Beste hondenbuggy voor puppy’s – Top 3

Zodra jij een puppy in huis haalt, gaat je leven behoorlijk veranderen. Je hebt vanaf dat moment namelijk de verantwoordelijkheid over een jong en klein wezen. Een wezen dat je behoorlijk moet kneden en waar je de nodige obstakels mee moet zien te overwinnen.

Bovendien moet je rekening houden met de groei van zijn lichaam; zo kan je niet vanaf het allereerste moment al lange stukken met hem gaan wandelen. Wil je zelf wel lange stukken wandelen? Vind je het daarbij leuk als jouw puppy met je mee kan gaan?

Dan is de aanschaf van de beste hondenbuggy zeker aan te raden. Ik heb voor alle baasjes van een puppy een top 3 samengesteld van de beste hondenbuggy’s voor puppy’s:

 • Topmast Hondenbuggy Donkerblauw 3 wielen
 • Cabino Hondenbuggy – Grijs
 • Innopet Buggy Comfort Efa Zwart/ Zilver Grijs

PuppyTrainen heeft als beste gekozen de Topmast hondenbuggy

Met die buggy geniet je van onwijs veel gemak en plezier. Meer informatie over díe buggy + de twee andere hondenbuggy’s voor puppy’s zijn in dit artikel te vinden!

Wat is een hondenbuggy en waarom je een hondenbuggy moet kopen?

Een hondenbuggy kan je eigenlijk vergelijken met de buggy waarin je een kind ‘vervoert’. Dankzij deze buggy kan je jouw puppy op een handige manier meenemen, waarbij de puppy zelf geen moeite hoeft te ondernemen.

Met het oog op het gevoelige lichaampje van een puppy is dat onwijs prettig.

Bovendien is het zo dat een puppy op jonge leeftijd nog geen lange stukken mag wandelen. Mocht je dat wel doen, heb je de kans dat zijn skelet scheef gaat groeien.

Beste hondenbuggy voor puppy’s – Top 3
Baasje schiet niet op ik druk zelf wel ff:)

Daar gaat hij de rest van zijn leven (ongelooflijk) veel last van hebben. Zorg er dus voor dat je in de eerste maanden van zijn leven niet al te lang met hem wandelt. Wil je toch naar bijvoorbeeld een familielid aan de andere kant van het dorp toe wandelen? Dan kan je jouw hond alsnog meenemen met behulp van de hondenbuggy.

Je zet jouw puppy in de hondenbuggy, je zet hem even goed vast en jullie kunnen vervolgens samen op pad gaan. Jouw puppy zit comfortabel in de buggy, terwijl je rustig naar de gewenste bestemming toe loopt. Met een puppy in een hondenbuggy is het net alsof je met een klein kind gaat lopen. Je moet dus niet raar opkijken als je de nodige leuke opmerkingen gaat ontvangen.

Een jonge puppy doet het immers altijd goed en dat is zeker het geval als je een jonge puppy in een hondenbuggy hebt zitten! Al met al maak je het voor jezelf én voor jouw puppy een stuk aangenamer met dank aan een hondenbuggy. Bijkomend voordeel is dat je deze hondenbuggy ook nog op latere leeftijd kan gebruiken.

Mocht jouw hond na verloop van tijd last van lichamelijke gebreken krijgen, kan je hem alsnog meenemen met dank aan de beste hondenbuggy. Daarbij is het uiteraard wel zo dat dit alleen mogelijk is bij kleine tot middelgrote hondenrassen. Grote honden, zoals een Berner Sennen, krijg je logischerwijs niet in een dergelijke hondenbuggy.

Hondenbuggy voor een puppy kopen; waar op letten?

Wil je graag van bovengenoemde voordelen gaan genieten? Wil je er alvast op uittrekken met jouw puppy? Dan is de aanschaf van een hondenbuggy zéker een goed idee. Het is alleen wel goed om te weten dat het aanbod nogal gevarieerd is; je hebt de keus uit behoorlijk veel verschillende soorten hondenbuggy’s. Graag bespreek ik hieronder daarom op welke criteria je specifiek moet letten.

Allereerst wil ik je aanraden om goed naar het merk van de hondenbuggy te kijken. Mijn advies is om altijd voor een buggy van een gerenommeerd merk te kiezen, zoals Topmast, Cabino en Innopet. Het is uiteraard geen verrassing dat ik juist de hondenbuggy’s van dergelijke merken in dit artikel ga bespreken; die hondenbuggy’s zijn namelijk van een hoge kwaliteit en bieden veel waar voor hun geld.

Beste hondenbuggy voor puppy’s – Top 3
Mooi ding heh?

Verder is het advies om goed te kijken naar het aantal wielen van de buggy’s. Het belangrijkste onderscheid kan gemaakt worden tussen een variant met twee wielen en een variant met drie wielen. Beide varianten hebben hun voors en tegens; het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Daarbij wil ik je ook direct aanraden om goed naar het design van de hondenbuggy te kijken. Wil je graag een opvallende hondenbuggy hebben? Kies dan voor een buggy in bijvoorbeeld het rood of het groen.

Mocht je liever een onopvallende hondenbuggy hebben, is het advies om te kiezen voor een hondenbuggy in het zwart, bruin of grijs.  

Beste hondenbuggy voor puppy’s – Top 3
Gaat niet echt snel zeg

Let daarnaast ook goed op de aanschafprijs van de hondenbuggy. Zoals je in het restant van dit artikel gaat lezen, variëren de prijzen van de hondenbuggy’s nogal. Sommige buggy’s zijn nogal fors geprijsd, terwijl andere buggy’s relatief voordelig geprijsd zijn.

Onder aan de streep wil ik je vooral adviseren om naar de juiste prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Aangezien je van een hondenbuggy jarenlang gebruik kunt maken, is het zeker interessant om nét iets meer geld aan een hoogwaardige hondenbuggy uit te geven.

Tot slot wil ik je aanraden om naar handige functies en eigenschappen te kijken. Zo hebben sommige hondenbuggy’s een afneembare hoes, terwijl je ook kunt kiezen voor een hondenbuggy die je in kunt klappen. Dat laatste is met name handig als je de hondenbuggy op moet bergen; door de buggy in te klappen, weet je veel ruimte te besparen.

Beste hondenbuggy’s voor een puppy – top 3

Zo, heb je interesse om direct een hondenbuggy aan te gaan schaffen? Dan ben je in dit artikel zeker aan het juiste adres. Ik ben namelijk op zoek gegaan naar de beste hondenbuggy’s voor een puppy, waarbij ik uiteindelijk een top 3 samen heb kunnen stellen.

De drie hondenbuggy’s die ik hieronder ga bespreken, voldoen stuk voor stuk aan mijn verwachtingen. Lees onderstaande reviews op je gemakje door, bepaal welke hondenbuggy jou het meest aanspreekt en schaf de hondenbuggy direct aan.

Ik heb alleen maar gekozen voor hondenbuggy’s met een prijs-kwaliteitsverhouding die 100% naar wens is!

Topmast Hondenbuggy Donkerblauw 3 wielen

Deze hondenbuggy van het merk Topmast kan je zonder enige twijfel aanschaffen. Althans; dat is mijn mening naar aanleiding van het bekijken en testen van deze hondenbuggy voor puppy’s.

In mijn ogen is dit de beste hondenbuggy voor een puppy!

Voordelen van deze hondenbuggy:

 • Fraai design
 • Robuuste kwaliteit
 • Zeer stevig dankzij de drie wielen
 • Makkelijk op te vouwen
 • Relatief gunstig geprijsd

Nadelen van deze hondenbuggy:

 • Alleen geschikt voor kleine honden
 • Wieltjes hadden iets groter mogen zijn

Waarom dit volgens mij de beste hondenbuggy voor puppy’s is? Dat heeft volgens mij puur te maken met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Topmast levert normaliter perfecte producten voor honden en puppy’s; dat bewijst het bedrijf ook wederom met deze hondenbuggy!

Cabino Hondenbuggy – Grijs

Ook deze hondenbuggy voor puppy’s van het merk Cabino kan ik van harte aanraden. Deze hondenbuggy ziet er stijlvol uit, is nog goedkoper dan de hierboven genoemde variant en heeft een ergonomisch vormgegeven handvat.

Het lopen van een stukje met jouw puppy met deze hondenbuggy gaat dus zéér aangenaam!

Voordelen van deze hondenbuggy:

 • Voordelig geprijsd
 • Vier wieltjes, dus optimale controle
 • Fraai design
 • Prettig handvat
 • Wieltjes mét rem
 • Makkelijk op te vouwen

Nadelen van deze hondenbuggy:

 • Kleur is een beetje flets
 • Alleen geschikt voor kleine honden

Deze hondenbuggy voor puppy’s spreekt mij om bovengenoemde redenen zeer aan. Met name de gunstige prijsstelling en het lichtgewicht frame spreken mij aan.

Onder aan de streep is dit dus een goede nummer 2 op deze lijst.

Innopet Buggy Comfort Efa Zwart/ Zilver Grijs

Behalve Topmast en Cabino heeft ook het merk Innopet geweldig werk afgeleverd. Deze hondenbuggy ziet er namelijk gaaf uit, rijdt prettig en heeft zeer stevige wielen.

Voordelen van deze hondenbuggy:

 • Grote wielen = veel stabiliteit
 • Prettig handvat
 • Gaaf design
 • Inclusief reflectiestrepen
 • Inclusief een ruime opbergmand
 • Makkelijk in te klappen

Nadelen van deze hondenbuggy:

 • Alleen geschikt voor kleine honden
 • Behoorlijk duur in verhouding tot bovenstaande hondenbuggy’s

Deze Innopet hondenbuggy had ook de beste hondenbuggy voor een puppy kunnen zijn, maar de prijs spreekt me niet aan. Deze buggy is fors duurder dan de twee hierboven genoemde varianten en dat is spijtig.

Voor de rest voldoet deze hondenbuggy namelijk wél aan alle verwachtingen.

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemde hondenbuggy’s voor puppy’s gaat jouw voorkeur? Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de variant van Topmast, aangezien die buggy de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Voor een relatief zacht prijsje kan je al de trotse eigenaar worden van deze geweldige hondenbuggy.

Gaat jouw voorkeur uit naar één van de twee andere varianten? Dat kan ik me ook bijzonder goed voorstellen; ook de twee hondenbuggy’s van Cabino en Innopet zijn bijzonder interessant te noemen. Veel plezier alvast met jouw nieuwe hondenbuggy voor jouw puppy!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie