Beste speeltjes voor honden: Ontdek de 4 beste speeltjes voor je hond

Honden zijn misschien wel de meest geliefde huisdieren in Nederland. Er zijn dan ook lief voor niets meer dan 1,5 miljoen honden in Nederland. Er komen zelfs nog steeds honden bij.

Mensen ontdekken hoe leuk het is om een hond te hebben. Logisch; je hebt een vriend voor het leven. Het is mooi om te zien hoeveel mensen dit ook ervaren en daarom een hond aanschaffen.

Honden moet je goed verzorgen. Eten, drinken, wandelen, inenten en spelen zijn de belangrijkste basisbehoeften voor een hond.

Een hond is tenslotte een deel van je gezin, daarom is het van belang dat je de verantwoordelijkheid neemt en alles doet voor je hond. Het kopen van speeltjes hoort daar ook bij.

Beste speeltjes voor honden: Ontdek de 4 beste speeltjes voor je hond
Stja, welke zou ik is pakken:)

Honden zijn leergierig en werken graag. Honden kunnen zich ook snel vervelen. Dan gaat een hond probleemgedrag vertonen. Mijn hond verveelde zich snel en had dan ook veel speeltjes in zijn mand liggen.

Mijn vriendin heeft onlangs een hond aangeschaft en die was maar al te blij toen ik een speeltje voor haar hond kocht. Ze is er nu nog over bezig.

Maar ook bij de aanschaf van een speeltje komt veel kijken. Er zijn er ook zoveel te koop. Doordat ik voor mijn vriendin haar hond speeltjes koop kom ik van alles tegen.

In dit artikel vertel ik wat de beste speeltjes zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een speeltje. Lees dit artikel en ontdek de beste speeltjes voor je hond.

PuppyTrainen heeft de Kong Extreme als beste speelgoed getest.

Waarom speeltjes voor je hond aanschaffen?

Een hond die is van nature gewend om de hele dag op zoek te gaan naar voedsel en te jagen. Honden zijn graag bezig en vervelen zich snel. Dit kan probleemgedrag veroorzaken bij je hond.

Zo kan het voorkomen dat je hond uit verveling overal op gaat knagen, dat hij zenuwachtig wordt of gaat piepen. Een speeltje kan daarbij helpen.

Bovendien is het ook nog eens super leuk om met je hond te spelen. Door een speeltje voor je hond te kopen laat je merken dat je om hem geeft en je hond is lekker actief.

Met speeltjes kun je jouw hond ook dingen aanleren. Met ballen leer je ze apporteren en met denkspelletjes leer jij je hond om iets te zoeken. Het is goed voor de hersenen van je hond.

Daarbij blijven ze in beweging wat weer ten goede komt van het gewicht en conditie. Houdt je hond bezig en actief. Op deze manier voorkom je ander probleemgedrag. Je hond zal genieten van het spel en heerlijk bezig zijn.

Een hond die geen speeltjes heeft gaat andere dingen zoeken om mee te spelen. Mijn hond die ik vroeger had die pakte ineens mijn schoenen. Nou daar was ik niet blij mee. Maar ik nam het mijn hond niet kwalijk. Hij had gewoon niets te doen.

Ik heb toen een speeltje voor hem gehaald. Toen was hij ineens veel rustiger. Honden zijn ook leergierig dus speel daarop in.

Honden maak je met niets anders blij dan speeltjes en botten. Het is goed voor je hond. Lees daarom snel verder en ontdek de beste speeltjes voor je hond.

Waar moet je opletten als je een speeltje voor je hond koopt?

Honden kunnen snel hun interesse verliezen. Kies daarom een speeltje wat echt interessant is voor je hond. Je kunt dit doen door een interactief speeltje te kiezen, of door een speeltje te zoeken waar je hond mee kan apporteren. Dit vinden ze namelijk erg leuk.

Speeltjes zijn niet altijd van de beste kwaliteit. Let bij het kopen van een speeltje goed op wat je koopt. Goedkoop kan in dit geval soms echt duurkoop zijn.

Koop liever een duurder speeltje waar je hond langer mee doet, dan dat je iets koopt wat snel kapot gaat. Bovendien kan de veiligheid van je hond in gevaar komen.

Beste speeltjes voor honden: Ontdek de 4 beste speeltjes voor je hond
Kijk eens welke ik gekozen heb 🙂

Er kunnen stukken afbreken en je hond kan dit in zijn maag krijgen. Ik ken zelfs een hond die daaraan is overleden doordat het afbraak en er een scherp stuk in zijn maag kwam. Koop daarom een robuust speeltje.

Hygiëne is heel belangrijk, ook voor een hond. Speeltjes die je niet makkelijk kunt schoonhouden zijn daarom niet geschikt voor een hond.

Kies daarom een speeltje dat gemaakt is van materiaal wat je eenvoudig schoon kunt houden. Bijvoorbeeld: speeltjes van rubber, latex of kunststof.

Beste speeltjes voor honden: Dit zijn de 4 beste speeltjes

Nu je weet waarop je moet letten wanneer je een speeltje koopt voor je honden, laat ik je graag de 4 beste speeltjes voor honden zien.

Trixie Honden Activity Flip Board

Dit speeltje is ideaal voor je hond om te leren apporteren. Er zitten speeltjes in het bord en als je er aan trekt schiet het eruit. Je hond kan dan het speeltje halen.

In de kleine vakjes in het speelbord kun je brokjes stoppen. Je hond moet deze dan gaan zoeken en eruit halen. Op deze manier blijft je hond actief.

Mijn hond had vroeger ook zo’n flipboard en vond dat helemaal geweldig. Telkens als ik er iets in deed ging hij het zoeken. Mooi om te zien hoe vrolijk je hond ervan wordt.

Voordelen:

 • Gaat lang mee
 • Is stevig
 • Kan in de vaatwasser

Nadelen:

 • Een te makkelijk spel voor sommige honden

Kong Extreme

Beste speeltjes voor honden: Ontdek de 4 beste speeltjes voor je hond

Een tijd geleden was ik met mijn zoon en dochter in het asiel. Gewoon om te spelen met de honden. Daar was een grote herder en die had een Kong. Voorheen kende ik dit speeltje niet.

Mijn hond had die namelijk niet. Ik ontdekte hoeveel plezier die herder van dit speeltje had. Ik plaats dit speeltje dan ook met een reden in deze lijst, omdat ik vind dat dit echt een top speeltje is voor je hond.

Beste speeltjes voor honden: Ontdek de 4 beste speeltjes voor je hond

De Kong extreme in onverwoestbaar en gaat lang mee. Het is ultra-sterk en zelfs de allersterkste kauwers kunnen lol op met dit speeltje.

Je kunt er iets lekkers instoppen, je hond moet dan kijken hoe hij het eruit krijg. Door het gat wat erin zit gaat dit perfect.

beste puppy speelgoed Kong

Voordelen:

 • Helpt tegen verveling
 • Helpt tegen scheidingsangst bij sterke kauwers
 • Onvoorspelbare veerkracht
 • Wordt zelfs door de politie, drugsbestrijding en militaire K-9 teams en hondentrainers gebruikt
 • Geschikt voor wedstrijdtrainingen

Nadelen:

 • Kan onverwachts wegschieten door de veerkracht

Kerbl Denkspel Paw

Dit hondenspeeltje heb ik zelf nog nooit gezien. Maar ik kwam het tegen en ik vind het echt geweldig in elkaar zitten. Vele hondenbezitters schijnen dit spelletje te hebben en zijn razend enthousiast erover.

Het is leuk leerspeelgoed voor je hond. Zeker als je een leergierige hond hebt is dit ideaal.

Onder de houten kegels en draaischijven kun je brokjes of snoepjes verstoppen. Jouw hond moet deze dan spelenderwijs opsporen. Sommige honden hebben dit snel door.

Sommige honden zijn er uren mee bezig. Je hond leert ervan en geniet van het spel. Dit speeltje is duurzaam en gemaakt van MDF.

Voordelen:

 • Interactief
 • Mooi design
 • Makkelijk om te vullen met snoepjes
 • Leerzaam

Nadelen:

 • Wat lastig schoon te houden omdat het van hout is
 • Sommige honden hebben het erg snel door daarom is het wellicht wat te simpel voor erg slimme honden

Chuckit Ultra Ball

Ballen zijn altijd favoriet bij honden. Je leert ze ermee apporteren en ze zijn er uren zoet mee. Deze Chuckit ultra ball XL kwam ik tegen toen ik opzoek was naar leuke speeltjes voor de hond van mijn vriendin.

Ik heb helaas geen hond meer, maar ik trakteer haar hond vaak op leuke speeltjes. Ik denk dat ik binnenkort deze bal eens ga aanschaffen. Hij is echt te leuk.

Deze bal is van rubber en beschikt over een hoog stuiter gehalte. Dat vindt een hond natuurlijk prachtig. Bovendien blijft deze bal op het water drijven.

Je kunt hem ook in een zogenoemde launcher stoppen, dan kun je de bal nog verder gooien. Ze zijn lekker groot, dus ook geschikt voor grote honden. Deze bal is in meerdere maten te verkrijgen.

Voordelen:

 • Stevig
 • Onverwoestbaar
 • Verkrijgbaar in diverse maten
 • Makkelijk schoon te houden

Nadelen:

 • Stuitert soms heel erg hard

Conclusie

Nadat ik alle spulletjes heb bekeken ben ik erover uit. Voor mij is de Kong toch het leukste speeltje voor een hond. Ik heb in het asiel die herder ermee zien spelen, en ook andere honden hadden veel plezier van de Kong.

Beste speeltjes voor honden: Ontdek de 4 beste speeltjes voor je hond
Beste speeltjes voor honden: Ontdek de 4 beste speeltjes voor je hond

Ik heb hem dan ook snel voor mijn vriendin haar hond gekocht. Ik werd zelfs nog een keer extra gebeld en ze vertelde hoeveel plezier haar hond ervan heeft.

Eindelijk; eens een speeltje wat haar hond niet kapot krijgt. Dat vind ik dan ook mooi aan de Kong. Je hond kan er achteraan rennen, mee apporteren, een snoepje zoeken en erop kauwen.

Bovendien is de Kong goed voor een hond als hij angst heeft. Ik raad je dan ook aan om zeker eens naar dit speeltje te kijken.

Natuurlijk zijn de andere speeltjes die ik heb opgezocht net zo leuk. Ook weet je nu waar je op moet letten als je een speeltje aanschaft. Honden houden van spelen en daar zijn genoeg leuke speeltjes voor te vinden.

Ik heb je uitgelegd waar je op moet letten en wat de leukste speeltjes zijn voor je hond. Lees rustig verder en onderzoek wat het leukste speeltje is voor jouw hond.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie