Wat zijn de beste hondenhokken voor mijn hond?

Ben jij op zoek naar een lekker plekje waar je hond zich even in terug kan trekken? Dan zit je met hondenhokken wat dat betreft helemaal goed. Een hondenhok kan ook dienst doen als een eigen plekje voor je hond en houd je hond lekker warm. Klinkt goed, toch?

Wil jij graag een hondenhok aanschaffen, maar ben je nog niet helemaal op de hoogte wat betreft afmetingen en waar het nu precies voor gebruikt kan worden? Dan zit je bij dit artikel helemaal goed. In dit artikel kom jij alles te weten over hondenhokken in het algemeen en kom jij er achter wat de beste hondenhokken zijn voor jouw hond. Nieuwsgierig geworden? Lees het artikel dan helemaal tot het einde.

Puppytrainen heeft de Ferplast Dogvilla 70 Hondenhok als beste getest! Geschikt voor elk type hond.

[affiliate_products product_number=”5″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een hondenhok?

Een hondenhok is in principe gewoon een overdekt hok voor jouw hond. Op dit plekje kan hij zich even terugtrekken en even zichzelf zijn. De meeste hondenhokken staan buiten in de tuin.

Mocht jouw hond het heerlijk vinden om buiten te blijven of jouw hond fungeert als waakhond, dan is de aanschaf van een hondenhok in dat geval heel erg verstandig. Een hondenhok beschermt jouw hond tegen bepaalde weersomstandigheden zoals kou, regen, hitte en wind. Is een hondenhok alleen maar bedoeld voor buiten? Absoluut niet. Er zijn zowel hondenhokken voor binnen als voor buiten.

Waarom kiezen voor een hondenhok?

De redenen waarom mensen kiezen voor het aanschaffen van een hondenhok zijn ontzettend divers. Daar is geen bepaalde richtlijn voor. Er zijn wel een aantal redenen waarom jij voor een hondenhok zou willen kiezen:

 • Je hond vindt het heerlijk om buiten te zijn. Een hondenhok dient in dat geval als een eigen plekje en als bescherming tegen weersomstandigheden.
 • Een hondenhok kan binnenshuis optreden als hondenbench. Sommige hondenhokken kan je namelijk afsluiten, zodat je hond niet los door het huis gaat lopen tijdens jouw afwezigheid.
 • Mocht jouw hond een waakhond zijn die graag buiten blijft, dan is een hondenhok aanschaffen noodzakelijk.
 • In plaats van een hondenmand, kan je ook kiezen voor een hondenhok voor binnen. Het is maar net wat jij graag wil en waar jij de ruimte voor hebt.

Je ziet dat de redenen om een hondenhok te gaan aanschaffen heel erg uiteenlopend zijn. Er is geen goed of fout. Misschien staat jouw reden er ook wel tussen.

Wat zijn de beste hondenhokken voor mijn hond?
Hondenhok

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenhok?

Jij als baasje wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor je hond zorgen en hem de beste omstandigheden bieden. Wanneer we het hebben over hondenproducten aanschaffen, zijn er altijd dingen waar we vooraf rekening mee moeten houden.

Zo ook bij de aanschaf van een hondenhok. Dit zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een hondenhok:

 • Afmetingen: Een te klein hondenhok, dat is natuurlijk niet prettig voor je hond. Daarentegen is een te groot hondenhok ook niet aan te raden. Het is de bedoeling dat je hond warm gehouden word in het hondenhok. Zodra het hok te groot is, gaat alle warmte verloren en zal je hond het alsnog koud krijgen. Let dus altijd op de afmetingen.
 • Isolatie: Verblijft jouw hond buiten in de nacht? Dan moet het hondenhok aan meer eisen voldoen. Waaronder de isolatie. Zorg ervoor dat de kou er niet doorheen gaat en je hond het ook ’s nachts lekker warm heeft.
 • Hondenhok op pootjes: Zorg ervoor dat het hondenhok op pootjes staat of dat de bodem verstelbaar is. Zeker als het heeft geregend, kan het water in het hok lopen en krijgt je hond natte pootjes. Door een verhoging kan dat worden voorkomen.
 • Plek: Heb je al over de plek van het hondenhok nagedacht? Ook dat is belangrijk om mee te nemen in je besluit. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het hondenhok uit de wind staat en niet in de volle zon staat.
 • Binnen of buiten: Een hondenhok voor binnen voldoet aan hele andere eisen dan een hondenhok voor buiten. Houd daar dus rekening mee en bedenk van tevoren waar het hondenhok komt te staan.

Wat zijn de beste hondenhokken voor mijn hond? Top 5

Ik hoop dat je het artikel helemaal tot en met hier hebt gelezen, want dan ben je inmiddels heel veel te weten gekomen over hondenhokken. Je weet nu wat een hondenhok is, waarom je ervoor zou kiezen en waar je op moet letten. Al deze informatie maakt dat je nu een keuze kan gaan maken.

Om je een handje op weg te helpen bij het maken van die keuze, heb ik speciaal voor jou een top 5 gemaakt met daarin de beste hondenhokken van dit moment. Hierin vind je hondenhokken voor zowel kleine honden als voor grote honden. Hier moet vast iets voor je tussen staan.

1. Nobleza Hondenhok – Kunststof – L72 x B57 x H57.6 cm – Wit

Ben jij op zoek naar een hondenhok die voor zowel binnen als voor buiten te gebruiken is? Dan het is het hondenhok van Nobleza de goede keuze voor jou. Het hondenhok van Nobleza is geschikt voor de kleinere hondjes. Mocht jij die hebben en daar een hondenhok voor zoeken, dan is de keuze snel gemaakt.

Het hondenhok kan het hele jaar door, tijdens ieder seizoen gebruikt worden. Tijdens de warme zomermaanden kan het hok buiten blijven en in de winter weer naar binnen gehaald worden. Het hok is gemaakt van kunststof, waardoor hij gemakkelijk is te reinigen met bijvoorbeeld de tuinslang. Het hondenhok is opvouwbaar, waardoor je ruimte bespaart wanneer je het niet gebruikt. Voor de kleine hondjes kies je voor het hondenhok van Nobleza.

 • Handig om te weten:
 • Het hok en dak zijn opvouwbaar, zo neemt het minder ruimte in beslag wanneer deze niet in gebruik is.
 • Gemakkelijk te reinigen met tuinslang.
 • Gebruik voor binnen&buitenshuis
 • Afmetingen:
 • Lengte: 72 cm
 • Breedte: 57 cm
 • Hoogte: 57.6 cm
[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

2. vidaXL Hondenhok 120x77x86 cm massief grenenhout en vuurhout

Heb jij een grote hond waar jij een geschikt hondenhok voor zoekt? Dan is dit houten hondenhok XL van Vidal iets voor jou en je hond. Na de kleine hondjes, mogen de grote honden natuurlijk niet achterblijven.

Wat zijn de beste hondenhokken voor mijn hond?
Afbeelding van Bol.com

Het handige aan dit hondenhok, is dat hij aan de onderkant verstelbaar is. Heeft het veel en hard geregend en is het gras zeiknat geworden? Dan kan de bodem van het hok omhoog versteld worden, zodat je hond geen natte pootjes krijgt en het hok lekker droog blijft. Hoe handig is dat? Daarnaast heb je voor het monteren van dit hondenhok geen gereedschap nodig. Ideaal!

[affiliate_products product_number=”2″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. WorldPet Hondenhok incl. veranda 93.5 x 99 x 78 cm

Heb jij een kat én een hond, en zoek je voor beide huisdieren een geschikt hok? Dit hondenhok/kittenhuis is voor zowel je hond als kat heel erg geschikt.

Laten we ook even eerlijk zijn, hoe ontzettend gaaf ziet dit hok eruit? Het hok heeft twee verdiepingen, waardoor je hond en kat lekker hun eigen gang kunnen gaan. De twee verdiepingen generen nog veel meer ruimte dan een traditioneel hondenhok. Zeker als ze goed met elkaar overweg kunnen, is dit hondenhok een echte uitkomst.

Houd er wel rekening mee, dat het hondenhok/kittenhuis geschikt is voor dieren tot en met 5 kilogram. Voor de kleinere hondjes, puppy’s en kittens kan het hok gewoon gebruikt worden. Hoe tof is dat?

[affiliate_products product_number=”3″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

4. Imac Hondenhok – Zeus Grijs – 53 x 46 x 47.5 cm

Heb jij meerdere huisdieren en zoek jij daarom naar een veelzijdig hondenhok? Kies dan voor het hondenhok van Imac. Omdat het hondenhok wat kleiner is wat betreft de afmetingen, kan het hok ook prima worden ingezet voor katten en/of knaagdieren. Ook die verdienen een warm en comfortabel plekje in de tuin.

Over beschadigingen of kauwsporen hoef je je geen zorgen te maken, want de randen van het hok zijn optimaal verstevigd om dat te voorkomen. Daarnaast is de onderkant van het hondenhok antislip en makkelijk schoon te houden. Kortom: een perfect hondenhok!

Houd er rekening mee dat dit een hondenhok is voor kleine honden, katten en knaagdieren.

[affiliate_products product_number=”4″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

5. Ferplast Dogvilla 70 Hondenhok – Grijs – 73 x 59 x 53 cm

Wil jij graag een hondenhok met een ventilatiesysteem en die geschikt is voor ieder seizoen? Dan is het hondenhok van Ferplast een goede keuze voor jou en je hond.

Het hondenhok beschikt dus over een ventilatiesysteem én over een waterafvoersysteem. Op deze manier zal het hondenhok altijd lekker droog blijven en krijgt je hond geen last van natte pootjes. Het hondenhok is gemakkelijk te monteren en weer uit elkaar te halen. Ideaal voor op vakantie dus!

Dit hondenhok is geschikt voor een grote hond, maar hij is ook verkrijgbaar in andere maten, waardoor hij erg veelzijdig is:

 • 73 cm
 • 88 cm
 • 111 cm
[affiliate_products product_number=”5″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over hondenhokken. We begonnen dit artikel met de vraag wat de beste hondenhokken zijn voor jouw hond. Je weet nu wat een hondenhok is, waarom je ervoor zou kiezen en je weet precies waar je op moet letten.

Heb jij voor jezelf de keuze gemaakt dat je graag een hondenhok wil aanschaffen? Ik verwijs je in dat geval graag door naar de top 5 die je in het artikel vindt.

Hierin vind je 5 geschikte hondenhokken die zeker aan als jouw eisen en wensen zullen voldoen. Zowel jij als je hond zullen hier veel plezier van beleven. 

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie