Beste puzzel voor honden: Dit zijn de beste puzzels voor honden

Honden die vinden het leuk om dingen te leren en te werken. Vroeger werden veel honden voor allerlei doelen ingezet. In deze tijd is dat nagenoeg niet meer nodig.

Behalve dat er soms honden worden ingezet voor politie werk of voor hulpbehoevende en blinden mensen. Honden die worden nu over het algemeen als gezelschapshond gehouden.

Ook jachthonden worden hier steeds meer voor ingezet. Dit vinden honden vaak erg gezellig, maar vooral deze laatste honden gaan zich vaak wel snel vervelen.

Daarom is het belangrijk dat je jouw hond veel bezighoudt. Een puzzel voor honden kan daarbij helpen.

De puzzel van Nina ook wel de ‘ottosson dog worker’ genoemd staat bij mij met stip op een.

Ondanks dat ik ook een nummer twee heb vind ik dit wel de beste. Je hond is er lang mee bezig en er zit veel variatie in deze puzzel.  Ik heb een aantal puzzels voor je hond geselecteerd en vertel je waarom deze geschikt zijn.

Waarom een puzzel voor honden aanschaffen?

Ik heb het al kort toegelicht, maar waarom zou je eigenlijk een puzzel voor je hond aanschaffen? Het is toch eigenlijk niet echt van belang dat je hond puzzelt.

Nou daar ben ik het niet helemaal mee eens. Een hond die heeft wel degelijk iets aan een puzzel. Eigenlijk net zoveel als dat wij aan puzzels hebben. Een puzzel voor een hond is erg nuttig omdat:

 1. Honden die zijn graag bezig en op deze manier vervelen ze zich niet.
 2. Honden die leren graag en ze leren weer iets nieuws.
 3. Je hond zijn denkvermogen wordt gestimuleerd.
 4. Je hond die ontwikkeld meer inzicht.
 5. Je hond die leert om gestructureerd te kijken.
 6. Je hond leert om dingen nauwkeuriger te onthouden.
 7. Je hond die vindt het gezellig dat hij zo aandacht krijgt.
 8. Je hond vindt het gewoon leuk om zo bezig te zijn.

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een puzzel voor honden?

Het vinden van een puzzel voor je hond is niet moeilijk, maar je moet wel weten waar je op moet letten als je een puzzel voor je hond aanschaft. Het is eigenlijk niet moeilijk, als je maar goed op de volgende punten let:

Materiaal

De materiaalkeuze is in deze zeer belangrijk. Je wilt niet dat je hond zich beschadigt, verwond of pijn doet. Je moet dus goed letten op het feit of het materiaal lang meegaat en of het niet snel afbreekt.

Verder is het van belang dat je oplet dat het materiaal niet giftig is. In plastic kunnen vaak veel weekmakers zitten. Dit is ook niet goed voor je kind, het kan kanker verwekken. Let hier goed op als je een puzzel aanschaft.

Niveau

Sommige honden leren heel erg snel en sommige honden niet. Sommige honden gaan zich ook snel vervelen als je iets aanschaft wat niet op hun niveau aansluit.

Let hierop als je een puzzel voor je hond koopt. Je wilt niet dat je hond iets heeft wat hij te moeilijk vindt of dat hij iets heeft waar hij nooit iets mee doet.

Formaat

Als je een puzzel voor je hond aanschaft is het ook belangrijk dat je goed let op het formaat. Een kleine hond heeft niets aan een grote puzzel maar andersom natuurlijk ook niet.

Beste puzzel voor honden: Dit zijn de beste puzzels voor je hond

Hieronder vind je een lijst met vier hondenpuzzels. Deze zijn door mij allen zorgvuldig bekeken en geselecteerd. Je kunt natuurlijk ook zelf een andere puzzel aankopen, maar met deze lijst weet je zeker dat je succes boekt bij je hond.

1.Nina ottosson dog worker composiet

Beste puzzel voor honden: Dit zijn de beste puzzels voor honden

Je hond die kan bij deze puzzel genieten van diverse niveaus. Het mooie aan deze puzzel is dat je hond er uren mee bezig kan zijn. Ik kwam deze puzzel tegen en ik dacht die moet ik tippen.

Het mooie aan deze puzzel is dat je er snoepjes in kunt stoppen. Je kunt de niveaus zeer makkelijk instellen doordat je aan de knopjes kunt draaien. Dit is zeer eenvoudig om in te stellen.

Het enige wat je hoeft te doen is de knoopjes te verschuiven en de snoepjes ergens anders in te stoppen. Je hond kan vervolgens het blokje verschuiven en de snoepjes vinden.

Voordelen:

 • Makkelijk schoon te houden
 • Diverse niveaus voor je hond in te stellen
 • Gaat verveling tegen

Nadelen:

 • Niet makkelijk mee te nemen

2.Interactieve Hondenpuzzel vulbaar met snacks voor de slimste honden – Outward Hound Multipuzzle

Deze hondenpuzzel van Outward is zeer geschikt om je hond mee bezig te houden en te trainen. Het mooie aan deze hondenpuzzel voor je hond is dat je er snacks in kunt stoppen.

Het vermindert gedrags- en gewrichtsproblemen en je hond die zal er rustiger door worden. Het mooie aan deze puzzel is dat er vier levels in zitten.

Je hond kan de vakjes wegschuiven of deze kan aan het wiel draaien. Hij wordt beloond met een snack. Het mooie aan deze puzzel van Outward is dat het verveling voorkomt.

Je houdt je hond lekker bezig en zijn koppie is lekker aan het nadenken. Bouw het spel rustig op en vul alleen eerst de buitenrand. Gaat dit goed? Vul dan ook alle andere vakjes van dit spel.

Voordelen:

 • Het mooie is dat deze puzzel gemaakt is van BPA PVC & PHTHALATE vrij materiaal.
 • Hij is makkelijk schoon te maken en er zijn geen verwijderbare delen
 • Deze puzzel is geschikt voor alle leeftijden, rassen en groottes

Nadelen:

 • Voor sommige honden wat moeilijk

3.Karlie wonderland Hondenpuzzel – Brain Train voor honden

Deze puzzel kwam ik tegen en zijn eenvoud beviel mij meteen. Ik dacht deze mag echt niet ontbreken in deze lijst. Het mooie aan deze puzzel is dat het jouw hond zijn denkvermogen stimuleert.

Je vult de vakjes met voedsel en je hond moet ze zoeken. Hij moet ze op de juiste manier openen. Dit vergt wel enige oefening, maar je hond zal het vast-en-zeker waarderen.

Voordelen:

 • Makkelijk op te zetten
 • Eenvoudig te reinigen

Nadelen:

 • Verveelt wellicht wat snel
 • Er eenvoudig

4.Hondenpuzzel bot

Het mooie aan deze puzzel is dat je hond er echt van zal genieten. Hij moet iets zoeken en je kunt er een snoepje in doen. Je kunt je hond er ook gewoon zo mee laten spelen.

Ik kwam deze puzzel tegen en ik was blij verrast. Het design is mooi en de prijs/kwaliteit verhouding is subliem.

Voordelen:

 • Eenvoudig te reinigen
 • Makkelijk op te zetten
 • Leuk voor je hond

Nadelen:

 • Je hond kan het snel door hebben

Conclusie: Beste puzzel voor honden

Ik heb allerlei puzzels voor honden bekeken. Er zijn nog veel meer mooie puzzels voor je hond te vinden, maar in mijn ogen is dit toch wel de lijst met de puzzels die aan de juiste prijs/kwaliteit verhouding voldoen.

Het mooie is dat deze puzzels allen een andere manier van trainen hebben. Ik vind de diversiteit in deze lijst dan ook erg leuk.

Toch blijft de puzzel van Nina ottosson de ‘dog worker’ genoemd mijn dikke favoriet. Hij staat ook niet-voor-niets op nummer een.

Beste puzzel voor honden: Dit zijn de beste puzzels voor honden

Het mooie aan deze puzzel vind ik de diversiteit. Bovendien komt hij ook zeer goed uit de bus bij andere mensen. Het is een puzzel die door honden als favoriet wordt beschouwd.

Ik zelf hoef voor mijn hond niet echt verder te kijken, want ik heb mijn favoriete puzzel eigenlijk al.

Je weet nu ook waar je op moet letten als je een puzzel aankoopt. Dit zal de koop van een puzzel wel vereenvoudigen. Tevens heb je ook veel inzicht en weet je nu hoe je de juiste puzzel koopt.

Beste puzzel voor honden: Dit zijn de beste puzzels voor honden

Ook weet je waarom het belangrijk is om een puzzel voor je hond te kopen. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn informatie en dat je snel iets vindt wat bij jou en je hond aansluit.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie