Mijn hond laat veel scheten – Hoe kan ik dat oplossen?

Mijn hond laat veel scheten. Je zult niet het enige baasje zijn waarvan de hond heel veel scheten laat. Misschien op het eerste gezicht een wat gênant onderwerp, maar geloof ons maar als we zeggen dat jouw hond niet de enige is.

Nu is het niet direct iets waar je van moet schrikken. Tenslotte laten wij mensen ook winden en is dat geen reden tot paniek.

Toch kan dat een keerzijde hebben. Wanneer je hond heel veel scheten laat en deze ook erg stinken, dan is dat natuurlijk alles behalve normaal. Dit kan namelijk op iets duiden.

Bijvoorbeeld omdat hij zijn voer niet zo goed kan verteren, hij veel te snel eet of door zijn hoge leeftijd. Door de oorzaak te achterhalen, kun je makkelijker een goede oplossing vinden en toepassen.

Je hond laat veel scheten? In dit blogbericht gaan we dat uitgebreid bespreken en aan je uitleggen. Je leest waar dit aan zou kunnen liggen en wat je hieraan zou kunnen doen.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Mijn hond laat veel scheten; hoe kan dat?

Mijn hond laat heel veel scheten. Dat is bijna nooit een reden tot grote zorg. Het is misschien niet ideaal of prettig, maar wij mensen doen het tenslotte ook.

Gaan de scheten van een hond na verloop van tijd heel erg stinken of neemt de hoeveelheid toe? Dan zul je je als baasje toch even achter de oren moeten krabben.

De scheten van een hond tonen vaak iets aan. Wanneer je merkt dat zijn winderigheid toeneemt, dan kan zou het volgende dus aan de hand kunnen zijn:

Je hond krijgt verkeerde voeding

Honden die winden laten, is eigenlijk in de meeste gevallen het gevolg van de voeding die ze krijgen. Wanneer ze de goede voeding krijgen, laten ze weinig scheten en stinken deze ook niet zo.

Wanneer je hond echter veel scheten laat en deze erg stinken, dan is de kans erg groot dat het aan het voer zou kunnen liggen.

In zo’n geval bevat het voer iets waar je hond niet tegen kan, waar zijn darmen van geïrriteerd raken of dat hij het voer niet goed kan verteren. Voorbeelden van stoffen waar een hond niet tegen zou kunnen, dat zijn kleur- of smaakstoffen.

Gezondheidsklachten

Soms ligt het niet altijd even eenvoudig. Veel scheten laten kan namelijk ook het gevolg zijn van gezondheidsklachten of van een ziekte. Daarom is het nooit een verkeerde zet om aan te kloppen bij de dierenarts.

De dierenarts kan namelijk met meerdere onderzoeken vaststellen wat er aan de hand is en hoe het behandeld kan worden.

Je hond is op leeftijd

Wanneer honden een bepaalde leeftijd bereiken, zijn het senior hondjes. Dat betekent dat de welbekende ouderdomsklachten op kunnen spelen en ze hier last van kunnen krijgen.

Wanneer je hond veel scheten laat en hij op de leeftijd van een senior hond is, dan zou het makkelijk daardoor kunnen komen.

Behalve dat een trage spijsvertering ervoor zorgt dat senior honden dikker worden, kunnen ze hierdoor ook veel scheten gaan laten.

Mijn hond laat veel scheten – Hoe kan ik dat oplossen?
Dikke hond laat meer scheten als gezonde hond

Je hond eet zijn voer veel te snel

De laatste optie waardoor je hond winden laat, staat ook weer in verbinding met zijn voeding. Niet omdat zijn voeding per se verkeerd is, maar omdat hij deze voeding veel te snel aan het nuttigen is. In hondentaal noemen we dat ook wel schrokken.

Doordat je hond zijn voer aan het schrokken is en waarschijnlijk grote happen neemt, zit er veel meer lucht bij deze grote happen. Deze lucht slikt hij door, waardoor dit in zijn darmen terecht komt. Het gevolg? Winden laten. Deze lucht moet er namelijk ook weer uit, omdat het voor ongemak zorgt.

Puppy laat veel scheten

Wat je vaak ziet, is dat honden die winden laten een volwassen of een senior leeftijd hebben bereikt. Toch kan het ook zo zijn dat jonge puppy’s veel scheten laten. Een puppy laat veel scheten, waar kan dat aan liggen?

Ben je het baasje van een jonge pup? Ook dan is het goed om de oorzaak te achterhalen en hier iets aan te doen.

Eigenlijk kan dat dezelfde oorzaken hebben als wanneer een volwassen hond veel winden laat. Bijvoorbeeld doordat hij zijn puppyvoer niet zo kan verteren of omdat hij aan het schrokken is. In zo’n geval is er altijd iets aan te doen.

Vertrouw je het niet en merk je dat naast die winden, je pup ook een afwijkende ontlasting heeft? Trek dan aan de bel bij de dierenarts.

Puppy laat veel scheten
Ja sorry hoor:)

Onze hond laat veel scheten – Dit kun je eraan doen!

Onze hond laat veel scheten en hier zou je iets aan willen doen. Je bent natuurlijk niet voor niks hier terecht gekomen. Je bent op zoek naar het antwoord hierop. Heb je het blogbericht tot en met hier gelezen? Dan heb je meerdere antwoorden gekregen over een hond die veel scheten laat. 

Behalve dat het goed is om de oorzaak te achterhalen, wil je hier als baasje natuurlijk ook iets aan doen. Iets wat je hond helpt en wat zijn ongemak verminderd. Wanneer je hond veel scheten laat, zijn er 3 producten die daarbij zouden kunnen helpen.

1. Gezonde Voeding – Doggi Dog

Behalve dat voeding de eerste levensbehoefte is voor een hond, is het ook voor zijn gezondheid allesbepalend. Door de juiste voeding te kiezen voor je trouwe viervoeter, word het in zijn buik wat rustiger en zou dat weleens de oplossing kunnen zijn wanneer je hond veel scheten laat.

Niet voor niks hebben wij van Puppytrainen besloten om voeding als beste oplossing te kiezen. Doggi Dog kan jouw hond voorzien van goede en gezonde voeding.

Nu is het geen zak met voeding, maar een online programma. Kan dit dan helpen bij hondjes die scheten laten? Absoluut.

Door het online programma ‘Gezonde Voeding voor je Hond’ te volgen, leer je namelijk welke voeding bij jouw hond zou kunnen passen en wat ten goede komt voor zijn gezondheid.

Dat maakt dat je zijn gehele hondenleven de beste voeding kan uitkiezen en een lange, medische molen dus kunt vermijden.

Of het nu gaat om artrose, darmproblemen of om vachtproblemen, jij bent altijd in staat om iets goeds uit te zoeken.

2. Anti Schrok Bak – Eat Slow Feeder

Dat hondjes hun voer lekker vinden, dat is een fijne bevestiging en ook een teken dat hij goed eet. Zoals je aan het begin van dit blogbericht wel hebt kunnen lezen, kan dit een duidelijke keerzijde hebben.

Namelijk dat ze gaan schrokken en op deze manier veel lucht binnen krijgen. Wanneer honden winden laten, kan dat dus het gevolg zijn.

Mijn hond laat veel scheten
Afbeelding van Bol.com

Om dat schrokken te kunnen voorkomen, kan deze anti schrok bak aangeschaft worden. Deze voerbak voorkomt namelijk dat je hond te snel gaat eten en er niet zoveel lucht in zijn darmen terecht komt.

Behalve dat, is het ook een leuke en speelse manier van brokjes eten. Door de antislip laag blijft de bak ook netjes op zijn plek staan. Ideaal voor jullie beiden.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

3. Renske Super Premium – Graanvrij Hondenvoer

Als laatste kan het laten van winden liggen aan hondenvoer wat je trouwe viervoeter niet zo goed kan verteren. Erg vervelend voor hem natuurlijk. Aan jou de taak om op zoek te gaan naar hondenvoer wat hij juist wél goed kan verteren en waarbij hij geen ongemakken ervaart.

Mijn hond laat veel scheten
Afbeelding van Bol.com

Dit hondenvoer is volledig graanvrij en bevat alleen ingrediënten die zonder moeite verteerd kunnen worden. Ook granen kunnen namelijk een heftige reactie veroorzaken en daarom is het goed om deze te vermijden.

Behalve dat, bevat het voer ook ingrediënten die de conditie van het gebit bevorderen en door het toegevoegde lam voldoende eiwitten aan het lichaam toevoegen.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”cheapest”]
[/affiliate_products]

Conclusie

Mijn hond laat veel scheten. Hoe kan dit en wat kan ik eraan doen? Dat is waar we het in dit blogbericht uitgebreid over hebben gehad. Inmiddels weet je dat dit meerdere oorzaken kan hebben en wellicht herken je iets bij je eigen viervoeter.

Merk je echter een duidelijke verandering in zijn ontlasting en vertrouw je dit niet helemaal? Trek dan altijd aan de bel bij de dierenarts.

Heb je de oorzaak gevonden achter het scheten laten van je hond en zoek je hier een passende oplossing voor? Scrol dan even terug naar boven, want er staan 3 producten voor je klaar die daarbij zouden kunnen helpen.

[faq faq_number=”1″]
[/faq]
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie