs. Dit merk heeft naast koelmatten ook nog veel andere producten voor honden.

In tegenstelling tot veel andere koelmatten voor honden, wordt deze mat volgens Scruffs een stuk minder koel dan andere honden koelmatten. Namelijk maar 5 tot 10 graden kouder dan de buiten temperatuur.

Ook moet deze mat een uur ongebruikt blijven voordat de mat weer koel is. Dit is natuurlijk veel langer dan de andere koelmatten die we hebben beschreven.

Wel is ook deze hondenmat in diverse formaten te verkrijgen zoals:

 • Small:                   40×50 cm
 • Medium:            77*62 cm
 • Large:                   92*69 cm
 • Extra Large:       120 * 75 cm

Conclusie: Wat is de beste koelmat voor je hond?

We hebben je een selectie gegeven van koelmatten van honden waarvan we denken dat het de beste koelmatten zijn die je kunt kopen. We hebben deze selectie gemaakt op basis van prijs, kwaliteit en gebruiksgemak.

Natuurlijk wil je ook weten welke mat je nu het beste kunt aanschaffen en waarmee je het meeste waar krijgt voor je geld. De beste mat die je kunt aanschaffen is de Coolpets Dog Mat.

De reden dat we hiervoor hebben gekozen is omdat deze koelmat in verschillende formaten te verkrijgen is, het maar slechts 30 seconden duurt voordat de mat weer is opgeladen en simpelweg omdat we de opdruk van deze koelmat er veel leuker uit vinden zien dan de standaard koelmatten.

Ook lezen we veel positieve reacties over deze koelmat.

Daarom raden we je aan om te gaan voor de Coolpets Dog Mat als beste koelmat voor honden. Wil je de koelmat direct bestellen? Dan kun je de koelmat snel en voordelig bestellen via onderstaande knoppen!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie