Beste fietsbeugel voor honden – TOP 5!

Ga je regelmatig met de fiets op pad en lijkt het je leuk om daarbij ook je hond mee te nemen? Veel mensen houden hun hond aan de riem terwijl ze aan het fietsen zijn, maar dat heeft al vaak gezorgd voor onveilige situaties op de weg.

Zo kunnen er op die manier allerlei ongelukken gebeuren en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Precies om die reden is de fietsbeugel voor honden uitgevonden.

Op deze manier wordt een groot deel van de mogelijke ongelukken voorkomen en kun jij je hond veilig mee laten lopen terwijl je aan het fietsen bent.

Er zijn veel verschillende fietsbeugels voor honden te koop. Daarom geven we je een top 5 van de beste fietsbeugels die te koop  zijn. Zo weet je zeker dat jij je hond veilig mee kunt nemen tijdens het fietsen.

In onze ogen is de M-Wave Hondenlijn voor fiets met fietsbeugel de beste fietsbeugel voor honden.

Dit komt vooral door het mooie en strakke design, samen met de vele goede recensies over het product.  Wil je meer fietsbeugels voor honden met elkaar vergelijken? Lees dan zeker verder.

Wat is een Fietsbeugel voor honden?

Een fietsbeugel voor honden is een speciale ijzeren stang die je aan je fiets kunt monteren.

Aan deze stang kun je de halsband of tuig van je hond monteren en dat zorgt ervoor dat je hond netjes naast de fiets blijft lopen.

Het grote voordeel van een honden fietsbeugel is vooral dat je de hond zelf niet meer hoeft vast te houden aan de riem en zo twee handen aan het stuur kunt houden.

Daarnaast zijn de meeste fietsbeugels voor honden voorzien van een speciale veer. Die zorgen ervoor dat het trekken van de hond wordt opgevangen, zodat de hond je niet ineens van de fiets af kan rukken.

Hierdoor blijft de fiets mooi in balans en kun je ongestoord je hond mee nemen tijdens het fietsen.

Waarom zou je een Fietsbeugel voor honden aanschaffen?

Een van de grootste ongelukken die voorkomen tijdens het fietsen met je hond aan de riem, is dat je hond te dicht bij de fiets komt waardoor je hond tegen de trappers aan komt of zelfs met een lichaamsdeel tussen de spaken terecht komt.

Dat komt vooral omdat je tijdens het fietsen je hond niet goed kan controleren met de hond aan de riem.

Daarom is de speciale fietsbeugel voor honden gemaakt, zodat de hond gedurende de hele fietsrit op gelijke afstand naast je blijft lopen.

De fietsbeugel voor honden heeft al vele onprettige ongelukken weten te voorkomen. Daarom is het absoluut een aanrader om een fietsbeugel aan te schaffen als je van plan bent met je hond te gaan fietsen.

Beste Fietsbeugel voor honden! Onze top 5!

Als je op zoek gaat naar een fietsbeugel voor honden zie je al snel dat er heel veel verschillende soorten te verkrijgen zijn.

Daardoor zie je als snel door de bomen het bos niet meer. Tevens zien ze er bijna allemaal hetzelfde uit, maar zijn er toch wel degelijk verschillen.

Zo is het verschil in prijs heel groot tussen de verschillende varianten en verschilt de kwaliteit  van de fietsbeugels voor honden ook behoorlijk.

Op basis van die criteria en recensies van andere mensen die het product gekocht hebben komen wij tot deze top 5.

1. Relaxdays Hondenlijn fiets

Een van de fietsbeugels die ons direct opviel was de Relaxdays hondenlijn. Deze fietsbeugel voor honden is gemaakt van metaal en biedt hoogwaardige kwaliteit.

Ook is het design van de fietsbeugel erg mooi en wordt je fiets daar dus niet minder mooi van. Tevens is de beugel vrij makkelijk te monteren en heeft je hond nog voldoende ruimte om naast de fiets te lopen.  

Voordelen:

 • Zeer sterk (gaat lang mee)
 • Hond wordt op gepaste afstand gehouden
 • Heel handig te monteren

Nadelen:

 • Iets duurder dan andere modellen
 • Niet verkrijgbaar in andere kleuren

2. M-Wave Hondenlijn met fietsbeugel

Beste fietsbeugel voor honden - TOP 5!

Een andere mogelijkheid die je hebt is de hondenfietsbeugel van M-wave. Ook deze fietsbeugel staat hoog aangeschreven. Deze hondenfietsbeugel maak je zeer gemakkelijk aan je fiets.

Daarnaast is het design zeer stevig en wordt deze fietsbeugel voor honden geleverd in de kleur zwart.

Vooral als je ook een donkere fiets hebt, past deze honden fietsbeugel goed bij het design van je fiets. Ook geeft de combinatie tussen het zwarte frame en rode hondenlijn een luxe uitstraling.

 • Zowel hondenlijn als Fietsbeugel zijn ijzersterk
 • Gemakkelijk te monteren en demonteren
 • Goede kleurencombinatie

Nadelen:

 • In tegenstelling tot andere fietsbeugels, moet hier de hele stang gedemonteerd worden. Bij andere fietsbeugels is er vaak een kliksysteem aanwezig.

3. Flamingo Fietsbeugel Doggy Sprinter

Een andere variant is de Flamingo Fietsbeugel. Deze fietsbeugel heeft een Chromen uitstraling en ziet er daardoor heel stevig uit. Net als alle andere fietsbeugels is deze variant ook voorzien van een schokveer.

Dit zorgt ervoor dat het trekken van je hond wordt opgevangen zodat je daar tijdens het fietsen geen last van hebt.

Voordelen:

 • Zeer sterk. Biedt goede weerstand tegen de grootste honden
 • Zeer makkelijk te monteren

Nadelen:

 • Veel duurder dan vergelijkbare modellen (staat wel in verhouding tot de kwaliteit)
 • Het meegeleverde koord is behoorlijk dun, aan te raden om een andere lijn te gebruiken.

4. Beeztees Sportino Afstandhouder

Een andere variant van de Fietsbeugel voor honden is de Beeztees Afstandhouder. Deze Afstandhouder heeft een ander model dan de andere modellen, maar is daarom zeker niet minder waardig.

Deze Afstandhouder is voorzien van een elastische lijn die de kracht van het trekken van je hond opvangt. Zo kun je zelf comfortabel blijven fietsen.

Daarnaast kun je de zadelpen en de houder van elkaar afschuiven zodat je niet steeds de hele fietsbeugel hoeft te demonteren.

Voordelen:

 • Zeer stevig
 • Makkelijk te monteren en demonteren
 • Te gebruiken op meerdere fietsen (zadelpen is los verkrijgbaar voor meerdere fietsen)

Nadelen:

 • Minder afstand als je een grote hond hebt
 • Klein design in vergelijking tot andere modellen.

5. Merkloze fietsbeugel voor je hond

Als laatste hebben we ook nog een merkloze fietsbeugel voor honden geselecteerd. Deze honden fietsbeugel heeft veel goede recensies en ziet er net als de merkartikelen erg goed uit.

Daarnaast is ook de prijs van deze fietsbeugel erg gunstig en ligt de prijs van het product net wat lager dan vergelijkbare modellen.

Voordelen:

 • Goedkoper dan andere modellen
 • Makkelijk te bevestigen
 • Mooi Design

Nadelen:

 • Geen vering die het trekken van de hond opvangt.

Conclusie: Wat is de beste fietsbeugel voor honden?

In dit blogbericht heb je onze top 5 beste fietsbeugels voor honden kunnen lezen en heb je mogelijk zelf al een keuze gemaakt in welke fietsbeugel voor jou de beste is.

Zelf hebben we ook een beste fietsbeugel voor honden uit gekozen en is onze keuze gevallen op de M-wave Hondenlijn met fietsbeugel.

De grootste reden dat we voor deze fietsbeugel hebben gekozen is omdat hier de meeste mensen zeer tevreden over waren.

Daarnaast vinden we de kleurencombinatie die gebruikt is simpelweg het mooiste van alle varianten.

Als laatste is ook de prijs-kwaliteitsverhouding van de M-Wave fietsenbeugel voor honden in onze ogen het beste. Daarom raad ik je van harte aan om dit product aan te schaffen. Je zal er veel aan hebben.

Beste fietsbeugel voor honden - TOP 5!

Voordelen:

Ondanks dat we de M-wave als favoriet hebben gekozen, betekent dat natuurlijk niet dat de andere fietsbeugels voor honden slecht zijn. Ze hebben natuurlijk niet voor niets een plek gekregen in deze top 5.

Bekijk de top 5 daarom nog even goed en maak dan een overwogen keuze. Welk van deze fietsbeugels voor honden je ook koopt, je zal er geen spijt van krijgen.  

Mocht je nou niet veel geld willen besteden aan een fietsbeugel voor je hond? Dan raad ik je aan om het merkloze model aan te schaffen. Deze is net wat goedkoper dan andere modellen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie