Dit is de top 5 met hondenspeeltjes die niet kapot gaan

Iedere hondeneigenaar heeft hondenspeeltjes in huis. Niet alleen vinden honden het fantastisch om te spelen, ook baasjes kunnen hiervan genieten. Het is geweldig om lekker te kunnen ravotten met je hond en op deze manier een band op te bouwen.

Maar wat nu als je hond ieder hondenspeeltje kapot bijt? Erg vervelend, zeker als je net een nieuwe hebt aangeschaft. Op deze manier blijf je aan de gang en is iedere speelsessie van korte duur.

Gelukkig zijn er steeds meer hondenspeeltjes verkrijgbaar die niet kapot gaan. Zo hoef jij niet iedere week een nieuw speeltje aan te schaffen en kunnen jij en je hond langer genieten van een speelsessie samen.

Welke hondenspeeltjes daarvoor geschikt zijn? Dat en meer lees je in dit artikel over hondenspeeltjes die niet kapot gaan.

PuppyTrainen heeft het kauwspeeltje van Kong als beste getest!

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Waarom is hondenspeelgoed zo belangrijk?

Hondenspeelgoed heeft altijd een duidelijk doel. Natuurlijk is het altijd leuk en gezellig om te spelen met je hond, maar dat is niet het enige doel. Het heeft een duidelijke meerwaarde voor je hond om te spelen met hondenspeelgoed.

Zo is het heel erg bevorderlijk voor het gebit en de kauwbehoefte van je hond. Honden vinden het heerlijk om ergens op te kauwen. Het zorgt voor optimale ontspanning.

Daarnaast zorgt het kauwen op speelgoed ervoor dat eventueel tandplak van de tanden word verwijderd. Zo blijft het gebit van je hond altijd gezond en schoon. Kauwspeeltjes zijn hierbij dus een aanrader.

Door te spelen met hondenspeelgoed, blijft je hond actief en uitgedaagd. Net als mensen, hebben ook honden het af en toe nodig om uitgedaagd te worden.

Het zorgt ervoor dat het brein actief blijft en de kans op dementie kleiner word. Daarnaast kan je hond zijn energie kwijtraken en blijven de spieren en gewrichten lekker soepel.

Als laatste zorgt het samen spelen met hondenspeelgoed voor een betere band tussen je hond en jou als baasje. Het is daarom heel erg belangrijk om meerdere malen in de week samen te spelen.

Jullie leren elkaar vertrouwen om samen te werken. Dat zal de band alleen maar sterker maken. Jullie weten wat jullie aan elkaar hebben.

Dit is de top 5 met hondenspeeltjes die niet kapot gaan
Mechelse herder aan spelen

Waar let je op bij het aanschaffen van hondenspeeltjes?

Voordat je gaat kijken naar hondenspeeltjes, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Je hond zal er veel mee gaan spelen en er zijn tanden in gaan zetten. Belangrijk is dat dit op een veilige manier kan. Daarom dat ik je even kort meeneem in waar je op moet letten bij het aanschaffen van hondenspeeltjes.

Dit is de top 5 met hondenspeeltjes die niet kapot gaan
Mechelse herder aan spelen
  • Let bij het aanschaffen van hondenspeeltjes op het materiaal. Zorg ervoor dat het speeltje geen giftige stoffen bevat en dat het geen scherpe stukken bevat. Zo kan jouw hond altijd op een veilige manier spelen.
  • Natuurlijk is het belangrijk dat het hondenspeeltje gemaakt is van sterk materiaal. Daarom ben je hier ook terecht gekomen. Wees er zeker van dat het hondenspeeltje van duurzaam materiaal is gemaakt en dat het lang meegaat. Wil jij een sterk en duurzaam hondenspeeltje voor je hond? Daar kom ik straks bij je op terug.
  • Speel jij graag buiten of in het water met je hond? Dan is het handig dat het hondenspeeltje een felle kleur heeft. Zo kan je het altijd terugvinden en raak je het niet zo snel kwijt.
  • Wees er zeker van dat het hondenspeelgoed geschikt is voor jouw hond. Denk hierbij aan het formaat van het speelgoed. Kleinere voorwerpen bijvoorbeeld zijn alleen geschikt voor kleine honden. Wanneer grote honden spelen met kleinere voorwerpen, is de kans groot dat de hond zich hierin verslikt.

Top 5 beste hondenspeeltjes die niet snel kapot gaan

Er zijn vandaag de dag erg veel hondenspeeltjes op de markt. Je hebt de keuze uit heel veel soorten, maten en kleuren. Niet alle hondenspeeltjes zijn hetzelfde. Het liefste heb jij een hondenspeeltje dat niet snel kapot gaat.

Om jou verder op weg te helpen, heb ik een top 5 gemaakt met daarin 5 verschillende hondenspeeltjes. Dit zijn niet zomaar hondenspeeltjes, maar dit zijn de beste hondenspeeltjes die niet snel kapot gaan.

1. Kong Kauwbot – Hondenspeelgoed – Rood – M

Als hondeneigenaar zal dit hondenspeeltje je misschien bekend voorkomen. De Kong is namelijk een erg bekend hondenspeeltje. Niet alleen is dit speeltje bekend, ook is hij niet kapot te krijgen. Daarvoor ben je natuurlijk bij dit artikel terecht gekomen.

Honden hebben een natuurlijke drang om te kauwen. Het is bevorderlijk voor de tanden, tandvlees en het ontspant. Niet voor niks word de Kong aangeraden door dierenartsen en andere hondenspecialisten. Een kauwspeeltje mag dus niet ontbreken voor jouw hond.

De Kong is gemaakt van het sterkste soort rubber en is daardoor niet kapot te krijgen. Niet alleen is de Kong erg stevig, ook kunnen er hondensnoepjes in verstopt worden. Op deze manier moet jouw hond iets doen voor zijn beloning.

De Kong is verkrijgbaar in het rood, zwart en paars. Daarnaast is de Kong ook verkrijgbaar in verschillende maten, zodat hij voor zowel kleine als grote honden geschikt is:

  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. KONG Aqua Met Werptouw

We blijven nog even hangen bij de Kong. Deze Kong Aqua is speciaal gemaakt voor een speelsessie in het water. Zeker tijdens de warme zomermaanden, mag een hondenspeeltje voor in het water niet ontbreken.

Deze Kong lijkt heel erg op de bovenste Kong. Toch is deze iets anders. Nog steeds is deze Kong gemaakt van het sterkste rubber, waardoor je hond hem niet kapot kan bijten. Aan deze Kong zit een werptouw bevestigd, waardoor je deze makkelijk en ver het water in kan slingeren.

Je hond zal dus echt een stukje moeten zwemmen om deze op te halen. Daarnaast kan de Kong drijven en heeft hij een opvallende kleur.

Hierdoor zal je hond hem altijd terug kunnen vinden en drijft hij niet naar de bodem van de zee of de rivier. Voor de leukste speelsessies in het water kies je voor de Kong Aqua.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Vliegende Frisbee Hond

De meeste frisbees zijn bij de slopers onder ons niet veilig. Ze zijn binnen no-time kapot gebeten. Erg zonde. Mocht je tóch een frisbee willen voor je hond, dan is deze vliegende frisbee absoluut veilig bij de slopers.

Deze frisbees zijn gemaakt van het sterkste en duurzaamste rubber dat er maar is. Het rubber is niet giftig en de tanden zullen niet beschadigen tijdens een speelsessie. Niet alleen is de frisbee geschikt voor apporteer spelletjes, ook is het goed voor de mentale ontwikkeling van je hond.

Het helpt je hond om actief en uitgedaagd te blijven. Voor veel hondenrassen is dat ontzettend belangrijk. Naast die voordelen, is het ook nog eens hartstikke leuk om met de frisbee te spelen. De frisbee is voor zowel op het land als in het water heel erg geschikt. Zeker een aanrader.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

4. Kong Air Squeker Ball Geel – Hondenspeelgoed – Large

De tennisbal is een echte klassieker als het gaat om hondenspeelgoed. Deze mag natuurlijk niet ontbreken binnen deze top 5 van beste hondenspeelgoed. Veel honden hebben tennisballen binnen de kortste keren gesloopt. Daarom dat dit niet zomaar een standaard tennisbal is, maar dat deze van Kong is.

Kong staat bekend om het duurzaamste en sterkste hondenspeelgoed dat er maar is. Zo ook deze tennisbal. De tennisbal is gemaakt van het duurzaamste en sterkste materiaal. Je hond kan er gerust op kauwen zonder de bal of zijn eigen gebit te beschadigen.

Normale tennisballen kunnen beschadigingen in en rondom het gebit veroorzaken door het vaak scherpe materiaal. De tennisbal van Kong doet dat niet. Je hond kan op een veilige manier spelen. Ook zal de tennisbal van Kong lang meegaan. Alleen maar pluspunten!

[affiliate_products product_number=”4″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

5. Beeztees Rubber Massagebal Voor Tanden – Groen – Hondenspeelgoed

Hoewel kleine honden niet zoveel bijtkracht hebben als grote honden, kunnen ze wel veel schade aanrichten met die kleine tandjes. Daarom dat een hondenspeeltje voor de kleine honden niet mag ontbreken. Deze massagebal van Beeztees is voor de kleine slopertjes onder ons heel erg geschikt.

De massagebal is gemaakt van een sterk soort rubber en wat dat betreft onverwoestbaar. Niet alleen is de massagebal onverwoestbaar, ook zorgt deze ervoor dat eventueel tandplak word verwijderd. Dat komt door het kauwen.

Het kauwen draagt bij aan een gezond gebit en optimale ontspanning. Om het kauwen voor je hond nog wat aangenamer te maken, kan deze gevuld worden met een smaakje. Je hond zal heel erg veel plezier en ontspanning beleven aan de massagebal.

[affiliate_products product_number=”5″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Beste hondenspeeltje dat niet kapot gaat: Welke is geschikt voor mij hond?

We hebben heel erg veel besproken wat betreft hondenspeeltjes. Je weet inmiddels waarom het aanschaffen van hondenspeeltjes zo belangrijk is en je weet wat je op moet letten bij het aanschaffen.

Ook heb ik je een top 5 gegeven waarin de beste hondenspeeltjes staan beschreven die niet kapot gaan. Op de eerste plek is het kauwspeeltje van Kong geëindigd. Niet voor niks, want deze wordt erg vaak aangeraden door dierenartsen en andere hondenspecialisten.

Het kauwbot van Kong is gemaakt van zeer sterk materiaal en is erg bevorderlijk voor de kauwbehoefte van jouw hond. Het kauwbot is gemaakt van het sterkste materiaal en bied ook de mogelijkheid voor het verstoppen van hondensnoepjes.

Mocht je op zoek zijn naar hondenspeelgoed dat niet kapot gaat, is het kauwbot van Kong een aanrader.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie