Beste borstel/kam voor je hond? Dit is de beste keuze!

Het kiezen van een product kan heel moeilijk zijn. Zelfs een product als een hondenborstel kan even duren om uit te kiezen. Daarom dat wij hier de beste keuzes op een rijtje hebben staan.

Als het gaat om hondenborstels zijn een aantal dingen belangrijk. Namelijk: hoe makkelijk is de borstel in gebruik, hoe duur het product is en waarom is deze nou echt de beste. Wees niet getreurd, wij hebben het antwoord!

De beste kam voor je hond is namelijk deze: LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn – Wit – 300W – Incl. Borstel

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”rating”]
[/affiliate_products]

Verderop in dit artikel leggen we je uit waarom en welke eventuele andere kandidaten er zijn.

[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn – Wit – 300W – Incl. Borstel

Zoals in de inleiding verteld kijken wij naar een aantal dingen bij het uitzoeken van die ene perfecte kam of borstel. Hoe makkelijk is het in gebruik, hoeveel kost de desbetreffende kam en of borstel en hoe is het voor je hond.

Het is natuurlijk niet fijn als je lieve hond alleen maar ongemak ondervindt aan het borstelen.

Wij vinden het belangrijk om zowel naar eventuele voordelen te kijken als naar eventuele nadelen. Zo kunt u zelf beslissen welke kam of borstel goed bij je hond past. Wat wij heel handig vinden kan voor u juist heel vervelend zijn.

Voordelen Ilona Hondenföhn twee in een:

 • Doordat deze borstel ook je hond kan drogen bent u sneller klaar met het verzorgen van je viervoetige vriend of vriendin.
 • Deze borstel laat de vacht van je hond weer stralen
 • Deze borstel is niet uitsluitend te gebruiken voor honden, elk huisdier met vacht kan geborsteld worden met dit product!
 • Geschikt voor alle haartypen.

Nadelen Ilona Hondenföhn twee in een:

 • Doordat dit product elektrisch is kan die alleen gebruikt worden in de buurt van een stopcontact.

Wij vinden de Ilona Hondenföhn twee in een de beste keuze voor je dier. Laten we eerst vertellen dat dit apparaatje ondanks de naam gebruikt kan worden op alle soorten vacht en alle soorten dieren met haar.

Het heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding, is erg makkelijk in gebruik en is in tegenstelling tot de andere twee borstels ook nog eens een föhn om je lieve huisdier in een keer te drogen en te borstelen.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Welke producten raden we verder aan?

Naast de bovenstaande borstel raden we ook deze twee aan.

Kam Mister Mill Pets

De tweezijdige ondervacht kam van Mister Mill Pets.

Voordelen van de Tweezijdige ondervacht kam van Mister Mill Pets

 • Beschadigd de huid niet
 • Gemaakt van hoogwaardige kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
 • Bevat ook een borstel om gelijk klitten uit het haar van je hond te verwijderen
 • Geschikt voor alle haarsoorten

Nadelen van de Tweezijdige ondervacht kam van Mister Mill Pets

 • Kan niet föhnen
 • Duurste van deze drie producten
[affiliate_products product_number=”2″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Twinq professionele tweezijdige ondervacht kam

Ook de Twinq professionele twee zijdige ondervacht kam voor de hond en kat.

Voordelen van de Twinq professionele tweezijdige ondervacht kam voor de hond en kat

 • Goedkoopste van deze drie producten
 • Makkelijk in gebruik
 • Makkelijk op te bergen
 • Beschadigd de huid niet

Nadelen van de Twinq professionele tweezijdige ondervacht kam voor de hond en kat

 • Bevat geen borstel zoals de tweezijdige ondervacht kam van Mister Mill Pets
 • Kan het haar niet drogen zoals de Ilona Hondenföhn

De Twinq professionele tweezijdige ondervacht kam voor de hond en kat koop je voor slechts 22,95 euro bij de bol.com.

De goedkoopste uit deze drie kammen en of borstels is dus de Twinq. Toch vinden wij de Ilona een betere keus. Het feit dat de hond niet alleen gekamd maar ook nog eens geföhnd kan worden geeft hiervoor de doorslag.

[affiliate_products product_number=”3″ style=”list” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Hoe makkelijk zijn deze borstels en of kammen in gebruik

Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat ik heel veel van mijn hond houd.

Echter vind ik het wel heel vervelend om te borstelen of kammen als er veel tijd gaat zitten in het kammen of borstelen van zijn vacht, ik wil iets hebben dat makkelijk snel en vooral niet vervelend voor mijn hond is.

LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn is zeer makkelijk in gebruik. Je stopt de stekker in het stopcontact, kiest de juiste temperatuur en zorgt ervoor dat je hond stil blijft zitten. Dit zou nog wel eens de moeilijkste opgave kunnen worden:)

Deze mooie en compacte borstel droogt en verzorgt je hond in een. Hiermee kan iedereen makkelijk zijn of haar huisdier afdrogen en verzorgen tegelijkertijd.

De Twinq hondenkam is erg makkelijk in gebruik. Nadat je je hond droog gemaakt hebt is het tijd om deze even te borstelen om die vervelende haren weg te krijgen. Niet alleen voor je hond maar ook voor jezelf is dit erg prettig.

Niet meer overal vervelende haren die overal slingeren en een erg rommelig uitzicht kunnen geven op je verder netjes opgeruimde huis. Zoals jezelf ook wel ondervindt is er niet tegenop te stofzuigen.

De Twinq haal je door de vacht van je huisdier heen en maak je na gebruik schoon. Dat is het. Dit product is makkelijk op te bergen en verzorgt je hond binnen no-time.

De Mister Mill Pets kam is (bijna) hetzelfde in gebruik. Alleen heeft deze niet twee kammen zoals de kam van Twinq maar heeft deze kam ook nog eens een borstel om niet alleen de onderhuid van je dier optimaal te verzorgen.

Maar om ook nog eens je hond te ontdoen van al die vervelend klitten. Dit product laat de vacht van je hond weer stralen!

Waarom hebben we deze drie borstels geselecteerd?

Alle drie de kammen zijn prettig voor je hond, laten we dat vooropstellen. Deze producten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en zijn het beste van het beste als het gaat om de verzorging van je hond.

De twee handmatige borstels hebben allebei afgeronde kamhaken.

Door dit designs krast of beschadigt u de huid van je hond niet. Deze twee borstels zijn hierdoor niet vervelend voor je hond en kunnen hierdoor makkelijk gebruikt worden.

De Ilona hondenföhn is minder afgerond. Deze punten staan op een lichte hoek.

Om ervoor te zorgen dat de huid van je hond niet beschadigd raakt zijn deze punten zacht zodat u ook hierbij niet bang hoeft te zijn om de huid van je dier te raken.

Ook is het geluid van de Ilona hondenföhn erg zacht, deze is namelijk minder als 65 Decibel, hierdoor ondervindt je viervoetige vriend geen ongemak van zijn of haar borstelbeurt.

Wat geeft dan echt de doorslag

Zoals we hebben aangegeven is de LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn de beste keuze voor u en je dier. Waarom dat zo is zouden wij nu graag willen beantwoorden.

[affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” image_size=”small” order_by=”stock”]
[/affiliate_products]

Het is erg belangrijk om te beseffen dat dit geen traditionele kam of borstel is. Dit product doet niet alleen aan het kammen van je hond maar kan ook je hond föhnen.

Hierdoor hoeft u niet meer eerst je hond droog te maken met een handdoek of je eigen föhn. Deze zijn vaak niet fijn voor je hond.

Zo maken ze te veel lawaai en kunnen deze snel (te) warm worden. Hierdoor kan je hond schrikken. Dit is absoluut niet het geval bij de Ilona twee in een hondenföhn.

Doordat deze ontworpen is voor honden en niet voor je eigen gebruik zorgt deze voor een juiste temperatuur zodat je hond niet gewond raakt tijdens de verzorging van zijn of haar vacht.

De kammen of borstels van Twinq of mister Mill pets hebben deze functie niet.

Hierdoor moet u eerst je hond afdrogen waardoor er alleen maar meer klitten in de vacht van je viervoetige vriend of vriendin ontstaan. Dit resulteert in meer werk voor u en moet je hond langer stilzitten.

Iets wat mijn hond in elk geval niet graag doet. Ook de prijs van de Ilona twee in een hondenföhn is helemaal niet slecht. Hij is goedkoper als de kam en borstel van Mister Mill Pets en heeft een ingebouwde föhn.

Daarnaast is deze handige borstel ook nog eens geschikt voor alle dieren met vacht, ongeacht het soort vacht dat deze dieren hebben. Alom een geschikte keuze.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie