Honden Uitlaten Voor Geld: Ideale Bijbaan voor Hondenliefhebbers!

Honden uitlaten voor geld is de ideale bijbaan voor de hondenliefhebber! En er is ook nog eens veel vraag naar op het moment. Dus als je zelf honden te gek vind kan dit je een leuk extra zakcentje opleveren.

Geld verdienen met honden uitlaten

Misschien vraag je jezelf af hoe en waarom dit kan. Ik bedoel, mensen laten hun hond toch gewoon zelf uit? Ja, meestal wel! Maar mensen hebben het steeds drukker (zeker na de coronacrisis sinds het leven weer op gang is gekomen). Daarnaast zijn er nog tal van redenen waarom er niet altijd tijd is voor het uitlaten van de hond.

Dus besluiten ze om daar iemand voor te betalen. En dat kan jij zijn 😏

Redenen waarom mensen honden laten uitlaten tegen betaling:

 1. Vakanties
 2. Onverwachtse ziekte
 3. Onregelmatige werktijden
 4. Ouderen welke niet goed te been zijn maar wel een hond hebben

Dit zijn de voornaamste redenen waarom er zoveel vraag is naar mensen die honden willen uitlaten tegen betaling. Zo word er ondanks dat mensen te weinig tijd hebben toch goed gezorgd voor hun trouwe viervoeter.

Ideale bijbaan voor hondenliefhebbers

Als je een echte hondenliefhebber bent kan dit de ideale bijbaan voor je zijn. De een gaat op andermans kinderen oppassen, de ander gaat lekker op pad met honden.

Het heeft ook verschillende pluspunten voor jou:

 • Op een relaxte manier geld verdienen: hond aanlijnen en lekker op pad!
 • Je wordt telkens vrolijk begroet door de viervoeters waar je gaat wandelen
 • Je kunt je eigen tijden bepalen
 • Mooi alternatief voor een bijbaantje in de supermarkt

Wat kun je hiermee verdienen?

De bedragen en verdiensten hiervoor zijn niet vast: het zal verschillen per adres wat je hiermee kunt verdienen en hoeveel honden je tegelijk gaat uitlaten. Als iemand twee honden heeft zul je meer verdienen per wandeling dan bij één hond.

Het gemiddelde bedrag hiervoor is zo’n 5 euro per hond per uitlaatronde. Als je 10 honden per week uitlaat zit je al op zo’n 200 euro per maand. Daar moet je flink wat vakken voor vullen 😉

Hoe vind je klanten en adresjes?

Er zijn verschillende manieren om aan uitlaatadressen te komen. Door van alle opties gebruik te maken kun je zoveel mogelijk adressen verzamelen en je maandelijkse inkomen hiermee maximaliseren.

De drie meest voorkomende opties om adressen te vinden:

 1. Websites speciaal voor het uitlaten- en oppassen van honden/huisdieren
 2. Speciale Facebook groepen (zoals Marktplaats groepen van jouw woonplaats maar er zijn ook speciale hondenoppas groepen)
 3. Het advertentiebord bij supermarkten

1. Websites voor het uitlaten van honden voor geld

Er zijn verschillende websites opgericht waar hondenbaasjes en oppassers- en uitlaters samengebracht worden. Je kunt je hier gratis registreren en zo op advertenties reageren.

In Nederland kun je gebruik maken van de volgende websites:

 1. HondjeUitlaten.nl
 2. HondenoppasGezocht.nl
 3. Hondenoppas.nl

2. Speciale Facebook groepen

Naast websites kun je ook via Facebook veel van dit soort adressen vinden. Kijk hiervoor in de Marktplaats en Vraag/Aanbod groepen van jouw woonplaats of gemeente. Of plaats zelf een advertentie dat je beschikbaar bent hiervoor.

3. Advertentieborden bij de supermarkt

Elke supermarkt heeft een advertentiebord hangen waar je spullen of diensten kunt aanbieden. Hang in elke supermarkt in je woonplaats een advertentie dat je graag andermans honden wil uitlaten tegen betaling.

Conclusie: honden uitlaten voor geld is de ideale bijbaan

Als je gek bent op honden zou je gek zijn om een andere bijbaan te kiezen. Je kunt lekker met honden werken, bepaald in zekere zin je eigen tijden en het levert ook prima geld op.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie