Beste knuffel voor honden – Top 5 leukste honden knuffels!

Honden zijn natuurlijk gek op hondenspeeltjes. Onder die hondenspeeltjes vallen natuurlijk ook honden knuffels. Vrijwel alle honden vinden knuffels leuk en je hebt ze in allerlei soorten en maten.

Beste knuffel voor honden - Top 5 leukste honden knuffels!
Mooi knuffeltje heb ik toch?

Afhankelijk van de hond die je hebt kies je natuurlijk een knuffel van het juiste formaat en het juiste materiaal.

Voor grote honden kies je vanzelfsprekend een grotere knuffel en voor kleinere honden een kleinere knuffel. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van de knuffel.

Grote honden maken een zachte knuffel namelijk heel gemakkelijk kapot. Daarom is het belangrijk om een knuffel te vinden dat het meest geschikt is voor je hond.

Beste knuffel voor honden - Top 5 leukste honden knuffels!
Kijk eens wat voor een mooi knuffelding ik heb:)

In dit blogbericht lees je over verschillende soorten knuffels en maken we van die knuffels een top 5. De kans bestaat dat een van de knuffels in onze top 5 perfect geschikt is voor jouw hond.

We raden je dan absoluut aan om de knuffel aan te schaffen. Alle producten uit onze top 5 lijsten zijn van goede kwaliteit.

Als beste uit de test kwam de Kong Wildknot bears hondenknuffel.

Deze honden knuffels kun je kopen in veel verschillende varianten. Daarnaast zijn deze honden knuffels extreem stevig waardoor ze voor alle honden geschikt zijn.

Waarom een knuffel voor honden?

Een knuffel voor honden is een van de meest leuke speeltjes voor een hond die je maar kunt geven. Vrijwel alle honden vinden knuffels leuk en hebben er vooral veel plezier in om erin te bijten.

Ik ben niet echt boos hoor:)

Daarnaast hebben honden de oer drang om een prooi te vangen en daarvoor is een knuffel natuurlijk uiterst geschikt.

Zodra jij je hond een knuffel geeft, wordt deze knuffel het bezit van je hond. Dankzij het oer gedrag van de hond, kun je erop rekenen dat knuffels nooit heel lang mee gaan. Je hond zal namelijk zijn best doen de knuffel te “doden”.

Hiermee begint ook de race om de knuffel zo snel mogelijk stuk te maken. Hoe dan ook het geven van een knuffel aan je hond is daarmee iets goeds. Je hond wordt er gelukkiger door en kan zichzelf zo uren alleen vermaken.

Top 5 beste knuffels voor honden.

Nu je weet waarom een knuffel zo geliefd is bij honden, wil jij je hond natuurlijk ook blij maken met een nieuwe aanwinst. Er zijn heel veel verschillende soorten knuffels.

Over het algemeen is het vooral een goed idee om ervoor te zorgen dat je een knuffel kiest dat behoorlijk stevig is. Deze knuffels “overleven” het langer, waardoor je minder snel een nieuwe knuffel aan hoeft te schaffen.

Hieronder volgt een top 5 van de beste honden knuffels die geschikt zijn voor vrijwel alle honden.

Yap Pull My Leg Paard – Hondenspeelgoed

Een van de eerste honden knuffels die we zijn tegengekomen is de Yap Pull My Leg Paard. Deze hondenknuffel is eigenlijk geschikt voor vrijwel alle honden.

Dat komt vooral omdat deze hondenknuffel extreem stevig is en niet te groot- of te klein is voor de meeste honden.

Voordelen:

 • Zeer stevig materiaal
 • Gaat lang mee (zelfs bij grote honden)

Nadelen:

 • Slechts één model beschikbaar

Deze hondenknuffel is geschikt voor vrijwel alle honden. .

Je kunt de hondenknuffel aanschaffen bij Bol.com >

Trixie lama pluche 40 cm

Een andere knuffel dat ook in de smaak valt bij veel kleine- tot middelgrote honden is de Trixie Lama Pluche. Deze hondenknuffel is zeer geschikt als speel- en slaapknuffel.

Ondanks dat het een Pluche knuffel is, is de knuffel behoorlijk stevig gemaakt. Deze hondenknuffel is gevuld met Ritselfolie. Dat voelt voor veel honden lekker om in te bijten, maar zal niet snel kapot gaan.

Voorbeelden:

 • Ziet er heel leuk uit
 • Verkrijgbaar in twee kleuren
 • Stevig materiaal

Nadelen:

 • Niet zo geschikt voor grote honden.

Deze lama pluche ziet er enorm schattig uit en nog schattiger met je hond samen. Met deze lama zal je honden uren plezier hebben.

Je kunt de hondenknuffel aanschaffen bij Bol.com >

Kong Wildknots Bears XL

Beste knuffel voor honden - Top 5 leukste honden knuffels!

Deze Kong Wildknots Bears zijn extreem stevige honden knuffels die geschikt zijn voor alle soorten honden. Het maakt niet uit of je een grote of een kleine hond hebt, vrijwel alle honden zijn er bij mee.

Deze honden knuffels zijn gemaakt in verschillende kleuren en vormen. Een van de grootste redenen waarom veel mensen deze honden knuffels kiezen is omdat ze er aan de buitenkant heel erg zacht en lief uitzien.

Maar aan de binnenkant zijn de knuffels extreem dicht en sterk. Dat betekent dat je hond deze knuffel niet zo snel kapot zal krijgen, waardoor deze knuffel behoorlijk lang mee gaat.

Voordelen:

 • Veel verschillende soorten en kleuren
 • Zeer sterk materiaal
 • Gaat heel lang mee

Nadelen:

 • Duurder in aanschaf dan andere genoemde knuffels

Vooral als je een middelgroot- tot grote hond in huis hebt, is deze knuffel een absolute aanrader. Maar ook voor kleine honden is deze hondenknuffel uiterst geschikt.

Deze knuffel voor honden is te koop bij Bol.com >

Happy Pet Pluche Wilde Eend

De Happy Pet Pluche wilde Eend is een hondenknuffel die veel honden erg leuk vinden. Uit de recensies is gebleken dat veel honden die deze knuffel krijgen, er niet bij weg te krijgen zijn.

Ze gaan er zelfs mee slapen. Dat maakt ook dat deze hondenknuffel zeer geschikt is voor vrijwel alle honden. De knuffel is niet te groot of te klein en is behoorlijk stevig gemaakt.

Wat ook een leuke bijkomstigheid is voor je hond is dat deze knuffel geluid maakt als je hond ermee speelt.  Deze knuffel is daarom ook zeer geschikt voor jachthonden en helpt daarmee het instinct te verbeteren.

Voordelen:

 • Erg stevig materiaal
 • Geschikt voor alle honden
 • Gaat lang mee
 • Maakt geluid

Nadelen:

 • Het geluid kan vervelend zijn voor sommige mensen.

Ben je op zoek naar een knuffel dat geluid maakt en niet snel kapot gaat? Dan is het absoluut een aanrader om deze pluche eend hondenknuffel aan te schaffen.

Deze knuffel voor honden is te koop bij Bol.com >

Kong Cozie Naturals

Als laatste willen we ook nog de Kong Cozie Naturals meenemen in onze top 5. Dat vooral omdat deze hondenknuffel er zeer schattig uitziet en een piep geluid maakt als je hond ermee speelt.

Hoewel dat piep geluid niet zo leuk is voor de eigenaar van de hond, kan een hond daar echt van genieten.

Tevens is het goed om te weten dat ook deze hondenknuffel verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Zo kies je gemakkelijk een knuffel uit dat goed bij hond past.

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Stevig materiaal
 • Gaat behoorlijk lang mee
 • Maakt een piep geluid (honden zijn daar gek op)

Nadelen:

 • Maakt een piep geluid (kan als vervelend ervaren worden door eigenaren)

Deze hondenknuffel is geschikt voor vrijwel alle honden en is dankzij de piep dat de knuffel maakt extra leuk om mee te spelen.

Deze hondenknuffel is te koop bij Bol.com

Conclusie: Beste knuffel voor honden

In dit blogbericht heb ik je een aantal voorbeelden gegeven van knuffels die geschikt zijn voor vrijwel alle honden. Al deze honden knuffels zijn gemaakt van zeer stevig materiaal waarmee je er vanuit kunt gaan de knuffels lang mee gaan.

Daarnaast hebben we ook goed gekeken naar de recensies die andere mensen hebben achtergelaten. Van alle knuffels in deze top 5 wordt eigenlijk alleen maar positief gesproken.

Dat betekent ook dat ik je van harte wil aanraden om een van deze knuffels te bekijken en aan te schaffen. Je zal je hond er een groot plezier mee doen. In onze ogen is de beste knuffel voor honden de Kong Wildknots Bears.

Hierbij hebben we de leukste recensies gelezen en is het een groot voordeel dat deze bears te verkrijgen zijn in veel verschillende vormen.

Daarnaast zijn deze honden knuffels ook het meest stevig van allen en gaan ze daarom het langs mee. Wist je dat Bol.com ook een top 10 van de beste honden knuffels heeft? Bekijk hier de top 10.

Donderju het is geen knuffel maar, wel donders lekker in bijten zeg:)
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie