Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!

De hond stamt af van de wolf. Vroeger werden honden vooral gebruikt voor de jacht of de bewaking van het erf. Ook in deze tijd zijn er nog werkhonden denk aan de: politiehond, hulphond en blinde geleide hond.

Ondanks dat er nog steeds honden zijn die als werkhond worden gebruikt dienen de meeste voornamelijk als gezinshond. De meeste rassen zijn hier geschikt voor. Honden zijn zeer populair en veel mensen nemen een hond in hun gezin.

Vroeger werden honden dus niet echt als gezinslid gezien. In deze tijd wordt een hond voornamelijk als gezinshond gehouden en ook als zodanig beschouwt.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Stja, je moet wat heh om lekkers te krijgen:)

Er zijn zelfs mensen die honden als hun eigen kinderen zien. Niet vreemd dat mensen dan ook allerlei gadgets, kleertjes en andere dingen voor hun hond in huis halen.

Je kunt je hond natuurlijk ook een cadeau geven. Al eens gedacht aan cadeau voor zijn verjaardag of voor kerstmis? Waarschijnlijk niet.  In dit artikel vindt je daarom een lijst met de leukste kerstcadeautjes voor je hond.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Whats up:)

Waarom zou je jou hond een cadeau geven rondom de feestdagen?

Ik vind het heel normaal dat een hond ook wordt verwend. Het is immers een lid van het gezin. Naar mijn mening gaan mensen soms wel heel erg ver door ze ook een babyfles te geven en dat soort dingen.

Al zijn andere dingen als een taart maken die geschikt is voor je hond of pepernoten bakken hartstikke leuk. Zeker als je kinderen hebt. Je laat je kind zo toch zien dat jullie hond er bij hoort.

Genoeg dingen om te bedenken. Nu de feestdagen bijna aanbreken in deze donkere maanden kun je jouw hond lekker verwennen.

Je hebt natuurlijk eerst dierendag gehad, sinterklaas en zometeen kerst, oudjaar en valentijn. Nog genoeg feestdagen om ook aan je hond te kunnen denken.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Lekker knus onder de kerstboom

Honden die zijn in principe een lid van de familie. Daarom hoor je ze ook eens te verwennen. Ze geven je tenslotte liefde en veel gezelligheid. Een cadeau voor je hond rond kerst of sinterklaas is dus niet vreemd. Je laat je hond zien dat hij er ook bij hoort.

Je hond kan rondom oudjaar best gestressed zijn. Al dat vuurwerk is niets voor je hond. Hij denkt dat er iets aan de hand is en wordt gek van die knallen. Stel je hond gerust en geef hem iets rond die tijd cadeau. Iets wat hem rustig houdt en afleid.

Hoe breng je jouw hond in feeststemming?

Voordat je jouw hond cadeaus geeft moet je natuurlijk ook je hond in feeststemming brengen. Versier de mand van je hond en ga dingen met je hond doen die bij de feestdagen passen.

Ik zal je alvast wat voorbereiden. Hieronder vind je tips die jouw hond meteen in de feeststemming brengen.

Tip 1: Bak pepernoten voor je hond

De Sinterklaastijd is een tijd vol met lekkernijen en chocolade. Verleidelijk, maar niet gezond voor je hond. Bak daarom pepernoten die je hond wel mag hebben. Op het internet vind je genoeg recepten. Je hond zal ze heerlijk vinden en hij blijft van de echte af.

Tip 2: Zet sinterklaas muziek op

Zet sinterklaas muziek op en ga eens lekker spelen met je hond op die muziek. Je hond went aan de liedjes en jij komt alvast in de stemming.

Tip 3 : Koop een kerstmuts voor je hond

Het kan natuurlijk zo zijn dat je hond hem ophoudt. Ik kan dat niet garanderen. Maar het is in ieder geval super leuk om een kerstmuts voor je hond te kopen en deze dan op te zetten.

Maak snel een foto en maak er een leuke kerstkaart van die je kunt versturen. Je kunt er ook nog een welkomstbord mee maken die je aan de deur ophangt om mensen fijne feestdagen te wensen en te verwelkomen.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!

Of je zet hem gewoon op bij je hond omdat het gezellig staat en iedereen er een heeft. Deze leuke kerstmuts is verkrijgbaar bij bol.com.

Tip 4: Maak een knus hoekje

Maak een knus en gezellig hoekje voor je hond. Versier zijn mand of koop een prachtige bank. Op deze manier kan hij samen met jou film kijken of genieten van een heerlijk boek dat jij leest terwijl hij rustig ligt.

Tip 5: Zorg voor rust

Tijdens oud en nieuw kan je hond behoorlijk schrikken van vuurwerk. Ga je weg? Zorg dan dat hij naar de kennel kan er rust heeft. Is hij heel erg bang vraag dan om advies bij de dierenarts.

Het is voor je hond niet fijn als hij onrustig wordt. Zorg ervoor dat hij ontspant en rustig is. Ga zelf ook niet in de stress schieten, doe gewoon wat je normaal doet dat helpt.

Als hulpmiddel kun je een kalmerend middel geven aan je hond als die echt niet rustig kan worden door het vuurwerk.

Dit middel  is gemaakt van natuurlijke ingrediënten met vitamines B die speciaal gemaakt zijn voor huisdieren zoals hond&kat. Hierdoor zal uw huisdier zich beter ontspannen en meer relax zijn tijdens oud&nieuw.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!

Gepaste cadeaus per feestdag

Er zijn diverse soorten feestdagen in de donkere maanden. Denk aan Sinterklaas, kerstmis, oud en nieuw en valentijn. Jij wilt iedereen en ook je hond iets cadeau geven.

Maar wat geef je jouw hond cadeau. Ik heb je al verteld waarom het zo leuk is om je hond iets cadeau te geven. Nu zal ik je per feestdag uitleggen wat de meest geschikte cadeaus zijn en wat je hond leuk vind.

Leukste sinterklaas cadeaus

Sinterklaas is erg gezellig. Zeker voor je hond maar ook verleidelijk. Je hond ziet allerlei lekkers voorbij komen en krijgt zelf niets. Beetje zielig altijd vind ik zelf. Hieronder vind je een lijstje met de leukste sinterklaas cadeaus voor je hond:

Sinterklaas letter

Iedereen krijgt chocoladeletters maar je hond niet. Zielig en ook gevaarlijk. Dadelijk eet hij de echte op. Munchy heeft daar iets op gevonden door een diervriendelijke chocoladeletter te maken.

Verras je hond en geef deze letter cadeau: Ik vind het altijd vreselijk stinken, maar je hond vindt het lekker. Geef hem deze in zijn schoen en hij laat jullie rustig je cadeaus uitpakken.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Sinterklaas letter voor je hond

Gedroogde pens

Nog zoiets waar honden dol op zijn en waar je hem mee verwend. Mijn schoonmoeder gaf dit aan haar hond tijdens sinterklaas. Hij was helemaal hyper, maar werd hier rustig mee. Stinken, maar hij was blij.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Gedroogde pens heerlijk voor je hond

Leukste kerstcadeaus

Kerst is gezellig en spannend. Het zijn ook koude maanden. Hieronder vind je een aantal items die zeer geschikt zijn voor je hond tijdens de wintermaanden.

SBVR Hondenschoenen Met Grip Zolen Elastische Sluiting En Waterbestendig – 4 St. – Zwart – 4,5 x 4 cm

Honden die krijgen snel koud voeten in de sneeuw. Er zijn zelfs honden die er helemaal niet tegen kunnen. Daarom is het belangrijk dat je hun pootjes goed beschermt.

Door voor hondenschoenen te kiezen zorg je ervoor dat je hond geen koude pootjes krijgt. Deze hondenschoenen zijn in diverse maten verkrijgbaar.

Ook zijn ze waterbestendig. Dankzij de elastische sluiting zijn ze makkelijk te sluiten. Nog een groot voordeel er zitten extra zooltjes onder voor meer grip in de sneeuw.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Speciale schoentjes voor je hond

Flamingo Honden Winterjas Zane

Vroeger kon bijna elke hond tegen de kou. Echte buitenhonden kunnen dat nog steeds. Al zijn er ook genoeg honden die niet tegen de kou kunnen. Ze kunnen daardoor niet makkelijk naar buiten.

Ze zouden er nog ziek van worden. In deze koude wintermaanden is er meer kans op sneeuw en vrieskou. Bescherm je hond met deze honden winterjas van Flamingo. Hij is verkrijgbaar in diverse maten.

De jas is heerlijk gewatteerd en makkelijk te bevestigen dankzij de klittenbandsluiting. Jouw hond zal het niet snel koud meer krijgen.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Winterjas voor je hond

Luxe Hondensofa – Zwart

Wellicht heb je een kachel of haard? Of een lekkere verwarming? Je hond houdt van rusten en warmte. Zeker tijdens de kouder wintermaanden. Geef hem deze luxe sofa voor kerstmis en ga samen heerlijk film kijken.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Luxe warme sofa voor je hond

Oud en nieuw cadeaus

Je hond die hoort er natuurlijk ook bij en moet de jaarwisseling ook mee vieren. Zorg voor een aantal leuke items die je hond in sferen brengen. Denk aan de volgende:

Honden Champagne speelgoed

Toen ik dit zag dacht ik dat het echt was. Geloofwaardig maar nee gelukkig is het niet echt. Je hond komt er wel mee in sferen en kan mee proosten. Hij speelt er ook nog eens leuk mee. Hij is zacht en van hoogwaardig materiaal hoe leuk.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Speciale champagne voor je hond

Sjieke jurk

Ook je hond moet er op- en-top uitzien met oud en nieuw. Geef je hond een feestelijke jurk. Deze jurk is werkelijk prachtig.

Hij is van zacht katoen en kant. Hij is van Trilly Billy en laat jouw hond stralen. Jouw hond past er zo helemaal bij.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!

Conclusie

Ik weet nu hoe ik de perfecte feestdag met mijn hond moet vieren. Daarbij weet ik hoe ik mijn hond in feeststemming moet krijgen en wat voor cadeaus ik hem kan geven.

Feestdagen: Ontdek de leukste cadeaus om aan je hond te geven!
Ja lekker knus hoor baasje:)

Iedere hond zal hier blij mee zijn. Maak van elke feestdag een mooie dag samen met je hond. Creëer de sfeer die jij aan iedereen toewenst en zorg ervoor dat je hond kan genieten van de tijd van zijn leven.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie