Interactief laserspeelgoed voor honden en katten: waarom hiervoor kiezen?

Het geld voor zowel honden als katten, dat ze spelen geweldig vinden. Het spelen met speelgoed is niet alleen maar leuk, het draagt ook bij aan de gezondheid van honden en katten. Tegenwoordig is er heel veel speelgoed op de markt waaruit je ruime keuzes hebt.

Heb je weleens gehoord van interactief laserspeelgoed voor katten en honden? Mocht je hier nog niet van gehoord hebben en erg benieuwd zijn, dat zit je hier helemaal goed. In dit artikel vertel ik je alles over laserspeelgoed voor honden en katten, en vertel ik je waarom je hiervoor zou moeten kiezen.

https://youtu.be/rva5hWC8tiM
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is interactief laserspeelgoed voor honden en katten?

Als je zoekt op interactief laserspeelgoed, dan kom je er al snel achter dat het officieel beschreven staat als speelgoed voor katten. Nu moet ik zeggen dat ik het daar niet helemaal mee eens ben. Katten én honden vinden spelen met laserlampjes ongelofelijk leuk, en daarom gaan we er vanuit dat interactief laserspeelgoed geschikt is voor beide. Dat gezegd hebbende, ga ik je precies uitleggen wat interactief laserspeelgoed precies is.

Interactief laserspeelgoed is niks meer als een laserlampje. Het verschil met een normaal laserlampje en interactief laserspeelgoed, is dat het hierbij volledig automatisch gaat. Je hoeft hierbij niet zelf het lampje te bedienen, dat wordt gewoon voor je gedaan. Je hond of kat kan er dus zelfstandig mee gaan spelen en dat is heel erg handig.

Het spelen met het laserlampje is ook nog eens heel erg veilig. Ook het uiterlijk is anders. Een laserlampje is vaak gewoon een pen met een lampje erin, maar interactief laserspeelgoed is een groter lamp die je op tafel kan zetten. In de lamp zit een spiegeltje verwerkt, waardoor de laser weerkaatst wordt op de grond.

Waarom kiezen voor interactief laserspeelgoed voor jouw hond of kat?

Samen spelen met je hond of kat is ontzettend leuk, en dat moet je vooral blijven doen. Toch kan je er niet altijd de tijd voor hebben, hoe vervelend dat ook is. Interactief laserspeelgoed is een laserlampje dat volledig automatisch ingesteld kan worden, waardoor je hond of kat hier zelfstandig mee kan spelen.

Interactief laserspeelgoed voor honden en katten
Bron afbeelding Medpets.nl

Ook al heb jij even geen tijd, dan kan je hond of kat toch even zijn energie kwijt en lekker spelen. Interactief laserspeelgoed kan je dus prima inzetten om je hond of kat zichzelf even te laten vermaken.

Dieren en lasers is een hele goede combinatie. Zowel honden als katten hebben van nature een jachtinstinct. Zodra de laser wordt aangezet, zal het jachtinstinct gemotiveerd worden en willen ze de laser te pakken krijgen. Je zal zien dat je hond of kat hier lekker mee bezig zal zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van interactief speelgoed?

Mocht je erover na denken om interactief laserspeelgoed te gaan aanschaffen, dan is het belangrijk om te weten dat hier voordelen, maar ook nadelen aan kunnen zitten. Dat is bij ieder product het geval, dus ook hierbij. Om positief te starten, beginnen we uiteraard met de vele voordelen van interactief speelgoed:

 • Zelfstandig spelen: Interactief laserspeelgoed werkt volledig automatisch. Je hond of kat kan hier zelfstandig mee spelen, mocht je daar even geen tijd voor hebben overdag.
 • Urenlang plezier: Door de veelzijdigheid van het laserlampje, zal je hond of kat zichzelf hier uren mee kunnen vermaken. Het speeltje zal niet heel erg snel gaan vervelen, en dat is erg prettig.
 • Stimuleren van het jachtinstinct: De laser zorgt ervoor dat het jachtinstinct optimaal gestimuleerd wordt. Je hond of kat zal koste wat het kost het lampje te pakken willen krijgen.
 • Stimuleren van het speelinstinct: Het is erg belangrijk dat jouw hond of kat leert hoe ze moeten spelen en dat het erg leuk is om te doen. Met interactief laserspeelgoed gebeurt dat absoluut.
 • Uitdagend spel: Het spelen met interactief laserspeelgoed is heel erg uitdagend voor jouw kat of hond.
 • Hilarisch spelletje: Je hond of kat hiermee te zien spelen, zorgt voor hilarische momenten. Ik weet zeker dat je hier als baasje heel erg van kan genieten.

Enkele nadelen kunnen zijn:

 • Werkt op batterijen: Het meeste interactieve laserspeelgoed werkt op batterijen. Nu hoeft dat niet per se een probleem te zijn, maar stel dat de batterijen leeg zijn en je hebt geen nieuwe in huis? Dan zit spelen er even niet in helaas.
 • Een prijskaartje: Ook hier zit weer een prijskaartje aan verbonden. Dat prijskaartje is niet heel erg schokkend, maar dat verschilt per persoon. Aan jou de keuze om te beslissen of je hier een budget aan wil besteden.

Wat is de FroliCat Bolt?

Als je het artikel tot en met hier hebt gelezen, dan weet je nu het een en ander over wat interactief laserspeelgoed is, hoe je het gebruikt en wat de voor- en nadelen zijn hiervan. Je bent vast heel erg enthousiast geworden over dit speelgoed en je wil dit graag gaan aanschaffen. Mocht je dat willen doen, dan wil ik je eerst een gouden tip meegeven. Namelijk: schaf de FroliCat Bolt aan! Op het gebied van interactief laserspeelgoed, is deze variant de allerbeste keuze.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Natuurlijk kan de FroliCat Bolt voor zowel honden als katten gebruikt worden. De ForliCat Bolt is interactief laserspeelgoed waarmee jouw lieve huisdier uren speelplezier zal gaan hebben. De Bolt kan je op twee verschillende manieren gebruiken.

Zo kan je de Bolt in je eigen hand houden en zelf de richting van de laser bepalen óf zet de Bolt op een vlakke ondergrond, zoals op de grond, de tafel of een vensterbank en bekijk hoe jouw hond of kat aan de haal gaat met het grijpen van de laser.

Of het nu gaat om samen of alleen spelen, het kan allebei en dat maakt het zo veelzijdig. Doordat de Bolt werkt op batterijen, zal je hem overal mee naar toe kunnen nemen en overal kunnen gebruiken. Buiten in de tuin ermee spelen, dat is helemaal geen probleem.

De Bolt is helemaal gemaakt van plastic en is geschikt voor iedere leeftijd. Je zal misschien denken dat het alleen voor jonge dieren geschikt is, maar het tegendeel is waar. Ook oudere dieren hebben die speelbehoefte en zullen met het laserlampje zeker raad weten. Als je kiest voor de FroliCat Bolt, dan beschik je over de volgende, leuke eigenschappen:

 • Jouw hond of kat wordt optimaal uitgedaagd door het laserlampje.
 • Je kan ervoor kiezen om samen te spelen, of om je hond of kat zelf te laten spelen.
 • De Bolt kan neergezet worden op een vlakke ondergrond, waarna je hond of kat zelf kan spelen. Zo kan je niet alleen een automatische stand instellen, maar ook kan je een route uitstippelen die het laserlampje zal gaan maken.
 • De Bolt heeft ingebouwde automatische timer. Zo kan je de timer op 15 minuten speeltijd zetten.
 • Doordat je het spiegeltje kan verstellen, kan de laser verschillende kanten op gaan schijnen. Erg leuk voor de afwisseling.
 • De Bolt werkt op batterijen. Hierdoor ben je niet gebonden aan een bepaalde ruimte met stopcontact. De Bolt kan overal gebruikt worden en overal mee naartoe genomen worden.

Reviews van kopers

Wat mij altijd heel erg helpt, is lezen wat andere kopers van het product vinden. Ik weet zeker dat jij er ook zo over denkt. Reviews van andere kopers geven vaak een duidelijker beeld over het product en zo weet je beter wat je ongeveer staat te wachten. Dit heb ik voor je uitgezocht en ik ben terechtgekomen bij een review van een andere koper. Dit schrijven een aantal kopers over de FroliCat Bolt:

Mijn kat kan hier echt geen genoeg van krijgen. Elke avond zet ik hem op tafel en hij er helemaal zelf mee gaan spelen. Na 15 minuten stopt hij vanzelf en hoef ik hem dus niet uit te doen. Echt heel erg ideaal! Ik gebruik hem nu meer dan een jaar en nog steeds ben ik erg tevreden. Voor de zekerheid zet ik hem niet los op tafel, zodat mijn kat hem niet per ongeluk kan om tikken. Dat werkt helemaal prima.

De favoriet van mijn twee katten. De toren maakt wel geluid tijdens het draaien van de spiegel, maar dat vind ik niet vervelend. Sterker nog, mijn katten komen direct aanrennen bij het horen van het geluid. De toren schakelt zichzelf uit na 15 minuten en dat is erg handig. De batterijen gaan meer dan een jaar mee.

Dat zijn nog eens positieve reviews! Dit geeft al een beter en positiever beeld over de FroliCat Bolt.

Mijn persoonlijke mening over de FroliCat Bolt

Nu je een aantal reviews hebt kunnen lezen van andere kopers, wil ik ook mijn persoonlijke mening met je delen over de FroliCat Bolt.

Ik moet zeggen dat ik positief verrast was. Dat honden en katten dol zijn op laserlampjes, daar was ik mee bekend. Maar dat hier daadwerkelijk speelgoed voor is, daar had ik geen idee van. Ik vind het echt een pluspunt dat het speelgoed zo veelzijdig is.

Je kan er samen mee spelen, maar je huisdier kan dit ook alleen doen. Dat er een timer opzit, dat vind ik heel erg handig. Het apparaat schakelt zichzelf uit. Daarnaast wordt het jachtinstinct enorm gestimuleerd en kunnen de honden en katten helemaal hun energiek kwijt. Kortom: ik ben heel erg enthousiast over de FroliCat Bolt.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Honden en katten zijn dol op spelen. Je kent vast wel de welbekende laserlampjes die ze zo fantastisch vinden. Interactief laserspeelgoed is dus een echt een aanrader als het gaat om speelgoed. Zo wordt het jachtinstinct gestimuleerd en zullen ze zich niet zo snel gaan vervelen.

Als je kiest voor interactief speelgoed, dan is de FroliCat Bolt de allerbeste keuze voor jouw hond of kat. De Bolt is erg veelzijdig en gebruik en heeft de beste reviews van andere, tevreden kopers. Ik zeg, zeker doen!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie