Beste zwemvest voor honden: Dit zijn de 4 beste zwemvesten voor honden!

Honden zijn over het algemeen echte water liefhebbers. Gek? Nee, want vaak werden honden gebruikt voor de jacht of op schepen. Ze moesten vaak goed kunnen zwemmen.

Zeker als een hond in het leger zat moest hij op elk terrein uit de voeten kunnen. Honden hebben het dus over het algemeen van nature in zich om goed te kunnen zwemmen.

Vaak vinden ze het ook echt super leuk. Zeker honden met zwemvliezen tussen hun voeten. Dit zijn vaak echte waterratten.

Ook al staan honden bekend als goede zwemmers, niet alle honden kunnen dit even goed. Zeker niet als ze nog pup zijn of als het een oudere hond betreft.

Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je hond veilig is als je naar het water gaat. Ook al kan een hond goed zwemmen deze kan natuurlijk ook moe worden.

Of als hij bij zee is of van de boot afvalt is het belangrijk dat je jouw viervoeter redt. Ik heb in dit artikel een aantal zwemvesten in een lijst gezet.

Op deze manier kun je het juiste zwemvest voor je hond uitzoeken. Lees snel verder en ontdek het beste zwemvest voor je hond.

PuppyTrainen heeft de Nobby hondenzwemvest met handlus als beste gekozen!

Waarom een zwemvest voor je hond aanschaffen?

Ik heb vaak mensen horen zeggen dat honden goede zwemmers zijn. Daarom zou een zwemvest niet nodig zijn. Toch is dit niet helemaal waar. Bij een boerensloot, ven of stil watertjes is het niet nodig.

Maar ga je veel varen dan raadt ik je toch aan om eens naar een zwemvest voor je hond te kijken. Je hond kan overboord slaan. Wie weet is hij onwel of bewusteloos, dan kun je hond niet zwemmen. Je bent dan maar als te blij dat het zwemvest jouw hond drijvende houdt.

Pups die moeten nog leren zwemmen die zijn kwetsbaarder. Daarvoor is het zeker van belang dat je een zwemvest kiest die goed past en die jouw pup redt.

De zee is woest. Honden die kunnen vaak niet op tegen deze kracht. Ze kunnen worden meegesleurd.

Kijk daarom zeker naar de aanschaf van een goed zwemvest. Je wilt toch niet dat de kustwacht je hond moet gaan redden of komen mede delen dat hij is verdronken in zee.

Waar moet je opletten als je een zwemvest voor je hond aanschaft?

Ben jij van plan om een zwemvest voor je hond aan te schaffen? Let dan op de volgende punten:

 • het zwemvest moet goed aansluiten om het lijf van je hond. Koop dus de juiste maat.
 • Het zwemvest moet stevig zijn.
 • Het zwemvest mag niet te zwaar zijn. Je wilt niet dat je hond er last van ondervindt of rugklachten krijgt.
 • Het zwemvest moet over een felle kleur beschikken anders zie je jouw hond niet in het water.
 • Het zwemvest moet van duurzaam materiaal zijn gemaakt. Je wilt natuurlijk dat het langere tijd meegaat.

Beste zwemvest voor je hond: Dit zijn de 4 beste zwemvesten voor honden!

Het is best lastig om een goede zwemvest voor je hond te vinden. Ik heb je in ieder geval al verteld waar je op moet letten. Toch gaat het gemakkelijker met een lijstje.

Ik heb heel zorgvuldig alle hondenzwemvesten bekeken. Ik kwam uiteindelijk bij deze vier uit. Hieronder vind je de lijst. Hopelijk helpt het bij je keuze.

Nobby hondenzwemvest met handlus

Beste zwemvest voor honden: Dit zijn de 4 beste zwemvesten voor honden!

Dit zwemvest van Nobby is zeer geschikt en zorgt ervoor dat je hond veilig kan zwemmen of mee kan op de boot. Het mooie aan dit zwemvest is de kleur.

De oranje kleur is zeer opvallend en beschikt over reflecterende strepen. Het handvat maakt het mogelijk dat jij je hond heel makkelijk uit het water kunt tillen.

Er zitten verstelbare gespen aan de voor- en onderzijde. Deze zorgen ervoor dat het zwemvest altijd past.

De reddingsvesten  van Nobby zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

Maat XS: Dit zwemvest  is geschikt voor honden tot 8 kg met een maximale ruglengte van 25 cm

Maat S : Dit zwemvest  is geschikt voor honden tot 10 kg met een maximale ruglengte van 30 cm

Maat M: Dit zwemvest  is geschikt voor honden tot 25 kg met een maximale ruglengte van 35 cm

Maat L: Dit zwemvest  is geschikt voor honden tot 35 kg met een maximale ruglengte van 40 cm

Maat XL: Dit zwemvest   is geschikt voor honden tot 45 kg met een ruglengte van 45 cm of groter

Voordelen:

Nadelen:

 • Handvat is zwak en knapt snel

vidaXL Hondenzwemvest

Dit hondenzwemvest van vidaXL is ideaal voor je hond als je wilt dat deze veilig mee kan op de boot. Water is vaak voor honden niet eng, ze kunnen ook goed zwemmen.

Toch kunnen ze vermoeid raken. Zeker op de boot als ze ineens vallen of niet bij bewustzijn zijn, dan is dit het ideale drijfmiddel voor je hond. Je hond wordt hiermee goed drijvende en rechtop gehouden.

De verstelbare riempjes zijn ideaal om ervoor te zorgen dat het vest goed past, ook blijft hij goed op zijn plaats zitten. Het vest beschikt over een handvat, daarmee kun je jouw hond goed uit het water tillen.

Verder is dit zwemvest gemaakt van 100% polyester met PE schuimvulling.

Voordelen:

 • Opvallende kleur
 • Makkelijk te verstellen
 • Mooi design
 • Verkrijgbaar in diverse maten

Nadelen:

 • Maten kunnen soms wat afwijkend zijn, check daarom goed het maattabel en meet je hond indien nodig op.

Outward Hound PupSaver Ripstop – Zwemvest

Heb jij een pup? Wil je dat je pup veilig is in en bij het water? Kies dan voor dit zwemvest. Deze Ripstop zwemvesten van Outward Hound zijn ideaal voor jouw pup.

Ze zijn goed zichtbaar dankzij de felle kleur en de reflecterende strepen. Daarbij kun je jouw hond heel makkelijk uit het water willen dankzij het handvat. Verder is dit zwemvest makkelijk om los te maken, bovendien blijft je pup goed drijven.

Het gewicht van dit zwemvest is 0,5 kilogram. Daarmee is het licht van gewicht en zal het je pup niet in de weg zitten. Verder is het makkelijk om aan te trekken en je zult genieten van de kwaliteit.

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in drie maten
 • Reflectoren voor veel zichtbaarheid
 • Handvat aan de bovenkant
 • Verstelbare gespen en banden

Nadelen:

 • Handvat slijt snel
 • Niet voor grote honden maar alleen voor pups

 

Wangu Pet Honden zwemvest “Haai” – Zwemvest voor honden

Ik kwam dit zwemvest tegen en ik vind het echt geweldig. Het is een klein grapje die haaienvin, maar maakt hem daarom wel zo leuk. Veel mensen vinden dit grappig, daarom is het een geliefd item en wordt hij veel verkocht.

Dit zwemvest is ideaal als je met jouw hond op vakantie gaat. Jouw hond kan hiermee de blits maken en veilig op het strand spelen. Verder is hij in het oranje en blauw beschikbaar.

Al zou ik wel voor oranje kiezen, dit valt net iets meer op. Dit zwemvest is in 6 maten verkrijgbaar. Geniet van de diversiteit en dit prachtige design.

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in veel maten
 • Makkelijk te verstellen
 • Mooi design
 • Betaalbare prijs

Nadelen:

 • Mensen kunnen schrikken van de haaienvin
 • Misschien is de haaienvin op een boot niet zo praktisch

Conclusie

In mijn ogen is de aanschaf van een zwemvest voor honden geen overbodige luxe. Honden zijn ook kwetsbaar en het zijn eigenlijk gewoon gezinsleden. Je moet er goed voorzorgen.

Ook al zwemmen honden goed ook zij kunnen een ongeluk krijgen op de boot of mee worden gesleept in de zee. Jij houdt waarschijnlijk zielsveel van je viervoeter? Zorg daarom voor de juiste bescherming van je hond.

Ik heb mijn best gedaan om de beste zwemvesten in deze lijst op te noemen. Ik heb vooral gelet op de populariteit, de reviews van andere en de eigenschappen.

Ik heb ook gekeken naar de flexibiliteit en de kleur. Ik heb dan ook alleen maar zwemvesten geselecteerd die over een felle kleur beschikken. Op deze manier weet je zeker dat je jouw hond in het water zult vinden.

Ik zelf raadt het Nobby zwemvest aan. Dit omdat het over een goede felle kleur beschikt, hij goede recensies heeft en hij in diverse maten verkrijgbaar is.

Daarbij is het zwemvest ook nog eens eenvoudig om aan en uit te trekken. Je hond zal er niet veel last van ondervinden. Verder is dit zwemvest voorzien van diverse reflecterende strepen. Daardoor is jouw hond nog beter zichtbaar in het water.

Beste zwemvest voor honden: Dit zijn de 4 beste zwemvesten voor honden!

De andere zwemvesten zijn ook prima. Toch gaat hier mijn voorkeur naar uit. De uiteindelijke keuze ligt natuurlijk bij jou. Ook zijn er ook nog genoeg andere zwemvesten te verkrijgen.

Dit is maar een kleine opsomming. Het zijn in ieder geval stuk-voor-stuk zorgvuldig uitgekozen zwemvesten die beschikken over de juiste eigenschappen om je hond te beschermen.

Eerst was ik wat sceptisch over het gebruik van een zwemvest voor honden. Nu ik alle voor- en nadelen weet raad ik het je echt aan om een zwemvest aan te schaffen.

Laat alles op je inwerken en kies een zwemvest dat bij jouw hond past. Bescherm je hond vandaag nog.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie