Beste GoPro Hondenharnas – Onze top 3!

Het geldt vast en zeker ook voor jou als baasje dat je weleens benieuwd bent naar de belevingswereld van jouw hond. Een hond bekijkt de wereld natuurlijk vanuit een heel erg ander perspectief. Om erachter te komen hoe jouw hond de wereld bekijkt, zou je ervoor kunnen kiezen om een GoPro camera op zijn rug of borst te plaatsen. Op deze manier kan je alle activiteiten van jouw hond op de voet volgen.

Voor een GoPro camera, heb je een speciaal hondenharnas nodig. Een hondenharnas dat geschikt is voor honden en tegen een stootje kan. Maar welk hondenharnas is hiervoor geschikt? Dat lees je allemaal in dit artikel.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een hondenharnas precies?

Ik weet zeker dat je weleens een hondenharnas hebt gezien of wellicht gebruikt. Een hondenharnas is eigenlijk een soort tuigje dat je met bandjes bevestigd op de buik en borst van de hond. Een hondenharnas trek je gemakkelijk over de kop van de hond. Hondenharnassen worden ook voornamelijk gebruikt voor het wandelen en voornamelijk bij honden die er een handje van hebben om te trekken aan de riem. Een hondenharnas kan ik dit voorkomen.

Om te kunnen filmen vanuit het perspectief van de hond, is het dus nodig om hierbij een hondenharnas te gebruiken. De GoPro camera kan je dan op het hondenharnas bevestigen. Zo kan de camera precies vastleggen wat jouw hond aan het doen is. 

Beste GoPro Hondenharnas – Onze top 3!
Hond met zonnebril op en camera om de nek

Waarom gebruik maken van een actiecamera?

Hoe leuk en interessant is het om de wereld te zien vanuit het perspectief van jouw hond? Jouw hond staat natuurlijk een stuk lager bij de grond en beleefd de dingen op een hele andere manier dan wij mensen dat doen.

Door een GoPro camera te bevestigen op jouw hond, is het mogelijk om mee te kijken en deze beelden voor eeuwig vast te kunnen leggen. Een GoPro camera is een speciale camera om actiebeelden te kunnen vastleggen. De camera kan bijvoorbeeld prima tegen een stootje en tegen water.

De camera is bijvoorbeeld erg leuk om te gebruiken tijdens vakanties, dagjes aan het strand of tijdens een boswandeling. Je verliest je hond weleens even kort uit het oog en je vraagt je dan vast af wat hij in de tussentijd heeft gedaan.

Door de GoPro beelden kan je dit gemakkelijk terugkijken en achterhalen. Buiten een GoPro, kan je ook gebruik maken van een action camera voor honden. Het ligt eraan wat jij wil en wat jij wellicht al in huis hebt.

Beste GoPro Hondenharnas – Onze top 3!
Hondenkop op mensenlichaam

Beste GoPro Hondenharnas top 3

Als je het artikel tot en met hier hebt gelezen, dan weet je het een en ander over een GoPro hondenharnas. Je bent nu vast heel erg benieuwd wat het beste GoPro hondenharnas is en waarom je deze moet kiezen.

Om je verder te helpen bij het maken van deze keuze, vind je hieronder een uitgebreide top 3 met daarin de beste hondenharnassen. Daarnaast vind je in deze top 3 ook GoPro’s die op de genoemde hondenharnassen passen.

1. 2-In-1 Hoofdband & Chest Mount Geschikt Voor GoPro – Headstrap / Headband & Borstharnas / Borsthouder Harnas

Beste GoPro Hondenharnas - Onze top 3!

Het zal je direct opvallen hoe stevig het harnas eruitziet. Dat is heel erg belangrijk als het gaat om honden, aangezien ze graag spelen en ravotten. Daarbij kan er heel erg snel iets stuk gaan. Dat zal hem bij dit hondenharnas niet gaan lukken.

Het hondenharnas weegt niet te zwaar, namelijk 238 gram. Een te zwaar harnas is voor de hond niet prettig. Het harnas is zowel op de rug als op de borst te plaatsen. Zo kan je de wereld van jouw hond uit twee perspectieven gaan bekijken. Het handige aan dit hondenharnas, is dat hij helemaal te verstellen is. Zo is hij geschikt voor honden van 7 tot 54 kilo.

Het hondenharnas zal erg comfortabel aanvoelen bij je hond. De hond kan met dit harnas gewoon lekker rennen, springen, lopen en spelen zonder dat de GoPro geraakt of beschadigd wordt. Dit hondenharnas is zeker een toppertje en een échte aanrader om aan te schaffen voor de GoPro.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]
Beste GoPro Hondenharnas - Onze top 3!

Naast een harnas, heb je natuurlijk ook daadwerkelijk een GoPro nodig. De GoPro HERO8 past hier het beste bij. Deze GoPro is verkrijgbaar in de kleur zwart en beschikt over veel specificaties die zeker van pas komen.

Zo kan deze GoPro gestroomlijnd filmen, is hij ideaal voor het vloggen (mocht je dat leuk vinden) en beschikt hij over uitbreidingsmogelijkheden zoals meer verlichting, een scherp schermpje en goede audio.

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

2. Hondenharnas (verstelbaar) – hondentuigje – GoPro (statief)

Dit hondenharnas is van het merkt KingGadgets en verdiend absoluut een plaatsje binnen deze top 3 van hondenharnassen. Doordat het harnas gemaakt is van een duurzaam soort nylon, is hij voor jouw hond zeer comfortabel te dragen.

De structuur van het harnas is gewatteerd en heel erg zacht. Dat is wel zo fijn tijdens het dragen hiervan. Het harnas is zo gemaakt, dat het zeer geschikt is om uit te wassen in de wasmachine. Zeker handig wanneer je hond ervan houdt om te ravotten in de modder of in het water.

Ook hier is het weer mogelijk om de GoPro te plaatsen op zowel de rug als de borst. Bekijk de wereld van jouw hond vanuit twee perspectieven. Het harnas is te verstellen voor honden van 7 tot en met 54 kilo, erg divers dus. De GoPro is gemakkelijk te plaatsen op het harnas en weer makkelijk te verwijderen. Geen gedoe of gepruts.

Het hondenharnas van KingGadgets kost in totaal 21,95 euro. Dat is geen schokkende prijs voor een goed hondenharnas. Deze koper van het hondenharnas was ook zeer tevreden, wat blijkt uit deze review:

Fantastische opnames, zo weet ik eindelijk hoe mijn hond mij aankijkt. Ik ben dik tevreden!

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Op dit hondenharnas past de SJCAM SJ8 Plus. Deze GoPro is erg uniek doordat hij beschikt over full HD-beelden. Dat is erg prettig bij het kijken van de beelden. Hij kan maar liefst anderhalf uur achtereen filmen met wel 30 frames per seconde.

Daarnaast kan zit er een watercase bijgeleverd, die het mogelijk maakt om 30 meter onder water te filmen. Deze GoPro is niet alleen te gebruiken voor je hond, ook jij kan er erg veel plezier uit halen.

[affiliate_products product_number=”4″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

3. Hondenharnas GoPro – Hero

Als laatste, maar daarom niet minder, is dit hondenharnas van het merk Uwcamera Huismerk. Dit hondenharnas is zeker weten geschikt voor het dragen van een GoPro en is erg comfortabel voor jouw hond. De elastieken banden van het harnas zijn volledig verstelbaar en dus geschikt voor ieder hondenras. Van groot tot klein.

Om het hondenharnas te kunnen bevestigen, maak je gebruik van twee banden. Een band gaat om het middel van je hond en de andere band bevestig je om de borst van de hond. Het harnas weegt totaal 204 gram, wat helemaal niet zwaar is voor de rug van je hond.

Wat ook mooi meegenomen is, is dat het hondenharnas te gebruiken is voor iedere leeftijdsfase. Het harnas is dus ook al te gebruiken voor puppy’s. Doordat het harnas te verstellen is, hoef je hem nooit te vervangen en kan hij lekker lang mee. Dit hondenharnas van Uwcamera Huismerk kost in totaal 21,67 euro, wat zeker niet te duur is voor een goed hondenharnas.

[affiliate_products product_number=”5″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Op dit hondenharnas past de GoPro HERO7 black. De camera beschikt over een full HD-scherm en heeft een maximale beeldresolutie. Dit zorgt voor de meeste scherpe en mooie beelden van jouw hond. De camera is waterdicht en heeft een ingebouwde GPS!

Beste GoPro Hondenharnas – Onze top 3!
Camera op hond gericht

De camera heeft een touchscreen, waardoor foto’s bekijken of verwijderen erg makkelijk gaat. Veel kopers geven aan dat de camera alles vastlegt, zelfs dingen die wij met het blote oog niet kunnen zien. Hoe tof is dat?

[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Waar let je op bij het kopen van een hondenharnas?

Je hebt hierboven de top 3 van beste hondenharnassen kunnen lezen. Voordat je overgaat op aanschaffen, is het belangrijk dat je op een aantal belangrijk aspecten let. Voor zowel jou als jouw hond.

  • Gewicht van het hondenharnas: Let er altijd op dat het hondenharnas niet te zwaar is voor jouw hond. Het harnas moet immers bevestigd worden op de rug en de borst van jouw hond. Het is voor hem niet fijn als er een heel erg zwaargewicht aanhangt.
  • Wasbaar: Zeker als jouw hond houdt van zwemmen of ravotten in bijvoorbeeld de modder, is het wel zo fris om het zo nu en dan uit te wassen in de wasmachine. In de specificaties staat altijd beschreven of dit mogelijk is en hoe heet je de wasmachine kan zetten. In de bovenstaande top 3 vind je een aantal hondenharnassen die uit te wassen zijn.
  • Verstelbaar: Het kan voorkomen dat jouw hond nog in de groei zit of gevoelig is voor gewichtstoename. Als je een hondenharnas wil aanschaffen, is het belangrijk om te kijken of het verstelbaar is. Het is voor de hond niet prettig als het harnas te strak of te los zit. De bovenstaande hondenharnassen zijn allemaal verstelbaar.
  • Materiaal: Het hondenharnas moet voor jouw hond wel comfortabel zitten. Naast de verstelbaarheid, is het belangrijk om te letten om het materiaal. Zorg ervoor dat het zacht materiaal is en dat het niet gaat snijden.
  • Speciaal voor GoPro camera’s: Op een normaal hondenharnas past geen GoPro camera. Zorg ervoor dat je hierop let en eentje aanschaft waar een camera op bevestigd kan worden, anders heb je er niks aan.

Conclusie

Als je het artikel helemaal tot hier hebt gelezen, dan ben je het een en ander te weten gekomen over een hondenharnas. Om je hond in actie te kunnen filmen, is het noodzakelijk om een hondenharnas aan te schaffen waar een GoPro camera op past. Bij het aanschaffen van een hondenharnas, is het belangrijk dat je op een aantal dingen blijft letten. Een overzicht hiervan vind je hierboven.

Ben je helemaal enthousiast geworden over het maken van actiebeelden van jouw hond? Dat kan ik me voorstellen, dit is ook supertof! Mocht je over willen gaan op het kopen van een hondenharnas en niet helemaal weten welke je moet kiezen, dan raad ik je graag aan om de bovenstaande topt 3 te lezen. Hierin vind jij drie hondenharnassen die te adviseren zijn.

Heel veel plezier met het maken en bekijken van actiebeelden!

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie