Beste hondenfietskar Top 5 – Hoogste kwaliteit

Ben je van plan om lange afstanden af te leggen met je hond? Dan is de kans groot dat je hond niet de hele weg naast de fiets kan rennen.

Vooral als het erg warm is het voor een hond niet goed om lange afstanden af te leggen. Daarom is het in sommige gevallen beter om een fietskar aan te schaffen.

Dit is een kar die je achter de fiets kan maken als een soort van aanhanger. Hier kan je hond veilig in zitten zonder dat je hond er onverwachts uitspringt.

Als graag wat meer met je hond wilt reizen en geen auto hebt, is het zeker een goed idee om eens te kijken naar een fietskar. In dit blogbericht deel ik mijn top 5 beste hondenfietskarren met je zodat jij de beste fietskar voor je hond kunt aanschaffen.

Puppytrainen heeft als beste fietskar de Topmast hondenfietskar gekozen!

Deze fietskar is kwalitatief gezien een van de beste hondenfietskarren die je kunt kopen. Ook is de cabine van deze fietskar voorzien van een bescherming tegen Uv-straling. Over deze fietskar lees je verder in dit artikel meer.

De beste fietskar voor je hond – Top 5

Als je op zoek gaan naar een hondenfietskar, kom je er al snel achter dat er heel veel verschillende modellen zijn. Het is daardoor behoorlijk lastig om zo op het internet een goede keuze te maken.

Vroeger ging je naar de winkel en kon je de verschillende modellen daadwerkelijk zien staan, maar tegenwoordig kopen en verkopen we bijna alles online, waardoor de zoektocht vaak een stuk moeilijker is.

Om die reden heb ik besloten voor jou de 5 beste hondenfietskarren samen te stellen zodat het al een heel stuk makkelijker is om een hondenfietskar aan te schaffen.

Daarnaast geef ik in dit blogbericht ook een mening over waarom ik denk wat absoluut de beste fietskar is en waarom. Lees daarom zeker het hele artikel goed door, voordat je een aankoop gaat doen.

Beste hondenfietskar Top 5 - Hoogste kwaliteit
Hey Dude, achter de fiets aan is niks voor mij:)

Waarom zou je een fietskar aanschaffen?

Ik heb hierboven al een aantal voordelen benoemd van het aanschaffen van een fietskar, maar een van de belangrijkste redenen is het welzijn van je hond. Er kunnen veel redenen zijn waarom een hond geen lange afstanden zou moeten of kunnen lopen.

Vooral als je hond al wat ouder is, is het vaak niet verstandig om lange afstanden te gaan lopen. Ook kan het zijn dat het asfalt heel heet is tijdens warme dagen, waardoor het niet mogelijk is om met je hond te reizen.

Als laatste kan het natuurlijk voorkomen dat je hond mindervalide is of zelfs niet zelfstandig kan lopen. Dit zijn allemaal redenen waarbij een hondenfietskar van pas komt. .

Waar moet een goede hondenfietskar aan voldoen?

De belangrijkste dingen die ik bekijk bij het selecteren van de beste hondenfietskar is vooral de kwaliteit van de hondenfietskar.

Zo moet vooral het frame erg stevig zijn, moet de overkapping zowel regen als windafstotend zijn en zie ik het liefste dat de overkapping van de hondenfietskar niet te veel Uv-straling door laat.

Tevens is het ook belangrijk dat er goed geschreven wordt over de hondenfietskar en dat al meerdere mensen dit product hebben aangeschaft. Ook is het merk en de betrouwbaarheid van het bedrijf belangrijk om te bepalen of de hondenfietskar kwalitatief goed is.

Op basis van al die gegevens, bekijken we dan ruim 10 tot 20 hondenfietskarren en maken we zo onze selectie. Al deze fietskarren zijn dus geselecteerd op bovenstaande criteria.

Topmast hondenfietskar

Beste hondenfietskar Top 5 - Hoogste kwaliteit

Zoals ik in de intro al aan je vertelde is de hondenfietskar van het merk Topmast de beste keuze als je op zoek gaat naar een hondenfietskar. Deze Topmast hondenfietskar is geschikt voor kleine en middelgrote honden.

Daarmee is deze hondenfietskar voor de meeste honden geschikt. Ook kan het frame van de fietskar tot wel 30 kg aan lichaamsgewicht houden. 

Ook is deze fietskar voorzien van maar liefst 2 verschillende ingangen. Namelijk aan de achterkant als aan de voorkant. Ook is het mogelijk om aan de zijkant een rits te openen zodat je hond naar buiten kan kijken tijdens de rit.

Als laatste is het vooral ook belangrijk om te weten dat de Cabine van deze fietskar Uv-bestendig is.

Flamingo Doggy Liner Economy Hondenfietskar

Beste hondenfietskar top 5
Bron afbeelding Bol.com

Een ander merk hondenfietskar waarover we ook behoorlijk enthousiast zijn is de Flamingo Doggy Liner Economy hondenfietskar. Deze fietskar is geschikt voor zowel kleine als grote honden en is bestand tegen regen en wind.

Ook bij deze fietskar is het mogelijk om de wat zwaardere honden te vervoeren tot wel 40 kg.

Dankzij de luchtroosters aan alle kanten, krijg je trouwe viervoeter tijdens de rit voldoende frisse lucht en is het ook mogelijk de rits nog wat verder open te doen.

Hondenfietskar Juultje van Petstar

Beste hondenfietskar top 5
Bron afbeelding Bol.com

Hondenfietskar Juultje van Petstar  is een wat goedkoper model fietskar en is daarmee geschikt voor een wat kleiner Budget. Hoewel de prijs een stuk lager ligt dan de meeste fietskarren die we hebben bekeken, is de kwaliteit zeker niet minder te noemen.

Ook deze hondenfietskar is voorzien van een waterafstotende kap, waardoor je hond de gehele rit veilig en droog zit. Ook is deze fietskar geschikt voor honden tot 30 kg en daarmee ondanks de prijs zeker ook de moeite waard om aan te schaffen.

Tevens is het met deze fietskar mogelijk om het dak open te ritsen waardoor de hondenfietskar wordt omgetoverd tot een ware cabrio. Zo kan je hond tijdens mooi weer nog beter genieten van de rit.

Trixie hondenfietskar medium

Vrijwel iedere hondeneigenaar is wel bekend met het merk Trixie. Trixie maakt namelijk veel verschillende hondenproducten waaronder hondenfietskarren.

Als je op zoek bent naar ene stevige hondenfietskar ben je bij Trixie vrijwel altijd aan het goede adres.

Ook deze fietskar is weer met zorg ontwikkeld. De fietskar is gemaakt van duurzaam en onderhoudsvriendelijk Polyester.

Tevens is er extra aandacht besteed aan het bouwen van een stevig frame en is ook deze hondenfietskar voorzien van een voor- en achteringang.

Deze fietskar is geschikt voor zowel kleine als grote honden en ziet er behoorlijk stevig uit. Daarnaast is het ook bij deze hondenfietskar mogelijk om je hond te laten genieten van de buitenlucht dankzij de goede ventilerende stukken.

 

VidaXL Hondenfietskar

Ook VidaXL staat best bekend als het gaat om producten voor huisdieren. Zo hebben ze ook fietskarren ontwikkeld. Een van die fietskarren is de VidaXL Hondenfietskar Oranje Bruin.

Deze fietskar is voorzien van een stevig Frame en is daarmee geschikt voor honden tot ongeveer 30 kg. Deze fietskar heeft aan alle zijden ventilatieroosters en is op het dak voorzien van een opening.

Dankzij de ingangen aan de voor- en achterkant, is kun je gemakkelijk je hond in- en uit de fietskar laten stappen, zonder dat je de fietskar steeds hoeft af te koppelen. Ook deze fietskar is prima geschikt voor zowel kleine als grote honden.

Conclusie: Beste Hondenfietskar – Top 5

Natuurlijk sluit ik mijn artikelen altijd af met een eindoordeel en vertel ik je graag wat nou echt de beste hondenfietskar van de 5 is die hierboven zijn beschreven.

Na het bekijken van tientallen fietskarren ben ik gekomen tot deze top 5. Stuk voor stuk zijn ze goed!

Maar van deze top 5 is wel gebleken dat een ervan echt de beste is. Dat is namelijk de Topmast hondenfietskar.

Een van de grootste reden waarom ik deze als beste heb gekozen is vooral omdat deze Uv-straling werend is. Bij alle andere modellen is dat niet het geval, of wordt er niet over gesproken.

Ook heeft de Topmast hondenfietskar de meeste positieve beoordelingen en zijn we van mening dat de kwaliteit van deze fietskar het beste is.

Daarnaast is het ook ene groot voordeel dat de Topmast hondenfietskar in veel verschillende kleuren te verkrijgen is zoals; Rood, Blauw en Oranje. Dat terwijl veel andere fietskarren die ik heb bekeken slechts te verkrijgen zijn in één kleur.

Ondanks dat de Topmast hondenfietskar een absolute winnaar is, is het wel belangrijk om te weten dat ook de andere fietskarren natuurlijk van goede kwaliteit zijn.

Tijdens ons zoekproces zijn we ook veel hondenfietskarren tegengekomen die ik liever niet aan je wil aanraden.

Van deze selectie kun je er daarom vanuit gaan dat je waar krijgt voor je geld en dat alle hondenfietskarren in deze selectie de moeite waard zijn om te kopen.

Zo hoef je niet veel verder te zoeken en heb ik je hopelijk goed geholpen met het maken van een goede keuze.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie