Golden Retriever handboek review

Ben jij van plan om het Golden Retriever Handboek te lezen? Lees dan eerst mijn review. Een Golden Retriever is een allemansvriend. Deze honden zijn over het algemeen goede luisteraars en zijn in veel huishoudens geschikt.

Toch is het een goed idee om zo veel mogelijk informatie op te doen over de Golden Retriever voordat je er één gaat aanschaffen.

Ook als je net een Golden Retriever in huis hebt gehaald is het een goed idee om het nodige te leren over je nieuwe hond.

In deze review bespreken we het Golden Retriever handboek met je. Je leest precies wat je allemaal kunt verwachten van dit boek, of dit boek de moeite waard is om te kopen en wat onze ervaringen zijn met dit boek. Lees daarom zeker verder.

Wat is het Golden Retriever handboek?

Golden Retriever handboek review
Golden Retriever handboek review

Het Golden Retriever handboek is een e-book dat is geschreven om jou alle belangrijke informatie te geven dat je nodig hebt om je eigen Golden Retriever succesvol te kunnen opvoeden.

Veel mensen kopen namelijk een hond, zonder dat ze enige ervaring hebben met het opvoeden van honden en lopen dan als snel tegen bepaalde problemen en moeilijke situaties aan.

Dit boek helpt jou om je Golden Retriever beter te begrijpen. Ook leer je alle ins en outs over je hond.

Wie heeft dit boek geschreven?

Als ik op de voorkant van het boek kijk, zie ik direct de naam Gerard de Goede staan. Overigens kon ik op het internet vrijwel niets vinden over Gerard de Goede in relatie met het boek.

Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan naar wie de echte schrijver is van het boek. Ik hoefde vervolgens niet lang te zoeken om erachter te komen dat dit boek geschreven door Blue Sky Marketing.

De schrijver die ook achter het boek de Chihuahua geheimen zit. Dit boek hebben we eerder een review over geschreven.

Het is natuurlijk jammer dat een uitgever van een boek niet met eigen naam wil uitkomen. Dat geeft mij altijd het idee of alsof de schrijver van het boek niet achter het product staat.

Inmiddels weten we natuurlijk al dat Blue Sky Marketing de nodige research doet om dit soort boeken te kunnen schrijven waardoor ze betrouwbaar zijn en weten waar ze over schrijven.

Wat is het doel van dit boek?

In de inleiding van het boek staat het volgende: “ Het boek bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Golden Retriever.

Met dit boek wil Gerard de Goede (Blue Sky Marketing) je leren hoe jij ervoor kunt zorgen dat je Golden Retriever goed is opgevoed, de nodige training heeft gehad en een goede verzorging krijgt.

Veel mensen schaffen namelijk een hond aan zonder dat ze enig idee hebben hoe dat werkt. Ze weten niet hoe ze de hond moeten trainen en opvoeden.

Golden Retriever handboek review
Golden Retriever handboek review

Hierdoor zie je bijvoorbeeld vaak dat de hond het baasje uitlaat in plaats van andersom .

Het is noodzakelijk om je hond te voorzien van de nodige training en verzorging. Dat is precies waar dit boek je mee helpt.

Hoe is dit boek opgebouwd?

Het Golden Retriever Geheimen handboek leert je dus alles over de nodige training, opvoeding en verzorging van je hond. Maar wat leer je dan precies? Het boek is opgebouwd in de nodige hoofdstukken:

 • Inleiding
 • Hoofdstuk 1: De Golden Retriever
 • Hoofdstuk 2: Aanschaf/kopen
 • Hoofdstuk 3: Je Puppy mee naar huis nemen
 • Hoofdstuk 4: Opvoeding en training
 • Hoofdstuk 5: Leven met de golden Retriever  
 • Hoofdstuk 6: Sport en Show
 • Hoofdstuk 7: De oudere Golden Retriever
 • Nawoord

Zoals we inmiddels gewend zijn van Blue Sky Marketing is ook het Golden Retriever geheimen handboek weer een zeer uitgebreid boek.

Hoofdstuk 1: De Golden Retriever

Golden Retrievers zijn populair in Nederland en luisteren over het algemeen heel goed. In dit hoofdstuk maak je kennis met de Golden Retriever.

Golden Retriever handboek review
Golden Retriever handboek review

Je leest waar Golden Retrievers eigenlijk vandaan komen, hoe ze aan hun uiterlijk zijn gekomen en je leest waarom een Golden Retriever zo een speciale hond is. Deze honden worden bijvoorbeeld gebruikt voor de jacht.  

Hoofdstuk 2: Aanschaffen/ kopen

Voordat je een hond gaat kopen, is het natuurlijk belangrijk om de nodige voorkennis te hebben over de hond, zodat je weet waar je aan begint.

Veel mensen nemen een hond, zonder dat ze eigenlijk een idee hebben waaraan ze beginnen.

In dit hoofdstuk leer je precies waarop je moet letten voordat je een Golden Retriever gaat aanschaffen. Je leert over de voor- en nadelen van een golden Retriever, of je een Reu of Teef moet nemen en hoe je een goede fokker kiest.

Dit hoofdstuk is vooral belangrijk om te lezen als je op zoek bent naar een Golden Retriever.

Hoofdstuk 3: Je Puppy mee naar huis nemen

Als je eenmaal een Golden Retriever puppy hebt gevonden, dan wil je je nieuwe vriend natuurlijk zo snel mogelijk mee naar huis nemen.

Maar ook thuis dien je de nodige voorbereidingen te doen, voordat jij je puppy meeneemt naar huis.

Golden Retriever puppy
Golden Retriever puppy

Een van de belangrijkste dingen is daarbij om je huis puppy Proof te maken. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je puppy zo snel mogelijk zindelijk wordt en naar ‘s nachts lekker gaat slapen.

Dat leer je allemaal in dit hoofdstuk van het boek.

Hoofdstuk 4: Opvoeding en Training                

Een van de belangrijkste dingen bij het hebben van een hond is de opvoeding en training. Het is namelijk veel leuker om een hond in huis te hebben die naar je luistert, dan een hond die nergens naar luistert.

Het is daarbij belangrijk om al vroeg te beginnen met de training van je puppy zodat je daar als de hond wat ouder is, profijt van hebt.

In dit hoofdstuk leer je precies hoe jij ervoor kunt zorgen dat je Golden Retriever puppy naar je luistert en hoe jij de leider van de roedel wordt.

Golden Retriever handboek review
Golden Retriever handboek review

Zo ga je met dit hoofdstuk aan de slag met gehoorzaamheidstraining, leer je hoe je ongewenst gedrag kunt voorkomen en hoe je de basis commando’s aanleert bij je hond.

Hoofdstuk 5: Leven met de Golden Retriever

Bij het hebben van een Golden Retriever is het belangrijk om te weten dat een Golden Retriever veel beweging nodig heeft. Deze honden zijn actief en willen het liefst de hele dag spelen.

Golden Retriever handboek review
Golden Retriever handboek review

In dit hoofdstuk leer je precies waar je rekening mee moet houden om te voldoen aan het energieniveau van de hond.

Welke voeding het beste is voor je Golden Retriever, hoe je de gezondheid van je hond op topniveau houdt en hoe je omgaat met je hond als jij op vakantie gaat of wilt gaan reizen.

Hoofdstuk 6: Sport en Show

Wist je dat Golden Retrievers vaak worden gebruikt voor sport en Show? Dat komt vooral omdat het hele behendige en slimme honden zijn.

Golden Retriever handboek review
Moet dat nou?:)

Hierdoor is het makkelijk om je Golden Retriever nieuwe vaardigheden te leren die je kunt gebruiken tijdens sport en show.

In dit hoofdstuk ga je dieper in op waar je Golden Retriever allemaal toe in staat is. Sporten die o.a. aan bod komen zijn:

 • Behendigheid
 • Flyball
 • Reddingswerk
 • Jacht
 • Show

Voor al deze sporten is een Golden Retriever uiterst geschikt. Zo werden Golden Retrievers vroeger bijna alleen maar voor jacht gebruikt.

Hoofdstuk 7: De oudere Golden Retriever

Er komt natuurlijk een moment waarop jouw Golden Retriever wat ouder is. Natuurlijk wil je ook als je hond al op leeftijd is nog steeds dat hij een mooi leven heeft.

In dit hoofdstuk leer je precies wat je kunt verwachten als je Golden Retriever ouder wordt.

Je leert over de gouden jaren van een Golden Retriever, maar ook welke fysieke en mentale problemen er kunnen ontstaan bij de oudere Golden Retriever.

Golden Retriever handboek review
Golden Retriever handboek review

Ook heeft een oudere hond andere aandacht nodig dan een jongere hond. In dit hoofdstuk staan daarom ook de 5 rechten van een oudere hond beschreven.

Heeft dit boek mij verder geholpen?

Omdat ik zelf nog niet zo veel wist over de Golden Retriever heb ik besloten dit boek aan te schaffen. Ik was zelf behoorlijk te spreken over het boek omdat er eigenlijk alle informatie in staat waarnaar ik op zoek was.

Een van de belangrijkste aspecten van het boek waren voor mij het opvoeden van een Golden Retriever en de verzorging ervan.

Na het lezen van dit boek had ik het idee dat ik alle kennis had over Golden Retrievers. Als ik nu een Golden Retriever zou aanschaffen, weet ik precies hoe ik de hond een goed leven moet geven.

Wat vinden andere lezers van dit boek?

Ondanks dat ikzelf natuurlijk positief ben over de inhoud van het boek, is het ook belangrijk dat we kijken naar de mening van anderen. Wat vinden andere mensen van het boek?

Als ik op zoek ga naar recensies op het internet, lees ik eigenlijk alleen maar positieve reacties. De meeste mensen vinden vooral dat het boek veel informatie bevat en dat het positief is dat het boek voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden.

Zo heb je veel aan dit boek als je van plan bent om een Golden Retriever te gaan aanschaffen, maar heb je er ook veel aan als je van plan bent om je Golden Retriever de juiste training te geven.

Krijg je nog extra bonussen bij dit boek?

Inmiddels is het wel bekend dat je bijna bij alle e-books die je koopt, je een aantal bonussen geleverd krijgt. Dit is natuurlijk zeer waardevol en kan voor jou een reden zijn om het boek juist wel of niet aan te schaffen.

Ook bij het boek de Golden Retriever Geheimen krijg je uiteraard een aantal bonussen geleverd.

 • Bonus 1: Baas over je eigen Golden Retriever
 • Bonus 2: Succesvolle tips voor de verzorging van je puppy
 • Bonus 3: Honden training geheimen (e-book)
 • Bonus 4: Je Golden Retriever laten komen op commando  (e-book)
 • Bonus 5: 101 manieren om snel het gedrag van je Golden Retriever te veranderen.  

Alleen het Golden Retriever Geheimen boek is natuurlijk al heel waardevol, maar met alle bonussen die je krijgt wordt het alleen maar waardevoller.

De bonusboeken waar ik het meeste aan had waren de Honden Training Geheimen en Baas over je eigen Golden Retriever. Met deze twee bonussen leer je precies hoe jij ervoor kunt zorgen dat je hond goed naar je luistert.

Wat kost dit boek?

Als je meer wilt leren over de Golden Retriever of als je op zoek bent naar meer informatie over de opvoeding ervan, dan kun je voor een zeer klein bedrag al de nodige informatie krijgen.

Voor slechts € 37,- kun je dit e-book inclusief alle bonussen aanschaffen. Voor alle informatie die je krijgt vind ik dat nog redelijk goedkoop.

Kan ik dit boek aanraden?

Ik ben alweer aan het einde gekomen van deze uitgebreide review over de Golden Retriever Geheimen. Hoewel ik in de review al heb laten weten dat ik behoorlijk enthousiast ben over de inhoud van het boek, wil ik graag nog even mijn eindoordeel met je delen.

Dat ik het niet eens ben met het feit dat Blue Sky Marketing Schuilnamen gebruikt en in de boeken niet eerlijk wil uitkomen voor wie ze zijn vind ik erg jammer.

Meestal sla ik het aanschaffen van dit soort boeken over omdat ik vind dat ze dan mijn vertrouwen niet waardig zijn.

Toch wilde ik graag weten wat de inhoud van dit boek precies was en heeft het me alles geleerd over de Golden Retriever.

Natuurlijk was ik al een beetje bekend met Blue Sky Marketing en wist ik van de Chihuahua geheimen (die ze ook hebben geschreven) al dat ze goed hun best doen bij het schrijven van de boeken.

Als je het mij vraagt is het dus zeker een aanrader om het boek Golden Retriever geheimen aan te schaffen en vooral als je op zoek bent naar een Golden Retriever om aan te schaffen.

Met dit boek wordt het velen malen makkelijker om je hond goed op te voeden en leer je ook precies waarop je moet letten bij het aanschaffen van je Golden Retriever.

Wil jij meer informatie over het boek? Of wil je het boek kopen? Klik dan hieronder op de link om naar de pagina van het boek te gaan. Het is een absolute aanrader.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Daisy is van jongs af aan al dol op honden. Op Puppytrainen.nl deelt ze al haar kennis, tips en ervaringen zodat jij met vertrouwen jouw pup kunt opvoeden tot je beste maatje.

Plaats een reactie