Beste Föhn voor honden Top 4 – Je Hond drogen was nog nooit zo makkelijk

Als je op zoek gaat naar een speciale föhn voor je hond, dan kom je al snel twee verschillende producten tegen. Je krijgt namelijk direct resultaten van verschillende soorten Föhns voor honden, maar ook Waterblazers komen tevoorschijn.

Beide producten zijn ervoor gemaakt om de vacht van je hond te behandelen, maar er zijn wel duidelijke verschillen. In dit blogbericht vertel ik je wat het verschil is tussen de twee en lees je wat onze top 4 beste Föhns zijn voor je hond.

Wil je direct weten wat de beste föhn is? Van alle föhns die we nauwkeurig bekeken hebben is de dierenfohn-2 in 1 borstel en droger uit onze top 4 de absolute winnaar.

Zo blaas je namelijk gemakkelijk de vacht schoon met de waterblazer en kun je vervolgens de vacht snel drogen met de Föhn functie.

PuppyTrainen kiest als beste föhn de dierenfohn-2 in 1 borstel en droger!

Wat is een Föhn voor honden?

Vooral als je een hond hebt met een dikke vacht is een Föhn voor honden ontzettend belangrijk. Honden met een dikke vacht worden moeilijk droog en afdrogen met een handdoek maakt het vaak alleen nog maar erger.

Daarom is een Föhn voor honden nodig, om de vacht gelijkmatig te drogen. Daarnaast is het in de meeste gevallen een goed idee om zowel een waterblazer al Föhn aan te schaffen voor je hond.

Wat is het verschil tussen een Föhn en een Waterblazer?

Een van de vragen die het meeste gesteld worden over dit product is wat nou het verschil is tussen een Föhn voor honden en een waterblazer.  Hoewel ze beide hetzelfde lijken te doen, zijn er wel degelijk verschillen.

Een Waterblazer is vooral geschikt om vuil, zand en bijvoorbeeld losse haren weg te blazen. De meeste waterblazers drogen daarmee niet de vacht van de hond.

Er zijn wel waterblazers die ook een warme stand hebben, alleen duurt het bij een waterblazer behoorlijk lang voor de vacht van je hond droog is.

Een Föhn voor honden daarentegen is speciaal ontworpen om de vacht van je hond gemakkelijk en snel te drogen.

Omdat zowel een waterblazer als een Föhn beide erg handig zijn om aan te schaffen. Kopen eigenaren van honden vaak beide producten.

Top 4 beste Föhns voor honden

Nu je weet wat het verschil is tussen een föhn voor je hond en een waterblazer, wil je natuurlijk graag weten wat de beste Föhn voor je hond is.

Daarom hebben we in dit blogbericht een top 4 van de beste Föhns geselecteerd, zodat jij zonder moeite een goede Föhn kunt aanschaffen.

Zo weet je zeker dat het product doet wat het belooft en je geen zorgen hebt dat je niet de juiste hebt aangeschaft.

Dierenfohn-2 in 1 borstel en droger

Beste Föhn voor honden Top 4 – Je Hond drogen was nog nooit zo makkelijk

Een van de eerste producten die we direct tegenkwamen bij het zoeken naar een Föhn voor honden is de Dieren Föhn 2 in 1. Deze Föhn is voorzien van een handige borstel. Zo zorgt de borstel ervoor dat de vacht van je hond snel droogt.

Daarnaast is deze föhn voorzien van een oververhit beveiliging en is het na gebruik erg makkelijk om de haren van de hond uit de borstel te verwijderen. 

Met deze honden Föhn is de vacht van je hond in No-time droog en de meeste honden vinden de borstel nog prettig ook.

Voordelen:

 • Droogt de vacht  snel dankzij de borstel
 • Verwijderd ook losse haren
 • Makkelijk schoon te maken na gebruik

Nadelen:

 • Verwijderd geen vuil.

Wil je dat je hond snel droog is en daarnaast direct netjes geborsteld? Dan is deze honden Föhn een absolute uitkomst.

Honden föhn – Honden Föhn – Dierenborstel- Waterblazer hond – 2200W Incl. warmte motor

De Honden Föhn van Impaqt is eigenlijk een Waterblazer en Föhn in één. Met de waterblazer blaas je met gemak al het vuil uit de vacht van de hond en vervolgens kun je met de Föhn functie de vacht snel en gemakkelijk drogen.

Een van de grootste voordelen van deze honden Föhn is dat het apparaat van zowel een koude als warme lucht functie is voorzien. Daarnaast is ook de blaaskracht van de föhn gemakkelijk naar wens aan te passen.

Dankzij de combinatie van een waterblazer en Föhn heb je door de aankoop van dit product eigenlijk twee vliegen in één klap.

Voordelen:

 • Zeer krachtig
 • Waterblazer en föhn in één
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen:

 • Duurder dan vergelijkbare modellen

Was je van plan om een Föhn en waterblazer aan te gaan schaffen? Dan ben je met dit product in één keer klaar.

Honden föhn (Incl. Hondentouw) 2400W – Honden Föhn

Honden houden over het algemeen niet van veel harde geluiden en daarom is het belangrijk dat een föhn voor honden wel krachtig genoeg is om de vacht van de hond goed te drogen, maar ook dat het apparaat niet te veel lawaai maakt. Daar is bij deze variant extra rekening mee gehouden.

Deze föhn voor honden is namelijk extra stil, maar wel krachtig genoeg. Daarnaast is deze föhn voor honden voorzien van verschillende windkracht standen, zodat het voor iedere hond prettig is.

Met deze Föhn voor honden is de vacht van je hond binnen no-time droog, zonder dat je hond er last van heeft.

Voordelen:

 • Behoorlijk krachtig
 • Extra stil
 • Goede windkracht

Nadelen:

 • Duurder dan vergelijkbare producten
 • Niet voorzien van een waterblazer (ook al staat het er wel bij)

LifeGoods 2 in 1 Honden föhn

Als laatste is er ook nog de Life goods 2 in 1 honden föhn. Ook deze honden föhn is voorzien van een borstel waarmee je losse vacht met gemak kunt verwijderen.

Daarnaast droogt deze föhn de vacht van je hond vrij snel en maakt de föhn weinig geluid.

Deze variant is daarnaast voorzien van twee verschillende temperatuur standen. Met dit product kun je dus zowel de vacht van je hond borstelen als drogen tegelijk.

Voordelen:

 • Borstel en Föhn in 1
 • Extra stil
 • Zeer krachtig
 • Haren makkelijk te verwijderen na gebruik

Nadelen:

 • Niet voorzien van een waterblazer
 • Niet voorzien van verschillende borstelkoppen

Conclusie: Beste Föhn voor honden

Je hebt in dit artikel het verschil kunnen lezen tussen een waterblazer en een föhn. Ook weet je nu dat het een goed idee is om beide producten in huis te hebben.

Daarom hebben we besloten dat de dierenfohn-2 in 1 borstel en droger uit onze top 4 de absolute winnaar is. Zo hoef je voor beide functies maar één apparaat aan te schaffen.

Beste Föhn voor honden Top 4 – Je Hond drogen was nog nooit zo makkelijk

Er zijn op het internet heel veel föhns die als waterblazers verkocht worden. Het lijkt erop alsof sommige verkopers van die producten zelf het verschil niet echt weten.

Daarom is het bij het uitzoeken van deze producten extra belangrijk om goed te onderzoeken of je nu een waterblazer, föhn of een combinatie van de twee aanschaft.

In deze top 3 hebben we in ieder geval duidelijk het verschil getoond. Wil je dus beide producten aanschaffen? Dan kun je het beste kiezen voor de Honden Föhn van Impaqt. Dit is een föhn en waterblazer in één.

Als laatste kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een Föhn en borstel in één.

Door tijdens het föhnen ook direct de vacht te borstelen, zorg je ervoor dat de vacht sneller droogt en daarnaast zorgt ook het borstelen ervoor dat je minder snel knopen en klitten krijgt.

Daarom is het vooral als je een hond met lange haren en een dikke vacht een goed idee om een borstel met Föhn aan te schaffen.

Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie