Beste fietsmand voor honden – Top 4

Ga je regelmatig op pad met de fiets en wil je graag je hond meenemen? Dan is het een goed idee om een hondenfietsmand aan te schaffen. Met een fietsmand voor honden kun je je kleine hond namelijk makkelijk overal mee naartoe nemen.

In dit blogbericht laten we je een top 4 zien van de beste fietsmand voor je hond. Zo kun je je kleine hond altijd veilig meenemen.

De beste fietsmand voor honden die wij geselecteerd hebben is de AD & Care fietsmand voor honden.

Deze fietsmand kan tevens gebruikt worden als rugtas en dat maakt deze fietsmand voor honden multifunctioneel. Wil je liever meerdere hondenfietsmanden met elkaar vergelijken? Dan raad ik je aan om snel verder te lezen en onze top 4 te bekijken.

Wat is een Fietsmand voor honden?

Als je regelmatig op de fiets weggaat, kan het natuurlijk voorkomen dat je graag je hond mee wilt nemen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je hond mee te nemen op de fiets, maar als je een kleine hond hebt, is de fietsmand de beste oplossing.

Een fietsmand monteer je gemakkelijk achterop de bagagedrager van je fiets waarin de meeste kleine honden prima passen. Doordat je de meeste fietsmanden volledig kunt afsluiten tijdens het fietsen, hoef je er niet bang voor te zijn dat je hond onder het fietsen uit de fietsmand springt.

Hierdoor kun jij je hond dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Voor grote honden kun je overigens beter een hondenfietskar of een hondenfietsbeugel gebruiken. Grote honden passen namelijk niet in de fietsmand.

Waarom zou je een fietsmand voor honden aanschaffen?

Lang niet iedereen heeft een auto ter beschikking. Ook vinden veel mensen het lekker om in de lente/zomer meer op de fiets te gaan.

Dan wordt het natuurlijk al snel lastig om je hond mee te nemen. Als je een kleine hond hebt, is het erg makkelijk als je een fietsmand hebt op de fiets.

Zo kun je je kleine hond veilig meenemen en hoef je niet per sé met de auto. Soms zie je ook wel eens dat honden mee worden genomen in de jas of zelf in een tas (fietstassen).

Hoewel dat in de meeste gevallen wel goed gaat, bestaat de kans dat er ongelukken gebeuren op deze manier. Zo kan de hond tijdens het fietsen uit de tas springen, of kan de tas knappen.

Om die ongelukken te voorkomen en zo veel mogelijk te beperken is het aan te raden om een fietsmand voor op de fiets aan te schaffen. Zo weet je zeker dat jij je hond veilig kan vervoeren. 

Beste Fietsmand voor honden – Top 4

Nu je weet waarom het een goed idee is om een fietsmand voor honden aan te schaffen, wil je natuurlijk wel de beste fietsmand voor je hond. Daarom hebben we hier voor jou een top 4 van de beste fietsmanden voor honden geselecteerd.

Dit hebben we gedaan op basis van positieve beoordelingen, de prijs-kwaliteit verhouding, maar op basis wat andere mensen zeggen over het product. 

Op deze manier zorgen we ervoor dat jij hoe dan ook een goede keuze maakt bij het aanschaffen van een fietsmand voor je hond. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat alle honden fietsmanden op deze pagina van goede kwaliteit zijn.

Daarnaast zijn er ook veel verschillende soorten fietsmanden voor je hond. Naast de varianten die je achterop de bagagedrager maakt, zijn er ook fietsmanden die je aan het stuur kunt bevestigen.

1.      AD & Care Fietsmand hond

Beste fietsmand voor honden – Top 4

De AD & Care fietsmand voor je hond is uiterst geschikt voor kleine honden. Wel is het belangrijk dat de hond niet te zwaar is omdat deze fietsmand in principe is gemaakt voor honden tot 6 kg. Deze fietsmand is zeer makkelijk aan het stuur te bevestigen. 

Daarnaast kan deze fietsmand ook gebruikt worden als bagage tas en kun je deze fietsmand ook als rugtas dragen.  Door de aanwezige veiligheidsriem voorkom je dat je hond uit de mand springt tijdens het fietsen. Ook is de bodem extra verstevigd, maar blijft het voor je hond wel comfortabel.

Voordelen:

 • Zeer stevig materiaal
 • Makkelijk schoon te maken
 • Makkelijk te bevestigen
 • Mooi Design

Nadelen:

 • Geschikt voor honden tot 6 kg.

2.      Dogs & Co Fietsmand hond Zwart (voorop)

Ook de Dogs & CO fietsmand is een fietsmand die je op het stuur kunt bevestigen, het voordeel hiervan is natuurlijk dat je daardoor kunt zien wat er met je hond gebeurd en ermee kunt blijven communiceren. De honden fietsmand heeft een strak design en ziet er op je fiets stijlvol uit.

Ook is deze hondenfietsmand voorzien van extra vakjes waar je persoonlijke spullen kunt bewaren of eten en drinken voor de hond. Deze hondenfietsmand is geschikt voor honden tot 5 kg.

Voordelen:

 • Makkelijk te bevestigen aan het stuur
 • Zeer mooi design
 • Heel stevig
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen:

 • Geschikt voor honden tot 5 kg
 • Verkrijgbaar in alleen zwart

3.      Fietsmand voor hond riet Achterop

Naast de varianten die je voorop de fiets plaatst, heb je ook nog fietsmanden voor honden die je op de bagagedrager kunt monteren. In mijn ogen zijn deze fietsmanden altijd een stuk steviger en hebben ze natuurlijk een extra stevige bodem door de bagagedrager.

Daarnaast is het prettig dat deze fietsmanden voor honden vaak afgesloten zijn, waardoor de hond niet uit de mand kan springen. Dit biedt toch weer wat meer extra veiligheid.

Wel heb je minder zicht op je hond omdat de hond als ware achterop de fiets zit. Daarnaast is deze hondenfietsmand geschikt voor honden tot 9 kg.

Voordelen:

 • Extra stevig materiaal
 • Ziet er stijlvol uit (gemaakt van riet)
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding

Nadelen:

 • Hond zit achterop
 • Geen kussen meegeleverd

4.      Klickfix Rixen & Kaul Fietsmand voor honden

Als laatste hebben we ook nog de Klickfix Fietsmand voor honden geselecteerd. Dit is ook een rieten fietsmand voor achterop, maar is in vergelijking tot het bovenstaande model een heel stuk steviger.

Daarnaast is ook het design in onze ogen heel mooi afgewerkt en heeft je hond voldoende ruimte in de fietsmand. In deze fietsmand kun je een kleine hond meenemen tot 10 kg.

Voordelen:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer mooi design
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen:

 • Wordt niet geleverd met kussen
 • Stuk duurder dan vergelijkbare modellen

Conclusie: Beste fietsmand voor honden

Je hebt in dit blogbericht 4 verschillende fietsmanden voor honden kunnen zien. De kans is groot dat je zelf al een van de fietsmanden hierboven hebt uitgekozen.

Zelf hebben we ook een beste fietsmand uitgekozen op basis van recensies, prijs-kwaliteit  verhouding en populariteit van het product.

Op basis daarvan is volgens ons de AD & Care fietsmand voor je hond de beste uit de test. Dat vooral omdat we ook het design heel mooi vinden en omdat deze fietsmand voor je hond tevens gebruikt kan worden als rugtas. Dat maakt deze fietsmand multifunctioneel.

Beste fietsmand voor honden – Top 4

Natuurlijk kan het zijn dat jij veel liever een fietsmand hebt die je op de bagagedrager kunt installeren. Daarom ligt het er in dit geval maar net aan waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Sommige mensen vinden het prettiger om de hond continu in het zicht te kunnen houden en andere mensen vinden het weer prima als de hond achterop zit in een extra stevige fietsmand voor honden.

Daarnaast is een hondenfietsmand natuurlijk geen oplossing voor grotere honden. Als jij van plan bent om een middelgroot of grote hond mee te nemen, dan kun je beter een hondenfietskar of fietsbeugel voor honden aanschaffen. De hondenfietskar komt in dit geval het dichts bij een honden fietsmand.

Beste fietsmand voor honden – Top 4
Foto van auteur

Geschreven door Daisy

Plaats een reactie