Beste hondenboeken voor puppy’s – een top 3

Het opvoeden van een puppy is absoluut geen gemakkelijke taak. Sterker nog; uit onderzoek is gebleken dat het opvoeden van een puppy gelijk staat aan het opvoeden van enkele baby’s. Moet je nagaan hoe lastig en tijdrovend het is om een puppy op te voeden.

Als jij een puppy gekocht hebt, is het dus de hoogste tijd om jezelf te gaan verdiepen in een jonge hond. Je kunt hiervoor op het internet onwijs veel informatie vinden, maar je kunt ook een speciaal hondenboek hiervoor gaan kopen.

Verschillende experts hebben al hun kennis gebundeld en die kennis uitgewerkt in een nuttig boek. Deze boeken kunnen op de nodige populariteit rekenen, aangezien het de beste voorbereiding is voor het in huis nemen van een puppy.

Beste hondenboeken voor puppy’s – een top 3
puppy met bril

Maar, wat is nou het beste hondenboek? Welk hondenboek kan ik absoluut aanraden? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een hondenboek voor puppy’s?

Daarover vertel ik je graag meer in dit artikel; ik ben namelijk op zoek gegaan naar het beste hondenboek voor toekomstige baasjes van een puppy. Ik kan je alvast één ding verklappen; je vindt hieronder mijn top 3:

 • Elke pup een goede start (Martine Burgers)
 • Een puppy in huis, de eerste maanden (Martin & Sacha Gaus)
 • Puppy’s voor Dummies (Sarah Hodgson)

Waarom het boek ‘Elke pup een goede start’ in mijn ogen het beste hondenboek voor puppy’s is? Daarover vertel ik je graag meer in dit artikel.

Over de drie hierboven genoemde boeken heb ik mijn bevindingen op papier gezet; de drie korte reviews over deze drie boeken vind je aan het einde van dit informatieve artikel!

Wat is een hondenboek en waarom zou je een hondenboek kopen?

Een hondenboek is eigenlijk een boek waarin alles omtrent een hond omschreven wordt. Het kan een zeer algemeen boek zijn, maar het kan ook een boek zijn dat specifiek op één ras gericht is of een boek dat specifiek op jonge honden gericht is. Naar dat laatste gaat mijn voorkeur in dit artikel.

Als je een puppy in huis gaat nemen, gaat er namelijk onwijs veel voor jou veranderen. Je krijgt met nieuwe verantwoordelijkheden te maken, je moet een jong wezen op gaan voeden en je moet rekening houden met de nodige beren op de weg. Het opvoeden van een puppy is namelijk alles behalve makkelijk te noemen.

Een puppy is een jong wezen; hij is daardoor energiek, hij is enthousiast, hij is nieuwsgierig, hij moet nog een hoop leren, hij is niet al te gehoorzaam en hij is behoorlijk eigenwijs.

Beste hondenboeken voor puppy’s – een top 3
Jack Russel puppy

Al deze facetten zorgen ervoor dat je onwijs veel informatie en kennis nodig hebt om hem op de juiste manier op te voeden. Ondertussen moet je ook nog over het nodige geduld en het nodige doorzettingsvermogen beschikken.

Het beschikken over doorzettingsvermogen en geduld is iets wat vanuit jezelf moet komen. Om je op de juiste manier te verdiepen in het opvoeden, is het aanschaffen van een hondenboek voor puppy’s aan te raden.

Met dank aan een dergelijke hondenboek ben je namelijk in staat om jouw kennis omtrent het opvoedproces uit te breiden.

Deze kennis heb je absoluut nodig tijdens het opvoeden van jouw puppy. Je moet namelijk gaan begrijpen waarom jouw pup bepaald gedrag vertoond én je moet weten hoe je het ongewenste gedrag in de kiem kunt smoren.

Ook moet je weten hoe je regels/commando’s aan moet leren; al deze facetten leer je door een hondenboek voor puppy’s door te nemen.

De reden om een hondenboek voor puppy’s te kopen, is wat mij betreft evident; met het lezen van een hondenboek voor puppy’s weet je jezelf perfect te verdiepen in het in huis nemen van een puppy.

Beste hondenboeken voor puppy’s – een top 3
Laat me ff joh:)

Je weet hierdoor hoe je hem op moet voeden, waar je rekening mee moet houden en je leert ook zijn gedachtegang (beter) te begrijpen. Eigenlijk is het lezen van een hondenboek voor elk toekomstig baasje van een puppy van essentieel en onmisbaar belang!

Hondenboek voor een puppy kopen; waar op letten?

Verwacht je binnenkort jouw puppy? Kan je niet op dat moment wachten? Dan is het de hoogste tijd om je te gaan verdiepen in het leven van en met een puppy.

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat je dit het beste kunt doen door een hondenboek voor puppy’s te kopen, maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van het beste hondenboek?

In de afgelopen jaren zijn er behoorlijk veel verschillende hondenboeken op de markt gekomen. Het is dan ook allereerst zaak om een schifting te maken in het uitgebreide aanbod; je moet immers alleen gaan kiezen tussen hondenboeken die speciaal over puppy’s gaan.

Zorg er daarom voor dat je hier altijd goed op let en dat je niet bijvoorbeeld een hondenboek voor een volwassen hond koopt. Daar heb je namelijk niet al te veel aan als jouw hond nog een puppy is!

Beste hondenboeken voor puppy’s – een top 3
Eyy bro smile to me:)

Verder is het goed om naar de taal van het boek te kijken. Via het internet kan je namelijk allerlei Engelstalige boeken aanschaffen, maar is jouw Engels goed genoeg om dit allemaal te begrijpen? Of geef je toch de voorkeur aan een Nederlands boek?

In mijn ogen is het verstandig om een Nederlands boek aan te schaffen, aangezien het van cruciaal belang is dat je letter voor letter begrijpt.

Let daarnaast ook op het onderwerp en het doel van het boek. Is het boek volledig gericht op het opvoeden van een puppy? Of gaat het boek over het verzorgen van de vacht van een puppy? Dit is nogal een verschil, terwijl het wel beide hondenboeken voor puppy’s zijn.

Tot slot wil ik je aanraden om goed naar de dikte van het boek te kijken. Des te dikker een boek is, des te meer informatie het boek bevat. Je moet echter wel de tijd vrijmaken voor het lezen van een dergelijk dik boek.

Mogelijk kan je dus beter voor een gulden middenweg gaan. Lees daarom ook altijd goed de beoordelingen van een boek; zo vind je hieronder drie korte reviews over de drie beste hondenboeken voor puppy’s!

Beste hondenboeken voor een puppy; top 3

Het mag duidelijk zijn; bij het uitkiezen van een hondenboek voor een puppy moet je op de nodige criteria letten. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, is het niet al te makkelijk om direct het juiste boek te vinden.

Gelukkig ben ik voor jou op zoek gegaan naar het beste hondenboek voor een puppy. Uiteindelijk heb ik een top 3 samen weten te stellen, waarover ik je hieronder graag meer vertel.

Lees de onderstaande reviews op je gemakje door, bekijk de drie boeken en bepaal welk boek jou het meeste aanspreekt. Ongeacht voor welk van onderstaande boeken je kiest; je doet een verstandige aankoop.

Met het betreffende boek ben je namelijk direct in staat om jouw pup op de juiste manier op te gaan voeden!

Elke pup een goede start

Over dit boek van de schrijfster Martine Burgers ben ik zéér te spreken. Dit boek bevat onwijs veel informatie, kan op veel lovende woorden rekenen en is zeer goed te begrijpen.

Het boek is wel iets duurder dan de hieronder genoemde varianten, maar het boek is elke cent dubbel en dwars waard.

Voordelen van dit hondenboek:

 • Zeer duidelijke opbouw
 • Zeer goed te begrijpen
 • Bevat onwijs veel nuttige informatie
 • Kan op veel lovende woorden rekenen
 • Bevat ook nog twee vervolgdelen (voor een puber en een senior hond)
 • Duidelijke/handige schema’s per week (Voor training en socialisatie)

Nadelen van dit boek:

 • Relatief prijzig
 • Iets teveel nadruk op hondensport

Het mag duidelijk zijn; dit boek bevat onwijs veel informatie voor elk baasje van een puppy. Door dit boek te lezen, weet je jezelf in ieder geval perfect voor te bereiden op de komst van jouw kleine viervoeter.

Een puppy in huis, de eerste maanden

Dit nuttige boek van Martin & Sacha Gaus richt zich volledig op de eerste levensmaanden van jouw pup. Wellicht komt de naam Martin Gaus jou wel bekend voor; hij is de presentator geweest van verschillende dierenprogramma’s op televisie.

Onder meer door die programma’s heeft hij onwijs veel kennis opgedaan over honden en puppy’s.

Voordelen van dit hondenboek:

 • Specifiek geschikt voor de eerste levensmaanden van een pup
 • Bijna 100 pagina’s
 • Een zeer volledig boek
 • Bevat onwijs veel handige tips
 • Zeer makkelijk om door te lezen; geen vakjargon, maar juist begrijpelijke teksten.

Nadelen van dit hondenboek:

 • Had wellicht iets uitgebreider gekund
 • Sommige informatie is ietwat achterhaald

Ook over dit boek ben ik dus zeer te spreken. Een behoorlijk uitgebreid en handig boek!

Puppy’s voor Dummies

Deze top 3 sluit ik graag af met het boek ‘Puppy’s voor Dummies’ van Sarah Hodgson. Dit boek richt zich volledig op baasjes die nog niet al te veel ervaring hebben.

Voordelen van dit hondenboek:

 • Zeer makkelijk te begrijpen
 • Duidelijke afbeeldingen, pictogrammen en handige lijstjes
 • Uitgebreid opgesteld
 • Zeer gunstig geprijsd

Nadelen van dit hondenboek:

 • Te veel gericht op het trainen van een hond

Slotwoord

Zo, je hebt in ieder geval de keus uit meerdere geweldige hondenboeken voor puppy’s. Naar welk hondenboek gaat jouw keuze? Ik kan het boek ‘Elke pup een goede start’ van Martine Burgers absoluut aanraden. Veel succes in ieder geval met het opvoeden van jouw puppy!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie