3x de beste hondenmand voor in de auto [koopgids]

De meeste honden vinden het fantastisch om mee te gaan met de auto. Toch kan het voor sommige honden een hoop stress en onrust veroorzaken. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, is het slim om te kiezen voor een hondenmand voor in de auto.

Op deze manier blijft jouw hond altijd veilig op zijn plek zitten en raak jij ook niet afgeleid tijdens het autorijden. Wil je meer weten over hondenmanden voor in de auto? Lees dit artikel helemaal tot het einde en krijg hier meer informatie over.

[affiliate_products style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een hondenmand voor in de auto?

De naam zegt het waarschijnlijk al. Een hondenmand voor in de auto is geschikt om te gebruiken voor in de auto. Je kan het vergelijken met een normale hondenmand. Doordat een hondenmand in de auto beschikt over een aantal veiligheidsmaatregelen, maakt hem dat erg geschikt voor in de auto.

Waarom kies je hiervoor?

Hoewel het niet wettelijk verplicht is om je hond in de gordels te zetten, is het wel heel erg veilig. Toch kan het zo zijn dat er extra maatregelen nodig zijn, omdat enkel een gordel niet voldoende is. Bijvoorbeeld als je hond een beetje zenuwachtig is, slecht kan stilzitten of als hij zichzelf uit de gordels kan krijgen. Op de manier kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en jij raakt er enorm door afgeleid.

Door een hondenmand voor in de auto te gebruiken, zorg je niet alleen voor een veilige situatie, maar zorg je er ook voor dat je hond zo min mogelijk stress ervaart tijdens het rijden en niet de mogelijkheid krijgt om door de auto te gaan lopen.

Zitten er voor- en nadelen hieraan?

Vaak zitten er aan bepaalde producten voor- en nadelen. Of dat bij de hondenmand voor in de auto ook het geval is, daar gaan we zo direct achter komen. We beginnen, uiteraard, met de voordelen.

 • Een hondenmand voor in de auto zorgt ervoor dat je hond op zijn plek blijft zitten tijdens het rijden.
 • Het zorgt voor een comfortabele reis. De meeste hondenmanden voor in de auto zijn van zacht materiaal gemaakt.
 • De autobekleding zal niet beschadigen of vies worden.
 • Heeft je hond last van stress tijdens het autorijden? De hondenmand zorgt ervoor dat hij niet door de auto gaat lopen en dat hij gewoon lekker kan gaan liggen.
 • Aan de hondenmanden zitten veiligheidsriemen bevestigd. Zo kan je je hond in de gordels zetten. Het is niet wettelijk verplicht, maar wel het veiligste.

Om eerlijk te zijn heb ik niet veel nadelen gevonden omtrent een hondenmand voor in de auto. Het maakt het autorijden met je hond gewoon een stuk veiliger. Dus welke nadelen zijn hierbij dan aanwezig? Als we er dan toch eentje zouden moeten noemen, dat is het dat een hondenmand voor in de auto niet altijd voor iedere hond geschikt is.

De meeste hondenmanden voor in de auto zijn namelijk geschikt voor de kleinere of middelgrote rassen. Wil je een hondenmand voor een grotere hond? Dan moet je vaak wat beter zoeken.

Dit zijn de beste hondenmanden voor in de auto: Top 3

Goed, we zijn uitgebreid ingegaan op de hondenmanden voor in de auto. Je weet nu precies wat voor hondenmanden dit zijn, waarom je ervoor zou kiezen en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Allemaal handige informatie die jou verder kunnen helpen, mocht je twijfelen over een hondenmand voor in de auto.

Om je nóg meer te helpen bij het maken van je keuze, heb ik hieronder de 3 beste hondenmanden voor in de auto voor je opgezocht. Ik weet zeker dat hier iets tussen staat dat voor zowel jou als je hond heel erg geschikt is. Neem deze top 3 goed in je op en beslis daarna welke jij graag zou willen aanschaffen.

1. Quzi autostoel Hond – Opbouwbare Waterdichte Hondenmand Auto – Onderweg – Autobench Honden

Als eerste is dit een opvouwbare hondenmand voor in de auto, van het merk Quzi. Ik moet je van tevoren wel waarschuwen, dat deze hondenmand geschikt is voor de kleinere honden. Verder zijn er geen gekke dingen te vinden bij deze hondenmand.

Het handigste aan deze hondenmand is, dat hij opvouwbaar is. Heel erg handig wanneer je hem even niet meer gebruikt en wil opbergen. Je hond zal heel erg stevig en veilig in de mand zitten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over nare situaties.

Doordat je hond stevig en comfortabel in de hondenmand zit, zal hij geen stress of spanning ervaren van het autorijden. Dat is voor zowel hem als jou heel erg prettig.

Aan de voorkant van de mand vind je een rits met een kleine opbergruimte, erg handig voor bijvoorbeeld hondenkoekjes of snoepjes. Deze zullen dan niet door de auto gaan slingeren. Ook zal de bekleding van je auto niet beschadigen of vies worden, een bijkomend voordeel.

De opvouwbare hondenmand voor in de auto van Quzi is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo kan je kiezen uit bruin, zwart of zwart met leuke hondenpootjes erop. Ik weet zeker dat jullie hier plezier van gaan hebben. 

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. De Blaffende Kat – Vernieuwde Autostoel Hond – Inclusief Gratis E-Book – Opvouwbare Hondenmand Auto – Kleine en Middelgrote Honden

Eigenlijk is dit een autostoel voor honden, maar het principe is natuurlijk gewoon hetzelfde. Met deze honden autostoel kan je al wat meer kanten op, aangezien hij geschikt is voor zowel kleine- als middelgrote honden.

Deze opvouwbare autostoel voor honden is van het merk De Blaffende Kat, en mag ook zeker niet ontbreken in deze top 3.

Het autostoeltje is heel erg makkelijk te bevestigen met veiligheidsriempjes aan de autogordel. Op deze manier zal jouw trouwe viervoeter veilig, maar ook comfortabel in de auto kunnen zitten.

De autostoel kan, zoals je in de titel hebt kunnen lezen, opgevouwen worden en zo makkelijk opgeborgen of meegenomen worden op vakantie.

Door een autostoel voor je hond te gebruiken, blijft de bekleding van je auto netjes en zal je hond veilig blijven zitten tijdens het rijden. Ook deze variant van De Blaffen Kat is weer verkrijgbaar in verschillende kleuren:

 • Zwart
 • Bruin
 • Zwart met een hondenpootjes patroon
[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. GoldenPaw Mia Lux – Autostoel voor honden – Extra groot – Wasbaar – Handgemaakt – Hondenmand Auto – Zwart

Nu we de kleinere en middelgrote honden hebben gehad, ben ik natuurlijk ook op zoek gegaan naar een auto hondenmand voor de wat grotere honden. En ik kan je vertellen, die heb ik gevonden.

Dit is een grote autostoel voor honden van het merk GoldenPaw. De autostoel is zwart en handgemaakt. Dat geeft hem een hele stoere uitstraling.

Om je hond het zo comfortabel mogelijk te kunnen maken in de auto, is het belangrijk dat je kiest voor een goede hondenmand of autostoel. Deze hondenmand van GoldenPaw voldoet absoluut aan alle wensen en verwachtingen.

Naast de veiligheidsvoordelen van de hondenmand zoals de verstelbare riemen, de riemen in de hondenmand, en de veiligheid in het algemeen, is de hondenmand voor in de auto wasbaar. Hoe fijn is dat?

Na een duik in een modderplas of een rivier, hoef je niet bang te zijn dat je autokleding beschadigd of vies wordt. De hondenmand houdt dat allemaal tegen. Al met al is deze hondenmand voor in de auto van GoldenPaw heel erg geschikt.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

We zijn bijna aan het einde gekomen aan dit artikel over hondenmanden voor in de auto. Voordat je daadwerkelijk een hondenmand gaat aanschaffen, is het belangrijk om met een aantal zaken goed rekening te houden.

Het is bij het aanschaffen van producten voor dieren altijd belangrijk om dat te doen, zo ook bij een hondenmand voor in de auto. Hieronder vind je een overzicht van een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden.

 • Welke hondenmand is geschikt: Zorg ervoor dat je checkt of de hondenmand wel geschikt is voor jouw hond. Niet alle manden zijn namelijk geschikt voor alle hondenrassen. Hoewel er natuurlijk ook hondenmanden voor in de auto bestaan waar grotere honden in passen, zijn de meeste gemaakt voor kleinere of middelgrote hondenrassen.
 • Is de hondenmand wasbaar: Het is altijd hygiënisch om de producten die jouw hond veel gebruikt een wasbeurt te geven. Mocht jouw hond tijdens een wandeling in een sloot of modderbad zijn gesprongen, dan is de hondenmand gelijk vies. Gelukkig beschadigd de bekleding niet, maar de mand kan wel een wasbeurt gebruiken. In de beschrijvingen van de hondenmanden staat altijd of het uitwassen van het materiaal mogelijk is.
 • Past de hondenmand in mijn auto: Dat is niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Mocht je een kleine auto hebben, dan wordt het lastig om er een hondenmand in te bevestigen.
 • Irriteert de autogordel niet: Zorg ervoor dat het materiaal van de gordels niet gaat snijden of irriteren bij je hond. Let er dus op dat het gemaakt is van zacht materiaal.

Conclusie

Een hondenmand voor in de auto is heel erg handig bij een onrustige hond of wanneer je je auto bekleding graag netjes wil houden. Om erachter te komen welke hondenmanden voor in de auto geschikt en aan te raden zijn, verwijs ik je graag door naar de bovenstaande top 3. Hieruit moet jij vast je keuze kunnen maken die geschikt is voor je hond.

Voordat je daadwerkelijk overgaat om het aanschaffen van een hondenmand voor in de auto, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Deze vind je hierboven in het artikel.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie