Hondenstoel kopen – Waarop moet je letten?

Hondenstoel kopen? Let hierop!

Ben je op zoek naar een hondenstoel voor in de auto? Dan is het goed om te weten dat je daarin veel keuze hebt. Voor alle soorten honden is er wel een hondenstoel te vinden. In dit blogbericht gaan we dieper in op wat een hondenstoel voor in de auto nu precies is en waarom je er eigenlijk één nodig hebt.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat zijn honden auto stoelen?

Een hondenstoel is een speciale stoel dat je op de achterbank van je auto kunt zetten. Deze stoel zal ervoor zorgen dat je hond gedurende de hele autorit op één plek blijft zitten. Zo voorkom je dat de hond tijdens de autorit door de auto heen loopt.

Een van de belangrijkste voordelen van een autostoel voor honden is dan ook de veiligheid van alle inzittenden. Niet alleen zorg je ervoor dat de hond op zijn plek blijft tijdens de rit.

De meeste hondenstoelen zijn ook nog eens voorzien van een beugel om de hond met vast te maken. Dit kun je combineren met een hondentuigje. Mocht er dan een ongeluk gebeuren, dan is zelf je hond veilig in de auto.

Waarvoor wordt een autostoel voor honden gebruikt

Als je vaak met je hond op pad gaat heb je verschillende mogelijkheden om je hond mee te nemen in de auto. Een van die mogelijkheden is een autostoel. Voor een hond is een autostoel extra prettig, omdat je hond voldoende ruimte heeft om te gaan liggen of zitten.

Daarnaast geeft ook voor jou een hondenstoel in de auto een veilig gevoel, je hoeft je hond totaal niet in de gaten te houden, omdat je weet dat je hond geen kant op kan. Omdat een autostoel voor honden vooral ook erg comfortabel is voor je hond, bestaat de kans dat je hond lekker rustig gaat liggen tijdens de autorit, en komen jij en je hond samen met nog voldoende energie aan op de bestemming.

Een ander groot voordeel van een autostoel voor honden is dat de bekleding van je auto schoon blijft, als jij gebruik maakt van een hondenstoel. Dus geen vieze vlekken meer op de achterbank. Zo kun je naast je hond ook nog mensen vervoeren in de auto.

Hondenstoel kopen - Waarop moet je letten?
Hond in auto met rose bekleding

Zijn er ook alternatieven

Dat het belangrijk is om te denken aan de veiligheid van je hond is natuurlijk een feit. Maar naast een hondenstoel voor in de auto zijn er ook nog andere mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om een autogordel voor je hond aan te schaffen. Wel heb je dan natuurlijk kans dat de achterbank van je auto vies wordt. Een dekentje op de achterbank zorgt ervoor dat de achterbank voor het grootste gedeelte schoon blijft.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om een autobench voor je hond aan te schaffen. Deze autobench plaats je veelal achter in de kofferbak. Voor middelgrote of kleine honden, is een honden bench vaak niet nodig, maar als je een grote honden hebt, is de autobench de veiligste keuze.

Hondenstoel kopen - Waarop moet je letten?

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een autostoel voor honden?

Bij het aanschaffen van een autobench is het natuurlijk vooral belangrijk dat de autostoel geschikt is voor je hond. Als je hond niet in de autostoel past, heb je er vrij weinig aan. Daarnaast is het ook goed om na te denken over de veiligheid van je hond.

Lang niet alle autostoelen zijn even veilig en ook de kwaliteit verschilt behoorlijk per autostoel. Een van de belangrijkste dingen om op te letten is het materiaal dat gebruikt is voor de autostoel en in het beste geval is het mogelijk om je hond met behulp van een hondentuigje vast te maken. Dit zorgt ervoor dat je hond ook veilig is mocht je een ongeluk maken.

Daarnaast wil je natuurlijk ook wel een beetje dat de autostoel voor honden bij het interieur van de auto past. Het is dus goed om ook daar wat op te letten.

Top 3 beste autostoelen voor honden op basis van bovenstaande informatie

Ben je op zoek naar en autostoel voor je hond dat aan de bovenstaande voorwaarden voldoet? Dan zijn dit de 3 beste autostoelen.

1. De blaffende kat premium autostoel voor honden – Inclusief gratis E-Book – Opvouwbare Hondenmand auto

Deze autostoel is zeer geschikt voor vrijwel alle kleine en middelgrote honden. Dankzij de strakke uitstraling past deze hondenstoel in bijna elke auto. 

Dankzij het handige bevestigingsmiddel voor de riem, weet je zeker dat je hond veilig is tijdens de autorit. Helemaal handig is de opvouwfunctie wanneer je de autostoel niet gebruikt, hierdoor neemt het weinig ruimte in de auto.

Voordelen:

 • Mooi design
 • Opvouwbaar
 • Handige riem
 • Erg veilig
 • Comfortabel
 • Antislip mat
 • Je hebt altijd zicht op je hond doordat de zijkanten gemaakt zijn van een stoffen gaas.
 • Bij aankoop van dit product ontvang je een gratis e-book over hoe honden leren

Nadelen:

 • Niet geschikt voor grote honden.
[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Quzi autostoel hond opvouwbare waterdichte hondenmand

Deze simpele hondenstoel werkt ook als een reistas. Dubbel waar voor je geld dus. Ook deze tas beschermt zowel je hond als je auto tijdens het reizen. Het is een comfortabele reistas voor je hond.

Ook heb je altijd zicht op wat je hond aan het doen is doordat ook deze autostoel doorzichtige zijkanten heeft. Ondanks het ogenschijnlijk simpele design, is dit een erg handige stoel. Deze stoel is zijn geld zeker waard!

Voordelen:

 • Beschermt auto tegen vuil en krassen
 • Handige riem
 • Erg veilig
 • Er is altijd zicht op je hond vanwege de zijkant die van gaas gemaakt is
 • Mooi design
 • Werkt ook als draagtas voor je hond
 • Je hond is minder gestrest tijdens het rijden

Nadelen:

 • Het gordeltje is heel iets te lang voor een kleine hond
 • Het bevat geen antislip mat
[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Doglemi Zeer luxe hondenmand voor in de auto

Deze hondenmand is gemaakt met comfort in het achterhoofd. Hij ziet er mooi uit en zorgt ervoor dat jouw hond nergens heengaat tijdens het rijden. Daarnaast is het kussentje van de stoel makkelijk te wassen, zodat je auto niet muf gaat ruiken na verloop van tijd.

Voordelen:

 • Erg comfortabel voor je hond
 • Beschermt je auto tegen krassen en vuil
 • Ook geschikt als normale hondenmand voor in de woonkamer
 • Erg luxe uitgevoerd
 • Voorzien van een antislip bodem
 • Voorzien van riempjes
 • Krijgt lovende kritieken (4,8 van 5 sterren)
 • Erg mooi design

Nadelen:

 • Prijzig in vergelijking tot andere hondenstoelen.
[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Je hebt nu een goed idee van waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hondenstoel. Een van de belangrijkste dingen om op te letten is natuurlijk de veiligheid van je hond. Bij het aanschaffen van een hondenstoel voor in de auto, is het vooral belangrijk dat het materiaal dat gebruikt is, zorgt voor een goede kwaliteit.

Daarnaast is het natuurlijk ook prettig dat je hond vast gemaakt kan worden tijdens de autorit, zodat je hond niet steeds uit de autostoel springt. Daarnaast zorg het vastmaken van de honden tijdens de rit er ook voor dat jij niet steeds afgeleid wordt. Zo is de autorit voor alle inzittenden veilig.

Hondenstoel kopen - Waarop moet je letten?
Hond zit op een rode stoel

Een ander groot voordeel van een autostoel voor je hond is dat je hond zich ook veiliger zal voelen. Hierdoor gaat je hond sneller rustig liggen en heb je minder last van je hond tijdens het autorijden. Dat verkleint natuurlijk ook weer de kans op het maken van een ongeluk.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie