Beste dieetvoeding hond – Een top 3!

Heeft jouw hond last van overgewicht en wil je snel wat doen aan het overgewicht bij je hond? Dan is dieetvoeding voor je hond een goede oplossing.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je hond te dik is geworden, maar het is vooral belangrijk om zo snel mogelijk te zorgen dat je hond weer een gezond gewicht krijgt. Overgewicht is natuurlijk ook bij honden ontzettend slecht.

De beste manier om van het overgewicht van je hond af te komen is door speciale dieetvoeding aan te schaffen. Daarom lees je in dit blogbericht de top 3 beste dieetvoeding voor je hond. Heb je geen tijd om het hele artikel te lezen?

Als beste getest door PuppyTrainen is het Royal Canin Satiety – Hondenvoer

Hiermee krijgt je hond gezonde en gevarieerde voeding. In het artikel leggen we tevens uit dat je altijd eerst advies moet inwinnen bij een dierenarts en niet zomaar dieetvoeding moet geven aan je hond.

Hoe ontstaat overgewicht bij honden?

Zoals in de intro al verteld, kan overgewicht bij honden diverse oorzaken hebben. Net als bij mensen is het niet vanzelfsprekend dat overgewicht alleen komt door te veel of te slecht eten.

Er kunnen ook andere medische aandoeningen zijn die ervoor zorgen dat je hond snel te dik word

Daarom is het altijd een goed idee om bij extreem overgewicht een dierenarts in consult te vragen, zodat de dierenarts kan achterhalen waar het overgewicht vandaan komt.

Ondanks dat er medische redenen kunnen zijn dat je hond nu te dik is, kan het natuurlijk nooit verkeerd om je hond op dieet te zetten.

Wat kun je doen om je hond te laten afvallen?

Als je weet wat de oorzaak is van het overgewicht bij je hond. Is de eerste logische stap natuurlijk op dieet. Bij het dieet zijn eigenlijk twee belangrijke aspecten van belang.

Enerzijds is de voeding die je hond dagelijks binnenkrijgt van groot belang, maar ook is het belangrijk dat je hond voldoende beweging krijgt.

Probeer daarom naast de gezonde voeding ook met regelmaat met je hond een langere wandeling te maken. Dit zal in veel gevallen het afvalproces bij je hond versnellen.

Naast de hoeveelheid voeding die je hond nodig heeft, is het ook belangrijk goed te achterhalen welke voedingsstoffen goed zijn voor een hond. 

De meeste dieetvoeding die te verkrijgen is, zal ervoor zorgen dat je hond wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, maar niet teveel. Dit noemt met ook wel lichtgewicht voeding.

Omdat het uitzoeken van goede dieetvoeding behoorlijk lastig kan zijn, hebben we besloten om voor jou de top 3 van beste dieetvoeding voor je hond samen te stellen.

Hierbij hebben we gekeken vooral gekeken naar de voedingstoffen. Hieronder lees je wat volgens ons de top 3 beste dieetvoeding is voor honden.

Beste Dieetvoeding voor je hond – Top 3

Om ervoor te zorgen dat je hond een goed gewicht krijgt, kun je een van de onderstaande dieetvoeding voor honden kiezen. Van deze top 3 zijn de resultaten bij veel honden uitstekend en resulteert het eten van deze voeding bijna altijd in een gezond gewicht na verloop van tijd.

Wel is het belangrijk om te vermelden dat je deze voeding nooit zomaar moet bestellen voor je hond. Bestel deze voeding alleen op advies van de dierenarts.

Royal Canin Satiety – Hondenvoer – 12 kg

Beste dieetvoeding hond – Een top 3!

Als je hond moeilijk op gezond gewicht kan blijven, is het aan te raden om speciale voeding te gebruiken, met de Royal Canin Satiety hondenvoer, ben je er zeker van dat je hond vooral de belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt die je hond nodig heeft.

De Royal Canin Satiety bestaat voor het grootste gedeelte uit ruw eiwit (30%). Deze voeding is geschikt voor zowel de kleine als grote hond.

Een van de grote voordelen van deze hondenbrok is dat het eigenlijk voor alle honden geschikt is. Je kunt deze brok dus kiezen voor zowel grote als kleine honden in diverse leeftijdsklassen..

Voordelen:

–          Hoogwaardige kwaliteit voeding

–          Veel honden vinden het lekker

–          Lange houdbaarheid

Nadelen:

–          De prijs is behoorlijk hoog

Royal Canin Satiety Small Dog – Hondenvoer – 8 kg

In tegenstelling tot de bovenstaande variant van Royal Canin Satiety, is deze variant speciaal voor de kleine hond.

Kleine honden hebben vaak meer behoefte aan bepaalde voedingsstoffen dan grote honden en daarom is deze variant precies zo samengesteld dat het vooral de kleine hond ten goede komt. 

Deze variant is geschikt voor honden die een gewicht hebben tussen de 5 en 15 kg, maar wel overgewicht hebben.  Met deze voeding is het voor je kleine hond mogelijk om in korte tijd flink af te vallen.

Voordelen:

–          Goede samenstelling van voedingsstoffen

–          Lang houdbaar

–          Hoogwaardige kwaliteit

–          Veel honden vinden het lekker

Nadelen:

–          De prijs is hoog voor het gewicht aan brokken

–          Niet geschikt voor middelgrote- en grote honden

Royal Canin Hypoallergenic Moderate Calorie – Hondenvoer – 14 kg

Beste dieetvoeding hond – Een top 3!
Voor de hond met een gevoelige maag

Als laatste is het ook nog mogelijk dat je hond juist gevoelig is voor bepaalde voeding en daardoor moeite heeft om op een gezond gewicht te blijven.

Door Royal Canin is er speciale dieetvoeding ontwikkeld dat ervoor zorgt dat je hond minder blootgesteld wordt. Deze hondenbrok zorgt ervoor dat de kans op intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen minder is.

Zo is deze brok heel zorgvuldig samengesteld, met zoveel mogelijk alleen de belangrijkste voedingsstoffen voor een hond. In tegenstelling tot de bovenstaande brok die alleen voor kleine honden geschikt is, kun je deze brok prima aanschaffen voor alle soorten honden.

Wel is het belangrijk om te weten dat deze brok vooral is gemaakt voor honden met een voedsel intolerantie, maar tevens werkt deze variant ook heel goed om je hond op een gezond gewicht te krijgen. Daardoor kan het zijn dat de dierenarts deze brok alsnog aanbeveelt.

Voordelen:

–          Veel honden vinden het erg lekker

–          Hoogwaardige kwaliteit

–          Veel goede recensies

Nadelen:

–          Erg duur

–          Te kleine brokken (sommige honden kauwen er niet op)

Beste dieetvoeding voor je hond – Conclusie

We hebben je kennis laten maken met 3 verschillende dieetvoeding varianten voor honden. In de intro heb je natuurlijk al kunnen lezen naar welke voorkeur onze keuze uitgaat.

Toch benadrukken we het graag nogmaals omdat deze brok een absolute aanrader is als je wilt dat je hond snel en gezond af valt.

De dieetvoeding voor honden die als beste uit de test kwam was de Royal Canin Satiety – Hondenvoer – 12 kg

Dat vooral omdat deze dieetvoeding geschikt is voor alle soorten honden, het in vergelijking tot veel andere soorten dieetvoeding een prima prijs/kwaliteitsverhouding heeft en vooral omdat deze variant van de voeding het vaakst door dierenartsen wordt aangeraden als je hond moet afvallen.

Heb jij het advies gekregen om aan de slag te gaan met dieetvoeding? Dan raden we je vooral aan om de adviezen van je dierenarts op te volgen. Ben je nog niet met je hond langs de dierenarts geweest?

Vraag dan voordat je gaat bestellen eerst meer informatie over de dieetvoeding die we aanraden.

Heb je een kleine hond? Dan is natuurlijk vanzelfsprekend de Royal Canin Satiety Small Dog – Hondenvoer – 8 kg de beste keuze voor je hond.

Alle dieetvoeding die we hier hebben beschreven worden over het algemeen vaak door dierenartsen aangeraden als hulp bij afvallen voor je hond.

Naast het geven van gezonde voeding is het natuurlijk ook belangrijk dat je hond voldoende beweging krijgt. Volgens dierenartsen zorgt voldoende beweging er al voor dat een gezond gewicht gestimuleerd wordt.

Ga daarom vooral vaker een lange wandeling maken met je hond als je hond last heeft van overgewicht.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie